Plaćanje vode po članu domaćinstva?
- respo
#26 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
pa ja vam odgovori na stranici prije
stemaju se naravno jer je cijev u zidu (bar u mom slucaju)
sve zavisi do stana do stana kako je kod koga vidi li se cijev slucajno itd
stemaju se naravno jer je cijev u zidu (bar u mom slucaju)
sve zavisi do stana do stana kako je kod koga vidi li se cijev slucajno itd
- shape of despair
#27 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Mjerač se postavlja obično iza WC šolje.Koliko se sjećam,uslov je da se isti kupi u nekoj radnji u Željinom stadionu.Znam da smo imali problema i oko pitanja gdje postaviti vodomjer u kupatilu.Imaju neki uslovi koji se moraju ispuniti da bi ovi iz vodovoda odobrili instalacije.
- respo
#28 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
zaboravih reci da ima i kabal koji ide od tog mjeraca do citaca ispred vrata
znaci moras praviti rupu pored vrata da bi provukao kabal i gdje ce stajati to na cemu se ocitava
znaci moras praviti rupu pored vrata da bi provukao kabal i gdje ce stajati to na cemu se ocitava
- shape of despair
- karanana
#30 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
a vidjo sam ove crne pipke, vazda sam se pitao za sta sluze.
joj tek uradih banju, ne shtema mi se opet. prekomplikovano je ovo da sada ponovo rusim i busim.
ali hvala na informacijama.
joj tek uradih banju, ne shtema mi se opet. prekomplikovano je ovo da sada ponovo rusim i busim.
ali hvala na informacijama.
Last edited by karanana on 11/09/2009 11:10, edited 1 time in total.
- shape of despair
#31 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Nema na čemu.Ovi "pipci" rade preko wireless-a
Tehničar samo približi svoj aparat(nešto nalik velikom digitronu sa velikim ekranom) i odmah ima uvid u potrošnju.Proces traje 1 sec.
Baš sam se pitao kako ga nikad ne uhvatim kad dođe da mjeri.
Tehničar samo približi svoj aparat(nešto nalik velikom digitronu sa velikim ekranom) i odmah ima uvid u potrošnju.Proces traje 1 sec.
Baš sam se pitao kako ga nikad ne uhvatim kad dođe da mjeri.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#32 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
da se nije sta promijenilo u medjuvremenu za ugradnju mjeraca,ovo je bilo prije par mjeseci
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=+pljacka
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=+pljacka
- respo
#33 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
her flick karanana
nista strasno ostema ti jednu plocicu i to je to kabal mozes provuci vodjicom do vrata i onda malu rupicu samo da kablovi prodju i to je citava filozofija
na kraju to zamaltas ili kako se vec to strucno kaze jednu plocicu iskruzis krugove za cijevi stavis i to je to
isto ko novo
to je cirka dan posla
nista strasno ostema ti jednu plocicu i to je to kabal mozes provuci vodjicom do vrata i onda malu rupicu samo da kablovi prodju i to je citava filozofija
na kraju to zamaltas ili kako se vec to strucno kaze jednu plocicu iskruzis krugove za cijevi stavis i to je to
isto ko novo
to je cirka dan posla
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#34 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?

Hvala za info. @grunte!
Mjerenje potrošnje vode sa jednim, zajedničkim brojilom i faktorom broja članova domaćinstva je nepravedno. Isto tako bi nepravdan bio faktor površine stana.
Rješenje su pojedinačna brojila.
Kakve su moguće mahinacije sa ugradnjom i korištenjem pojedinačnih brojila, nije mi jasno?!
-
I
#35 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Ne znam odakle vama toliki racuni za vodu. Meni na 4 prijavljena clana dolazi u prosjeku 12 KM. Prije nam je dolazilo vise jer nam je na mjeracu curila voda, ali odkada su nam to ovi iz vodovoda popravili dolaze nam manji racuni.
A ovima sto ne prijavljuju dodatne clanove domacinstva nemam rijeci. Nek' komsija placa za moje dijete. Tako je izgleda najlakse.
A ovima sto ne prijavljuju dodatne clanove domacinstva nemam rijeci. Nek' komsija placa za moje dijete. Tako je izgleda najlakse.
- Edin H.
#36 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Najbolje bi bilo da u potpunosti ukinu mjerace, pa neka od oka salju racune 
- nineinchnails
#37 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Blago se svima vama "komplet" sto ste skopcani na vodu "na ovaj" ili "onaj nacin".
ja sam skopcan za zajednicku potrosnju i dolazi mi minimalno 10-15 KM po clanu domacinstva, i tako godinama.
Povjerenicu zaboli ona stvar da ode i to izganja sa vodovodom.
Neki stanari su sebi ugradili poseban mjerac, ali "i njima voda dolazi preko zajednickog mjeraca".
UBJEDJEN SAM da vodovod i nama ostalima zaracuna i njihovu potrosenu vodu, dakle, ne odbiju njihovu potrosnju sa zajednicke (razumijete sta mislim).
ja sam skopcan za zajednicku potrosnju i dolazi mi minimalno 10-15 KM po clanu domacinstva, i tako godinama.
Povjerenicu zaboli ona stvar da ode i to izganja sa vodovodom.
Neki stanari su sebi ugradili poseban mjerac, ali "i njima voda dolazi preko zajednickog mjeraca".
UBJEDJEN SAM da vodovod i nama ostalima zaracuna i njihovu potrosenu vodu, dakle, ne odbiju njihovu potrosnju sa zajednicke (razumijete sta mislim).
- vjesticanametli
#38 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
pocetkom jula sam pokusala ugraditi mjerac jer mi dolazi po 30 KM vode ..............ne znam sta rade ali znam da ima neprijavljenih i vidim peru tepihe po cijelo ljeto...........stoka
na web str. vik-a pise moguce je ugraditi ali kad pokusate reci ce vam da je obustavljeno jer se to njima ne isplati.........e sada mozete zvati majstora i ugraditi to sami sebi na obje ili na jednu vertikalu pa nek oni iz vodovoda dolaze i izvrse teh. prijem ako im se radi ista a ako ne zele njihova stvar..........cuj njima se ne isplati a nama kao treba da se isplati placanje tuĐŽe potrosnje vode..........uslov za ugradnju je da nagovorite raju iz ulaza da ugradite svi ..............ali haj ti nekog nagovori na trosak od ca. 800 KM............
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
E, mene neće nagovoriti da ''uletim'' 1200KM (Tri vertikale) jer,...Hm,...Kriza, recesija,...vjesticanametli wrote:pocetkom jula sam pokusala ugraditi mjerac jer mi dolazi po 30 KM vode ..............ne znam sta rade ali znam da ima neprijavljenih i vidim peru tepihe po cijelo ljeto...........stokana web str. vik-a pise moguce je ugraditi ali kad pokusate reci ce vam da je obustavljeno jer se to njima ne isplati.........e sada mozete zvati majstora i ugraditi to sami sebi na obje ili na jednu vertikalu pa nek oni iz vodovoda dolaze i izvrse teh. prijem ako im se radi ista a ako ne zele njihova stvar..........cuj njima se ne isplati a nama kao treba da se isplati placanje tuĐŽe potrosnje vode..........uslov za ugradnju je da nagovorite raju iz ulaza da ugradite svi ..............ali haj ti nekog nagovori na trosak od ca. 800 KM............
Tužibabo, ti si zvala ''zelenu policiju'' kada sam prao tepih na Dobrinji jednoj, 'vamo,...
- Haris.ba
#40 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Cek, cek mozes mi objasniti. Nece da urade tehnicki prijem mjernoga uredjaja? Pa i prije je sve islo preko jedne firme. Nije VIK imao nikakve veze. Vec samo primao tehnicki da je sve uradjeno kako treba.vjesticanametli wrote:pocetkom jula sam pokusala ugraditi mjerac jer mi dolazi po 30 KM vode ..............ne znam sta rade ali znam da ima neprijavljenih i vidim peru tepihe po cijelo ljeto...........stokana web str. vik-a pise moguce je ugraditi ali kad pokusate reci ce vam da je obustavljeno jer se to njima ne isplati.........e sada mozete zvati majstora i ugraditi to sami sebi na obje ili na jednu vertikalu pa nek oni iz vodovoda dolaze i izvrse teh. prijem ako im se radi ista a ako ne zele njihova stvar..........cuj njima se ne isplati a nama kao treba da se isplati placanje tuĐŽe potrosnje vode..........uslov za ugradnju je da nagovorite raju iz ulaza da ugradite svi ..............ali haj ti nekog nagovori na trosak od ca. 800 KM............
Moze li adresa na taj tekst ili bolje skeniran tekst i sl.
Zar ne treba upravitelj popravljati punkute cijevi od zajednickog ventila do ventila u stanu? E ovo samo kod nas. Nece da daju mjerac jer cijev je pukla negdje. Siguran sam da ova odluka mora pasti. Odoh ganjati da zajasem agenciju za potrosace.
- vjesticanametli
#41 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
na njihovoj web stranici pise to je super i moze i doĐŽite i ostale gluposti i ja uzela od upravitelja nacrt koji placas 30 KM i ovjerila ugovor o kupovini stana i odem u vodovod po zahtjev kad imam sta cuti........ne moze od 1 jula vise jer se vodovodu ne isplati i ne daju ti papir da podneses taj zahtjev kod njih..........e sad ja sam nasla majstora koji ce to sve uraditi i kad on zavrsi trebaju oni iz vodovoda da doĐŽu i jos nesto odrade ali oni nece jer nema zahtjeva
zvala sam i gen. direktora da pitam gdje je objava te info. na webu i on kaze ma to oni moji iz neke sluzbe nisu napisali ali tako vam je a teta na salteru dan prije mi kaze evo pise info kod mene na oglasnoj tabli koja je moram naglasiti iza saltera za stranke...........jedino da preskacemo njih na salteru da vidimo ima li kakva interna obavjest za potrosace ............ nemam pojma da li da pustim majstora da to radi pa sta bude ili da i dalje placam pranje vode komsija meĐŽeda
- PipiDugaDevetka
#42 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
@vjestice,
Ja, koliko sam shvatio, tebi fali samo formular ''ZAHTJEV ZA UGRADNJU GARNITURE PO PROJEKTU ''VODOMJER U SVAKI STAN''.
Evo ga, pa isprintaj sebi:
http://i280.photobucket.com/albums/kk17 ... stan-1.jpg

http://i280.photobucket.com/albums/kk17 ... ik-u-1.jpg

Nekada davno sam išao nešto sređivati u VIK-u, pa uzeo prospekt, zahtjev i još nešto.
Isprovociran tvojom diskusijom da ''lafo'', nema zahtjeva (Formulara) na šalteru, skenirao sam ga.
Dođeš mi ''za na kafu''.
Ja, koliko sam shvatio, tebi fali samo formular ''ZAHTJEV ZA UGRADNJU GARNITURE PO PROJEKTU ''VODOMJER U SVAKI STAN''.
Evo ga, pa isprintaj sebi:
http://i280.photobucket.com/albums/kk17 ... stan-1.jpg

http://i280.photobucket.com/albums/kk17 ... ik-u-1.jpg

Nekada davno sam išao nešto sređivati u VIK-u, pa uzeo prospekt, zahtjev i još nešto.
Isprovociran tvojom diskusijom da ''lafo'', nema zahtjeva (Formulara) na šalteru, skenirao sam ga.
Dođeš mi ''za na kafu''.
- vjesticanametli
#43 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
hvala pipi ĐŽ
nije lafo vec stvarno mi nisu dali formElar a sada cu se pozabaviti s vikom opet
hariseeeeeeeeeee de vidi to za zastitu potrosaca
-
Kraljica od Sabe
#44 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Interesantno da je prosjek potrošnje vode po članu u cijelom Sarajevu 8-9m3.. cc...
Znate li vi uopšte koliko je to 9m3? Mislim da je svima već jasno o čemu se radi.. Je li onaj tekst objavljen u avazu? Sigurno da da.
Znate li vi uopšte koliko je to 9m3? Mislim da je svima već jasno o čemu se radi.. Je li onaj tekst objavljen u avazu? Sigurno da da.
- PipiDugaDevetka
#45 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
ZAHTiJEV ĐŽĐ, pa opet PODNOSILAC ZAHTiJEVA DĐŽvjesticanametli wrote:hvala pipi ĐŽnije lafo vec stvarno mi nisu dali formElar a sada cu se pozabaviti s vikom opet
- *miara*
#46 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
znal iko radno vrijeme ViK-a? ja na onoj njihovoj stranici ne mogu da nadjem. rade li subotom?
- PipiDugaDevetka
#47 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
@Vještice,
Šta bi? Frtutma? Ovaj put si imala formulare zahtjeva.
Šta bi? Frtutma? Ovaj put si imala formulare zahtjeva.
- nineinchnails
#48 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Skontao sam i ja da zaganjam te mjerace.
Nece me vise 'drat' kao da nas ima 5 u kuci.
Nece me vise 'drat' kao da nas ima 5 u kuci.
- mayab
#49 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Koliko ja znam 1m3 je 1000 litara, pa vi vidite sta treba da se "radi" da se potrosi po clanu, recimo, 9m3!!!! 
-
tap3ah75
#50 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Hvala svima na pomoći .... to smo za sada prežalili ... sad me zanima jedno.
U stanu neko vrijeme neće niko stanovati .... zanima me imate li iskustva šta raditi u takvim slučajevima je li moguće u potpunosti odjaviti plaćanje ili se mora plaćati neka osnovica.
Napominjem da ne bih da se sjeku cijevi u stanu ... a takođe mi je bezzeze plaćati 20-30 pa čak i 35 koliko sad plaćam ako će stan biti prazan.
U stanu neko vrijeme neće niko stanovati .... zanima me imate li iskustva šta raditi u takvim slučajevima je li moguće u potpunosti odjaviti plaćanje ili se mora plaćati neka osnovica.
Napominjem da ne bih da se sjeku cijevi u stanu ... a takođe mi je bezzeze plaćati 20-30 pa čak i 35 koliko sad plaćam ako će stan biti prazan.