Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
am_staff

#1 Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by am_staff »

Zanima me da li se moze obaviti plasticna operacija u drzvanoj bolnici.Konkretnije na Gradini u Tuzli,cuo sam da je npr djeci do 18 godina besplatna operacija usiju klempavih i sl. A sta je sa ostalim koji su presli 18 god.I sta mislite da li bi se moglo srediti sa doktorom npr nesto mu uletiti pa da napravi npr da nesto nije uredu s nosa,a ustvari da uradi uklanjanje grbice iz nosa.I dal se rade te plasticne operacije u nasim bolnicama.Hvala
am_staff

#2 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by am_staff »

niko ne zna... :-?
paprica29

#3 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by paprica29 »

mislim da se rade takve vrste operacija. to su korektivne operacije, a ne estetske.
Felidae

#4 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by Felidae »

koliko ja znam, operacije u drzavnim bolnicama koje su besplatne, jesu konstruktivne a ne estetske. Ali bez obzira ti je niko nece uraditi u drzavnoj bolnici, dok se ne dokaze da ti to nesto predstavlja problem (po zdravlje-ne ljepotu).
mozda grijesim...ali koliko ja znam moja sestra je za svoju kcerku platila konstruktivnu operaciju klempavih usiju, kad je ona imala 6 godina.....
am_staff

#5 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by am_staff »

Pa ja sam tako cuo da je djeci do 18 god besplatna operacija klempavih usiju.I jeli jeftinije bar u drzavnoj bolnici nego privatno?I sta mislite da li bi se moglo odraditi kako to sto sam rekao da se sredi sa doktorom kao da je neka potrebna operacija a ustvari samo zbog izgleda...
Michun

#6 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by Michun »

Nek ti neko slucajno slomi nos na fudbalu...
Ma moze nazalost kod nas sve pa i to. Koliko ja znam i na ORL i na plastici.
I onda se cudimo sto su dr. raspolozeni za mito :shock:
am_staff

#7 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by am_staff »

PA Poliklinika Karabeg Sarajevo trazi npr za operaciju klempavih usiju 1500KM lokalna anestezija a nosa najmanje 3000KM.Pa sad kontam da li bi mogao sta proci jeftinije u drzavnoj bolnici.
somethings

#8 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by somethings »

Felidae wrote:koliko ja znam, operacije u drzavnim bolnicama koje su besplatne, jesu konstruktivne a ne estetske. Ali bez obzira ti je niko nece uraditi u drzavnoj bolnici, dok se ne dokaze da ti to nesto predstavlja problem (po zdravlje-ne ljepotu).
mozda grijesim...ali koliko ja znam moja sestra je za svoju kcerku platila konstruktivnu operaciju klempavih usiju, kad je ona imala 6 godina.....
:shock:
am_staff

#9 Re: Plasticna operacija u drzavnim bolnicama

Post by am_staff »

znali neko koliko kosta operacija znaci klempavih usiju u dr bolnici...privatno je 1500KM???
Post Reply