Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sa mnom je u razred davno prije rata, isao moj skolski drug Božo. Ne znam zašto, more bit što je Božo bio provala, ali to mi je ime vazda bilo smiješno, pa čak i kada se na ovim izborima kandidovao Božo Ljubić, nekako mi ime biješe milo, a samim tim i Ljubić još sa onog plakata ko Papa maše raji a mene oblije smijeh jer mi naumpadne moj jaran Božo...
ja sam Ibrahim a la Ibrahim....
ime mi je nadio moj babo.
U Americi razmisljam da se zovem Frenk, kud ostali tu i mali Frenk,
posto su svi haman promijenili imena a zadrzali prezimena, a nasi imaju i po dva imena, naprimjer nasi Muslimani,njeki nije svi, idu u dzamiju i klanjaju i Kurbane dijele, ali idu i u crkvu i krste svoju djecu, pa im djeca imaju muslimanska i crkvena imena....pred nama Muslimanima nasa a u crkvi njihova....
jeste da se dicim svojim imenom, najljepse je, ali nisam pametan.
Ima.
Frenky je vazda Frenky, a Ibrahim se mijenja.
Ibrahim nije prispio nigdje, ni kod svojih ni kod tudjina...
Tin Ujevic kaze :" ..besjeda je lomaca i duzan sam je viknuti ili cu glavnjom planuti...ali mene niko ne slusa, ni braca koja lutaju".
A sada zaozbilje.....da ne ispadne nakrivo nasadjeno..
Ja sam Ibrahim i ostajem Ibrahim bez obzira na sve nase Frenkije, ponosan sam i ponosim se svojim ocem i svojim imenom kojeg nosim gorde glave, s tim imenom sam rodjen i s tim imenom cu, ako Bog da, i umrijeti..."
Na mojemiu nisanu pisati ce, ako Bog da,
Ibrahim..taj i taj.
a nikakav Frenky.
Helem wrote:Ima.
Frenky je vazda Frenky, a Ibrahim se mijenja.
Ibrahim nije prispio nigdje, ni kod svojih ni kod tudjina...
Tin Ujevic kaze :" ..besjeda je lomaca i duzan sam je viknuti ili cu glavnjom planuti...ali mene niko ne slusa, ni braca koja lutaju".
A sada zaozbilje.....da ne ispadne nakrivo nasadjeno..
Ja sam Ibrahim i ostajem Ibrahim bez obzira na sve nase Frenkije, ponosan sam i ponosim se svojim ocem i svojim imenom kojeg nosim gorde glave, s tim imenom sam rodjen i s tim imenom cu, ako Bog da, i umrijeti..."
Na mojemiu nisanu pisati ce, ako Bog da,
Ibrahim..taj i taj.
a nikakav Frenky.
Amin!
ibrahime...koliko je tebi godina kad vec o umiranju razmisljas????