Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madridist wrote:A ybg ,kad nadjes pravog u stvari ako ga nadjes onda ces vidjeti koliko naivno je bilo ovo sa cime nas smaras zadnjih 20 sati
A sta ja znam, mislim da se sve moze uskladiti. Imam tetku koja ima sina od 16 i ostavi ga samog kuci i svako 2-3 mjeseca ode na Jadran na sedmicu sama s muzem putuje, krstari. To mi je onako bas kul, uziva u zivotu, a i sin partija u stanu s drustvom. Voljela bih tako kul mama biti.
Kataklinger wrote:Pitanje za oba spola. Da li biste se upustili u vezu s osobom koja oduvijek u startu ima negativan stav prema mogucnosti da veza moze uspjeti, da ce to nesto kliknuti i slicno? Tj kad ta osoba oduvijek vaga, ima neku dozu rezervisanosti. A to pouzdano znate sto iz price te osobe to iz price blizeg drustva te osobe
Dragi moji forumaši, vi ste izledali fulili temu. Postoji posebna tema Muškarci pitaju žene i na njima postavljate ove brze pitalice. Ima i obratna, Žene pitaju muškarce.
Ova tema, nezgodnog naslova, se odnosi samo nošenje visokih čizama i da li iste seksualno uzbuđuju vlasnice (muške valjda uzbuđuju).
Klitemnestraaa wrote:Svejedno, nije rijetko da cujem da zene mladje od 25. podrede sve partneru i vezi pa nemaju ni drustvo ni hobija, ma nista. Muskarci naravno mnoogooo rjedje.
Ili kad rode djecu sve djeci podrede, koliko god da imas obaveza da ne mozes reci partneru da pricuva dijete na sat vremena da zena ode sama prosetati ni to ne kontam.
Cini se, nikad se ja necu udati s ovakvim razmisljanjem. Meni su Svabice inace uzor, sa 16 djecu posalju iz kuce da se osamostale i uzivaju zene, putuju po svijetu. U Spaniji sam vise starijih Svabica srela, nego mladih Balkanaca.
Ne znam zasto ali ja sam nekad stekao dojam da si ti starija ozbiljnija osoba, sad znam da sam pogrijesio.
Euridika wrote:Dragi moji forumaši, vi ste izledali fulili temu. Postoji posebna tema Muškarci pitaju žene i na njima postavljate ove brze pitalice. Ima i obratna, Žene pitaju muškarce.
Ova tema, nezgodnog naslova, se odnosi samo nošenje visokih čizama i da li iste seksualno uzbuđuju vlasnice (muške valjda uzbuđuju).
Klitemnestraaa wrote:Svejedno, nije rijetko da cujem da zene mladje od 25. podrede sve partneru i vezi pa nemaju ni drustvo ni hobija, ma nista. Muskarci naravno mnoogooo rjedje.
Ili kad rode djecu sve djeci podrede, koliko god da imas obaveza da ne mozes reci partneru da pricuva dijete na sat vremena da zena ode sama prosetati ni to ne kontam.
Cini se, nikad se ja necu udati s ovakvim razmisljanjem. Meni su Svabice inace uzor, sa 16 djecu posalju iz kuce da se osamostale i uzivaju zene, putuju po svijetu. U Spaniji sam vise starijih Svabica srela, nego mladih Balkanaca.
Ne znam zasto ali ja sam nekad stekao dojam da si ti starija ozbiljnija osoba, sad znam da sam pogrijesio.
A ja tek na svijet postala, pupoljak ruze netaknut sto moja baba kaze.
A ja sam inace odgojena u konzervativnoj porodici gdje su zene bile kucanice i podredjene kuci i djeci i otud bacam hejt na stereotipne rodne uloge. Pogotovo kad sam vidjela na Zapadu kako zene uzivaju u zivotu sam se odusevila. Ali eto vidjet cemo sta ce mi s godinama doci.
A ja tek na svijet postala, pupoljak ruze netaknut sto moja baba kaze.
A ja sam inace odgojena u konzervativnoj porodici gdje su zene bile kucanice i podredjene kuci i djeci i otud bacam hejt na stereotipne rodne uloge. Pogotovo kad sam vidjela na Zapadu kako zene uzivaju u zivotu sam se odusevila. Ali eto vidjet cemo sta ce mi s godinama doci.
Gdje si bila kad smo diskutovali o rodnim ulogama?
Šala, nemoj bacati hejt, danas teško da je išta stereotipno, bitno je samo da znaš nisu dobre krajnosti, pa tako ni ona u kojoj si odrasla, a ni ta kojoj se diviš.
Euridika wrote:Dragi moji forumaši, vi ste izledali fulili temu. Postoji posebna tema Muškarci pitaju žene i na njima postavljate ove brze pitalice. Ima i obratna, Žene pitaju muškarce.
Hajd bogati, nek se nesto pita
Evo sad ću se ispraviti i odgovoriti na pitanja. Al' na pravoj temi...
Klitemnestraaa wrote:A ja tek na svijet postala, pupoljak ruze netaknut sto moja baba kaze.
Jel dodjes sa certifikatom?
Ne razumijem zasto se domacica smatra necim losim, pa ona je ta koja docekuje postara, domara, vodoinstalatera, elektricara, dostavljaca i raznosaca pica....
Klitemnestraaa wrote:A ja tek na svijet postala, pupoljak ruze netaknut sto moja baba kaze.
Jel dodjes sa certifikatom?
Ne razumijem zasto se domacica smatra necim losim, pa ona je ta koja docekuje postara, domara, vodoinstalatera, elektricara...
Aha, neotpakovana i garancija na 12 mjeseci.
Ne smatram to losim uopce. Isto tako ne smatram losim zene koje ne podredjuju sve muzu i djeci, vec uzivaju u zivotu van uloge zene i majke.
To su dva dijametralno suprotna stava, tradicijski prikaz zene i liberalni zapadnjacki i mislim da svak treba da zivi kako mu se svidja, bilo jedna ili druga krajnost ili nesto izmedju.
Haha. Najjace mi je kad kazu 'a idi prcio ti maajku' to im je ko dovidjenja.
A bila sam nedavno i zaustavila sam neke likove na ulici da pitam gdje se nalazi nesto i odveli su me do mjesta i svaki me startovao, isto se desilo s likom sto radi na trafici. Imam osjecaj da dole ljudi mnogo vise flertuju i prilaze djevojkama, Sa je nekako preveliko pa nisam imala takvih iskustava, znala sam sjediti u kaficu i buljiti u lika pola h, bulji i on al ne prilazi, a kamoli ovako na ulici.