Počelo je?!

Post Reply
OmerD

#1726 Re: Počelo je?!

Post by OmerD »

udrch wrote:
OmerD wrote:ne znam sta je nasim politicarima da vrse medijsko samoubistvo u zadnje vrijeme. evo sad i budimir kod duske pao. sta covjek rece i ziv ostade. pa prije neki dan bakir sa poredjenjem generala halilovica sa cetnicima, pa prije njega zeljko, itd. danas znaci zivko pomilko sljedeci koji je sam sebe lincovao.
demantovao te Utemeljitelj lično i reko direktorima: daj Omeru nogu u guzicu :D
Predsjednik FBiH Živko Budimir danas je na pres-konferenciji ustvrdio kako su pojedini mediji "zlonamjerno objavili da je on u emisiji Duške Jurišić 'Pošteno', na 'FTV-u', izjavio kako je Armija RBiH izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku".

On je istakao kako je u pomenutoj emisiji kazao kako je sa teritorije BiH, između ostalog, izvršena agresija na Hrvatsku. Budimir je naglasio kako nije mislio na Armiju RBiH, nego na srpske snage u BiH.

"Na ovaj način, izvrtanjem mojih izjava, žele me svjesno diskreditovati kod bošnjačkog naroda", rekao je Živko Budimir.

Budimirov citat naveden u pogrešnom kontekstu

Uređivački kolegij „Dnevnog avaza“ upućuje izvinjenje čitaocima portala „Dnevnog avaza“ zbog teksta u kojem je prenesen dio intervjua predsjednika Federacije BiH Živka Budimira u emisiji „Pošteno“.

Naime, grubom greškom dežurnog novinara citat izjave predsjednika Budimira iz spomenute emisije naveden je u kontekstu koji vodi ka pogrešnom zaključku da je Budimir rekao kako je „Armija BiH napadala hrvatski teritorij“.

Naprotiv, analizom transkripta emisije i videosnimka zaključeno je da se radi o nenamjerno pogrešnoj interpretaciji. Zbog narušavanja ugleda „Dnevnog avaza“ protiv odgovornog uposlenika Omera D. :lol: bit će pokrenut disciplinski postupak.
ma zao je meni tebe sto moras toliko raditi i gubiti svoj obraz da bi ti suljo poklonio koji bajati cevap za pisanje u sda centrali, ali sta ces, takav ti je zivot.

evo udrchu stari sdaovski poltroncicu jos jednom ekstra za tebe pa se ti fino prepoznaj:

po cemu se prepoznaje sdaovski poltron? svi sdaovi poltroni ostro se drze ovog nacina taktickog manevrisanja:

tipicni redoslijed taktike sda:
- ako neko nesto kaze protiv sda, onda pokusaj skrenuti sa teme, daj neki primjer kako je neko treci isto kriminalac ili zamjeni identitet i teze, samo nek se ne prica o sda kriminalu.

- ako to ne uspije, oblati protivnika i koristi izjave poput "ma ti si kriminalac", "ti si kupljen" (za sdaovce te recenice su same po sebi argumenti jer dolaze iz njihovih usta)

- ako ne uspijes "argumentima", onda predji na bezvezno lupetanje o izdajnicima. nazovi protivnika cetnikom, ustasom, itd.

- ako ni to ne uspije, onda svrstaj protivnika u neki drugi politicki tabor, dobro pale stvari poput "ma ti si komunjara", "ma fahro gdje si", "hare kako je u turskoj" (i ovo su naravno vec pravi argumenti, jer dolaze iz sda usta)

- ako ni to ne uspije, onda politickom protivniku imputiraj nesto ili ga kriminaliziraj, nazovi ga lopovom, kriminalcem ili banditom (opet, iz sdaovih usta to su argumenti sami po sebi)

- ako ni to ne uspije, onda se pozovi na dragog Allaha i reci da je sda jedina stranka koja stiti Bosnjake od svih lopovluka, da je sda stranka koja je sama bez ikakve pomoci odbranila drzavu

- ako bas nista od toga ne uspije, onda uvuci politickog protivnika "na svoju stranu" da narod misli da si na sda strani, pa da te tako poistovjecuje sa sda i tako se narodu ogadis. slikaj se njim, napravi koaliciju, uglavnom unisiti ga kao trojanskim konjem.

sta sdaovi poltroni nikada ne smiju uraditi:
- konkretno odgovoriti na pitanje
- uci u diskusiju o konkretnoj temi
- odgovoriti na bilo sto na bilo kakav nacin koji nije u skladu sa gornjim principima sda kriminalokomunikacije.
udrch

#1727 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

Postao/la OmerD
ma zao je meni tebe sto moras toliko raditi i gubiti svoj obraz da bi ti suljo poklonio koji bajati cevap za pisanje u sda centrali, ali sta ces, takav ti je zivot.
e moj Omere, puko si skroz..sam sebi u kost skačeš..sve što sam ja napisao je:
sve ostalo ste napisali ti i Utemeljitelj :lol: , pa sad vidi na koga se odnosi ove tvoje nebuloze..
OmerD

#1728 Re: Počelo je?!

Post by OmerD »

udrch wrote:
Postao/la OmerD
e moj Omere, puko si skroz..sam sebi u kost skačeš..sve što sam ja napisao je:
sve ostalo ste napisali ti i Utemeljitelj :lol: , pa sad vidi na koga se odnosi ove tvoje nebuloze..
ma daj udrchu sine suljin pa ti samo postojis da bi branio sda na svim forumima jer si interesno vezan za njih, inace ti nema cevapa. ne postoji taj post gdje si ti nesto napisao negativno sda ili da je neko nesto napisao lose za sda a da ti nisi stao u odbranu. ko je pratio moje postove mogao je primjetiti da sam svakoga kritikovao od sulje preko fahre do zlaje i zeljka, svako po odredjenim stvarima. eh to sto tvoja sda dobije najvise kritike to je prirodno jer je daleko najvise krala i to vec radi 20 godina i ovi ostali ako ih svihu skupa saberes ne mogu dokuciti sdaovom kriminalu
udrch

#1729 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

što se dalje blamiraš kad se već zna šta će biti posljedica disciplinskog postupka :D
stranacc

#1730 Re: Počelo je?!

Post by stranacc »

It_is_a_Leclerc wrote:"Bio sam u nedjelju u ckrvi i molio se za hercegbosansku šestorku uoči presude haškog tribunala", izjavi osoba koju su SDA-ovci dočekali kao da je potomak Alije lično. Poljupci Adila Osmanovića, dekonstruisanog Salmira Kaplana i ostatka kriminalne falange koju još pojedinci vole zvati i SDA, prema čovjeku koji se moli za ubice Bošnjaka, dovoljno govore, kako o "patrioti" Budimiru, tako i o SDA, kao takvoj. :-)
Za razliku od covica i ostalih koji je otisao u ferhadiju i molio se da dobiju dozivotne. Koje vi gluposti valjate. Ljudski je moliti se..... Josh ako si ubjedjen da je neko nevin....
I
rimac

#1731 Re: Počelo je?!

Post by rimac »

Predsjednica Suda BiH se oglasila povodom "slučaja Budimir"
FOTO: Arhiva

Povodom odluke Ustavnog suda BiH u "predmetu Živko Budimir", predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso oglasila se saopćenjem za javnost, zbog kako navodi velikog medijskog interesa.

Saopćenje predsjednice Suda BiH objavljujemo u cijelosti.

"Odlukom Ustavnog suda BiH ukinuta su dva rješenja Suda BiH, od 27.04.2013. i 03.05.2013. godine, o određivanju pritvora osumnjičenom Živku Budimiru. Tom odlukom Ustavni sud je ocijenio da Sud BiH nije pravilno postupio i da ne postoji dovoljno dokaza za osnovanu sumnju o počinjenju krivičnog djela koje je Tužiteljstvo BiH stavilo na teret Živku Budimiru. Pored toga, naglašeno je i da ove odluke nisu u suglasnosti sa garancijom koju pruža član ll/3d Ustava BiH, te s tim u vezi želim istaći sljedeće:

Sud BiH, odnosno njegovi suci koji su donijeli navedene odluke, postupali su prema zahtjevu Tužiteljstva BiH na osnovu kojeg su, u raznim fazama postupka, odlučivali o postojanju ili nepostojanju činjenica i ocjeni ponuđenih dokaza. To su činili na osnovu vlastite procjene i u skladu sa temeljnim principom struke, što podrazumijeva potpunu neovisnost kako od svojih kolega, tako i od predsjednice Suda BiH (član 1.1 i 1.3 Etičkog kodeksa). Shodno tome, svaki sudac je odgovoran za svoj rad.

Međutim, ukoliko postoje okolnosti ili indicije koje ukazuju da sudijsko postupanje u ovom predmetu nije bilo u skladu sa pravilima struke, etičkim principima, da je sudijska neovisnost eventualno zloupotrijebljena ili da su donesene nezakonite odluke u vršenju dužnosti, predsjednica Suda BiH može inicirati pokretanje disciplinske ili eventualno krivične odgovornosti radi zaštite ugleda institucije.
Imajući u vidu činjenicu da su se o konkretnom predmetu u medijima već oglasili i disciplinski tužitelj i predsjednik VSTV-a nagovijestivši da će, po službenoj dužnosti razmatrati ovaj slučaj, smatram nepotrebnim duplirati prijavu.

Prema najavama čelnika VSTV bit će pokrenut postupak za utvrđivanje eventualne odgovornosti tokom kojeg će cijela situacija biti predmet razmatranja disciplinskog tužitelja i Vijeća.

Naglašavam da VSTV, prema Zakonu o VSTV-u, ima obavezu i odgovornost osigurati nepristrasno, neovisno i profesionalno pravosuđe, te s tim u vezi ova institucija raspolaže velikim spektrom ovlaštenja (član 17. Zakona) koja obuhvataju i utvrđivanje disciplinske odgovornosti sudaca i tužitelja.

Podržavam neovisan rad Vijeća i ovim saopćenjem ni u kom slučaju ne želim prejudicirati niti uticati na njihove odluke. No, imajući u vidu veliki medijski interes i poštujući njihovo pravo na informacije, moja je obaveza iznijeti jasan stav u vezi s pitanjima koja su od javnog interesa.

I na kraju želim posebno naglasiti da se odluke Ustavnog suda ne komentiraju, nego se implementiraju i da svako njihovo nepoštivanje i neizvršavanje predstavlja krivično djelo. Stoga su odlukom suca za prethodni postupak Suda BiH, o ukidanju pritvora osumnjičenim u ovom predmetu, uklonjene utvrđene nepravilnosti i kršenja prava zagarantirana Ustavom na koje je ukazao Ustavni sud u svojoj Odluci u meritumu", kaže na kraju saopćenja predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso.
Banksy

#1732 Re: Počelo je?!

Post by Banksy »

Odlično ...
rimac

#1733 Re: Počelo je?!

Post by rimac »

Znači, predsjednica Suda misli da su sudije pogriješile i da zaslužuju disciplinsku ali kako je već najavljeno da će ih Visoko sudsko vijeće disciplinski teretiti da se ne bi dupliralo ona to neće uraditi.
Corto Maltese

#1734 Re: Počelo je?!

Post by Corto Maltese »

rimac wrote:
FOTO: Arhiva

Povodom odluke Ustavnog suda BiH u "predmetu Živko Budimir", predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso oglasila se saopćenjem za javnost, zbog kako navodi velikog medijskog interesa.

Saopćenje predsjednice Suda BiH objavljujemo u cijelosti.

"Odlukom Ustavnog suda BiH ukinuta su dva rješenja Suda BiH, od 27.04.2013. i 03.05.2013. godine, o određivanju pritvora osumnjičenom Živku Budimiru. Tom odlukom Ustavni sud je ocijenio da Sud BiH nije pravilno postupio i da ne postoji dovoljno dokaza za osnovanu sumnju o počinjenju krivičnog djela koje je Tužiteljstvo BiH stavilo na teret Živku Budimiru. Pored toga, naglašeno je i da ove odluke nisu u suglasnosti sa garancijom koju pruža član ll/3d Ustava BiH, te s tim u vezi želim istaći sljedeće:

Sud BiH, odnosno njegovi suci koji su donijeli navedene odluke, postupali su prema zahtjevu Tužiteljstva BiH na osnovu kojeg su, u raznim fazama postupka, odlučivali o postojanju ili nepostojanju činjenica i ocjeni ponuđenih dokaza. To su činili na osnovu vlastite procjene i u skladu sa temeljnim principom struke, što podrazumijeva potpunu neovisnost kako od svojih kolega, tako i od predsjednice Suda BiH (član 1.1 i 1.3 Etičkog kodeksa). Shodno tome, svaki sudac je odgovoran za svoj rad.

Međutim, ukoliko postoje okolnosti ili indicije koje ukazuju da sudijsko postupanje u ovom predmetu nije bilo u skladu sa pravilima struke, etičkim principima, da je sudijska neovisnost eventualno zloupotrijebljena ili da su donesene nezakonite odluke u vršenju dužnosti, predsjednica Suda BiH može inicirati pokretanje disciplinske ili eventualno krivične odgovornosti radi zaštite ugleda institucije.
Imajući u vidu činjenicu da su se o konkretnom predmetu u medijima već oglasili i disciplinski tužitelj i predsjednik VSTV-a nagovijestivši da će, po službenoj dužnosti razmatrati ovaj slučaj, smatram nepotrebnim duplirati prijavu.

Prema najavama čelnika VSTV bit će pokrenut postupak za utvrđivanje eventualne odgovornosti tokom kojeg će cijela situacija biti predmet razmatranja disciplinskog tužitelja i Vijeća.

Naglašavam da VSTV, prema Zakonu o VSTV-u, ima obavezu i odgovornost osigurati nepristrasno, neovisno i profesionalno pravosuđe, te s tim u vezi ova institucija raspolaže velikim spektrom ovlaštenja (član 17. Zakona) koja obuhvataju i utvrđivanje disciplinske odgovornosti sudaca i tužitelja.

Podržavam neovisan rad Vijeća i ovim saopćenjem ni u kom slučaju ne želim prejudicirati niti uticati na njihove odluke. No, imajući u vidu veliki medijski interes i poštujući njihovo pravo na informacije, moja je obaveza iznijeti jasan stav u vezi s pitanjima koja su od javnog interesa.

I na kraju želim posebno naglasiti da se odluke Ustavnog suda ne komentiraju, nego se implementiraju i da svako njihovo nepoštivanje i neizvršavanje predstavlja krivično djelo. Stoga su odlukom suca za prethodni postupak Suda BiH, o ukidanju pritvora osumnjičenim u ovom predmetu, uklonjene utvrđene nepravilnosti i kršenja prava zagarantirana Ustavom na koje je ukazao Ustavni sud u svojoj Odluci u meritumu", kaže na kraju saopćenja predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso.
Jebo te, pa stvarno je počelo!?
klavirdžija

#1735 Re: Počelo je?!

Post by klavirdžija »

Jeste, do prve krivine.
udrch

#1736 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

Budimir samo za jedno pomilovanje "na kafu" dobio 60.000 KM

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH žalbu na rješenje doneseno nakon odluke Ustavnog suda BiH kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Živku Budimiru i suosumnjičenima u ovom predmetu Petru Barišiću, Saudu Kulosmanu, Ivanu Jurčeviću i Hidajetu Haliloviću.

Lična evidencija

Tužilac je u žalbi obrazložio dokaze i zatražio ukidanje rješenja i ponovno određivanje pritvora. Uz žalbu Sudu BiH su dostavljeni i detaljno obrazloženi prikupljeni dokazi koji dokazuju radnje osumnjičenih i njihovu uključenost u izvršenje krivičnih djela, a o kojima Tužilaštvo BiH provodi istragu.

Uz žalbu su dostavljeni i dokazi da je osumnjičeni predsjednik FBiH vodio detaljnu ličnu evidenciju pomilovanja osuđenih osoba, zajedno sa svojeručno obilježenim oznakama o urgencijama za pomilovanje te osobama koje urgiraju za pomilovanja ili su veza sa osuđenim osobama koje traže pomilovanje.

Također, Sudu su dostavljeni i dokazi prikupljeni putem posebnih istražnih radnji, iz kojih se u presretnutim razgovorima evidentno i jasno uočava veza između osoba koje su počinile krivična djela.

- Građani, javnost i pravosudna zajednica će, s početkom suđenja u ovom predmetu, imati priliku vidjeti kojom količinom dokaza i argumenata protiv navedenih osumnjičenih raspolažu Tužilaštvo i ovlaštene policijske agencije koje su učestvovale u istrazi, nakon čega će, vjerujemo, prestati bilo kakve špekulacije i ovaj predmet biti posmatran isključivo u pravosudnom kontekstu, izvan bilo kakvih političkih insinuacija – navedeno je iz Tužilaštva.

Saslušan jučer

Budimir je jučer saslušan pred Komisijom za praćenje aktivnosti vezanih za rad predsjednika Parlamenta FBiH.

Pokušavajući opravdati svoja djela, Budimir je kazao da je on jedan od predsjednika koji je donio najmanje odluka o pomilovanjima, ali ovaj podatak nije potkrijepio dokazima. Članovi Komisije Budimiru su postavljali pitanja, ali na većinu škakljivih pitanja nije odgovorio. Nastavak sjednice planiran je za danas.

Ubica osnivač stranke

"Među tim predmetima, pronađeni su spiskovi urgencija s naznakama ko su osobe koje urgiraju za pojedina osuđena lica. Iz ovih dokaza je vidljivo da je Petar Barišić puno puta urgirao za brojne osobe, da je za Mehu Ibriševića i Nasera Orića urgirala osoba čiji je identitet zaštićen. Urgencija ima više od 100 koje su pozitivno riješene... Jedan od interesa kojim se vodio osumnjičeni bilo je i davanja pomilovanja onim osuđenicima od kojih je Budimir očekivao zaštitu u budućnosti. Meho Ibrišević, jedan od pomilovanih, osnivač je Budimirove stranke... U pretresu kabineta pronađen je i spisak osnivača Stranke pravde i pomirenja", navedeno je u žalbi.

Ekspresno preispitivanje u Sudu

Državno tužilaštvo je u žalbi potcrtalo da je Sud BiH, pogrešno tumačeći odluku Ustavnog suda BiH, donio rješenje o odbijanju prijedloga Tužilaštva bez održavanja ročišta za razmatranje prijedloga Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i bez ponovljenog razmatranja dokaza svih strana u postupku.

- Naime, Sud BiH zaprimio je odluku Ustavnog suda putem faksa u 18.26 sati. Najduže pola sata nakon toga, dakle oko 19.00 sati, advokat Ragib Hadžić je putem medija objavio da je Sud BiH donio rješenje o puštanju Živka Budimira iz pritvora i da je u toku pisanje rješenja. Postupajuća sutkinja uopće nije preispitala prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora niti dokaze dostavljene uz prijedlog.

Samo čitanje odluke Ustavnog suda napisane na 33 strane kod prosječnog čitaoca oduzima 20-25 minuta, a preslušavanje snimka sjednice traje tri i po sata. S obzirom na to da je već oko 21.00 sat iz Suda BiH otišla naredba za puštanje na slobodu osumnjičenih, Tužilaštvo postavlja pitanje: Šta je to Sud BiH preispitao? - navodi se, između ostalog, u žalbi.
da li će faHraonov bilten ponovo morati pisati izvinjenje i provoditi disciplinski postupak :lol:
ono što je u naslovu, nigdje ne postoji u tekstu..
MuaDib

#1737 Re: Počelo je?!

Post by MuaDib »

@ udrch tvoje smijanje na nemogućnost suda da zatvori političku mafiju, pa makar to bio i Živko Budimir, dovoljno govori o tebi i politici koju ti simpatiziraš. Tebe živo zaboli što neki ne žele provesti odluku Ustavnog suda kad su u pitanju JMB,a ovdje likuješ što je kada je u pitanju "pomilovatelj kriminalaca svih vrsta" i kad je vrlo upitna odluka Ustavnog suda ekspresno iskorštena, za puštanje Budimira. Koji bi u svakoj normalnoj državi završio u pritvoru, sa potpisanom ostavkom.
miki.ba

#1738 Re: Počelo je?!

Post by miki.ba »

Ma gotovo je to, ode Budimir na duži godišnji u rezervnu domovinu.
Innovation

#1739 Re: Počelo je?!

Post by Innovation »

MuaDib wrote:Koji bi u svakoj normalnoj državi završio u pritvoru, sa potpisanom ostavkom.
Naravno, zaboravili ste napisati "uz dokaze o pocinjenom krivicnom djelu". :mrgreen:
udrch

#1740 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

MuaDib wrote:@ udrch tvoje smijanje na nemogućnost suda da zatvori političku mafiju, pa makar to bio i Živko Budimir, dovoljno govori o tebi i politici koju ti simpatiziraš. Tebe živo zaboli što neki ne žele provesti odluku Ustavnog suda kad su u pitanju JMB,a ovdje likuješ što je kada je u pitanju "pomilovatelj kriminalaca svih vrsta" i kad je vrlo upitna odluka Ustavnog suda ekspresno iskorštena, za puštanje Budimira. Koji bi u svakoj normalnoj državi završio u pritvoru, sa potpisanom ostavkom.
nisi ti dobar..
ko kaže da sam ja zadovoljan što nije provedena odluka o JMB..gdje sam to napisao?
trebaš do doktora, jer je to put ka šizofreniji..umišljaš nešto što u mom slučaju nikad nije bilo moguće..nikad nigdje nisam podržao nešto što nema smisla..
čak nisam uopće imao stav o Budimirovom hapšenju...zaboli me za nekog HVO generala..
ja sam komentarisao laži faHraona i njegove ublehe..moj komentar na ovaj gore tekst se odnosi na njihovo pisanje, ne na žalbu na odluku Ustavnog suda..
VjecitiStudent

#1741 Re: Počelo je?!

Post by VjecitiStudent »

MuaDib wrote:@ udrch tvoje smijanje na nemogućnost suda da zatvori političku mafiju, pa makar to bio i Živko Budimir, dovoljno govori o tebi i politici koju ti simpatiziraš. Tebe živo zaboli što neki ne žele provesti odluku Ustavnog suda kad su u pitanju JMB,a ovdje likuješ što je kada je u pitanju "pomilovatelj kriminalaca svih vrsta" i kad je vrlo upitna odluka Ustavnog suda ekspresno iskorštena, za puštanje Budimira. Koji bi u svakoj normalnoj državi završio u pritvoru, sa potpisanom ostavkom.
Sta cemo sa ostalim pomilovateljima, od Sojica, preko Ganica i Karla Filipovica, ...? U zatvor retroaktivno ili ...?
Banksy

#1742 Re: Počelo je?!

Post by Banksy »

udrch wrote: da li će faHraonov bilten ponovo morati pisati izvinjenje i provoditi disciplinski postupak :lol:
ono što je u naslovu, nigdje ne postoji u tekstu..
Nije Radončiću lako, mora ispunjavati želje i američkom šefu i koaliciono-tašnarskom partneru, i to na dnevnoj bazi ... između čekića i nakovnja je ...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1743 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote: Nije Radončiću lako, mora ispunjavati želje i američkom šefu i koaliciono-tašnarskom partneru, i to na dnevnoj bazi ... između čekića i nakovnja je ...
a mjesto mu između rešetaka :D
Banksy

#1744 Re: Počelo je?!

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Banksy wrote: Nije Radončiću lako, mora ispunjavati želje i američkom šefu i koaliciono-tašnarskom partneru, i to na dnevnoj bazi ... između čekića i nakovnja je ...
Kako stoje stvari, između rešetaka će on smještati druge ... Što i nije loše, nek počisti ... :D
A onda će jednog dana neko smjestiti i njega. I tako ukrug ...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1745 Re: Počelo je?!

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Kako stoje stvari, između rešetaka će on smještati druge ... Što i nije loše, nek počisti ... :D

Do sad samo Gaši i Turković, a i to što nisu prihvatili povećanje reketa. Tako da gubim nadu , ali potpuno :(
OmerD

#1746 Re: Počelo je?!

Post by OmerD »

pa kako nisi primjetio da postoje pojedini poltroni sinovi bakira i suljketa koji bi voljeli da zadrze postojece stanje u drzavi. udrch ne da pisnuti na sdaove kriminalce poput susjeda, kaplancica, ali ni na kobasicara i ostalu kompaniju, ali zato je vrlo aktivan i agilan da oblati sve one koje bi zeljeli da vide te kriminalce u zatvoru. u svakoj normalnoj drzavi politicar na takvoj funkciji bi davno dao ostavku sam od sebe. ovaj jos bio i u zatvoru pa mu to ocito ne smeta.
Innovation

#1747 Re: Počelo je?!

Post by Innovation »

Innovation wrote:
MuaDib wrote:Koji bi u svakoj normalnoj državi završio u pritvoru, sa potpisanom ostavkom.
Naravno, zaboravili ste napisati "uz dokaze o pocinjenom krivicnom djelu". :mrgreen:
OmerD wrote:u svakoj normalnoj drzavi politicar na takvoj funkciji bi davno dao ostavku sam od sebe. ovaj jos bio i u zatvoru pa mu to ocito ne smeta.
:eh: :dosadno:
udrch

#1748 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Kako stoje stvari, između rešetaka će on smještati druge ... Što i nije loše, nek počisti ... :D
nadati se da će ovo pokrenuti obračun do boljih dana inšallah..
udrch

#1749 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

OmerD wrote:
pa kako nisi primjetio da postoje pojedini poltroni sinovi bakira i suljketa koji bi voljeli da zadrze postojece stanje u drzavi. udrch ne da pisnuti na sdaove kriminalce poput susjeda, kaplancica, ali ni na kobasicara i ostalu kompaniju, ali zato je vrlo aktivan i agilan da oblati sve one koje bi zeljeli da vide te kriminalce u zatvoru. u svakoj normalnoj drzavi politicar na takvoj funkciji bi davno dao ostavku sam od sebe. ovaj jos bio i u zatvoru pa mu to ocito ne smeta.
znači i dalje lažeš..citiraj me gdje sam ih braniio, posebno ove što nisu iz SDA..
OmerD

#1750 Re: Počelo je?!

Post by OmerD »

udrch wrote:
OmerD wrote:
znači i dalje lažeš..citiraj me gdje sam ih braniio, posebno ove što nisu iz SDA..
uh nije valjda dragi udrchu da sam zaboravio svrstati i tu sdaovu taktiku u onu listu, da jednostavno kazete da ovi drugi lazu. pa dovoljno je udrchu sine sdaov procitati sve tvoje komentare na ovim temama, ti si najsretniji ako zivko pomilko ostane predsjednik da bi mogao odrzavati sda koruptokraciju u zivotu.
Post Reply