Pitanja za HDZ i Mostar

palermo

#51 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by palermo »

SerijeSync wrote:
palermo wrote:
SerijeSync wrote:pozorište su htjeli rušit napravit parking :lol: kako je ostalo nemam pojma, ali SDA seljačka banda udarila je na sve što je Mostarsko i gradsko.

Pa zar nisu stare mostarske familije upravo vodili Bošnjake zadnjih dvadesetak godina ?? Oručevići, Hadžiomerovići, Lehe, Jahići....???
sve gola lopina, ko je bola vodio bošnjake :lol: pa njih je vodila retrogradna IZ na čelu sa onim smajkićem svo zlo je od njega poteklo i još kad je svjedočio u hagu pa prizno da radi za UDBU :lol:

Čuj ko je vodio, pa oni koji su bili na vrhu.....Oručevići, Hadžiomerovići, Ćemalovići.....bogami i Smajkić.....najlakše na podvelešce....
SerijeSync

#52 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by SerijeSync »

opet kažem sve gola lopina koja je bila u talu, sve go ratni profiter i podrumaš (logističar) danas milijarderi i milioneri, i kako se borit protiv zaostavštine islamske deklaracije, kako?
palermo

#53 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by palermo »

SerijeSync wrote:opet kažem sve gola lopina koja je bila u talu, sve go ratni profiter i podrumaš (logističar) danas milijarderi i milioneri, i kako se borit protiv zaostavštine islamske deklaracije, kako?
nemam pojma, meni islamska deklaracija nije smetala niti je smatram za nešto odgovornom, nego ja ovo za podvelešce samo uzgred.....čisto radi istine.....
asurbanipal

#54 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by asurbanipal »

palermo wrote:
SerijeSync wrote:pozorište su htjeli rušit napravit parking :lol: kako je ostalo nemam pojma, ali SDA seljačka banda udarila je na sve što je Mostarsko i gradsko.

Pa zar nisu stare mostarske familije upravo vodili Bošnjake zadnjih dvadesetak godina ?? Oručevići, Hadžiomerovići, Lehe, Jahići....???

Hadžiomerovića ima i u Stocu, ali se spominje da su vezani za Efice. Oručevići su iz Mostara, spominju se u sidžilu iz 1632. godine, a ima ih i u Nevesinju. Lehe su koliko znam Blagajci, a porijeklo im vuče iz Poljske. Jahići su iz Srbije, znam da su ih u Mostaru zvali bijelim Romima...
SerijeSync

#55 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by SerijeSync »

palermo wrote:
SerijeSync wrote:opet kažem sve gola lopina koja je bila u talu, sve go ratni profiter i podrumaš (logističar) danas milijarderi i milioneri, i kako se borit protiv zaostavštine islamske deklaracije, kako?
nemam pojma, meni islamska deklaracija nije smetala niti je smatram za nešto odgovornom, nego ja ovo za podvelešce samo uzgred.....čisto radi istine.....
pa sva politika SDA se vadi iz islamske deklaracije očito, ne smeta ni meni i zaboli me ali čisto radi informacije, SDA statut stranke je zasnovan na idejama islamske deklaracije, ideologija!!
155_mm

#56 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

posto vidim da je ova kazalisna predstava za raju van mostara zavrsena, da resumiramo. stara prica o jadu i bedi na ljevoj obali je potvrdjena. uz dodatak da taj jad i beda izgleda vuce korijenje jos u starim mostarskim familijama. na kratko mi se ucinilo da je i dzevad galijasevic uletio u tu dramu sa islamskom deklaracijim ali je brzo napustio binu. no meni najznacajniji dio predstave je ova briga oko veleza i pozorista. toliki akt humanosti stvarno nisam ocekivao.
pazi!
desna obala mostara je duzna nekih 500 mio. KM (aluminij + HDZ-elektroprivreda + HDZ-telekom) taj novac jednostavno nece nikad sakupiti kad bi sve ove svoje kamatare izvrnuli naglavacke. sutra da covic dobije na poklon od SDA treci (na koji je i dragance sam zaboravio) mogli bi proglasiti bankrot istog dana proglasenja treceg kao u miletovoj republici ovih dana. a oni jadikuju nad sudbinom veleza i pozorista na lijevoj obali. to me toliko pogodi da umalo suzu ne pustih.

a zamisli nikog nije briga da ako aluminij od saraj'va ne dobije 40 mio KM sadake da mu ne gine kljuc u bravu. a od te sadake vjerovatno nema nista jer saraj'vo ima neke svoje investicione planove kao na primjer pokretanje proizvodnje automatskih pusaka za koje moraju izdvojiti najmanje 100 mio evrica kako sami kazu.
Hafis

#57 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Hafis »

Tješi se ti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#58 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by malakh »

SerijeSync wrote: pa sva politika SDA se vadi iz islamske deklaracije očito, ne smeta ni meni i zaboli me ali čisto radi informacije, SDA statut stranke je zasnovan na idejama islamske deklaracije, ideologija!!
u jedinstvu bošnjaka je snaga i tako to. teoretski to i nije loše, ali ni nužno da jedinstvo bude u i oko sda i amira zukića.
155_mm

#59 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Tješi se ti.
a sto da se tijesim kad nijesam tuzan?
155_mm

#60 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Mislim, i ovi ''naši'' lokalni političari su stvarno teške lopine, bez ikakve sumnje.
Ali brate, ekipa s druge strane je jednostavno horor...koja galerija likova....
samo da podkrijepim izjave kolege forumasa 'afisa. posto ovdje sigurno ima koji ne vjeruju na forumasku rijec.
155_mm

#61 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

malakh wrote:
SerijeSync wrote: pa sva politika SDA se vadi iz islamske deklaracije očito, ne smeta ni meni i zaboli me ali čisto radi informacije, SDA statut stranke je zasnovan na idejama islamske deklaracije, ideologija!!
u jedinstvu bošnjaka je snaga i tako to. teoretski to i nije loše, ali ni nužno da jedinstvo bude u i oko sda i amira zukića.
jedna od vecih podvala SDA narodu ta prica o jedinstvu pod okriljem jedne stranke. po meni cak kriminalno ponasanje SDA prema bosanskom narodu. ali kad nije smetalo opoziciji sto bi smetalo raji.
155_mm

#62 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote: nikad u svom zivotu nisam za sebe tvrdio da sam patriota ni da neko nije. niti sam kad tvrdio da sam bosnjak ili da neko nije.
nego da nijesam sta pogresno rek'o na tebe?
ma jok druže, đeš pogrešno, ja sam ti čistokrvni hdzovac iz Cima :thumbup: ....

odoh gledati Barcu...
posto izgleda da nema nista od citata u kojem ja navodno te pitam za to, samo da kazem da nije ni bitno i da jesi HDZ-ovac koji se lazno predstavlja kao bosnjak da bi mogao kritizirati (mada to nekima vise lici na ponizavanje i pljuvanje) lijevu obalu. bitno je kojoj opciji (politickoj, drustvenoj, religiskoj, seksualnoj rasnoj, ekonomskoj, sportskoj ...) napisano od strane nekog forumasa najvise lici.
palermo

#63 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by palermo »

155_mm wrote:
posto izgleda da nema nista od citata u kojem ja navodno te pitam za to, samo da kazem da nije ni bitno i da jesi HDZ-ovac koji se lazno predstavlja kao bosnjak da bi mogao kritizirati (mada to nekima vise lici na ponizavanje i pljuvanje) lijevu obalu. bitno je kojoj opciji (politickoj, drustvenoj, religiskoj, seksualnoj rasnoj, ekonomskoj, sportskoj ...) napisano od strane nekog forumasa najvise lici.
aman jarabi, eno pitaj vječitog kojoj političkoj opciji pripadam, on zna kao što izgleda i ti znaš :D
palermo

#64 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by palermo »

155_mm wrote: posto izgleda da nema nista od citata u kojem ja navodno te pitam za to, samo da kazem da nije ni bitno i da jesi HDZ-ovac koji se lazno predstavlja kao bosnjak da bi mogao kritizirati (mada to nekima vise lici na ponizavanje i pljuvanje) lijevu obalu. bitno je kojoj opciji (politickoj, drustvenoj, religiskoj, seksualnoj rasnoj, ekonomskoj, sportskoj ...) napisano od strane nekog forumasa najvise lici.

sad ću ozbiljno......jel ti stvarno misliš da postoji neka korist od laganja samoga sebe. Ne ponižavam ja lijevu obalu, ljude sa nje, Bošnjake, dio sam toga, nas ponižava stvarnost.

Ja vjerujem da je tebi u instranstvu lakše sve gledati ružičastim očima, ljudski je, razumijem to. . Ali realnost kaže ovo, titula u fudbalu i ove godine dolazi u Mostar, i po drugi put (al ovaj put, ako se stvari ne okrenu naglavačke, za duže vremena) Mostar ostaje bez jednog prvoligaša
Hafis

#65 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Hafis »

Unatoč tome što EP HZHB, Aluminij i ostali propadaju, kako nam ovdje stručno objašnjava upućena haubica
155_mm

#66 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote: posto izgleda da nema nista od citata u kojem ja navodno te pitam za to, samo da kazem da nije ni bitno i da jesi HDZ-ovac koji se lazno predstavlja kao bosnjak da bi mogao kritizirati (mada to nekima vise lici na ponizavanje i pljuvanje) lijevu obalu. bitno je kojoj opciji (politickoj, drustvenoj, religiskoj, seksualnoj rasnoj, ekonomskoj, sportskoj ...) napisano od strane nekog forumasa najvise lici.

sad ću ozbiljno......jel ti stvarno misliš da postoji neka korist od laganja samoga sebe. Ne ponižavam ja lijevu obalu, ljude sa nje, Bošnjake, dio sam toga, nas ponižava stvarnost.

Ja vjerujem da je tebi u instranstvu lakše sve gledati ružičastim očima, ljudski je, razumijem to. . Ali realnost kaže ovo, titula u fudbalu i ove godine dolazi u Mostar, i po drugi put (al ovaj put, ako se stvari ne okrenu naglavačke, za duže vremena) Mostar ostaje bez jednog prvoligaša
ti ozbiljno a odmah potezes najjadniji i najbjedniji argument na ovom forumu, dijasporu.
velis stanje na terenu je drugacije. koje stanje?
Aluminiju iz Mostara potrebne subvencije od 40 mil. KM iz FBiH
znaci ne kredit da pozajme i na osnovu svojih gospodarskih sposobnosti nego sadaku bre 'oce.
ali ni to nije dovoljno oce gospdarstvenici jos sadake. kao to je vama visak poklonite to nama.
Uz to, posebno bi značajno bilo postići politički dogovor da nedostajuće količine električne energije mostarska kompanija uz EP HZ HB nabavlja iz viškova Elektroprivrede BiH.
inace ta HDZ elektroprivreda je poseban gospodarski uspijeh
Kako doznaje Hrvatski Medijski Servis, Elektroprivreda HZ HB je dug Aluminija knjižila kao gubitak, pa je prošlu godinu ova kompanija završila s minusom od 99 milijuna KM.
a i HDZ telekomunikacije su u istom rangu. moze da posluje samo uz ove kamatarske cijene izgleda. vjerovatno ce i tu traziti neku sadaku iz sarajeva.
Iz BH Telecoma su ovih dana kazali kako je za njih, ali i za ostale zahtjev RAK-a neprihvatljiv. Smatraju kako Parlament BiH nema nadležnost da daje nalog, odnosno da odredi smjernice. Po njima su neki zahtjevi potpuno neprihvatljivi jer bi potpuno ugrozili tržište telekomunikacija u BiH.
– BH Telecom bi pretrpio znatne štete u segmentu prihoda ali bi ostao na nogama. Međutim, jedan od operatera bi počeo poslovati s gubitkom i ne bi mogao podnijeti takvo smanjenje prihoda, kazao je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.
Telekom koji ne bi mogao podnijeti smanjenje prihoda a koji Zaimović nije imenovao je HT Eronet.
kad se ovo sve sabere grcka je mala maca za HDZ gospodarstvenu politiku.

sta mislis da ti pogledas da nemas kakve naocare ruzicaste ili plave ili bijele ili crvene. i velis ti tako dupla titula. ja lige i titule tito dragi.
palermo

#67 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by palermo »

155_mm wrote: ti ozbiljno a odmah potezes najjadniji i najbjedniji argument na ovom forumu, dijasporu.
.
Ok, drug, želim ti sve najbolje u nastojanju da me odbraniš i učiniš mi život ljepšim :thumbup:
155_mm

#68 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

palermo wrote:
155_mm wrote: ti ozbiljno a odmah potezes najjadniji i najbjedniji argument na ovom forumu, dijasporu.
.
Ok, drug, želim ti sve najbolje u nastojanju da me odbraniš i učiniš mi život ljepšim :thumbup:
ma nema problena razumio sam te. :bih:
Hafis

#69 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Hafis »

Majke mi, mogli bi ovog slučaja malo pogurati u Marića, Krhana i ostale ekipe. Jest da je preko Ivana, ali ima talenta...a koliko vidim i ovdašnju lokalnu ekonomiju malom prstu.
SerijeSync

#70 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by SerijeSync »

Hafis wrote:Majke mi, mogli bi ovog slučaja malo pogurati u Marića, Krhana i ostale ekipe. Jest da je preko Ivana, ali ima talenta...a koliko vidim i ovdašnju lokalnu ekonomiju malom prstu.
nE ibreti se nekome iz sandžaka, to su divlja plemena još tamo :D svako veče džudžana po krovovima vide
Hafis

#71 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by Hafis »

Nije stvarno. lik mi djeluje drčan ovako virtualno, a poznavanje ekonomije mu je u razini Emerika Bluma. . Imamo Safinog nasljednika :D
155_mm

#72 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

SerijeSync wrote:
Hafis wrote:Majke mi, mogli bi ovog slučaja malo pogurati u Marića, Krhana i ostale ekipe. Jest da je preko Ivana, ali ima talenta...a koliko vidim i ovdašnju lokalnu ekonomiju malom prstu.
nE ibreti se nekome iz sandžaka, to su divlja plemena još tamo :D svako veče džudžana po krovovima vide
pa to su komsije tamo vas albanaca.
SerijeSync

#73 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by SerijeSync »

Hafis wrote:Nije stvarno. lik mi djeluje drčan ovako virtualno, a poznavanje ekonomije mu je u razini Emerika Bluma. . Imamo Safinog nasljednika :D
Kažem ti ne čudi se nekome iz sandžaka oni se povode instiktima a ne inteligencijom
SerijeSync

#74 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by SerijeSync »

nik mu je za upisa pravi onaj podrumaški :lol: kao da ga gledam, razgulio u njemačku iz sandžaka i muhaim u tursku četvrt, puni upaljače u turčina i pomete s poda ostatke od kebaba i naravno voza mečku sa 3 litra benzina ako ima da uspe čorbe!!
155_mm

#75 Re: Pitanja za HDZ i Mostar

Post by 155_mm »

ja samo prenosim kuknjavu za sadakom tih lokalnih ekonomista koja nije nikakva tajna. sve sto sam naveo u svom postu moze se provjeriti u online izdanjima vecernjeg i u dnevnog lista. mozes ti sad pokusavati ispasti duhovit pred rajom ali to nece izbrisati ove vapaje desne obale neretve za sadakom iz sarajeva sa interneta.
Post Reply