Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
The Man wrote:
AKO TI JE MOSTAR SHUPAK SVIJETA onda ti nisi ni M o mostarca .
Neka te tamo i tebe i tvoje dijece, mostaru ocito ne trebas .
Ova država je postala ne šupak...gnojavi čmar svijeta zahvaljujući "patriotama" koji izbacuju zaslužne gradjane-invalide na cestu, vozaju se u novim A8 audijima dok penzioneri mole preko radija da im se omoguči da imaju samo za lijekove, zahvaljujuči "patriotama" koji prodaju Maršalku za crvavih 6 miliona eura + morali su da sruše i počiste!! (da su normalna vremena ne bi se uopšte ni prodavalo, ako bi se prodavalo cijena bi bila astronomska u najmanju ruku)... u ratu je četnicizam uništavao ovu zemlju, a u miru ga balinluk uništava još više!!!!
takvi epiteti samo govore o tebi u lošem svjetlu.
patriote će da pometu te "patriote". ništa se ti meni ne sekiraj.
The Man wrote:
zzzzz wrote:
balkanmedia wrote:hm....kako su se, onda, zvali oni sto su htjeli referendum za otcjepljenje SRBiH od SFRJ?
SFRJ vec tada nije postojala pa se od nje nije moglo odvojiti (mada je i to bilo legitimno po Ustavu SFRJ)
SFRJ je nestala onog momenta kad su Milosevicevi placeni demonstranti redom rusili ustav Kosova, pa Vojvodine, pa se nastavilo sa Zutom Gredom i rusenjem crnogorske vlade pa su pokusali organizovati "antibirokratsku revoluciju" u Sloveniji u cemu ih je sprijecila policija R Hrvatske.
Kad srusis ustav jedne zemlje, ta zemlja vise i ne postoji
Ma ja....sad je Milošević sve kriv.....jebote....kriv vam je i što je umro!
The Man wrote:
Ova država je postala ne šupak...gnojavi čmar svijeta zahvaljujući "patriotama" koji izbacuju zaslužne gradjane-invalide na cestu, vozaju se u novim A8 audijima dok penzioneri mole preko radija da im se omoguči da imaju samo za lijekove, zahvaljujuči "patriotama" koji prodaju Maršalku za crvavih 6 miliona eura + morali su da sruše i počiste!! (da su normalna vremena ne bi se uopšte ni prodavalo, ako bi se prodavalo cijena bi bila astronomska u najmanju ruku)... u ratu je četnicizam uništavao ovu zemlju, a u miru ga balinluk uništava još više!!!!
The Man wrote:
zzzzz wrote:
SFRJ vec tada nije postojala pa se od nje nije moglo odvojiti (mada je i to bilo legitimno po Ustavu SFRJ)
SFRJ je nestala onog momenta kad su Milosevicevi placeni demonstranti redom rusili ustav Kosova, pa Vojvodine, pa se nastavilo sa Zutom Gredom i rusenjem crnogorske vlade pa su pokusali organizovati "antibirokratsku revoluciju" u Sloveniji u cemu ih je sprijecila policija R Hrvatske.
Slušaj....ako misliš da sam frajer, i da pušim tu priču o četnicma, balijama i ustašama..i da je Milošević za sve kriv...žestoko si se zahebao....bio sam čitav rat u Sarajevu i ono što sam vidio vlastitim očima niko mi ne može demantirati...sve su to ista govna...da je rahmetli Alija bio svetac ne bi omogučio nekim ljudima da zgrnu milijarde koje su bile namjenjene njegovom narodu...ko je sad ovdje veči zločinac? Milošević koji je pomagao Srbe "četnike" oružjem i naftom u ratu protiv "balija" ili Alija koji je tebi ili nekom drugom zalogaj iz usta uzeo?al o mrtvim sve najbolje...nek je Aliji rahmet i Slobi laka crna zemlja..
The Man wrote:
Slušaj....ako misliš da sam frajer, i da pušim tu priču o četnicma, balijama i ustašama..i da je Milošević za sve kriv...žestoko si se zahebao....bio sam čitav rat u Sarajevu i ono što sam vidio vlastitim očima niko mi ne može demantirati...sve su to ista govna...da je rahmetli Alija bio svetac ne bi omogučio nekim ljudima da zgrnu milijarde koje su bile namjenjene njegovom narodu...ko je sad ovdje veči zločinac? Milošević koji je pomagao Srbe "četnike" oružjem i naftom u ratu protiv "balija" ili Alija koji je tebi ili nekom drugom zalogaj iz usta uzeo?al o mrtvim sve najbolje...nek je Aliji rahmet i Slobi laka crna zemlja..
Qwert wrote:Samo malo buke, da ne bi Kosovo otislo..nista vise. A otcijepice se iz BiH isto kad i Vojvodina od Srbije tj. nikada.
Kosovo ce otici , a Vojvodina ????? Imala isti staus kao i Kosvo prije rata !
SAP Vojovodina i SAP Kosovo / Presedan je moguc / kakve veze sa genocinidnom republikom sumskom ? NIKAKVE ! !!!!! Jeftin i proziran trik !!
balkanmedia wrote:hm....kako su se, onda, zvali oni sto su htjeli referendum za otcjepljenje SRBiH od SFRJ?
Ako bi recimo hrvati i muslimani u BIH predlozili srbima u BIH da uzmu sve sto je njihovo bilo prije rata u BIH a ostave muslimanima i hrvatima njihovo sto je bilo prije rata....dali bi srbi pristali da se odvoje od BIH..sa tim sto je njihovo.....
Nemoj okolisavat nego direktno odgovori.
-mislim da je o "vlasnistvu" trebalo misliti 1992. kada je sprovedena nelegalna secesija SRBiH od SFRJ...no, nije u pitanju "vlasnistvo" u pitanju je POSTOVANJE ZAKONA ili da ti prevedem na vlasnistvo / SRBiH je bila "ustavno" vlasnistvo 1/3, ne 1/2.....tako da trebas postaviti svoje pitanje u 1992. i pitaj da li bi:"Muslimani i Hrvati uzeli samo svoje i otisli iz SFRJ?"
ali, moram postaviti pitanje:"Prije kojeg rata?"
Ti( BALKANMEDIA ) si vrlo zao i opasan covjek , kombinacija Mome Kapora , popa Irineja i Dragosa Kalajica / Ili ti ime Milorad Komrakov ili
demon / na tvoju zalost i na moju srecu DOBRO je jace od zla !!!!!! Rastu li ti ocnjaci ?
balkanmedia wrote:
A, je li? A sta je postojalo onda...vakuum? Znaci nije bilo drzave i zakona i mogao si nekaznjen raditi sta si htio? U praksi to nije bas tako.....
A da li bi bio ljubazan, pa pokazao taj dio Ustava SFRJ koji to "govori"?
Ahaaaa, pa sto ne kazes onda.....onda je sve u redu-i poslanici SDA i HDZ su srusili ustav SRBiH i SFRJ 1991. pa onda nije nista ni postojalo,a ni danas ne postoji poslije svih ovih poziva na ukidanje Republike Srpske ili npr. znaci sutra u RS kazu: "evo mi srusili ustav i BiH ne postoji vise" i svima dobro....
BTW. sta znas o "rusenju" "ustava" AP Kosovo i AP Vojvodine??
dobro onda....
treba naoruzati sandzak i pustiti ih da malo haraju srbijom
pa da sebi stvore republiku i onda traze otcjepljenje
kad se srbijanci pocnu buniti samo reci naucili lekciju od njih...
1992. Srbi u SRBiH drzavotvoran narod...
2006. Bosnjaci u Srbiji manjina.....
Bogati , koliko me pamcenje sluzi i u Hrvatskoj ste bili drzavotvorni pa vas Tudjman 90-te u sekundi proglasi manjinom / promijenio ustav i proglasio Srbe nacionalnom manjinom / Zasto ? Zato sto imaju jednu domovinu Srbiju ! Zasto su Albanci nacionlana manjina bili ? Zato sto su imali Albaniju ! Zasto su Madjari nacinalna manjina ? Saberi dva i dva pametan si ti ?
...ne odgovara poredjenje s formalno-pravnog aspekta
balkanmedia wrote:
-mislim da je o "vlasnistvu" trebalo misliti 1992. kada je sprovedena nelegalna secesija SRBiH od SFRJ...no, nije u pitanju "vlasnistvo" u pitanju je POSTOVANJE ZAKONA ili da ti prevedem na vlasnistvo / SRBiH je bila "ustavno" vlasnistvo 1/3, ne 1/2.....tako da trebas postaviti svoje pitanje u 1992. i pitaj da li bi:"Muslimani i Hrvati uzeli samo svoje i otisli iz SFRJ?"
ali, moram postaviti pitanje:"Prije kojeg rata?"
pa kosovske bitke naravno
evo tebi par pitanja pa ih odgovori:
prije '92 je si li se druzio sa muslimanima?
prije '92 je su li ti oni prijetili? da li si ih se bojao?
isto tako za hrvate?
kako to odjednom ti isti prijatelji sada tvoji neprijatelji?
evo tebi pitanje:
kako to da si 1992. na referendumu posredno izjavio "ne zelim zivjeti sa Srbima", a do tada si se druzio i zivio sa njima?
Kako to da su ti do te noci Srbi bili prijatelji, ujutro nisu, pa nisi htio vise zivjeti sa njima u jednoj drzavi, nego si odlucio napraviti svoj tor?
I kako to da si se ti prije rata druzio sa Srbima, a Srbi "genocidan" narod (kako to vec bosnjacki mediji vole reci...)?
Na referendumu 92 sam se izjasnio da zelim zivjeti u BIH sa svima koji su se zatekli u njoj 92.nikad nisam rekao da ne zelim zivjeti sa Srbima .Tor si htio napraviti ti . i napravio si ga. Prije rata nisu bili genocidni , a ako su bili ja to nisam znao .Ti si prvi covjek =koji ih je javno tako okakakterisao/ Sto se tice medija u BiH i ostalih oni prenose vijesti iz Haga / Krstic , 45 godina , za genocid / Sikter /
balkanmedia wrote:
ahaaa, znaci Bosanci su bili za SFRJ ono sto ti danas zoves "cetnicima" u BiH....
u cemu je razlika?
meni to nekako isto....
razlika je derasticna
BOSANCI su na demokratski nacin izasli da glasaju
a CETNICI su uzeli oruzje da kolju
muz i zena ozenjeni
odjednom ne pali brak i zena trazi razvod braka
muz ni da cuje, zena hoce van braka
muz dodje i izbuba ili ubije zenu
KO JE KRIV?
Sad treba definisati ko je muz, a ko je zena....
Ako su npr. Bosnjaci prvi napali Srbe na Bas Carsiji (01.03.1992.) i u Sijekovcu (26.03.1992.) - ko je tu koga bubao prvo i koji li je razlog bio za to??
Kazem ja da si monstrum , pa prije ubijenog svata na Bas Carsiji koji je pjevao / od Topole pa do ravne gore, a Sarajevo vec u totalnom okruzenju / ubijeno je barem 10 ljudi / ubijena su dva Bosnjaka u Bratucnu davno prije / Narod smirivo Ejub Ganic ovim rjecima " Dobiti drzavu bez ispaljenog kursuma , to se zove politika . " Eto ti politike Ejubove ......
GENOCIDAN je onaj koji dodje da istrijebi neku etnicku/religijsku grupu
to su uradili CETNICI
vidis jarane.... ja bih prvi pristao na podjelu bosne da smo sjeli pa se dogovorili na podjelu bosne, ali vi to niste htjeli nego ste htjeli citavu drzavu pa ste poceli sa etnickim ciscenjem
zasto? zato sto je nemoguce bilo podijeliti bosnu onakva kakva je bila
za razliku od jugoslavije....
koji kurac ti imas sa srbinom iz srbije... blizi ti je bio tvoj komsija musliman ili hrvat nego neki srbijanac...
dobar porodicni prijatelj iz banjaluke je odselio za bg davnih godina, ozenio srbijanku - ali je on vazda bio BOSANAC tamo....
Aha, onda gledajuci na Jasenovac-onda su Hrvati i Muslimani vise genocidni, zar ne? Oni nisu pustali ni zene, ni djecu....
I kako ti gore navedoh-pa zar nije prvo etnicko ciscenje ucinjeno nad Srbima 26.03.1992., zar nije prvi logor u SRBiH napravljen za Srbe pocetkom marta 1992. u Brodu?? Kako se to uklapa u tvoj pricu?
Kao sto ce Kutiljero posvjedociti nije ni trebalo dijeliti Bosnu i Hercegovinu-bilo je dovoljno preurediti (i to je otprilike ono za sta se danas zalaze bosnjacka politika) i svi znamo ko je povukao potpis...
A kao sto ti je iskustvo pokazalo-kako nije 'moguce' dijeliti BiH-tako je nije bilo lako ni iscupati iz SFRJ bez posljedica-pogotovo ako napadas ustav!
Koliko se sjecam ti rece da su to sve bili Jugosloveni??
A sta imam zajednicko sa Srbinom iz Srbije ili Hrvatske ili Slovenije-pa recimo da taj SRbin nece pucati u srpsku zastavu na vjencanju kako ce to uraditi moj "komsija" musliman....
Bio tvoj komsija "bosanac" tamo ili ne - tamo niko nece pucati u srpske svatove, zar ne? Slab je to argument....
Ako ubijes covjeka ides u zatvor ! A vi odmah u rat ! To ste naucili od Austrije ? Princip i principi , principijelan narod
branimir_s wrote:Hajmo se malo smiriti. Meni je najvaznija izjava da Evropa NE DA manjem entitetu mogucnost referenduma, jer oni HISTORIJSKI NE POSTOJE. Oni su kopile Dejtonskog sporazuma i ostace da psotoje dok se jednostavno ne ugase. ZAto svima SABUR. Bice ovih kriza joss ali nema zime.
Od tebe kao i uvjek - mirno i pametno. Svaka cast.
Nego sta je s ovim @balkanmedia? Pao na glavu prilikom poradzaja njegove majke? Yebeno je to kad domorodci i divljaci (tako se ponasa) nemaju uslova ni za normalan poradzaj a hoce da osnivaju drzavu. Tuge i zalosti! Europo yebeno ti se pise kad takvu divljac u sebi cuvas....
I @balkanmedia nemoj mi opet ici unazad do 500 godina, zato i valjas gluposti. Misli malo na realnost i buducnost.
Slozna EU, Jaka i cjelovita BiH sa predivnim drzavama-komsijama (Hrvatskom, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom, Vojvodinom). Sve slozne i nezavisne. Zivot na balkanu postepeno postaje tako divan...
kad ste vec htjeli da protjerate ljude
sto ste morali unistavati imovinu i kulturu ove drzave?
ne znam..obrati se onima koji su rusili i na jednoj i na drugoj strani....a i onima koji su rusili onako lijepu drzavu....
Hiljadu srusenih dzamija izbrojao americki profesor sa Yal-a / svjedok sa sudjenja balkanskom kasapinu/ nekoliko ostecenih pravoslavnih crkava s tim sto se nista ama bas nista nije desavalo u isto vrijeme !!!!
GENOCIDAN je onaj koji dodje da istrijebi neku etnicku/religijsku grupu
to su uradili CETNICI
vidis jarane.... ja bih prvi pristao na podjelu bosne da smo sjeli pa se dogovorili na podjelu bosne, ali vi to niste htjeli nego ste htjeli citavu drzavu pa ste poceli sa etnickim ciscenjem
zasto? zato sto je nemoguce bilo podijeliti bosnu onakva kakva je bila
za razliku od jugoslavije....
koji kurac ti imas sa srbinom iz srbije... blizi ti je bio tvoj komsija musliman ili hrvat nego neki srbijanac...
dobar porodicni prijatelj iz banjaluke je odselio za bg davnih godina, ozenio srbijanku - ali je on vazda bio BOSANAC tamo....
Aha, onda gledajuci na Jasenovac-onda su Hrvati i Muslimani vise genocidni, zar ne? Oni nisu pustali ni zene, ni djecu....
I kako ti gore navedoh-pa zar nije prvo etnicko ciscenje ucinjeno nad Srbima 26.03.1992., zar nije prvi logor u SRBiH napravljen za Srbe pocetkom marta 1992. u Brodu?? Kako se to uklapa u tvoj pricu?
Kao sto ce Kutiljero posvjedociti nije ni trebalo dijeliti Bosnu i Hercegovinu-bilo je dovoljno preurediti (i to je otprilike ono za sta se danas zalaze bosnjacka politika) i svi znamo ko je povukao potpis...
A kao sto ti je iskustvo pokazalo-kako nije 'moguce' dijeliti BiH-tako je nije bilo lako ni iscupati iz SFRJ bez posljedica-pogotovo ako napadas ustav!
Koliko se sjecam ti rece da su to sve bili Jugosloveni??
A sta imam zajednicko sa Srbinom iz Srbije ili Hrvatske ili Slovenije-pa recimo da taj SRbin nece pucati u srpsku zastavu na vjencanju kako ce to uraditi moj "komsija" musliman....
Bio tvoj komsija "bosanac" tamo ili ne - tamo niko nece pucati u srpske svatove, zar ne? Slab je to argument....
Ako ubijes covjeka ides u zatvor ! A vi odmah u rat ! To ste naucili od Austrije ? Princip i principi , principijelan narod
Sta muslimani imaju sa Jasenovcem ? Pripisati njima Jasenovac isto je sto i pripisati Jevrejima Auswic/ Onda si u ovom ratu muslimani bili genocnidni prema samima sebi ( U posavini je u sastavu VRS bila cijela brigada sastavljena od bosanskih muslimana pod imenom " MESA SELOMIVIC"
( jadni Mesa , da samo zna ) Koliko su muslimani bili vazan cimbenik iliti faktor u NDH to sam ja vidio u ovom ratu kao pripadnik HVO. Sluzio sam kao topovsko meso i kao predmet zajebancije.A kad me nije nista strefilo onda su me poslali u logor / Ti prvi covjek koji doveo u vezu Jasenovac i muslimane / ako si ti covjek uopce ????
The Man wrote:
The Man wrote:
Odlicno , a da Alija nije pokro milijarde i te pare usmjerio na oruzje onda bi tebi bio svetac.Ovako ili onako nama od meni nije nikad bio svetac nego tebi / od vama.Po ovome sto pises Alija i Slobo su dva rodjena brata , saveznici iste ideje / Dok je Slobo cetnike filovo naftom i oruzjem protiv musimana Alija istima krao zalogaj iz usta.Dakle dabogda im zemlja bila teza od olova.
The Man wrote:
Vise puta sam napisao da je za BiH ima samo jedan, jedini, nacin da konacno se pokrene iz blata u kojem se nalazi,a to je da se njeni politacari ekrenu ekonomskom razvitku i napredku.
Ovi izjavu OHR-a bi im trebalo stalno pokazivati ispred nosa.
Butler: OHR nec´e dozvoliti referendum
Prvi zamjenik visokog predstavnika Larry Butler istaknuo je da sve dok je OHR u BiH nec´e moc´i biti razgovora o referendumu u BiH, ponovivsˇi da RS, kao entitet u BiH, ima obaveze u skladu s Daytonskim sporazumom i Ustavom i da nema prostora da se organizira bilo kakav referendum koji bi doveo u pitanje Daytonski mirovni sporazum.
Dodao je i da je entitetskog premijera "obavijestio o svom misˇljenju da slobodno izrazˇavanje o referendumu nisu mozˇda najbolje ideje", te da ga je Milorad Dodik uvjerio da "kada god je pominjao referendum nije govorio o BiH, odnosno RS-u".
Ponovio je stav OHR-a da c´e, u slucˇaju da bilo ko pokusˇa da organizira bilo kakvu vrstu referenduma, koji bi bio u suprotnosti s Daytonskim sporazumom, visoki predstavnik iskoristiti svoja Bonska ovlasˇtenja i time c´e se pozabaviti.
Butler je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da bilo kakve spekulacije o tom pitanju jedino odvlacˇe pazˇnju od vazˇih tema koje se ticˇu pridruzˇivanja BiH Evropskoj uniji.
Susˇtina na sˇto treba da se fokusira bh. vlast su, naglasio je, politicˇka, ekonomska i socijalna pitanja koja su bitna za proces pridruzˇivanja i stabilizacije i koja c´e odvesti BiH u Evropsku uniju.
Prvi zamjenik visokog predstavnika je ponovio da pred politicˇarima ove zemlje stoji izazov kako BiH dovesti u Evropu i da se time trebaju pozabaviti.
Upitan da OHR jednako reagira i kada se cˇuju stavovi o potrebi ukidanja RS-a koja je prema Ustavu dio BiH i da li su i to antidejtonske izjave, Butler je kazao da je visoki predstavnik bio jasan o tom pitanju i da ne bi oklijevao da koristi svoja ovlasˇtenja ako postoji bilo koja prijetnja stabilnosti i sigurnosti BiH ili prijetnja Daytonskom sporazumu.
Podsjetio je i da se sada kljucˇno trebaju rjesˇavati ekonomska pitanja o cˇemu je govorio i visoki predstavnik.