Pitanja za HDZ i Mostar

155_mm

#76 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

SerijeSync wrote:nik mu je za upisa pravi onaj podrumaški :lol: kao da ga gledam, razgulio u njemačku iz sandžaka i muhaim u tursku četvrt, puni upaljače u turčina i pomete s poda ostatke od kebaba i naravno voza mečku sa 3 litra benzina ako ima da uspe čorbe!!
ma idi bre begaj. milan tarot ti reko.
SerijeSync

#77 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by SerijeSync »

Hafis wrote:Nije stvarno. lik mi djeluje drčan ovako virtualno, a poznavanje ekonomije mu je u razini Emerika Bluma. . Imamo Safinog nasljednika :D
samo milan jovičić dolazi u obzir ko ekonomista i stručnjak niko više :lol: a kažu i zoka botić se upiso u privrednike a tara čehić tendere kažu namješta :lol: :lol: :lol:
155_mm

#78 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

SerijeSync wrote:nik mu je za upisa pravi onaj podrumaški :lol: kao da ga gledam, razgulio u njemačku iz sandžaka i muhaim u tursku četvrt, puni upaljače u turčina i pomete s poda ostatke od kebaba i naravno voza mečku sa 3 litra benzina ako ima da uspe čorbe!!
tebe je nesto na ovom forumu toliko strefl'o da ti se pocelo i prividjati. mozda bi za tvoje zdravlje bilo bolje da predjes na neki forum za heklanje i pletenje.
155_mm

#79 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Nije stvarno. lik mi djeluje drčan ovako virtualno, a poznavanje ekonomije mu je u razini Emerika Bluma. . Imamo Safinog nasljednika :D
a sto drcan. nikog ne vrjedjam ne koristim vulgarne rijeci informisem se o gospodarskim temama na ozbiljnim portalima tipa vecernji.ba.
mislim 'afise stvarno nisi raja nikako.
:D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#80 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by malakh »

155_mm wrote: jedna od vecih podvala SDA narodu ta prica o jedinstvu pod okriljem jedne stranke. po meni cak kriminalno ponasanje SDA prema bosanskom narodu. ali kad nije smetalo opoziciji sto bi smetalo raji.
Priča o jedinstvu bošnjačkog naroda je priča koja se mora profilirati i prenijeti u politički život. de facto najveću vlast i najbitnije funkcije preuzimaju bošnjaci kao najmnogobrojniji narod. okrupnjavanje bošnjaka u dvije političke opcije (po principu dvije stranke ili dva politička bloka), lijevo i desno znači jačanje položaja bošnjaka i svih onih koji su probosanski nastrojeni. no, jedinstvo bošnjaka ne znači okrupnjavanje oko sda.
BHCluster

#81 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by BHCluster »

155_mm wrote:posto vidim da je ova kazalisna predstava za raju van mostara zavrsena, da resumiramo. stara prica o jadu i bedi na ljevoj obali je potvrdjena. uz dodatak da taj jad i beda izgleda vuce korijenje jos u starim mostarskim familijama. na kratko mi se ucinilo da je i dzevad galijasevic uletio u tu dramu sa islamskom deklaracijim ali je brzo napustio binu. no meni najznacajniji dio predstave je ova briga oko veleza i pozorista. toliki akt humanosti stvarno nisam ocekivao.
pazi!
desna obala mostara je duzna nekih 500 mio. KM (aluminij + HDZ-elektroprivreda + HDZ-telekom) taj novac jednostavno nece nikad sakupiti kad bi sve ove svoje kamatare izvrnuli naglavacke. sutra da covic dobije na poklon od SDA treci (na koji je i dragance sam zaboravio) mogli bi proglasiti bankrot istog dana proglasenja treceg kao u miletovoj republici ovih dana. a oni jadikuju nad sudbinom veleza i pozorista na lijevoj obali. to me toliko pogodi da umalo suzu ne pustih.

a zamisli nikog nije briga da ako aluminij od saraj'va ne dobije 40 mio KM sadake da mu ne gine kljuc u bravu. a od te sadake vjerovatno nema nista jer saraj'vo ima neke svoje investicione planove kao na primjer pokretanje proizvodnje automatskih pusaka za koje moraju izdvojiti najmanje 100 mio evrica kako sami kazu.
Mozda Smilje uspije ili kako ono ide "Daće Bog." Until then:
Image
GeeTnT

#82 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by GeeTnT »

..mirakul... :shock:
SerijeSync

#83 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by SerijeSync »

GeeTnT wrote:..mirakul... :shock:
da ima države od tog mirakl bi se uzimale ogromne pare nebi nam MMF trebo, vjerski turizam lova do krova
Hafis

#84 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Hafis »

SerijeSync wrote:
samo milan jovičić dolazi u obzir ko ekonomista i stručnjak niko više :lol: a kažu i zoka botić se upiso u privrednike a tara čehić tendere kažu namješta :lol: :lol: :lol:
Milan je poput golfa dvojke...stara tehnika, neuništiv.
Ne znam za Zoku ništa, nisam ga vidio godinama. Znam samo da se bavi hotelijarstvom u onoj svojoj kući na Šemovcu, po potrebi pomalo i članstvom u židovskoj općini a vidim da je bio lokalnom ogranku ljutog Želje - DF. A poznajemo se inače još iz dana kada je nekada davno prodavao šarene đinđuve i bižuteriju u starom gradu, u onoj magazici pored Tina. Mogu ti reći da je bio jako talentiran...čuda je radio na keramičkim pločicama.

A Tara - camonevribadi
155_mm

#85 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

malakh wrote:
155_mm wrote: jedna od vecih podvala SDA narodu ta prica o jedinstvu pod okriljem jedne stranke. po meni cak kriminalno ponasanje SDA prema bosanskom narodu. ali kad nije smetalo opoziciji sto bi smetalo raji.
Priča o jedinstvu bošnjačkog naroda je priča koja se mora profilirati i prenijeti u politički život. de facto najveću vlast i najbitnije funkcije preuzimaju bošnjaci kao najmnogobrojniji narod. okrupnjavanje bošnjaka u dvije političke opcije (po principu dvije stranke ili dva politička bloka), lijevo i desno znači jačanje položaja bošnjaka i svih onih koji su probosanski nastrojeni. no, jedinstvo bošnjaka ne znači okrupnjavanje oko sda.
sigurno da mora. i to za dva politicka bloka si takodje u pravu dok bosnje jos posjeduju taj tipicno europski nacin politickog razmisljanja koji se jos vidi u odnosu glasova ljevice i desnice. ja na primjer u SRB takvu jednu jasnu podjelu ne vidim. ne vidim je cak ni u politickom glasanju bosanskih srba i hrvata.
nazalost pokusava se jedinstvo bosanskog naroda postici i na osnovu vjere. misleci vjerovarno ako je to onomad uspijelo SRB i HR sa bosanskim pravoslavcima i katolicima da moze i danas tako. danas su druga vremena i smatram da vjera tu nebi trebala da igra neku ulogu. a da se moze drugacije vidi se i kod albanaca. znaci vjera je privatna stvar nek svak vjeruje ili ne u sta hoce ali to ne bi trebalo uticati na jedinstvo nacije i drzave.

jedinstvo nacije treba da se bazira na srednjovjekovnoj bosni prije pada pod tursku. nazalost taj faktor bosanstva je vrlo slab danas. po mom licnom misljenju.
broj dva

#86 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by broj dva »

SerijeSync wrote:ne skreći s teme nego pogledaj intervju i uživaj u izdaji SDA
-------
Mlatis mrtvog konja, ko do ove 2016e godine nije skonto ko su i kakva su govna u SDA nece nikad...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#87 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by malakh »

broj dva wrote: -------
Mlatis mrtvog konja, ko do ove 2016e godine nije skonto ko su i kakva su govna u SDA nece nikad...
Ista priča se pričala i poslije bičakčića, pa onda mujezinovića, pa brankovića i ponovo sda na vlasti. činjenica je da nikada nisu imali ispod 200 hiljada glasova što im je sasvim dovoljno da pojedu konkurenciju. jedino što ih sada može ugroziti je vladavina bakira, jer svima je jasno da alija nije stranku ostavio sinu već tihiću, a očito da je bio u pravu, jer bake je od stranke napravio rusvaj
palermo

#88 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by palermo »

malakh wrote:
Ista priča se pričala i poslije bičakčića, pa onda mujezinovića, pa brankovića i ponovo sda na vlasti. činjenica je da nikada nisu imali ispod 200 hiljada glasova što im je sasvim dovoljno da pojedu konkurenciju. jedino što ih sada može ugroziti je vladavina bakira, jer svima je jasno da alija nije stranku ostavio sinu već tihiću, a očito da je bio u pravu, jer bake je od stranke napravio rusvaj
Interesantna konstatacija.

A ja recimo potpuno drugačije mislim, za mene je Tihić i njegova politika potpuno unazadila bošnjački korpus i mislim da i sada plaćamo danak njegovoj poilitici.

DEleneis, off topic smo sa ovim
malakh

#89 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by malakh »

palermo wrote:
malakh wrote:
Interesantna konstatacija.

A ja recimo potpuno drugačije mislim, za mene je Tihić i njegova politika potpuno unazadila bošnjački korpus i mislim da i sada plaćamo danak njegovoj poilitici.

DEleneis, off topic smo sa ovim
argumenti? šta se krije iza paravana?
palermo

#90 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by palermo »

malakh wrote:
argumenti? šta se krije iza paravana?
kakvog paravana ?

a, rekoh, off topic smo, na nekoj drugoj temi vrlo rado odgovorim
zunazu

#91 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by zunazu »

Collins

#92 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Collins »

Dakle HDZ je kriv jer SDA vlada istočnim Mostarom?

Pa ovo je dokaz da je HDZ pravedna stranka, izaberite HDZ pa će vam biti bolje možda??? :D
Collins

#93 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Collins »

Kako ste vi muslimani dvolični i ljigavi, od vaših napada u Stocu pa sad odbijanja Ustavnog suda pa sad prozivate HDZ jer ste vi sirotinja i jer vam SDA gradi one talibanske minarete a ne ulaže u razvoj
zunazu

#94 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by zunazu »

Vipsilon

#95 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Vipsilon »

zunazu wrote:
Kakva sažeta, ljudska, iskrena, bosanska izjava. U jednoj minuti raskinkao velikokamenjarsku politiku.
Hafis

#96 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Hafis »

Stari je to pehlivan.
Ta neće roncati na SDA ili tako nešto. To ne donosi bodove a zna biti i štetno po profesiju.
zunazu

#97 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by zunazu »

Post Reply