Pitanje za starije iskusnije muskarce

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Karabaja

#26 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by Karabaja »

nisi nam rekla šta si tačno uradila, jesi li samo flertala s drugim ili si se ljubakala u usta, ili si bubila zeku ili ono pravo pravo..
moramo to znati
chuchumbamayumbe

#27 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by chuchumbamayumbe »

Napravi mu jednu dobru ZELJANICU, ja mislim da ce ti sve oprostiti!!!
Mahalac

#28 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by Mahalac »

Tolko tog zenskinja ima danas da se ja ne bi nikad oko toga bavio...jel vako bilo il nako...jednom izsupljirala, vazda ces..

Dakle sljedeca pls. 8)
NAJTUZNIJA-SA

#29 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by NAJTUZNIJA-SA »

da pokusacu ako kad dodje vrijeme z ato i budem imalapriliku
zanima me da li da nastavim sa pisanjem i osjecajima?
da li ce vrijeme uciniti svoje,hoce li me zaboraviti?trebam izgurat josh koji mjesec bojim se vremena koje ide i nosi svoje sa sobom
da li da bar pisem i odrzavam ili da ga pustimskroz bojim se mislice da sam s drugim da sam ga zaboravila?
kako razmisljaju "oni"?

Big Boy wrote:Jedino onaj ko prizna svoju gresku i ko se iskreno pokaje zbog svojih losih djela zasluzuje oprost. Svi smo mi ljudi i jako cesto grijesimo u svojim postupcima.

Jedina razlika je da li ljudi uce iz svojih djela ili samo zanemare svoje greske i nehajno nastave po starom.

Meni bi se u takvoj situaciji najlakse prislo s nekim pismom (rukom pisanim) u kojem je napisano sta je to neko pokusao izvesti, zasto... gdje je to odvelo i kakva su razmisljanja nakon svega. Recenice koje bi me odbile su neke tipa, to sam ti ja... prihvati me takvu. Ili, eto... omaklo se, izvini i hajdemo mi sad dalje kao da nista nije bilo. Bitno je prepricati sve sto je bilo i to obojiti osjecajima i razmisljanjima od prije i nakon.

Kad covjek nastupi iskreno i s kajanjem u ocima onda je tesko ne oprostiti.

Opet, stoji da mi svi nismo isti i ipak zavisi sta je po srijedi... drzim fige ! :wink:
fa84

#30 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by fa84 »

koliko vremena niste u kontaktu ?
madner

#31 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by madner »

Vrijeme lijeci sve rane, totalni prekid znaci da mu je bilo stalo i sad pokusava da te izbaci iz sistema.

Sto vise vremena prodje, to ce mu bit lakse.

Mozda.
sinus

#32 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by sinus »

Kažeš da mu pišeš mailove. Ako te je blokirao ili te označio kao spam nakon prvog maila (ja znam da bih ja to uradio :D ), onda možeš do sudnjeg dana da pišeš mailove jer mu poslije blokiranja ni jedan ne dolazi.

+ da meni neko to uradi kao ti njemu i da to saznam, ne bi te oprala ni najveća rijeka na svijetu...jer Vuk dlaku mijenja al' ćud nikad, a još kažu da vraćanje staroj ljubavi je isto kao čitati već pročitanu knjigu, posebno ako je knjiga loša.

U glavnom sretno ti...
NAJTUZNIJA-SA

#33 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by NAJTUZNIJA-SA »

2,5 mjseca

fa84 wrote:koliko vremena niste u kontaktu ?
NAJTUZNIJA-SA

#34 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by NAJTUZNIJA-SA »

kako mogu znati,ne vraca mi se nijedan mail?

sinus wrote:Kažeš da mu pišeš mailove. Ako te je blokirao ili te označio kao spam nakon prvog maila (ja znam da bih ja to uradio :D ), onda možeš do sudnjeg dana da pišeš mailove jer mu poslije blokiranja ni jedan ne dolazi.

+ da meni neko to uradi kao ti njemu i da to saznam, ne bi te oprala ni najveća rijeka na svijetu...jer Vuk dlaku mijenja al' ćud nikad, a još kažu da vraćanje staroj ljubavi je isto kao čitati već pročitanu knjigu, posebno ako je knjiga loša.

U glavnom sretno ti...
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#35 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by Big Boy »

NAJTUZNIJA-SA wrote:da pokusacu ako kad dodje vrijeme z ato i budem imalapriliku
da li ce vrijeme uciniti svoje,hoce li me zaboraviti?trebam izgurat josh koji mjesec bojim se vremena koje ide i nosi svoje sa sobom
da li da bar pisem i odrzavam ili da ga pustimskroz bojim se mislice da sam s drugim da sam ga zaboravila?
kako razmisljaju "oni"?
Fakat zvucis kao da ti je 16.

Zaboraviti za mjesec !? Koliko je sve to uopste bilo ozbiljno, ili da preformulisem... jel' on zna da ti je uopste bio momak ?

Nemoj biti dosadna (citaj posesivna). Nemoj pisati sitne kratke mailove ili SMSove koji pocinju sa vidi, gledaj, slusaj... jer je to nametanje svog vidjenja situacije. Ako te on ignorise ima neki razlog. Mozda ga boli, mozda nece da predje preko toga, mozda samo likuje i pusta te da se patis sto je neka vrsta osvete.

Pa ako imas preko 30+ kuka zar je potrebno sve crtati i bojiti !? :-)
fa84

#36 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by fa84 »

upsss pa previse je vremena proslo
vjeruj imam osjecaj da tvoje mailove i poruke uopce i ne cita
ako mu je fakat stalo do tebe prece preko toga,mada cisto sumnjam jer ipak proslo je poprilicno vremena
kada jednom izradis necije povjerenje,tesko ga je vratiti
a moljakanje ili jos sto si rekla pokusaj uspostavljanja kontakta preko njegovih prijatelja nemoj ni da pomisljas da uradis
jer to ce te jos vise udaljiti od njega
jer niko ne voli da mu se prijatelji pa makar i oni najblizi i najbolji petljaju u ljubavni zivot
sinus

#37 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by sinus »

NAJTUZNIJA-SA wrote:kako mogu znati,ne vraca mi se nijedan mail?

sinus wrote:Kažeš da mu pišeš mailove. Ako te je blokirao ili te označio kao spam nakon prvog maila (ja znam da bih ja to uradio :D ), onda možeš do sudnjeg dana da pišeš mailove jer mu poslije blokiranja ni jedan ne dolazi.

U glavnom sretno ti...
Pa u tome i jeste fazon, ti pošalješ mail i on ode, ali ne dolazi do primaoca jer te je (kažem možda) blokirao. Tako da ti misliš da je on primio mail, a u stvari taj je mail otišao u smeće, u bespovrat.
*mima*

#38 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by *mima* »

[quote="NAJTUZNIJA-SA"]2,5 mjseca

Priznaj da se zajebavas?
NAJTUZNIJA-SA

#39 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by NAJTUZNIJA-SA »

ja i jesam kao da mi je 16 zato se sve id esilo da sam bila imalo pametnija i ozbiljnija ne bi se ni desilo,bila sam ponosna na dijete u meni sad ga mrzim jer me je kaznilo jer sam bila tako djetinjasta
tacno je da ja pisem svoje vidjenje koje one vjerovatno ne moze prihvatiit
boli ga sigurno kako god da mu je sada boli ga kao i mene a ne da mi priliku nikakvu
sve u svemu pusta me i da se jako patim i dozvolio je da prezivim pakao zbog svega ,nadam se da mu lakse tako a u svemu tome gubimo oboje i ako ne misli tako zasto mi ne kaze ..to je dodatna kazna valjda ne znam ..uopste mi nije jasno kako muskarci razmisljaju
da znam da je to samo kazna a od nas nikad vishe nista i ja bi drukcije razmisljala :((

Big Boy wrote:
NAJTUZNIJA-SA wrote:da pokusacu ako kad dodje vrijeme z ato i budem imalapriliku
kako razmisljaju "oni"?
Fakat zvucis kao da ti je 16.

Zaboraviti za mjesec !? Koliko je sve to uopste bilo ozbiljno, ili da preformulisem... jel' on zna da ti je uopste bio momak ?

Nemoj biti dosadna (citaj posesivna). Nemoj pisati sitne kratke mailove ili SMSove koji pocinju sa vidi, gledaj, slusaj... jer je to nametanje svog vidjenja situacije. Ako te on ignorise ima neki razlog. Mozda ga boli, mozda nece da predje preko toga, mozda samo likuje i pusta te da se patis sto je neka vrsta osvete.

Pa ako imas preko 30+ kuka zar je potrebno sve crtati i bojiti !? :-)
chuchumbamayumbe

#40 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

NAJTUZNIJA-SA wrote:potreban mi je savjet,mozete li objasniti kako muskarci razmisljaju ,sta uciniti da mi oprosti neki vid izdaje povjerenja,kako da se postavim sta da ucinim,od moljakanja i objasnjavanja ocigledno nema nista,sta da radim?Molim vas nije vazan razlog ,da ne objasnjavam,jednostavno se osjeca izdanim,a meni je do njega jako stalo i bilo mi je i sad je al on to ne zeli da vidi samo vjerovatno vidi ono sto ga boli ,samo ono negativno,koji je moj max sta mogu uraditi da ga natjeram da razmisli da uvidi koliko sam ga voljela i koliko mi je stalo?hvala
Ocito je da covjek ne zeli da ima kontakta sa tobom i da te brise, isto kao sto se i gumicom brise trag olovke.
Da je htio da ponovo kontaktirate, to bi vec i ucinio i ti ne treba da mu dosipas sol na ranu svojm mejlovima, moljakanjem i slicnim stvarima.
Bio sam u slicnoj situaciji nekada (doduse nije mi bilo 34 kao i tebi, nego 27-28) i volio sam je, ono, pravo, ali me je iznevjerila (nije me prevarila) i shvatio sam da izmedju nas nikada nece biti i ne moze biti nista vise osim dobrog sexa, znaci da ne mogu sebe da zamislim u situaciji da provedem ostatak zivota sa takvom osobom, da sa njom imam djecu, i sl.
Bili smo sjajni partneri u mnogim stvarima, ali za neko ozbiljnije razmisljanje u pogledu stalne veze, folovi-golovi, shvatio sam na vrijeme i sta sam uradio...
Izbrisao sve kontakte, telefone, mejlove, njene poruke, poderao i bacio sve slike i odjebo je jednom zauvijek i poslao tamo gdje joj je i mjesto jer bolje i nije bila zasluzila, nakon svega.
Samo, znas, muskarca ponesu mnoge stvari, prvenstveno sex, i onda ne razmislja niti svojom glavom, niti dugorocno.
Ako je vec proslo toliko vremena da se covjek ne javlja, najbolje je da i ti okrenes novi list u zivotu jer niti je on tebi sve na svijetu, a ti njemu nisi pogotovu.
mamica papucarka

#41 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by mamica papucarka »

kako dijete u tebi u 34-oj :shock: :mrgreen:
ono, stvarno :D
pa bona ja imam prijateljica u tim godinama kukumacku kako su se svi tipovi ozenili (ili piju negdje u granapu), a ti pustila svoju djeciju stranu da zahebe vezu :mrgreen: #
hajd sa srecom drugi put i malo zrelije razmisljaj i ponasaj se :)
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#42 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by Big Boy »

NAJTUZNIJA-SA wrote:ja i jesam kao da mi je 16 zato se sve id esilo da sam bila imalo pametnija i ozbiljnija ne bi se ni desilo,bila sam ponosna na dijete u meni sad ga mrzim jer me je kaznilo jer sam bila tako djetinjasta
tacno je da ja pisem svoje vidjenje koje one vjerovatno ne moze prihvatiit
boli ga sigurno kako god da mu je sada boli ga kao i mene a ne da mi priliku nikakvu
sve u svemu pusta me i da se jako patim i dozvolio je da prezivim pakao zbog svega ,nadam se da mu lakse tako a u svemu tome gubimo oboje i ako ne misli tako zasto mi ne kaze ..to je dodatna kazna valjda ne znam ..uopste mi nije jasno kako muskarci razmisljaju
da znam da je to samo kazna a od nas nikad vishe nista i ja bi drukcije razmisljala :((
Priliku treba zasluziti... stisni zube, nadji hrabrosti i otidji mu pred vrata i pokucaj. I nemoj nastupiti sa, sta ima... kao da nista nije bilo vec reci, tu sam da ti se izvinem i ispricam sve sto mi je teret. I kao plan B... napisi jedno pismo kao veliki monolog i ako te ne bude htio slusati daj mu to pismo u ruke i reci, sve je tu. Zamoli ga da ti posalje nekako svoj komentar i nemoj biti ona koja naredjuje vec ona koja moli.

Kako muskarci razmisljaju !? Ovo mi je ekstremno bezZze... kako bi ti razmisljala i kako bi se ponasala da je situacija obrnuta i da su uloge zamijenjene ?

Nejse, ti bar znas citavu pricu i prestani biti dijete i ponasati se tako vec reaguj kao odrasla i odgovorna osoba.
hadzinicasa

#43 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by hadzinicasa »

majke ti gdje si ti bila zadnje 34 godine?????
sve ok, svako može pogriješiti i niko ne kaže da se ne trebaš boriti za ono do čega ti je stalo, ali učini to na odrastao način. Licem u lice, ne preko telefona, pisama, sms-ova, prijatelja i sl. Ako si spremna da pojedeš govno za ono što si napravila, uzmi lijepo kašiku, sjedi za stol i pojedi ga k'o čovjek, ne pljuckaj okolo. Priznaj grešku, oči u oči izvini se i zamoli oproštaj (ako je to ono što želiš). Stani iza svojih postupaka i riječi. Ako te odbije i to treba poštovati. On je taj koji je u čitavoj priči povrijeđen. Izbor je njegov. i trebaš ga zrelo prihvatiti. Pokupi svoje krhotine, polijepi ih i nastavi dalje. Samo budi sigurna da si naučila lekciju.

Prijatno!
vajkrem

#44 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by vajkrem »

hadzinicasa wrote:majke ti gdje si ti bila zadnje 34 godine?????
sve ok, svako može pogriješiti i niko ne kaže da se ne trebaš boriti za ono do čega ti je stalo, ali učini to na odrastao način. Licem u lice, ne preko telefona, pisama, sms-ova, prijatelja i sl. Ako si spremna da pojedeš govno za ono što si napravila, uzmi lijepo kašiku, sjedi za stol i pojedi ga k'o čovjek, ne pljuckaj okolo. Priznaj grešku, oči u oči izvini se i zamoli oproštaj (ako je to ono što želiš). Ako te odbije i to treba poštovati. On je taj koji je u čitavoj priči povrijeđen. Izbor je njegov. i trebaš ga zrelo prihvatiti. Pokupi svoje krhotine, polijepi ih i nastavi dalje. Samo budi sigurna da si naučila lekciju.
:thumbup:
ma prava si hadzinica
bolno iskreno :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#45 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by pici »

NAJTUZNIJA-SA wrote:potreban mi je savjet,mozete li objasniti kako muskarci razmisljaju ,sta uciniti da mi oprosti neki vid izdaje povjerenja,kako da se postavim sta da ucinim,od moljakanja i objasnjavanja ocigledno nema nista,sta da radim?Molim vas nije vazan razlog ,da ne objasnjavam,jednostavno se osjeca izdanim,a meni je do njega jako stalo i bilo mi je i sad je al on to ne zeli da vidi samo vjerovatno vidi ono sto ga boli ,samo ono negativno,koji je moj max sta mogu uraditi da ga natjeram da razmisli da uvidi koliko sam ga voljela i koliko mi je stalo?hvala
po mojijem iskustvima i zivotnim istrazivanjima,ono mushki od prve treba samo da klekneš a ostalo ce ti samo po sebi doći. :D
no problem

#46 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by no problem »

Trebala si ranije razmisljati, prije nego si zasluzila nepovjerenje. :evil: No, kasno se .ebenom kajati,tako kazu stariji, koji su vec iskusili to kroz sta ti sad prolazis. Izvini na iskrenosti :(
Panthera

#47 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by Panthera »

a koliko je njemu godina?
Torentte

#48 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by Torentte »

A jebote šta se crnjačite i odgovarate joj više, ako mu je stalo do nje, oprostit će, ako nije, neće jer je već našao drugu. Kratko i jasno!!!
chuchumbamayumbe

#49 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Torentte wrote:A jebote šta se crnjačite i odgovarate joj više, ako mu je stalo do nje, oprostit će, ako nije, neće jer je već našao drugu. Kratko i jasno!!!
Joj jarane, a ti ko da si prvi put na forumu?!
Moramo malo prosipati shuplju ba, na! :D
zemo_online

#50 Re: Pitanje za starije iskusnije muskarce

Post by zemo_online »

moj savjet je malo grub ali .....
mozda da probas nesto novo na intimnom planu.muskarci to vole.u krevetu ili negdje.
2.mozda nece da ti kaze da mu se ne svidjas,a pogotovo ti nece reci da si ruzna.pa kako zeni reci da je ruzna?
Post Reply