Pitanjce za pametne
- mrtva kokoš
#26 Re: Pitanjce za pametne
ja se jos uvijek trazim, jos nisam osjetio ljubav i strast prema nauci 
- int21
#27 Re: Pitanjce za pametne
Pozdrav
evo i ja danapisem kako sam krenuo...
Kad sam imao 5-6 godina, imao sam jedno tri modela zaeljeznica koje su me fascinirale. I iz prve pokvarene sam izvadio malu sijalicu i pokusao je spojiti na bateriju...ali samo sa jednom zicicom......i naravno nije radilo. Tad mi je stari objasnio zasto......i onda je sve krenulo...lemilica...kompjuter...prvi eksplodirani tv.....programiranje..matematika....hemija (profesorica me blijedo gledala kad sam donio na papiru formulu za TNT da je pitam je li ispravna...)...i tako....
Sad uzivam gledajuci malca od nepune dvije godine kako mi pali i gasi komp i ganja misem Start dugme......
Pozz
evo i ja danapisem kako sam krenuo...
Kad sam imao 5-6 godina, imao sam jedno tri modela zaeljeznica koje su me fascinirale. I iz prve pokvarene sam izvadio malu sijalicu i pokusao je spojiti na bateriju...ali samo sa jednom zicicom......i naravno nije radilo. Tad mi je stari objasnio zasto......i onda je sve krenulo...lemilica...kompjuter...prvi eksplodirani tv.....programiranje..matematika....hemija (profesorica me blijedo gledala kad sam donio na papiru formulu za TNT da je pitam je li ispravna...)...i tako....
Sad uzivam gledajuci malca od nepune dvije godine kako mi pali i gasi komp i ganja misem Start dugme......
Pozz
- cyprus
#28 Re: Pitanjce za pametne
Mislio sam više okvirnoelSaik wrote:cyprus wrote:Ljubav prema geografiji sam osjetio već negdje sa 7 godina kada sam negdje u kući našao kartu Jugoslavije i izučavao je tako nekoliko mjeseci (bukvalno) iako sam tek naučio čitat. Do 12-te godine sam recimo znao sve glavne gradove svijeta i već tada znao da ću se u životu baviti geografijom. Danas je geografija jednostavno dio mene
- dr.Gonzo
#29 Re: Pitanjce za pametne
Prvo takmicenje iz matematike u 4. osnovne, prvi uspjeh iz fizike u 6. osnovne. U srednjoj je bilo matematike, fizike, i programiranja, mada sam se tome podrobnije posvetio tek na faksu.
Sad sam burnout i zivim ko teenager
Sad sam burnout i zivim ko teenager