Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post Reply
Arturo B

#151 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

HM 2011 wrote:
Arturo B wrote: Ne nudim apsolutno nikakvu alternativu. Ja sam samo posmatrac i povremeni komentator, ali i to za svoju dusu. Ovo je nista drugo do borba za politicku poziciju i samim tim pristup onome sto je Izetbegovicima najdraze jos od babe Alije, materijalnim dobrima.

Zasto bih plakao? Nisam dijete kao ti.

Eto postigao si što si htjeo, ogadio si ga,

šta nudiš kao alternativu ?

Jel djete ? Šta je ponuda ?
Alternativa je za razumne ljude, nikako za izbezumljenu masu koja je podvrgnuta masovnoj lobotomiji. Sta ponuditi ljudima koji i nakon dvadesetogodisnje pljacke glasaju za SDA?
:run:

A nije mi cilj da ga ogadim, Baka se svakom postenom covjeku mora ogaditi na prvi pogled.
HM 2011

#152 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by HM 2011 »

Arturo B wrote:
HM 2011 wrote:
Arturo B wrote: Ne nudim apsolutno nikakvu alternativu. Ja sam samo posmatrac i povremeni komentator, ali i to za svoju dusu. Ovo je nista drugo do borba za politicku poziciju i samim tim pristup onome sto je Izetbegovicima najdraze jos od babe Alije, materijalnim dobrima.

Zasto bih plakao? Nisam dijete kao ti.

Eto postigao si što si htjeo, ogadio si ga,

šta nudiš kao alternativu ?

Jel djete ? Šta je ponuda ?
Alternativa je za razumne ljude, nikako za izbezumljenu masu koja je podvrgnuta masovnoj lobotomiji. Sta ponuditi ljudima koji i nakon dvadesetogodisnje pljacke glasaju za SDA?

A nije mi cilj da ga ogadim, Baka se svakom postenom covjeku mora ogaditi na prvi pogled.
onda šuti i plači, ako ne znaš ništa pametnije....
Arturo B

#153 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

HM 2011 wrote:
Arturo B wrote:

Zasto ti sebi umisljas da neko place? :D
Kazem da ljudi poput tebe ne zasluzuju nista pametnije. Prosjecni bosnjo zivi bolje nego je zasluzio. Zasto bacati bisere pred svinje, stovani kolega? A plakacemo svi mi, sve intenzivnije kako godine budu prolazile, a Baka bude stitio nase "vitalne nacionalne interese".
HM 2011

#154 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by HM 2011 »

Arturo B wrote:
HM 2011 wrote:
Arturo B wrote:

Kazem da ljudi poput tebe ne zasluzuju nista pametnije. Prosjecni bosnjo zivi bolje nego je zasluzio. Zasto bacati bisere pred svinje, stovani kolega? A plakacemo svi mi, sve intenzivnije kako godine budu prolazile, a Baka bude stitio nase "vitalne nacionalne interese".
Šta nudiš kao alternativu ? Šta predlažeš da uradimo ? Vote for dodik ? Vote for Zlaja ? Vote for Fahro ? Vote for who ? Who will change anything ? Who shows the will to change anything ?
Arturo B

#155 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

HM 2011 wrote:
Arturo B wrote:
Šta nudiš kao alternativu ? Šta predlažeš da uradimo ? Vote for dodik ? Vote for Zlaja ? Vote for Fahro ? Vote for who ? Who will change anything ? Who shows the will to change anything ?
Dobro pitanje, na koje ti vjerovatno ni mnogo pametniji ljudi od mene ne bi mogli odgovoriti. Za ove od nabrojanih svakako ne. Glasaj za Hameta, barem je novi u toj prici.
HM 2011

#156 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by HM 2011 »

Arturo B wrote:
HM 2011 wrote:
Arturo B wrote:
Dobro pitanje, na koje ti vjerovatno ni mnogo pametniji ljudi od mene ne bi mogli odgovoriti. Za ove od nabrojanih svakako ne. Glasaj za Hameta, barem je novi u toj prici.
Barem šuti - možda će ti nešto pametno pasti na pamet.
Arturo B

#157 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

HM 2011 wrote:
Arturo B wrote: Dobro pitanje, na koje ti vjerovatno ni mnogo pametniji ljudi od mene ne bi mogli odgovoriti. Za ove od nabrojanih svakako ne. Glasaj za Hameta, barem je novi u toj prici.
Barem šuti....
Zasto da sutim? Znaci ako trenutno nemamo alternativu trebamo sutiti i dalje gledati sta se desava oko nas, i precutno to odobravati? Masturbirati na ovakve idiotske tekstove dok nam autori tih istih tekstova rade o glavi? Vjerovatno su i Feralovci trebali sutiti dok je krivousti vladao. Samo ti suti. Zato i kazem da prosjecni bosnjo zivi odlicno. Samo suti. Dok se ima za kafe i cigara dobro je. Barem ne padaju granate. Svasta
HM 2011

#158 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by HM 2011 »

Arturo B wrote:
HM 2011 wrote:
Arturo B wrote: Dobro pitanje, na koje ti vjerovatno ni mnogo pametniji ljudi od mene ne bi mogli odgovoriti. Za ove od nabrojanih svakako ne. Glasaj za Hameta, barem je novi u toj prici.
Barem šuti....
Zasto da sutim? Znaci ako trenutno nemamo alternativu trebamo sutiti i dalje gledati sta se desava oko nas, i precutno to odobravati? Masturbirati na ovakve idiotske tekstove dok nam autori tih istih tekstova rade o glavi? Vjerovatno su i Feralovci trebali sutiti dok je krivousti vladao. Samo ti suti. Zato i kazem da prosjecni bosnjo zivi odlicno. Samo suti. Dok se ima za kafe i cigara dobro je. Barem ne padaju granate. Svasta
možda će ti nešto pametno pasti na pamet....

Poslao jednom sultan izaslanike da pokupe porez u čaršiji,

Vratili se izaslanici i prenose izvještaj - raja se buni, prigovaraju da nemaju ništa od tog poreza....

Sultan za mjesec dana opet pošalje poreznike i kaže da povećaju iznos poreza...

Vratili se izaslanici i prenose izvještaj - raja se još više buni, prigovaraju da nemaju ništa od tog poreza, psuju, vrijeđaju, kao da hoe napasti na nas....

Sultan za mjesec dana opet pošalje poreznike i kaže da još više povećaju iznos poreza...

Vratili se izaslanici i prenose izvještaj - raja šuti i plaća, ali vidim im vatru u očima....

Sultan je tada naredio da se sav novac vrati platišama poreza za taj mjesec.
Last edited by HM 2011 on 24/10/2012 19:00, edited 1 time in total.
Arturo B

#159 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

I vidim da su ti usta prepuna neke pameti, samo o tome pricas, a ja jos nista pametno od tebe nisam procitao. Znas, svako prica o onome sto mu fali. Nejebi prepricavaju kako jebu, kurave kako su nevine, glupi o svojoj pameti. Na istoku stare price, na zapadu nista novo :D
Arturo B

#160 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

HM 2011 wrote:
Arturo B wrote:
A da tebi padne na pamet da smislis novu recenicu? Ne mora biti pametna, ne ocekujem to, ja sam covjek realan.
HM 2011

#161 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by HM 2011 »

Arturo B wrote:
HM 2011 wrote:
Arturo B wrote:
A da tebi padne na pamet da smislis novu recenicu? Ne mora biti pametna, ne ocekujem to, ja sam covjek realan.

Nije original, nisam smislio iz sjećanja je:

Poslao jednom sultan izaslanike da pokupe porez u čaršiji,

Vratili se izaslanici i prenose izvještaj - raja se buni, prigovaraju da nemaju ništa od tog poreza....

Sultan za mjesec dana opet pošalje poreznike i kaže da povećaju iznos poreza...

Vratili se izaslanici i prenose izvještaj - raja se još više buni, prigovaraju da nemaju ništa od tog poreza, psuju, vrijeđaju, kao da hoe napasti na nas....

Sultan za mjesec dana opet pošalje poreznike i kaže da još više povećaju iznos poreza...

Vratili se izaslanici i prenose izvještaj - raja šuti i plaća, ali vidim im nešto kao vatru u očima - možda im mržnja izbija iz očiju....

Sultan je tada naredio da se sav novac vrati platišama poreza za taj mjesec.

Pouka priče je šuti i možda dobiješ povrat poreza !
Sezam

#162 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Sezam »

Arturo B wrote:
HM 2011 wrote:
Barem šuti....

Zasto da sutim?
Zato sto ne nudis nikakvu alternativu. Kritikovati i naprdjivati, a ne nuditi rjesenja moze svako. Dakle, koliko god da bi ti zelio drugacije, isti si kao i ta velika vecina koju osudjujes.
Arturo B

#163 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

Sezam wrote:
Arturo B wrote:
Zasto da sutim?
Zato sto ne nudis nikakvu alternativu. Kritikovati i naprdjivati, a ne nuditi rjesenja moze svako. Dakle, koliko god da bi ti zelio drugacije, isti si kao i ta velika vecina koju osudjujes.
Kritikovati nesto ne mora podrazumijevati da se ponudi alternativa. Onda bi mnogi vrhunski pisci, novinari, analiticari ostali bez posla.
Sezam

#164 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Sezam »

Arturo B wrote:
Sezam wrote:
Arturo B wrote:
Zasto da sutim?
Kritikovati nesto ne mora podrazumijevati da se ponudi alternativa. Onda bi mnogi vrhunski pisci, novinari, analiticari ostali bez posla.
A ti si nijedno od navedenog.
spreca

#165 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by spreca »

Nisam nikakv fan Baketa,ali sa ultra cetnikom se samo na takav nacin moze razgovarati
Arturo B

#166 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Arturo B »

Sezam wrote:
Arturo B wrote: Kritikovati nesto ne mora podrazumijevati da se ponudi alternativa. Onda bi mnogi vrhunski pisci, novinari, analiticari ostali bez posla.
Pa cuj, nije ni Baka Nixon da bih ja morao biti Hunter Thompson. :-)
Primjecujem da iz tebe progovara zavist, sto je i razumljivo. Mali su ljudi uvijek zavidni.
palermo

#167 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by palermo »

Počeo čitati temu od početka, hrabro sam upsio doći do četvrte stranice i nije se više moglo.

Eleneis, Bakir je sviđalo se kome to ili ne, jedini u ovoj zemlji (li barem kod Bošnjak i Bosanaca) koji pokazuje da zna šta je politika.
Ne samo zbog ovog pisma nego općenito njegovog rada kao člana Predsjednišrav BiH
oridjidji

#168 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by oridjidji »

E ako mi interese bude stitio Zlatko Lagumdzija s gelerom u guzici koji je hiljadu puta pokazao da ne zna biti nista osim da bude autokrata u svojoj stranci i Bakir Izetbegovic trezoras i Fahro press, najebali smo ko zuti. Ispade da su jedino Hare, kao i Komsic imali petlju da lanu protiv BG, Tadica, Dodika i ove njihove gamadi i da o necemu kao i brinu.
oridjidji

#169 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by oridjidji »

palermo wrote:Počeo čitati temu od početka, hrabro sam upsio doći do četvrte stranice i nije se više moglo.

Eleneis, Bakir je sviđalo se kome to ili ne, jedini u ovoj zemlji (li barem kod Bošnjak i Bosanaca) koji pokazuje da zna šta je politika.
Ne samo zbog ovog pisma nego općenito njegovog rada kao člana Predsjednišrav BiH
Samo da popravi izrazavanje mozda bi bio i solidan politicar, ovako podsjeca na pravog carsijskog politicara. Kad se samo sjetim Mevlida i cuvenog mi smo poslali tim specijalista da intervenira.
spreca

#170 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by spreca »

oridjidji wrote:E ako mi interese bude stitio Zlatko Lagumdzija s gelerom u guzici koji je hiljadu puta pokazao da ne zna biti nista osim da bude autokrata u svojoj stranci i Bakir Izetbegovic trezoras i Fahro press, najebali smo ko zuti. Ispade da su jedino Hare, kao i Komsic imali petlju da lanu protiv BG, Tadica, Dodika i ove njihove gamadi i da o necemu kao i brinu.
:thumbup:
hare je dodigu bio kamen u bubregu veliki ko prenj :lol: :lol: :lol:
oridjidji

#171 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by oridjidji »

Arturo B wrote:

Naprotiv nije Baka na oko toliko gadljiv covjek, ali zbog imidza koji ga prati jos od rata i svih silnih prica, on ispada prepredenjak i fuj insan. Ako je istina sve ono sto se govori o njemu ili dio samo, onda imamo izuzetno sposobna lopova u predsjednistvu. Samo da je jos i sposoban politicar, bilo bi dobro.
Sezam

#172 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by Sezam »

Arturo B wrote:
Sezam wrote:
Arturo B wrote: Kritikovati nesto ne mora podrazumijevati da se ponudi alternativa. Onda bi mnogi vrhunski pisci, novinari, analiticari ostali bez posla.
Pa cuj, nije ni Baka Nixon da bih ja morao biti Hunter Thompson. :-)
Primjecujem da iz tebe progovara zavist, sto je i razumljivo. Mali su ljudi uvijek zavidni.
Eke :lol: dokle nas konformizam dovede :oops:
palermo

#173 Re: Pismo predsjednika Bosne Tomislavu Nikoliću

Post by palermo »

oridjidji wrote:
palermo wrote:Počeo čitati temu od početka, hrabro sam upsio doći do četvrte stranice i nije se više moglo.

Samo da popravi izrazavanje mozda bi bio i solidan politicar, ovako podsjeca na pravog carsijskog politicara. Kad se samo sjetim Mevlida i cuvenog mi smo poslali tim specijalista da intervenira.
Njegovo izražavanje se popravilo,i njegovi javni istupi se nikako ne mogu nazvati blijedima.
Post Reply