Plebiscit RS???

Post Reply
kekec

Post by kekec »

Sto smo mi sposobni majstori,
cudo jedno. Dok drugi spajaju,
mi bez predaha:

Image
evo, vec 15 i kusur godina
i nikako se zaustaviti.
Na kraju ce samo krpe ostati, a sto nece vrijediti nikome i nizasta.

Nije drzava kamata, pa da je dobro kada se smanjuje.
Nema nam lijeka, definitivno.
muha_sa

Post by muha_sa »

kekec wrote:Sto smo mi sposobni majstori,
cudo jedno. Dok drugi spajaju,
mi bez predaha:

Image
evo, vec 15 i kusur godina
i nikako se zaustaviti.
Na kraju ce samo krpe ostati, a sto nece vrijediti nikome i nizasta.

Nije drzava kamata, pa da je dobro kada se smanjuje.
Nema nam lijeka, definitivno.
Najteže će nam biti ovih prvih 100.godina--kasnije će valjda bit bolje
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

kekec wrote: Nema nam lijeka, definitivno.
Ima ba, par nuklearki i napraviti najveci parking u Europi :D
johnnykola

Post by johnnykola »

evo sad gledam cankovica na javnom servisu.
kakve samo nebuloze valja!
koji debil!!!
A_I_

Post by A_I_ »

muha_sa wrote:Adil Zulfikarpašić na tv SA---domačin mu Mufid Memija.
nažalost tek pretkraj se uključih ali ovo što čuh skroz drugu sliku baca na onu priču o očuvanju Yuge uz neophodne reforme :-) :-) :-)

eh da je više ovakvih ljudi koji bi nam otvorili oči o stvarnom stanju stvari u to doba i potencijalu za bolje rješenje od onoga koje smo napravili :roll:

ova njegova priča je na tragu mog razmišljanja o ulozi sviju nas Bosanaca i Hercegovaca u nažalost očito prividnoj realizaciji "bratstva i jedinstva" barem u našoj zemlji...
niko nema pravo reći kako je nebitno vrijeme prije kraja osamdesetih tj. početaka nacionalizma i razlaza...
nažalost svi se bave isključivo samim sukobima a ne i istinskim uzrocima i mogućim poropuštenim prilikama za sprječavanje istih (period prije '89.)
Last edited by A_I_ on 29/05/2006 22:41, edited 1 time in total.
Bosanski Zmaj

Post by Bosanski Zmaj »

Mislim da cu se distancirati od tema koje u sebi sadrze diskusiju o separatističkoj politici RS-a i podjeli Bosne...

Trenutno me drzi neka euforija cija je ideja nosilac podjela Bosne,jer ovako niko nece napredovati...
Titov_pionir

Post by Titov_pionir »

Predizborna kampanja, sve je to predizborna.... na koju ce nazalost jadni, neuki ljudi sa sve tri strane nasjesti.... :(
pola_cilo

Post by pola_cilo »

pirmin wrote:
Beatrice_22 wrote:Ma ja sam ti patriota :D Nemojte me zezati u vezi sa Bosnom, odmah vadim kandze... a misevi bjeze... preko citave planete :lol:
Ovako je govorio Senci,moj "haver" u aprilu `92.
U septembru iste godine sam dobio razglednicu od njega. :D
Iz Svedske. :D Veli-tesko mu,nostalgija ga neka vuce. :D[/quote

Jadan je on tvoj haver kad je tebe ostavio u rovu u aprilu 92 ( kojoj si ti brigadi ili bataljonu pripadao ) / u Septembru iste , 92 , godine razgledinice su se tesko probijale do bosanskih rovovova ali eto vidio kako izgleda Svedska na razglednici dok si ti drezdio na liniji oko Sarajeva. I za kraj kako ti sa nostalgijom s obzirom da ti slova strse bez kvakica.Ako si narodni heroj , svaka cast , moja isprika unaprijed.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

Reina wrote:kad Dodik ovako prica i izaziva svako malo sta ocekivati od
obicnih ljudi u tom entitetu.... kako promijeniti tu svijest i kod
obicnih ljudi i ovakvih politicara nego promjena ustava....
pa kad mi neko kaze nije problem rs.... nije, nije malo ma
a jaz , svadju prave medju ljudima u BiH :roll:

To biva , dodik Dika , Svila i Kadifa....dodik bio i osto cetnik , od prve sekunde , kad se tek pojavio na sceni alija Mudri sa Modrim ocima ga proglasi normalnim srbinom .Tresla se gora rodio se cetnik.Sta ocekivati od obicnih ljudi ? To biva obicni ljudi gori od dodika/ Isto s....e drugo pakopvanje.O altruizmu i i pacifizmu srba pitaj za detalje mosora /
pola_cilo

Post by pola_cilo »

[quote="Bosanski Zmaj"]Nema to veze,zar ne shvatate..

Stvar je u tome da vlasti u RS zele pokazati koliko je samo veliki procenat građana tog entiteta za otcjepljenje...

Smatram da je potrebno izvristi isti referendum i u FBIH...cak i prije referenduma u RS...

Mislim da bi danas vecina građana FBIH bila za otcjepljenje od RS,treba bas taj referendum odraditi,a ne onaj čiji je rezultat očit...[/quot

Dragi moj srpski gusteru , potpuno je navazno sta bi vecina stanovnistva tzv pederacije zeljela .Takodje je potpuno nevazno sta bi vecina republike smrdske i genocidne zeljela jer ja to znam .Vazno je ono sto ja i patrioti BOSNE I HERCEGOVINE mislimo i zelimo .A sto se tice tebe mozes jos koji dan da proisapas ove duhovitosti koje su pokupio od rodonacelnika cetnistva , minimaxa i njegovog segrta neleta karajlica jer ces uskoro biti expresno torpediran u sumadiju / Kad smo vec kod sumadije pobrini se i raspitaj za sudbinu Vojvodine Sandzaka , a Bugari i Rumuni dolaze po svoje / AgoBogda / gibanica dobra a Baklava jos bolja / Pozdravicu te onako kao je MOJ Marko Vesovic pozdravio emira , pardon nemanju kusturicu , sa dva slatka bosanska slova , IS
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

bleka wrote:
hrasno38 wrote:
zzzzz wrote: Nemoj se iznenaditi ako se ispostavi da je 92' zlatna kakvo je sad stanje i koje su mogucnosti. Pogotovo sa ovim picicima, ako se digne Tihic eto ti Silajdzica i Lagumdzije da mu skidaju glavu nebi li se docepali fotelje (izvedi ovo u sve tri kombinacije, svaki bi isto postupio)
Ni 92' ni danas BiH nisu branili Tihici, Lagumdzije, Izetbegovici i slicni nego obican narod kao sto smo ti i ja i oni koji tu drzavu smatraju svojom. Dakle picici ce uvijek biti picici.
NE budali. LJudi su bili pod granatama za mene dovoljno. Sve trojca su u tom vremenu cinili najbolje sto su mogli za Domovinu.
Drugi put kad budes htio nekome da kazes da "NE budali" okreni se prema ogledalu i te ce rijeci otici u pravom smjeru.
Znas onaj koji je branio BiH nikao nije mogao biti niko od ove trojce i onih koji su okruzivali ovu trojicu. Branioci su bili oni sa puskama i oni koji su sa tim puskama zavrsili pod zemljom. A ova trojca i oni oko njih su bili samo njihov servis koji je dok su oni ginuli, ovi su klepali pare. Tu cu Tihica izuzeti ono vrijeme koje je proveo u logoru ali je sve to tako lijepo nadoknadio svojom sluzbom u Ambasadi u Bonu. Ali vjerovatno te pogodilo ono Izetbegovici e pa tu sam mislio na onog mladjeg koji se 92 godine ubio za druzenje sa dobrim mitraljezom pa da ga zovemo onda braniocem.
A sto se tice Dodika i Dodikica pa brzo ce izbori a kako drugo skupljati poene nego na nebulozama koje nas glasacki puk neumoljivo usisava.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

gavrilo wrote:
[img]http://www.pincom.info/img/logo_info.jpg[/img][color=white]__[/color][size=117]28. maj 2006[/size] wrote:
Milorad Dodik: "Razgovor hoću i želim, ali diktat ne prihvaćam"

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je jučer da je spreman sa svima da razgovara o sadašnjosti i budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih naroda i građana, ali da nije spreman da prihvati bilo čiji diktat.

BANJA LUKA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kazao je jučer da je spreman sa svima da razgovara o sadašnjosti i budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih naroda i građana, ali da nije spreman da prihvati bilo čiji diktat, donose današnje Nezavisne novine.

"Razgovarati znam i hoću, ali slušati i klimati glavom ne znam i neću", rekao je Dodik.

Istakao je da je, s obzirom na to da je BiH specifična država, samim tim u rješavanju njenih unutrašnjih pitanja, mnogo više nego u drugim državama, neophodna dobra volja i dijalog.

"Ovu zemlju svi njeni narodi i građani mogu smatrati svojom i boriti se za nju samo pod jednim uvjetom, a to je da su u njoj ravnopravni. Ali, ako stvorimo klimu u kojoj je BiH nekome majka, a nekome maćeha, možemo li onda da govorimo o njenoj sretnoj djeci", zapitao je Dodik.

Kazao je da bilo koja vrsta dominacije bilo čijeg stava i pogleda uzdrmava temelje cijele zemlje.

"Bosna i Hercegovina krojena po zamisli Silajdžića i Terzića je veoma opasna i to se mora glasno reći. Sve drugo je dnevnopolitičko traganje za krivcem čije ime se preadresira. Glasno se mora reći da su temelji BiH ozbiljno uzdrmani nespremnošću za ustavne promjene i to mnogo više i suštinskije nego mojim teoretskim razmatranjem referenduma kao teoretske mogućnosti", rekao je Dodik.

On je istakao da oni koji Bosnu i Hercegovinu posmatraju kao prostor od Vječne vatre do Kozije ćuprije ne žele dobro ni sebi, ali ni bilo kome drugom u ovoj zemlji.

"BiH nije Sarajevo, BiH je i Tuzla, i Mostar, i Banja Luka, i Bihać, i Prijedor.... i dok to ne shvate Terzić i Silajdžić, nemoguće je razgovarati o prosperitetu svih zajedno", naglasio je Dodik.

Kazao je da je uvjeren da je davno prevaziđeno pitanje: Bosna i Hercegovina da ili ne?

"Ali za mene, za Vladu i stranku na čijem sam čelu, uvijek je otvoreno pitanje kakva BiH, kako sretnija i prosperitetnija BiH za sve one koji u njoj žive. Zato sam uvijek spreman na razgovor o tome kako BiH napraviti boljom za sve. Kada to postignemo, onda će biti izlišno postavljati pitanja referenduma, jer će svi građani ove zemlje reći: 'Da, to je BiH kakvu hoću.' Ali do tada ne može BiH biti Silajdžićev posjed, jer i on i ja imamo isto pravo vlasništva nad njom", naglasio je Dodik.

On je istakao da ima i viziju i potencijal da doprinese novoj, suvremenoj i europskoj Bosni i Hercegovini, ali da je potrebno na tome raditi u punom kapacitetu i jednom zauvijek napustiti teroriju o postojanju "A" i "B" naroda i "A" i "B" građana.

"Bilo koja i bilo čija želja za dominacijom uzdrmava temelje BiH, o čemu, nažalost, možemo da učimo i iz bliske prošlosti. Zato je vrijeme da zaigramo u duhu fer-pleja i da na jednakim pozicijama uz maksimalno međusobno uvažavanje krenemo putem koji će značiti dobrobit za sve narode i građane BiH", zaključio je Dodik za Nezavisne.
[/quot

Ovo je vrhunac ljudskog pada , ovaj covjek ima manje obraza nego morski krastavac , ovo je nistarija veca od Karadzica i Mladica skupa /
On je koliko jucer proglasio referenudum , da su srpski a pogotovo hrvatski sajtovi napravili vatromet > Kada je dobio samar preko zvalja od Chililinga i od MZ promijenio je kurs i okreno curak ./" Bi H je specificna drzava kaze golobradi cetnik " BiH je najzamrsenija zemlja na svijetu , trubio je krivousti cembenik sa pantovcaka , groteskni diktator iz banskih dvora F.T. mada ni jedan od njih dvojice nije obrzlozio zasto ? Ali ja cu zato reci , ako oni nisu kadri / Zahvaljujuci njima i takvima /BiH je komplikovana i zamrsena a u biti Bosna je prosta ko pasulj " ( Ah sto volim srpski sa turskim natuknicima ) " Neophodna nam je volja i dijalog " kaze dzukela iz Laktasa / dobro jutro petrovicu petre , di si bio kad smo na koljenima molili da nas ne koljete [ pogledati onu sliku iz Bijeljine kada covjek moli milost na koljenima pred arkanovim tigrovima ] Prica o ravnoravnosti / gdje u Foci , u Omarskoj .....povraca mi se /Prica o dominaciji , gdje ?u Banja Luci , 17 dzamija 4 katolicke i jedna pravoslavna crkva / a danas / ne zelim iznjeti podatke , da ne bi nakoga strefila kap.Silajdzic i Terzic kroje opasnu Bosnu ???? Ha ha ha nemoj me nasmijavati dodice> Tacno , ali po mene , nikako po tebe , to su ti jarani i i hababi / mrs i ti i njih dvojica / E ovo je genijalno / Odbijanje ustavnih promjena opasnije je od njegovog " vica " o referendmu , a moja mater odmah uzela troduplu dozu lijekova i zavrsila na hitnoj / ma duhovit narod nema sta / A tek ovo B i H je Sarajevo i ...i Banja Luka / cuuuuuuj , on to to tek danas sazno / Nego mrs , pokupi opanke i tutanj u Sumadiju ako sta ostane , povedi i mosora , koji kaze da nije zlocinac onaj koji nije napravio zlocin . Svasta / onda ratni zlocinci nisu ni Karadzic ni Mladic , Pavle ni Vaslije Krestic , ni Ljilja Avramov ni , Brana Crncevic , ni Ljiljana Smajlovic , ni ......je si li ti ikada cuo za dnevni list koji se zove Politika " je si li ikad cuo za rubriku " Odjeci i Reagovanja sa kraja 80 -tih i pocetka 90 tih ..... " , i jos nesto mosore " Kolektivna krivica srpskog naroda postoji !!!!!! Ako imas zelju ja cu ti to dokazatii pokazti , eklatantno i na tanane / P.S. srbi iz republike sumske mogu mirne duse povesti sa sobom SDA -ovce , izdajnike BOSNE I HERCEGOVINE , jer duboko vjerujem da je voja kalasnjikov napravio veliku kucu onom kurajberu sulejmanu ugljaninu da primi ove potonje / BOSNA I HERCEGOVINA U MOM SRCU
gavrilo

Post by gavrilo »

pitam se samo zasto ste se tol'ko usrali? :)

da je referendum moguc, citaj da je otcjepljenje moguce, ono bi se vec daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno dogodilo. ocigledno da nije.

za sve koji pisu "neka se kolektivno sele iz bosne"... zar je moguce da NISTE svjesni paradoksa? kako mozete da (naravno navodno) zagovarate bosnu i hercegovinu, a u isto i da rusite njena elementarna obilijezja? bosna bez hrvata nije bosna, hercegovina bez srba nije hercegovina, brcko bez bosnjaka nije brcko... tog momenta kada to shvatite, shvaticete i sustinu nase brdovite domovine.

no more comments...
pola_cilo

Post by pola_cilo »

gavrilo wrote:pitam se samo zasto ste se tol'ko usrali? :)

da je referendum moguc, citaj da je otcjepljenje moguce, ono bi se vec daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno dogodilo. ocigledno da nije.

za sve koji pisu "neka se kolektivno sele iz bosne"... zar je moguce da NISTE svjesni paradoksa? kako mozete da (naravno navodno) zagovarate bosnu i hercegovinu, a u isto i da rusite njena elementarna obilijezja? bosna bez hrvata nije bosna, hercegovina bez srba nije hercegovina, brcko bez bosnjaka nije brcko... tog momenta kada to shvatite, shvaticete i sustinu nase brdovite domovine.

no more comments...

Gavro , kako ih privoliti , kako ??? I meni bi bolan bilo dosadno u jednonacionalnoj drzavi , ja bi ili ubio ili iselio kada bi u Bosni zivili samo Bosnjaci ( Bosanci , bosanski muslimani , meni drazi izraz ) ja ne mislim ozbiljno , samo me Dodik i slicni raspizde , ali gdje su ljudi kao Ti , kao Gojko Beric , kao Bogdan Bogdanovic , kao Petar Lukovic , gdje su , mi smo tolerantiji , hr i srpski nacinalisti kad ugledaju bosanskog muslimana u kafani reaguju isto bjelci u Misisipiju prije 100 godina kad udje crnac.Vidi ga , baaaaaalija " dokle vise , ne mogu durat jarane , ja bi se zapalio kada bi se u Bosni nesto zvalo bosnjacka republika , kako bi ja tebi mogao pogledatiu u ovci kad te sretnem u liftu ili na ulici / Ma izvrsio bi harakiri ali ovi nista sumnjaci , kad ce Cica Draza iz glave , kako haj reci ....... dok god ne izmarises dobro onog ko te tuce jos od osnovne skole on ce te gnjehati do kraja zivota ili mu se moras sklanjati sa puta ili batine , pa ti trpi """"" Gavrilo zelim ti vise srece i zdravlja nego sebi !!!!!!!!!
Mirsad_ZE

Post by Mirsad_ZE »

Jedini nacin do ovoj Bosni bud bolje jeste da se jednom vec podijelimo, jer ovako ne vodi nicemu. Svako sebi srbi u RS, mi bosnjaci u Federaciju pa da jednom krenemo sa mrtve tacke, vrijeme je ljudi.

Mi koji smo se borili za Bosnu, mi patrioti ove zemlje porucujemo:

HOCEMO PODJELU! NEMA NISTA OD ZAJEDNICKE DRZAVE!
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Mirsad_ZE wrote:Jedini nacin do ovoj Bosni bud bolje jeste da se jednom vec podijelimo, jer ovako ne vodi nicemu. Svako sebi srbi u RS, mi bosnjaci u Federaciju pa da jednom krenemo sa mrtve tacke, vrijeme je ljudi.

Hocu i ja podjelu ali mi nedaju moje kuce i zavicaja daju mi tudu kucu i zavicaj....... nebi rekao da ti spadas u one sto su se za BIH borili... :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Mirsad_ZE wrote:Jedini nacin do ovoj Bosni bud bolje jeste da se jednom vec podijelimo, jer ovako ne vodi nicemu. Svako sebi srbi u RS, mi bosnjaci u Federaciju pa da jednom krenemo sa mrtve tacke, vrijeme je ljudi.

Spavas li ti u krevetu ili na grani?
muha_sa

Post by muha_sa »

Sinak--niti si se borio niti se boriš kad tako kontaš
Jesi li uopšte svjestan šta si napisao????Garant-nisi.
kojsino

Post by kojsino »

Svako moze da odnese onoliko zemlje bosanske ,
koliko mu stane na vrh opanaka,
sa ili bez referenduma!
novel

Post by novel »

kojsino wrote:Svako moze da odnese onoliko zemlje bosanske ,
koliko mu stane na vrh opanaka,
sa ili bez referenduma!
:D bravo....
Reina

Post by Reina »

pola_cilo wrote:
Reina wrote:kad Dodik ovako prica i izaziva svako malo sta ocekivati od
obicnih ljudi u tom entitetu.... kako promijeniti tu svijest i kod
obicnih ljudi i ovakvih politicara nego promjena ustava....
pa kad mi neko kaze nije problem rs.... nije, nije malo ma
a jaz , svadju prave medju ljudima u BiH :roll:

To biva , dodik Dika , Svila i Kadifa....dodik bio i osto cetnik , od prve sekunde , kad se tek pojavio na sceni alija Mudri sa Modrim ocima ga proglasi normalnim srbinom .Tresla se gora rodio se cetnik.Sta ocekivati od obicnih ljudi ? To biva obicni ljudi gori od dodika/ Isto s....e drugo pakopvanje.O altruizmu i i pacifizmu srba pitaj za detalje mosora /
da ti pravo kazem i ja sam nekad mislila da je Dodik normalan ali odavno on dokazuje suprotno ... i nisam mislila da su ovi bolji.... mislila sam sta
i ocekivati ako ih i sam premijer huska na referendum za izdvajanje...
:roll:
johnnykola

Post by johnnykola »

Titov_pionir wrote:Predizborna kampanja, sve je to predizborna.... na koju ce nazalost jadni, neuki ljudi sa sve tri strane nasjesti.... :(
jadni, neuki?! to su DEBILI!!!
Fair Life

#98 Re: Plebiscit RS???

Post by Fair Life »

[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img][color=white]. . .[/color][size=134]30. 05. 2006.[/size] wrote:Datum: 29.05.2006

Visoki predstavnik za BiH susreo se s najvišim zvaničnicima Srbije i SCG

D. Vidaković

RS se ne može odvojiti od BiH

BEOGRAD - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Švarc-Šiling rekao je juče posle odvojenih sastanaka s visokim državnim funkcionerima Srbije da je crnogorski referendum specijalan slučaj koji se tiče ustrojstva bivše Jugoslavije, koji se ne može uporediti s drugim regijama u državama regiona.

Image

On je novinarima posle sastanaka iza zatvorenih vrata sa predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, i ministrom inostranih poslova SCG Vukom Draškovićem rekao da "ne postoji istorijska RS, već da je to kreacija iz Dejtona".

"U Dejtonskom sporazumu ne postoji pravilo za odvajanje i uništenje BiH, odnosno odvajanje RS od nje", naglasio je Švarc-Šiling.

Upitan da li će sugerisati političkim liderima RS da odustanu od ideje raspisivanja i sprovođenja referenduma po ugledu na crnogorski, Švarc-Šiling je odgovorio da on ne vidi ideje, već samo pojedinačne izjave koje mogu da budu tumačene na različite načine.

"Kod većine političara nema tih spekulacija", precizirao je on.

Iz Kabineta Vojislava Koštunice je saopšteno da je premijer Srbije ukazao na važnost očuvanja i poštovanja Dejtonskog sporazuma koji garantuje stabilnost BiH i da entiteti predstavljaju temelj sporazuma.

"U razgovoru je ukazano i na potrebu jačanja ekonomskih veza Srbije i BiH, a u tom kontekstu istaknut je značaj realizovanja jedinstvenog sporazuma o slobodnoj trgovini u regionu kroz Sporazum srednjoevropske zone slobodne trgovine", navedeno je u saopštenju iz Koštuničinog kabineta.

Informativna služba predsednika Srbije navela je da je Boris Tadić tokom prvog zvaničnog susreta sa Švarc-Šilingom, istakao da su dobri odnosi u regionu, a posebno odnosi Srbije i BiH, jedan od prioriteta politike zvaničnog Beograda.

"Ponovljeno je da je za evropsku budućnost BiH, kao i za regionalnu političku stabilnost, veoma važan princip konsenzusa sva tri ravnopravna naroda u BiH i u tom smislu Tadić je podržao sve demokratske procese zasnovane na tom principu", saopšteno je iz Tadićevog kabineta.

Visoki predstavnik u BiH upoznao je šefa diplomatije SCG s aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH, s naglaskom na promene Ustava i reformu policijskih snaga, a ministar Drašković je istakao da je region zapadnog Balkana u osetljivoj fazi i da su moguća dva puta.

"Jedan put je evropeizacija Balkana, a drugi kosovizacija Balkana i Evrope. Zato je neophodno striktno poštovanje principa nemenjanja postojećih državnih granica", rekao je Drašković.

Švarc-Šiling je sagovornike ponovo upozorio i na neophodnost saradnje s Haškim tribunalom i ispunjenje međunarodnih obaveza Srbije u vezi s tim pitanjem.

Susret s patrijarhom Pavlom

Švarc-Šiling je obišao i beogradsku Sabornu crkvu, a u Patrijaršijskom dvoru razgovarao je s Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Pavlom.

Patrijarh Pavle je naglasio da "odnosi prema svim narodima treba da budu isti, jer svi ljudi na svetu imaju pravo na miran i dostojanstven život".

"U višenacionalnim sredinama ima ljudskih problema, ali se oni rešavaju veoma brzo i lako ako se svi ponašaju kako priliči svakom čoveku", rekao je patrijarh Pavle.

Švarc-Šiling je istakao važnost uloge crkava i verskih zajednica u rešavanju probelma u multietničkom društvu i njenih lidera koji su, kako je kazao, dužni da svoje vernike upućuju na poštovanje morala, pravde i mira.

Govoreći o neophodnosti donošenja zakona o vraćanju crkvene imovine, koji u BiH još nije usvojen, Švarc-Šiling je rekao da će se posebno založiti da oduzeta zgrada Bogoslovskog fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški" u Sarajevu, koja je bila u vlasništvu Mitropolije dabrobosanske SPC, bude vraćena vlasniku.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

nekako je jasno da je sve ovo predizborna farsa koja ce trajati sve do izbora... dodik i ostala raja iz rs-a igraju na wet dreams velikog dijela populacije o samostalnoj srpskoj koja se u konacnici pripaja "matici" iako su svjesni da od toga nema nista...

a koaliciona ekipa iz federacije uvijek jedva doceka neku ovakvu pricu da moze dalje da plasi narod novim ratom...

tu se negdje zaborave i ekonomija i nezaposlenost i vize i sve se pretvori u karnemal nacionalnih boja i narodnih obicaja, mahanja zastavama i izvikivanja parola... i na kraju, izbore dobiju oni koji su uspjeli najvise prasine dici te godine (citaj: dodik, silajdjic...)

nadam se da ce narod biti malo pametniji ovaj put...
elem... 3.6.2006. 12:00, plato ispred skupstine.
BE THERE OR BE SQUARE!
titami

Post by titami »

neznam da li vi znati, ali dodik definitivno zna - izbori su za 5 mjeseci.

kako pridobiti vecinu nepismenih nacionalista?
recept iz 90tih jos uvijek pali.

defintino je i da medjunarodana zajednica i dalje misli
da su "umjereni" nacionalisti lijek za bih.
nazalost oni nas neznaju.

dodik bi vjerovatno dobio izbore u rs da je umjeren,
u tom slucaju bi vecina bosnjaka i hrvata u rs glasala za njega.
pogledajmo slucaje nacelnika u doboju, foci, teslicu..... oni umjereni
glasovi od nesrba zagarantovani.

izborna kampanja je pocela u pogresnom smjeru,
srbi ce opet glasati za nacionaliste, ovoga puta u liku i djelu mr. dodika,
bosnjaci i hrvati ce automatski kontrirati i glastai za svoje.

i gdje smo onda?

opet na pocetku. bolje rec nidje.
Post Reply