beautyfool wrote:Upravo tako !Ateista wrote:Posto onako standardno, svi me i dalje ignorisu i zaobilaze pitanje, postavicu ga malo drugacije, mozda shvatite:
Moze li kompjuter sam izabrati koji ce operativni sistem imati, recimo Windows ili Linux?
Moze, ali samo ako mu neko napise program koji ce analizirati odredjene parametre i na kraju odluciti koji je bolji, ali i tada, njegov izbor je uslovljen tim programom koji mu NEKO mora instalirati, tako da vise nije njegov izbor. Da mu je neko instalirao drugaciji program koji na drugaciji nacin analizira, mozda bi drugacije izabrao, zavisno od toga sta su kriteriji.
Sam ne moze nista izabrati jer mora imati neke pocetne kriterije od kojih sve dalje zavisi.
Kolliko god dobar programer neko bio, ne moze programirati softver koji ce imati slobodu izbora, odnosno moze, ali taj izbor koji taj softver donese zavisi od toga kako ga je on isprogramirao, sto znaci da nije njegov izbor.
Nadam se da me razumijete sad?
Jako interesantan nacin opisa ovog zivota.
Recimo da nase postojanje i nas zivot svedemo na postojanje jednog kompjutera.Dakle imas Windowse, imas Linux, imas mogucnost da kompjuterom uradis milion korisnih stvari ne samo za sebe vec i za ljude oko sebe,mozes kreirati razne softvere, mozes kreirati softvere koji ce biti od velike koristi ljudima ali isto tako mozes kreirati raznorazne viruse i programcice koji mogu samo naskoditi drugim kompjuterima i naravno da bi uradio sve to potrebne su ti za pocetak neke osnovne upute, kad naucis te osnovne upute ides na neke napredne i tako se usavrsavas a dali ces ti uraditi nesto korisno od tog tvog znanja ili ces uraditi nesto lose zavisi samo od tebe samog, kompjuter je kreiran, upute postoje a tvoje je koliko ces koristi izvuci iz kompjutera a hoces li izvuci nesto dobro ili lose to je vec do tebe![]()
Nadam se da me razumijete sad
Pratim od pocetka ovu temu ali ovo je najbolji odgovor do sada ateisti na njegovo stalno zapitkivanje,tj.pokusaje da vjeru i vjernike napravi idiotima...