ma zao je meni tebe sto moras toliko raditi i gubiti svoj obraz da bi ti suljo poklonio koji bajati cevap za pisanje u sda centrali, ali sta ces, takav ti je zivot.udrch wrote:demantovao te Utemeljitelj lično i reko direktorima: daj Omeru nogu u guzicuOmerD wrote:ne znam sta je nasim politicarima da vrse medijsko samoubistvo u zadnje vrijeme. evo sad i budimir kod duske pao. sta covjek rece i ziv ostade. pa prije neki dan bakir sa poredjenjem generala halilovica sa cetnicima, pa prije njega zeljko, itd. danas znaci zivko pomilko sljedeci koji je sam sebe lincovao.![]()
Predsjednik FBiH Živko Budimir danas je na pres-konferenciji ustvrdio kako su pojedini mediji "zlonamjerno objavili da je on u emisiji Duške Jurišić 'Pošteno', na 'FTV-u', izjavio kako je Armija RBiH izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku".
On je istakao kako je u pomenutoj emisiji kazao kako je sa teritorije BiH, između ostalog, izvršena agresija na Hrvatsku. Budimir je naglasio kako nije mislio na Armiju RBiH, nego na srpske snage u BiH.
"Na ovaj način, izvrtanjem mojih izjava, žele me svjesno diskreditovati kod bošnjačkog naroda", rekao je Živko Budimir.
Budimirov citat naveden u pogrešnom kontekstu
Uređivački kolegij „Dnevnog avaza“ upućuje izvinjenje čitaocima portala „Dnevnog avaza“ zbog teksta u kojem je prenesen dio intervjua predsjednika Federacije BiH Živka Budimira u emisiji „Pošteno“.
Naime, grubom greškom dežurnog novinara citat izjave predsjednika Budimira iz spomenute emisije naveden je u kontekstu koji vodi ka pogrešnom zaključku da je Budimir rekao kako je „Armija BiH napadala hrvatski teritorij“.
Naprotiv, analizom transkripta emisije i videosnimka zaključeno je da se radi o nenamjerno pogrešnoj interpretaciji. Zbog narušavanja ugleda „Dnevnog avaza“ protiv odgovornog uposlenika Omera D.bit će pokrenut disciplinski postupak.
evo udrchu stari sdaovski poltroncicu jos jednom ekstra za tebe pa se ti fino prepoznaj:
po cemu se prepoznaje sdaovski poltron? svi sdaovi poltroni ostro se drze ovog nacina taktickog manevrisanja:
tipicni redoslijed taktike sda:
- ako neko nesto kaze protiv sda, onda pokusaj skrenuti sa teme, daj neki primjer kako je neko treci isto kriminalac ili zamjeni identitet i teze, samo nek se ne prica o sda kriminalu.
- ako to ne uspije, oblati protivnika i koristi izjave poput "ma ti si kriminalac", "ti si kupljen" (za sdaovce te recenice su same po sebi argumenti jer dolaze iz njihovih usta)
- ako ne uspijes "argumentima", onda predji na bezvezno lupetanje o izdajnicima. nazovi protivnika cetnikom, ustasom, itd.
- ako ni to ne uspije, onda svrstaj protivnika u neki drugi politicki tabor, dobro pale stvari poput "ma ti si komunjara", "ma fahro gdje si", "hare kako je u turskoj" (i ovo su naravno vec pravi argumenti, jer dolaze iz sda usta)
- ako ni to ne uspije, onda politickom protivniku imputiraj nesto ili ga kriminaliziraj, nazovi ga lopovom, kriminalcem ili banditom (opet, iz sdaovih usta to su argumenti sami po sebi)
- ako ni to ne uspije, onda se pozovi na dragog Allaha i reci da je sda jedina stranka koja stiti Bosnjake od svih lopovluka, da je sda stranka koja je sama bez ikakve pomoci odbranila drzavu
- ako bas nista od toga ne uspije, onda uvuci politickog protivnika "na svoju stranu" da narod misli da si na sda strani, pa da te tako poistovjecuje sa sda i tako se narodu ogadis. slikaj se njim, napravi koaliciju, uglavnom unisiti ga kao trojanskim konjem.
sta sdaovi poltroni nikada ne smiju uraditi:
- konkretno odgovoriti na pitanje
- uci u diskusiju o konkretnoj temi
- odgovoriti na bilo sto na bilo kakav nacin koji nije u skladu sa gornjim principima sda kriminalokomunikacije.