Poboljšanje koncentracije

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
nermin.padez

#26 Re: Savjeti za učenje

Post by nermin.padez »

Da je ostalo sta pametno od te velesile pa hajde! To su neradnici teski bili, samo tlacili narod i nas Srbe :D
Sve sto je valjalo u BH se napravilo pod Austrougaskom! Djed mi pricao, a njemu njegov djed ili otac, da nisi mogao u Sarajevo uci od smrada, a znas zbog cega! :D Nemoj mi bagre i Turaka, ali eto rjesili smo ih se kroz Balkanske ratove i potisnuli sa ovih prostora :skoljka:
bazooka

#27 Re: Savjeti za učenje

Post by bazooka »

nermin.padez wrote:Da je ostalo sta pametno od te velesile pa hajde! To su neradnici teski bili, samo tlacili narod i nas Srbe :D
Sve sto je valjalo u BH se napravilo pod Austrougaskom! Djed mi pricao, a njemu njegov djed ili otac, da nisi mogao u Sarajevo uci od smrada, a znas zbog cega! :D Nemoj mi bagre i Turaka, ali eto rjesili smo ih se kroz Balkanske ratove :skoljka:
:thumbup: i onda godinu dana te na fakultetu uce o njima :lol: a godinu poslije o jugoslaviji, velesili :-)
Tkd

#28 Re: Savjeti za učenje

Post by Tkd »

nermin.padez wrote:Da je ostalo sta pametno od te velesile pa hajde! To su neradnici teski bili, samo tlacili narod i nas Srbe :D
Sve sto je valjalo u BH se napravilo pod Austrougaskom! Djed mi pricao, a njemu njegov djed ili otac, da nisi mogao u Sarajevo uci od smrada, a znas zbog cega! :D Nemoj mi bagre i Turaka, ali eto rjesili smo ih se kroz Balkanske ratove i potisnuli sa ovih prostora :skoljka:

Izvini drug, ali to su nebuloze što si napisao. To nema nikakve veze s historijom. Vjeruj me, mene briga boli šta je ko, meni je najvažnija istina. Budi Ahmed, Milan ili Daniel, meni je svjedno, prije svega budi čovjek.

I za Osmanlija sam rekao da su velesila, a ne za Jugoslaviju.

Isto tako, ne moramo ni učiti o Egiptu, o Grčkoj, Rimu, to su sve nevažne stvari :-) :lol:
Kinaski

#29 Re: Savjeti za učenje

Post by Kinaski »

Jest vala i ona carsija se usmrdila na onu nargilu
zakonpera

#30 Re: Savjeti za učenje

Post by zakonpera »

Dok sam studiro najveci problem je bila psihicka nestabilnost usljed emotivne nezrelosti. Izadjem sa trebom, lijepo ti i sve to, kada pocnu trzavice i problemi nije ti do nicega a ne do ucenja. Da sam sad ponovo student zrtvovo bi 3-4 godine samo na ucenje i nista drugo a onda uzivanje tek dolazi. To je neki savjet. Koncentrisat se samo na fakultet kao posao i skontat u glavi da je to 3-4 godine i da ce proci kao dlan o dlan. Ostale stvari su tehnicke prirode ako se psihicki ustabilis.
Tkd

#31 Re: Savjeti za učenje

Post by Tkd »

zakonpera wrote:Dok sam studiro najveci problem je bila psihicka nestabilnost usljed emotivne nezrelosti. Izadjem sa trebom, lijepo ti i sve to, kada pocnu trzavice i problemi nije ti do nicega a ne do ucenja. Da sam sad ponovo student zrtvovo bi 3-4 godine samo na ucenje i nista drugo a onda uzivanje tek dolazi. To je neki savjet. Koncentrisat se samo na fakultet kao posao i skontat u glavi da je to 3-4 godine i da ce proci kao dlan o dlan. Ostale stvari su tehnicke prirode ako se psihicki ustabilis.

:thumbup:
pathyeshme

#32 Re: Poboljšanje koncentracije

Post by pathyeshme »

Ima li neko novijih iskustava sa tabletama za koncentraciju da mi preporuči neke.. Ja imam volju i imam radne navike, ali brzo mi opadne koncentracija pa moram odmoriti. Uglavnom dobrodošle su neke tablete do 10 KM.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
madFlava

#33 Re: Savjeti za učenje

Post by madFlava »

zakonpera wrote:Dok sam studiro najveci problem je bila psihicka nestabilnost usljed emotivne nezrelosti. Izadjem sa trebom, lijepo ti i sve to, kada pocnu trzavice i problemi nije ti do nicega a ne do ucenja. Da sam sad ponovo student zrtvovo bi 3-4 godine samo na ucenje i nista drugo a onda uzivanje tek dolazi. To je neki savjet. Koncentrisat se samo na fakultet kao posao i skontat u glavi da je to 3-4 godine i da ce proci kao dlan o dlan. Ostale stvari su tehnicke prirode ako se psihicki ustabilis.
:thumbup:
Sunrise00

#34 Re: Poboljšanje koncentracije

Post by Sunrise00 »

pathyeshme wrote:Ima li neko novijih iskustava sa tabletama za koncentraciju da mi preporuči neke.. Ja imam volju i imam radne navike, ali brzo mi opadne koncentracija pa moram odmoriti. Uglavnom dobrodošle su neke tablete do 10 KM.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
pitaj u biljnoj apoteci :) ima ona kod katedrale
Post Reply