cudo jedno. Dok drugi spajaju,
mi bez predaha:

evo, vec 15 i kusur godina
i nikako se zaustaviti.
Na kraju ce samo krpe ostati, a sto nece vrijediti nikome i nizasta.
Nije drzava kamata, pa da je dobro kada se smanjuje.
Nema nam lijeka, definitivno.
Ima ba, par nuklearki i napraviti najveci parking u Europikekec wrote: Nema nam lijeka, definitivno.
nažalost tek pretkraj se uključih ali ovo što čuh skroz drugu sliku baca na onu priču o očuvanju Yuge uz neophodne reformemuha_sa wrote:Adil Zulfikarpašić na tv SA---domačin mu Mufid Memija.
Ovako je govorio Senci,moj "haver" u aprilu `92.pirmin wrote:Beatrice_22 wrote:Ma ja sam ti patriotaNemojte me zezati u vezi sa Bosnom, odmah vadim kandze... a misevi bjeze... preko citave planete
Reina wrote:kad Dodik ovako prica i izaziva svako malo sta ocekivati od
obicnih ljudi u tom entitetu.... kako promijeniti tu svijest i kod
obicnih ljudi i ovakvih politicara nego promjena ustava....
pa kad mi neko kaze nije problem rs.... nije, nije malo ma
a jaz , svadju prave medju ljudima u BiH
Drugi put kad budes htio nekome da kazes da "NE budali" okreni se prema ogledalu i te ce rijeci otici u pravom smjeru.bleka wrote:NE budali. LJudi su bili pod granatama za mene dovoljno. Sve trojca su u tom vremenu cinili najbolje sto su mogli za Domovinu.hrasno38 wrote:Ni 92' ni danas BiH nisu branili Tihici, Lagumdzije, Izetbegovici i slicni nego obican narod kao sto smo ti i ja i oni koji tu drzavu smatraju svojom. Dakle picici ce uvijek biti picici.zzzzz wrote: Nemoj se iznenaditi ako se ispostavi da je 92' zlatna kakvo je sad stanje i koje su mogucnosti. Pogotovo sa ovim picicima, ako se digne Tihic eto ti Silajdzica i Lagumdzije da mu skidaju glavu nebi li se docepali fotelje (izvedi ovo u sve tri kombinacije, svaki bi isto postupio)
[/quotgavrilo wrote:[img]http://www.pincom.info/img/logo_info.jpg[/img][color=white]__[/color][size=117]28. maj 2006[/size] wrote:
Milorad Dodik: "Razgovor hoću i želim, ali diktat ne prihvaćam"
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je jučer da je spreman sa svima da razgovara o sadašnjosti i budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih naroda i građana, ali da nije spreman da prihvati bilo čiji diktat.
BANJA LUKA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je jučer da je spreman sa svima da razgovara o sadašnjosti i budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih naroda i građana, ali da nije spreman da prihvati bilo čiji diktat, donose današnje Nezavisne novine.
"Razgovarati znam i hoću, ali slušati i klimati glavom ne znam i neću", rekao je Dodik.
Istakao je da je, s obzirom na to da je BiH specifična država, samim tim u rješavanju njenih unutrašnjih pitanja, mnogo više nego u drugim državama, neophodna dobra volja i dijalog.
"Ovu zemlju svi njeni narodi i građani mogu smatrati svojom i boriti se za nju samo pod jednim uvjetom, a to je da su u njoj ravnopravni. Ali, ako stvorimo klimu u kojoj je BiH nekome majka, a nekome maćeha, možemo li onda da govorimo o njenoj sretnoj djeci", zapitao je Dodik.
Kazao je da bilo koja vrsta dominacije bilo čijeg stava i pogleda uzdrmava temelje cijele zemlje.
"Bosna i Hercegovina krojena po zamisli Silajdžića i Terzića je veoma opasna i to se mora glasno reći. Sve drugo je dnevnopolitičko traganje za krivcem čije ime se preadresira. Glasno se mora reći da su temelji BiH ozbiljno uzdrmani nespremnošću za ustavne promjene i to mnogo više i suštinskije nego mojim teoretskim razmatranjem referenduma kao teoretske mogućnosti", rekao je Dodik.
On je istakao da oni koji Bosnu i Hercegovinu posmatraju kao prostor od Vječne vatre do Kozije ćuprije ne žele dobro ni sebi, ali ni bilo kome drugom u ovoj zemlji.
"BiH nije Sarajevo, BiH je i Tuzla, i Mostar, i Banja Luka, i Bihać, i Prijedor.... i dok to ne shvate Terzić i Silajdžić, nemoguće je razgovarati o prosperitetu svih zajedno", naglasio je Dodik.
Kazao je da je uvjeren da je davno prevaziđeno pitanje: Bosna i Hercegovina da ili ne?
"Ali za mene, za Vladu i stranku na čijem sam čelu, uvijek je otvoreno pitanje kakva BiH, kako sretnija i prosperitetnija BiH za sve one koji u njoj žive. Zato sam uvijek spreman na razgovor o tome kako BiH napraviti boljom za sve. Kada to postignemo, onda će biti izlišno postavljati pitanja referenduma, jer će svi građani ove zemlje reći: 'Da, to je BiH kakvu hoću.' Ali do tada ne može BiH biti Silajdžićev posjed, jer i on i ja imamo isto pravo vlasništva nad njom", naglasio je Dodik.
On je istakao da ima i viziju i potencijal da doprinese novoj, suvremenoj i europskoj Bosni i Hercegovini, ali da je potrebno na tome raditi u punom kapacitetu i jednom zauvijek napustiti teroriju o postojanju "A" i "B" naroda i "A" i "B" građana.
"Bilo koja i bilo čija želja za dominacijom uzdrmava temelje BiH, o čemu, nažalost, možemo da učimo i iz bliske prošlosti. Zato je vrijeme da zaigramo u duhu fer-pleja i da na jednakim pozicijama uz maksimalno međusobno uvažavanje krenemo putem koji će značiti dobrobit za sve narode i građane BiH", zaključio je Dodik za Nezavisne.
gavrilo wrote:pitam se samo zasto ste se tol'ko usrali?![]()
da je referendum moguc, citaj da je otcjepljenje moguce, ono bi se vec daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno dogodilo. ocigledno da nije.
za sve koji pisu "neka se kolektivno sele iz bosne"... zar je moguce da NISTE svjesni paradoksa? kako mozete da (naravno navodno) zagovarate bosnu i hercegovinu, a u isto i da rusite njena elementarna obilijezja? bosna bez hrvata nije bosna, hercegovina bez srba nije hercegovina, brcko bez bosnjaka nije brcko... tog momenta kada to shvatite, shvaticete i sustinu nase brdovite domovine.
no more comments...
Mirsad_ZE wrote:Jedini nacin do ovoj Bosni bud bolje jeste da se jednom vec podijelimo, jer ovako ne vodi nicemu. Svako sebi srbi u RS, mi bosnjaci u Federaciju pa da jednom krenemo sa mrtve tacke, vrijeme je ljudi.
Mi koji smo se borili za Bosnu, mi patrioti ove zemlje porucujemo:
HOCEMO PODJELU! NEMA NISTA OD ZAJEDNICKE DRZAVE!
Spavas li ti u krevetu ili na grani?Mirsad_ZE wrote:Jedini nacin do ovoj Bosni bud bolje jeste da se jednom vec podijelimo, jer ovako ne vodi nicemu. Svako sebi srbi u RS, mi bosnjaci u Federaciju pa da jednom krenemo sa mrtve tacke, vrijeme je ljudi.
Sinak--niti si se borio niti se boriš kad tako kontašMirsad_ZE wrote:Jedini nacin do ovoj Bosni bud bolje jeste da se jednom vec podijelimo, jer ovako ne vodi nicemu. Svako sebi srbi u RS, mi bosnjaci u Federaciju pa da jednom krenemo sa mrtve tacke, vrijeme je ljudi.
da ti pravo kazem i ja sam nekad mislila da je Dodik normalan ali odavno on dokazuje suprotno ... i nisam mislila da su ovi bolji.... mislila sam stapola_cilo wrote:Reina wrote:kad Dodik ovako prica i izaziva svako malo sta ocekivati od
obicnih ljudi u tom entitetu.... kako promijeniti tu svijest i kod
obicnih ljudi i ovakvih politicara nego promjena ustava....
pa kad mi neko kaze nije problem rs.... nije, nije malo ma
a jaz , svadju prave medju ljudima u BiH
To biva , dodik Dika , Svila i Kadifa....dodik bio i osto cetnik , od prve sekunde , kad se tek pojavio na sceni alija Mudri sa Modrim ocima ga proglasi normalnim srbinom .Tresla se gora rodio se cetnik.Sta ocekivati od obicnih ljudi ? To biva obicni ljudi gori od dodika/ Isto s....e drugo pakopvanje.O altruizmu i i pacifizmu srba pitaj za detalje mosora /
jadni, neuki?! to su DEBILI!!!Titov_pionir wrote:Predizborna kampanja, sve je to predizborna.... na koju ce nazalost jadni, neuki ljudi sa sve tri strane nasjesti....
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img][color=white]. . .[/color][size=134]30. 05. 2006.[/size] wrote:Datum: 29.05.2006
Visoki predstavnik za BiH susreo se s najvišim zvaničnicima Srbije i SCG
D. Vidaković
RS se ne može odvojiti od BiH
BEOGRAD - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Švarc-Šiling rekao je juče posle odvojenih sastanaka s visokim državnim funkcionerima Srbije da je crnogorski referendum specijalan slučaj koji se tiče ustrojstva bivše Jugoslavije, koji se ne može uporediti s drugim regijama u državama regiona.
On je novinarima posle sastanaka iza zatvorenih vrata sa predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, i ministrom inostranih poslova SCG Vukom Draškovićem rekao da "ne postoji istorijska RS, već da je to kreacija iz Dejtona".
"U Dejtonskom sporazumu ne postoji pravilo za odvajanje i uništenje BiH, odnosno odvajanje RS od nje", naglasio je Švarc-Šiling.
Upitan da li će sugerisati političkim liderima RS da odustanu od ideje raspisivanja i sprovođenja referenduma po ugledu na crnogorski, Švarc-Šiling je odgovorio da on ne vidi ideje, već samo pojedinačne izjave koje mogu da budu tumačene na različite načine.
"Kod većine političara nema tih spekulacija", precizirao je on.
Iz Kabineta Vojislava Koštunice je saopšteno da je premijer Srbije ukazao na važnost očuvanja i poštovanja Dejtonskog sporazuma koji garantuje stabilnost BiH i da entiteti predstavljaju temelj sporazuma.
"U razgovoru je ukazano i na potrebu jačanja ekonomskih veza Srbije i BiH, a u tom kontekstu istaknut je značaj realizovanja jedinstvenog sporazuma o slobodnoj trgovini u regionu kroz Sporazum srednjoevropske zone slobodne trgovine", navedeno je u saopštenju iz Koštuničinog kabineta.
Informativna služba predsednika Srbije navela je da je Boris Tadić tokom prvog zvaničnog susreta sa Švarc-Šilingom, istakao da su dobri odnosi u regionu, a posebno odnosi Srbije i BiH, jedan od prioriteta politike zvaničnog Beograda.
"Ponovljeno je da je za evropsku budućnost BiH, kao i za regionalnu političku stabilnost, veoma važan princip konsenzusa sva tri ravnopravna naroda u BiH i u tom smislu Tadić je podržao sve demokratske procese zasnovane na tom principu", saopšteno je iz Tadićevog kabineta.
Visoki predstavnik u BiH upoznao je šefa diplomatije SCG s aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH, s naglaskom na promene Ustava i reformu policijskih snaga, a ministar Drašković je istakao da je region zapadnog Balkana u osetljivoj fazi i da su moguća dva puta.
"Jedan put je evropeizacija Balkana, a drugi kosovizacija Balkana i Evrope. Zato je neophodno striktno poštovanje principa nemenjanja postojećih državnih granica", rekao je Drašković.
Švarc-Šiling je sagovornike ponovo upozorio i na neophodnost saradnje s Haškim tribunalom i ispunjenje međunarodnih obaveza Srbije u vezi s tim pitanjem.
Susret s patrijarhom Pavlom
Švarc-Šiling je obišao i beogradsku Sabornu crkvu, a u Patrijaršijskom dvoru razgovarao je s Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Pavlom.
Patrijarh Pavle je naglasio da "odnosi prema svim narodima treba da budu isti, jer svi ljudi na svetu imaju pravo na miran i dostojanstven život".
"U višenacionalnim sredinama ima ljudskih problema, ali se oni rešavaju veoma brzo i lako ako se svi ponašaju kako priliči svakom čoveku", rekao je patrijarh Pavle.
Švarc-Šiling je istakao važnost uloge crkava i verskih zajednica u rešavanju probelma u multietničkom društvu i njenih lidera koji su, kako je kazao, dužni da svoje vernike upućuju na poštovanje morala, pravde i mira.
Govoreći o neophodnosti donošenja zakona o vraćanju crkvene imovine, koji u BiH još nije usvojen, Švarc-Šiling je rekao da će se posebno založiti da oduzeta zgrada Bogoslovskog fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški" u Sarajevu, koja je bila u vlasništvu Mitropolije dabrobosanske SPC, bude vraćena vlasniku.