Pitanje -IP

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
emcha13
Posts: 160
Joined: 08/01/2011 21:04

Pitanje -IP

Post by emcha13 » 23/08/2011 22:42

ZZ imam modem od BHTelecoma i imao bih pitanje da li je moguce namjestiti modem da pri svakom otvaranju nove stranice promijeni se ip , to mi treba za jednu stranicu gdje skupljam bodove pa ukoliko neko zna ili je to glupost .. hvala unaprrijed


User avatar
Entropio
Posts: 5637
Joined: 21/11/2010 21:49
Has thanked: 2 times

Re: Pitanje -IP

Post by Entropio » 23/08/2011 22:47

Može, ako svaki put prije otvaranja restartuješ modem.

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Pitanje -IP

Post by dragan.s » 23/08/2011 22:54

Ili skini program CryptLoad. Može (između ostalog) da restartuje modeme ako je na njihovoj listi podržanih.

tendertech
Posts: 94
Joined: 27/08/2008 09:46

Re: Pitanje -IP

Post by tendertech » 24/08/2011 00:51

ako ti se konekcija ostvaruje s računara a ne modema možeš skriptati: ostvariš vezu, otvoriš link, prekineš vezu i sve tako :wink: probano fercera, prije koju godinu doduše... nije garantovano da ćeš svaki put imati novu IP adresu ali im je velik pool

emcha13
Posts: 160
Joined: 08/01/2011 21:04

Re: Pitanje -IP

Post by emcha13 » 24/08/2011 01:36

tendertech wrote:ako ti se konekcija ostvaruje s računara a ne modema možeš skriptati: ostvariš vezu, otvoriš link, prekineš vezu i sve tako :wink: probano fercera, prije koju godinu doduše... nije garantovano da ćeš svaki put imati novu IP adresu ali im je velik pool
mozes li mi objasniti kako skriptati :)

tendertech
Posts: 94
Joined: 27/08/2008 09:46

Re: Pitanje -IP

Post by tendertech » 25/08/2011 16:57

uhh to je kratko pitanje s dugim odgovorom :)
za to moraš znati malo programirati. probaj AutoHotKey mislim da sam s njim tada radio: http://www.autohotkey.com/docs/Tutorial.htm
najjednostavnija opcija za početak je da govoriš mišu gdje da se pomakne i klikne, na gornjem linku imaš primjera

User avatar
lajkujMe
Posts: 3456
Joined: 06/04/2011 17:44
Location: Na svom mocnom racunaru

Re: Pitanje -IP

Post by lajkujMe » 25/08/2011 23:50

Najlaksi nacin a da ne gasis ista je da skines TOR browser bundle, on skriva tvoju stvarnu IP adresu i prikazuje neku drugu IP adresu. Imas opciju da je manuelno promjenis kad god zelis, samo googlaj za TOR browser bundle.

visocicaguy
Posts: 1251
Joined: 27/10/2002 00:00
Contact:

Re: Pitanje -IP

Post by visocicaguy » 26/08/2011 09:59

TOR je jedna od opcija.. uspori doduse konekciju, ali je bolje nego je stalno obarati i uspostavljati..

ako ipak zelis da uspostavljas i obaras konekciju, a radis sa microsoft OS-a i uspostavljas konekciju sa racunara (modem u bridge modu), mozes koristiti njihovu API funkciju RASDIAL. onda mozes napraviti batch skriptu, to nije tesko, ili isprogramirati u bilo kojem programskom jeziku.. to je par linija koda sve skupa.

u principu, trebas napraviti broadband konekciju na racunaru, i onda je pozivati sa RASDIAL funkcijom u formi:

Code: Select all

RASDIAL <imekonekcije> <username> <password>
konekciju obaras sa:

Code: Select all

RASDIAL <imekonekcije> /DISCONNECT
to sve skupa mozes odmah probati iz command prompta (nisam siguran da li ti treba administratorski elevation za win vista/7)

vise info o ovome:
http://www.microsoft.com/resources/docu ... x?mfr=true
http://ss64.com/nt/rasdial.html
http://windowsxp.mvps.org/rasdial.htm

ako ti ovo bude trebalo, a ne znas napisati skriptu ili program, javi se na pp

pozz, vis.

Post Reply