Plate u UKC Tuzla

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
cynemes
Posts: 20
Joined: 26/05/2011 23:55

Plate u UKC Tuzla

Post by cynemes » 21/11/2011 10:59

*ebo ti nas....

Image

Image

Aktuelni menadžment Univerzitetskog kliničkog centra ima sjajne izglede da postigne nedostižan rekord u poslovanju jedne javne ustanove – gubitak od 100 miliona maraka! U tome imaju svestranu pomoć trilinga seoskih lola: Amira Fazlića koji je još uvijek na čelu kantonalne organizacije SDA i kalesijskih zvukova Hazima Rančića i RasimaOmerovića.

Rečeni triling svim silama nastoji političkom podrškom akltuelnom direktoru dr. Elmiru Čičkušiću, iz opozicione Stranke za budžet i hapanje (SBiH) i njegovim saradnicima produžiti mandat nemiješanja u svoje dobro plaćene poslove. Zato gubici rastu, zalihe lijekova i drugog materijala se smanjuju, smanjuje se i broj stručnjaka koji odlaze, trbuhom za boljom plaćom, u Sloveniju i Hrvatsku, ali se zato povećavaju javašluk i neodgovornost, nezadovoljstvo liječnika a rastu konta privilegovanih uposlenika sa ugovornim plaćama.

Kako i zašto ugovorne plaće, po kojem pravilniku, po kojem zakonu, po kojim kriterijima…? Kako nema odgovora na ova i druga pitanja, te su plaće sve do nekoliko dana unazad bile i tabu tema za Upravni odbor. One su nastale kao privatni i strogo čuvani odnos generalnog direktora i uposlenika. Dakako, mnogo je sasvim opravdanih plaća profesorima na Medicinskom fakultetu i direktorima klinika, kao i svim priznatim stručnjacima. Ali, na tom spisku, koji donosimo u prilogu, najmanje tridesetak osoba ne treba da se nalazi, pogotovo kad se vidi da su ugovorne plaće davane po kriteriju «od čibuka» to jest i po babu i po ličnim interesima.

Kako inače razumjeti da izvjesna pravnica, koju zbog nezakonitosti treba kazniti, ima deset hiljada maraka veću godišnju plaću od jednog dr. Uzeira Durakovića ili dr. Kasima Muminhodžića, da inženjer kao šef održavanja ima sedam hiljada više od direktora Interne klinike, najvećeg i najsloženijeg dijela UKC ? Očito, radi se po sistemu:Uzmi ago, koliko ti drago!

No, zašto se ništa ne mijenja, zašto se čeka totalno urušavanje UKC, zašto pomenuti triling radi protiv interesa građana i političke opcije zahvaljujući čijoj su podršci od gologuzana postali imućni ljudi? Zar im je to malo? Postavlja se i pitanje zašto rukovodstvo SDA ne poziva na odgovornost Fazlića, Rančića i Omerovića? Zašto federalnim medijima UKC nije interesantan?

:zoka:


Post Reply