Plaćanje vode po članu domaćinstva?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

madesa

#101 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?

Post by madesa »

striker_sarajevo wrote: 12/01/2022 14:46
madesa wrote: 12/01/2022 14:39

manja je zgrada i ima ljudi kojima neki clanovi nisu prijavljeni i nije mi smetalo iskreno(2-3 osobe ukupno).Dobijem dijete prije 10 dana i danas na racunu veca cifra i stoji 3 clana. Pa majku li vam :-D . Zvao sam Vik i pitaju me koliko ima vertikala. Jedna vertikala = jedan uređaj
To te je prijavio predstavnik stanara, jedino on moze dodavati/oduzimati. Njemu se obracas za te stvari. Meni su izlazili na teren i u hodniku zavrsili sav posao. Brojilo stoji odma do ulaznih vrata, unutra u stanu nije nista dirano. Koja je bila procedura njihovog rada, zaista ne znam. Nije novogradnja. Valjda najdes rjesenje koje ti odgovara.
meni su preko telefona rekli da mjerac kupim u peniju i da sam nadjem majstora da ViK nema nista sa tim :D
striker_sarajevo

#102 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?

Post by striker_sarajevo »

madesa wrote: 12/01/2022 15:27
meni su preko telefona rekli da mjerac kupim u peniju i da sam nadjem majstora da ViK nema nista sa tim :D
:? Ko ga bazdari :D
moonca

#103 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?

Post by moonca »

Sarajmen wrote: 12/01/2022 15:32
moonca wrote: 12/01/2022 13:34

Ali, cuke, vlasnik kupa .. kao i dijete.... kolichina potroshene vode je u pitanju.. :-)
:kiss:
Njemu želim da bude zadovoljan i uslugom i računom za vodu, a kućni ljubimci u njegovoj zgradi su u tom smislu zanemarljiv dio problema. Predstavnik etažnih vlasnika stanova je osoba koja treba da ažurira ukupan broj potrošača vode u zgradi kojoj je on PEV, zadnji takav popis se mora nalaziti u JP Vodovod ik.

Ja bih, da me se pita ili da mogu, u Ustav Kantona Sarajevo ugradio odredbu da svako živo biće u KS mora da ostvaruje tj uživa pravo na pitku vodu.
Kao i cisti zrak :zoka:
Ne znam sta zelish time reci, ali, cuko i macka u kuci. zahtjevaju potrebe kao i dijete/ ili osoba .. pranje dekica. kao i kupanje cuka... to je potrosna vode.. ak, se potrosnja naplacuje po br clanova.. tu bi bio i cuko.. al, znamo da to nemamo jos u zakonu.. kako je sve teze doci do pitke vode. i to ce se u buducnosti rijesiti .. nadam se...
Post Reply