**Plaćanje ceha :)**

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Zoya

#101 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by Zoya »

Kako vi zene to resavate? :D
SaraLe

#102 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by SaraLe »

Zoya wrote:Kako vi zene to resavate? :D
Hocemo na kafu, pa da vidis ... :D
Zoya

#103 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by Zoya »

Mere, da i ja vec jednom "osjetim" kako je kad zena zeni plati pice :lol:
mentol girl

#104 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by mentol girl »

Lucie wrote:
Compos_Sui wrote:moram jos dodati da mi se gade male sponzoruse kojima musko uvijek mora placati sve...takve bi najradje natjerala da zarade svaku kafu i svaku markicu koja se potrosi na njih
vec unapred znam da samnom neslozite ali sta cu evo moj nacin :

ako placam ja onda time jasno i glasno dajem do znanja : nemamo i necemo nikada imati nista zajednicko. isto tako nikada nedozvolim da mi na party ili u disco plati neki momak pice. takvi momci ocekivaju plate pice pa su neki hadzije i jedno jeftino pice da kupi moju paznju, kakvi grrr. Radim puno imam svoju lovu i neizlazim nikde da cekam da mi neko plati pice. ALI ako sam sa nekim u vezi onda ocekivam da plati on i uvjek on. Ako me zeli mora da si me moze priusititi. I to u svemu, mora da je musko:-) nije fer slazem se ali zivot nije sala ;-)
previse sam emancipirana u nekim stvarima ali na drugu stranu musko je musko, otvara vrata, oblaci me u kaput i placa racune ;-)

mozda sam out ali istina da vec mnoooogo godina nisam studentica ;-)
Očekivala sam ovakav odgovor bar jednaput, to je meni superrrr, kada kazes musko je musko, ali danas tome se veoma malo paznje daje, skidanje kaputa i tome slično wow to je danas rijetkost bar oko mene :).. Meni je malo ofirno reci momku ej ti plaćaš piće od sada, jer smo 3 god zajendo pa.......Ali to nije zbog para meni, imam ja dovoljno, ego to iz poštivanja je fino da muškarac, plati piće, posveti neku pažnju meni i samo meni! sebična sam ali šta ću :D
mentol girl

#105 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by mentol girl »

link wrote:Nije u redu da cura ikad plati pice. Mene je licno sramota ako cura izvadi novcanik i insistira da plati.

danas je ovakvih veoma malo
Lesli Eldridž

#106 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by Lesli Eldridž »

mentol girl wrote:
Lucie wrote:
Compos_Sui wrote:moram jos dodati da mi se gade male sponzoruse kojima musko uvijek mora placati sve...takve bi najradje natjerala da zarade svaku kafu i svaku markicu koja se potrosi na njih
vec unapred znam da samnom neslozite ali sta cu evo moj nacin :

ako placam ja onda time jasno i glasno dajem do znanja : nemamo i necemo nikada imati nista zajednicko. isto tako nikada nedozvolim da mi na party ili u disco plati neki momak pice. takvi momci ocekivaju plate pice pa su neki hadzije i jedno jeftino pice da kupi moju paznju, kakvi grrr. Radim puno imam svoju lovu i neizlazim nikde da cekam da mi neko plati pice. ALI ako sam sa nekim u vezi onda ocekivam da plati on i uvjek on. Ako me zeli mora da si me moze priusititi. I to u svemu, mora da je musko:-) nije fer slazem se ali zivot nije sala ;-)
previse sam emancipirana u nekim stvarima ali na drugu stranu musko je musko, otvara vrata, oblaci me u kaput i placa racune ;-)

mozda sam out ali istina da vec mnoooogo godina nisam studentica ;-)
Očekivala sam ovakav odgovor bar jednaput, to je meni superrrr, kada kazes musko je musko, ali danas tome se veoma malo paznje daje, skidanje kaputa i tome slično wow to je danas rijetkost bar oko mene :).. Meni je malo ofirno reci momku ej ti plaćaš piće od sada, jer smo 3 god zajendo pa.......Ali to nije zbog para meni, imam ja dovoljno, ego to iz poštivanja je fino da muškarac, plati piće, posveti neku pažnju meni i samo meni! sebična sam ali šta ću :D
Otići će taj lafac brzo i to tamo gdje je isplativije... :mrgreen:
mentol girl

#107 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by mentol girl »

:lol: :lol: :lol: i to je moguce. ali uvjek volim nazivati stvari pravim imenima, ne njih pakovati u roze masnice i izmisljati sta i kako ce ko to prifatiti. Koliko vi to hteli ili odbijali uvjek je to o parama. ako momak nema love mora imati mastu i ideje kako napraviti nesto drugo nego otici na pice ili veceru i curu ostaviti da plati svoje ili jos gore da pod stolom uzima njezinu lovu i kao pravi muskarac je to on ko plati racune :-))) i to se desava
:lol: meni se to desavalao da ja dam ispod stola pare, da bi o platio racun.. :run:
Last edited by mentol girl on 10/05/2009 10:14, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#108 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by Lesli Eldridž »

mentol girl wrote::lol: :lol: :lol: i to je moguce. ali uvjek volim nazivati stvari pravim imenima, ne njih pakovati u roze masnice i izmisljati sta i kako ce ko to prifatiti. Koliko vi to hteli ili odbijali uvjek je to o parama. ako momak nema love mora imati mastu i ideje kako napraviti nesto drugo nego otici na pice ili veceru i curu ostaviti da plati svoje ili jos gore da pod stolom uzima njezinu lovu i kao pravi muskarac je to on ko plati racune :-))) i to se desava

:lol: meni se to desavalao da ja dam ispod stola pare, da bi o platio racun.. :run:
Domišljato nema šta :lol: :thumbup:
mentol girl

#109 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by mentol girl »

Naslušala sam se svega :D ...Ipak neću promejniti svoje navike, za sada, plaćam nekada ja nekada on!

Gledajući vaše odgovore, primjetila sam samo jedno, da se sve promjenilo totalno/slušajući priče moje mame i blize rodbine/ kako je prije bilo, wow! :-D Mama nikada nije platila niti piće niti večeru, dok jeste kupovala poklone neke, a otac je bio to "muško" koje je čuvalao, mazilo, pazilo, i uvijek obradovalao nekom sitnicom, bila to čokolada ili šta već...Mene ne muči toliko to plaćanje ceha, nego, koliko je izumrlo to poštovanje prema žensku, sve se svodi na riječi!
..griješim? :shock:
The Nightwatchman

#110 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by The Nightwatchman »

mentol girl wrote:
:lol: :lol: :lol: i to je moguce. ali uvjek volim nazivati stvari pravim imenima, ne njih pakovati u roze masnice i izmisljati sta i kako ce ko to prifatiti. Koliko vi to hteli ili odbijali uvjek je to o parama. ako momak nema love mora imati mastu i ideje kako napraviti nesto drugo nego otici na pice ili veceru i curu ostaviti da plati svoje ili jos gore da pod stolom uzima njezinu lovu i kao pravi muskarac je to on ko plati racune :-))) i to se desava
ja kad god uzmem od cure pare ispod stola da bi platio racun, konobaru ostavim puno baksisa,

ono kulerski pravo,

svaki iduci put kad dodjem na to mjesto sam konobar mi kaze "kako ste gospodine" i sve mi se klanja.... :D :D
Loulou

#111 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by Loulou »

mentol girl wrote:Mene ne muči toliko to plaćanje ceha, nego, koliko je izumrlo to poštovanje prema žensku, sve se svodi na riječi!..griješim? :shock:
Griješiš,da.
Poštovanje, kako kažeš, "prema žensku" se pokazuje kupovanjem poklona, plaćanjem večera, pića....? To je ono što znači - "biti muško"?
Trebam li pomenuti onu kategoriju - u potpunosti se ne slažem. I to da mi je drago da je prošlo "ono vrijeme naših mama, nana"...koga sve ne...
:D
*mima*

#112 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by *mima* »

The Nightwatchman wrote: ja kad god uzmem od cure pare ispod stola da bi platio racun, konobaru ostavim puno baksisa,

ono kulerski pravo,

svaki iduci put kad dodjem na to mjesto sam konobar mi kaze "kako ste gospodine" i sve mi se klanja.... :D :D

Dobro jutro gospodine.....moj naklon...
mentol girl

#113 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by mentol girl »

Loulou wrote:
mentol girl wrote:Mene ne muči toliko to plaćanje ceha, nego, koliko je izumrlo to poštovanje prema žensku, sve se svodi na riječi!..griješim? :shock:
Griješiš,da.
Poštovanje, kako kažeš, "prema žensku" se pokazuje kupovanjem poklona, plaćanjem večera, pića....? To je ono što znači - "biti muško"?
Trebam li pomenuti onu kategoriju - u potpunosti se ne slažem. I to da mi je drago da je prošlo "ono vrijeme naših mama, nana"...koga sve ne...
:D
Ne, ali to su neki znakovi tzv.poštovanja, koliko god mi bježali od te prošlosti nasih nana i mama!! Ali nema cure koja ne voli pažnju-a uzimanje čokoladice, ruže, izlazak na sladoled, pizzu ili ...... su bar sitnice za mene kojima me "može kupiti", nije meni gušt da mi izadjemo na kafu on plati piće i ajd ćao, neće bankrotirati ako uzme ružu koja košta 2-5 KM (ne tražim to svaki dan)...Ali isto tako ja sam tu, da njega obradujem nekim sitnicama, kao što je neki nakit, CD, naše zajendičke slike, to bar ne košta puno...

PS bilo je izlazaka kod mene da odemo na piće, ispričamo se i sve super (kao dva dobra druga), ja platim ili on,ne bitno, i svako svojoj kuci, ali mali znak pažnje s vremena na vrijeme će ubiti monotoniju veze i učvrstiti je na neki način.
mentol girl

#114 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by mentol girl »

The Nightwatchman wrote:
mentol girl wrote:
ja kad god uzmem od cure pare ispod stola da bi platio racun, konobaru ostavim puno baksisa,

ono kulerski pravo,

Blago tebi pa tako možeš :mrgreen:
The Nightwatchman

#115 Re: **Plaćanje ceha :)**

mima wrote:
The Nightwatchman wrote: ja kad god uzmem od cure pare ispod stola da bi platio racun, konobaru ostavim puno baksisa,

ono kulerski pravo,

hvala, hvala :kravata:

hocemo na pice?

samo pripremi para :evil:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#116 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by ladyblue18 »

Vala ako ce mi paznju i postovanje pokazivati time da me izvede na veceru i kupi ruzu e onda ne mora nikako :mrgreen:
To se moze pokazati na sto drugih nacina a ne ukljucuje materijalnu stranu.
Ali slazem se da nema danas previse dzentlmena, da ti otvori vrata, skine jaknu (cek imala sam jednog ovakvog :mrgreen: ), itd... ovi mladji nemaju pojma o tome (cast izuzecima) a stariji su opet druga prica (opet cast izuzecima) :-D
Ali eto treba nekada iznenaditi djevojku, kupiti joj ruzu ili nesto slicno, svaka djevojka voli paznju (koja se ne mora iskazati kupovanjem necega) i te neke sitnice, ali... :-)
Meni bi npr milion puta ljepse bilo da umjesto da mi kupi ruzu koju ce platiti 2,3 KM, ukrade ruzu iz komsijinog vrta :mrgreen: Sta cu takva sam :-D

Btw moji roditelji su odrasli u tom starom vremenu, jel, a nikada nije tata placao, vec naizmjenicno.
To nema nikakve veze sa vremenom, ni time kako on mene ne postuje ako ja platim.
To je cisto moj izbor, jer zelim ravnopravnost i ne zelim nikoga guliti bio on student ili bio neki koji pliva u parama.

Ne znam...meni je iskazivanje postovanja kupovanjem poklona, isto kao kad mi kaze 10 puta dnevno "volim te" a njegovi postupci govore suprotno.
Tako da, postovanje se pokazuje na druge nacine. :)
Last edited by ladyblue18 on 10/05/2009 11:28, edited 1 time in total.
*mima*

#117 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by *mima* »

The Nightwatchman wrote:
mima wrote:

ono kulerski pravo,

hvala, hvala :kravata:

hocemo na pice?

samo pripremi para :evil:

S mojih ledja da budes gospodin?
illuminated

#118 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by illuminated »

recimo placas, placas,..."iskazujes postovanje" i na kraju budes ostavljen(a).
i ti se onda osjecas nekako glupo i iskoristeno.

s druge strane, muskarac ocekuje takodje postovanje, u tom smislu muskarac nije
samo tovarni konj.

prosla su vremena kad je uloga zene bila da bude lijepa. da bi par uspio u danasnjem svijetu moraju
iskoristiti sve resurse, raditi zajedno kao tim i biti potpuno jednaki, ukljucujuci ogromnu vecinu stvari
(osim utovara cumura, cijepanja drva ...:) ali i takodje usisavanja, peglanja...:))

autor(ica) teme vjerovatno misli na jedan specifican tip muskarca koji se rasprostranjeno zove
SPONZOR.
Sponzor kao sponzor je naravno prava mecena, ali niko ne ulaze novac samo onako... :D
black

#119 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by black »

koliko samo jefitinoce i shljashtecih stvari...i onda se na drugim mjestima pitaju..a dje je ljubav
The Nightwatchman

#120 Re: **Plaćanje ceha :)**

ma jok, ja sam vec gospodin s leđa bivših cura.

tebi bi platio pice
Last edited by The Nightwatchman on 10/05/2009 11:40, edited 1 time in total.
*mima*

#121 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by *mima* »

The Nightwatchman wrote:

Code: Select all

tebi bi platio pice

Oooooooo....hvala gospodine.... :kravata:
The Nightwatchman

#122 Re: **Plaćanje ceha :)**

mima wrote:
The Nightwatchman wrote:

Code: Select all

tebi bi platio pice

Oooooooo....hvala gospodine.... :kravata:
:sax: :dance:
mentol girl

#123 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by mentol girl »

illuminated wrote:
autor(ica) teme vjerovatno misli na jedan specifican tip muskarca koji se rasprostranjeno zove
SPONZOR.
Sponzor kao sponzor je naravno prava mecena, ali niko ne ulaze novac samo onako... :D
Pa tako nešto ;)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#124 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by ladyblue18 »

illuminated wrote:recimo placas, placas,..."iskazujes postovanje" i na kraju budes ostavljen(a).
i ti se onda osjecas nekako glupo i iskoristeno.

s druge strane, muskarac ocekuje takodje postovanje, u tom smislu muskarac nije
samo tovarni konj.

prosla su vremena kad je uloga zene bila da bude lijepa. da bi par uspio u danasnjem svijetu moraju
iskoristiti sve resurse, raditi zajedno kao tim i biti potpuno jednaki, ukljucujuci ogromnu vecinu stvari
(osim utovara cumura, cijepanja drva ...:) ali i takodje usisavanja, peglanja...:))

SPONZOR.
:thumbup:
fixer

#125 Re: **Plaćanje ceha :)**

Post by fixer »

lady, u ocima si mi ko onaj neboder od fahrA.
mentol - to placanje nema veze s tradicijom kako ti impliciras. ima, ali onda ostani kuci i radi sve ono stto su nase mame, bake-nane radile. taj zahtjev za nekim postovanjem u vidu placanja je novi set vrijednosti, a popularan kod naroda pod imenom sponzorstvo. naravno. on ima neke negativne popratne pojave po tvoje sebstvo, bas kao sto nista na ovom svijetu nije "samo tako". preporucio bi ti da se boris da budes sto ravnopravnija u svemu. na taj nacin ces sebe zastititi od eventualno losih iskustava.
Post Reply