elSaik wrote:Pa jel to ne trebaju da se zapitaju koji im je smisao ukoliko jedino što postignu bude oduzeti stranci sa istom političkom orijentacijom glasove, a ne ući u nijedno općinsko vijeće? Iako i dalje mislim da to neće biti jedino što će NS uraditi.Judge_Dread wrote:ne pametuj i pokusaj se sljedeci put ne distancirati od svog misljenja u tako kratkom roku bas tako ofirno. Ono sto me nervira a ti to jako dobro znas jer toliko nisi xxxxx je to sto bi se po tebi NS trebala izvinjavat SDPu ili bilo kojoj drugoj stranci za SVOJE rezultate, a uz to je nesto kao i zahebala i neku drugu stranku. Mozda nisi znao ali izvinjava se samo svojim clanovima i glasacima. Ti si uradio poveznicu rezultata te dvije stranke i zbog toga sam se ja "naljutio". Iskreno hebe mi se i za jedne i za druge. Al ne gumo nebuloza.komeba wrote: Sta je tebi,sta se toliko ljutis...isto kao sto bi se SDP trebao zapitati ako dozivi neuspjeh na izborima,tako bi se i NS trebala zapitati ako dozive neuspjeh na izborima.
Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
-
dix106
#51 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
sto mi je sega sto ima ljudi na forumu koji vec znaju ishod rezultata. eto, sada znamo, NS nece uci niujedno opcinsko vijece. svaka cast, nostradamusi, ali vam akcija 24 sata pred izbore (jer je navala bas krenula oko NS i u vezi sa NS) nije poznjela nikakav rezultat. pljuvanje po kandidatima, sirenje famoznog sindroma "razvodnjavanja" i "oduzimanja" glasova, ukazivanje na veliku katastrofu dolaska nacionalista (STO NE BI NASA STRANKA POBIJEDILA U BAREM DVIJE OPCINE U SARAJEVU???) ukazuje na to da imate neke ankete (pa podjelite brate i snama ) i da je NS pravo jaka, pa vas je ufatila panika...
-
VjecitiStudent
#52 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
Koliko je ono godina imao Damir Hadzic i kakvo mu je bilo prethodno radno iskustvo kada ga je SDP prvi put postavio za nacelnickog kandidata?Area_51 wrote: No dok, otkrijes sve zasto to oni rade, bice jos protesta po ulicama i gladnih, jer vi glasate za glumce i rezisere a ne za ljude koji MOGU I ZNAJU vodit opcine. Kako ja mogu znati ko zna vodit opcine, tako sto uzmem Izborni program pa probam zakljucit sta mi se nudi, a ovi tvoji nude VELIKO NISTA.
-
Area_51
#53 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
Opet moram ispocetka.sophy wrote:ne bih te zeljala uvrijediti niti slijediti tvoj nacin komunikacije, ali nekkao je upitno sto ti znas o tome ko moze da vodi opcine... pa mislim zelis reci da nacelnici postojecih partija rade dobro svoj posao....Area_51 wrote: Meni se cini kako ti prvi put izlazis na izbore. Ako si fascinirana Danisom Tanovicem, nije frka, upoznacu te, licno ga znam, a posebno kako je nastala ideja Njihove stranke, u kojoj kafani, s kojim osobama i posebno zasto. No dok, otkrijes sve zasto to oni rade, bice jos protesta po ulicama i gladnih, jer vi glasate za glumce i rezisere a ne za ljude koji MOGU I ZNAJU vodit opcine. Kako ja mogu znati ko zna vodit opcine, tako sto uzmem Izborni program pa probam zakljucit sta mi se nudi, a ovi tvoji nude VELIKO NISTA.![]()
hvala ti sto si me nasmijao........... divna je ovo zemlja, ulice su ciste, djeca sigurna, postuju se prava manjina, politicari rade svoj posao izvrsno, a sve zahvaljujuci par stranaka sa divnim politickim programima... evo me umirem od smijeha....![]()
![]()
Prvo, jesam vec negdje JA kazao ko moze a ko ne moze, ko zna ili ko ne zna vodit opcine. Ovdje pokusavam ljude podstac da procitaju Izborni program sto vise stranaka prije nego donesu odluku za koga glasati. Vasa stranka NEMA IZBORNI PROGRAM.
Ovo sto kazes, nije nadleznost opcina. Posebno je ovo divno oko manjina, ako mislis na Queerove, oni nisu nikakva vecina ili manjina neko ljudi kao i svi mi, samo sto neke stvari dozivljavaju i rade drugacije. Manjina prema nasem zakonu je neko ko ne pripada vecinskom narodu. Svakako nije nadleznost opcina.
Nisam nikakav agitator za SDP, iako mi ovako razmisljajuci jako pateticno izgleda kako ti spocitavas neku sutnju SDP na ovo oko Queer Festivala, a samo se malo podsjeti koliko se vuce Alzirska grupa ili ti smatras da ti tamo ljudi koji su pobjegli iz svojih zemalja, Azira, Sirije, Tunisa i drugih, radi krivicnih djela i dosli ovamo, treba da imaju neku nasu paznju. Sta su donijeli, nasilje koje je na najgori nacin eskaliralo prilikom Queer Festivala. Kad je SDP to probao rijesit, vjerujem da si ostala kuci 2002. i nisi glasala. Sad ad SDP bilo sta kaze, eto reinkarnaciej Alzirske grupe i iste price, malo razmisli. Sta je SDP lose odradio tokom 2000-2002 ti navedi, sa argumentima.
Jel se sjecas natpisa kod Robne kuce 2002. NECEMO POLICIJSKU DRZAVU na zgradi Kantonalnog odbora SDA, dok su neki SDA indijanci bili u zatvoru radi famoznog Slucaja Pogorelica a i malo sverca oruzjem. Jel zbog toga, komplet, sve sto ima SDA izaslo na izbore i donijelo pobjedu. Naravno ti ostade kuci, kao i mnogo nekih drugih, a mi dobismo DRZAVU KRIMINALACA. Jel ovo tacno, meni se cini da jeste.
Sad ti nama ovdje lagano inputiras da mi glasamo za Danisa, a ja nisam nikakav miner bilo cega njegovog, posebno ne stranke, samo sto ta opcija nema ideje niti snage niti kapaciteta da bilo sta promijeni. Njihova ideja bila je da:
- kandidiraju ljude tamo gdje misle da imaju bolje kandidate
- da probaju podstac apstitente da izadju i u perspektivi sa gradjanskim strankama oforme neki blok, mozda neku vlast.
Sta je stvarno bilo. Kandidirali su ljude samo tamo gdje je SDP preferent na nacelnike u 14 od 108 opcina, koliko su oni bolji kanidati ne bih komentirao, a poslije biltenskog istupa Dana, kako to Pecanin voli reci da je nekog oderao, jasno je da se radi o licnim frustracijama pojedinaca iz Vase stranke i Dana prema odredjenim personama iz SDP, pa kao rezultat toga treba sve to razvaliti. Znaci mi smo taoci, ti i ja, svi mi, nekih licnih frustracija i teznje da se to realizira kroz novu stranku i smjenu iz obijesti, nekih ljudi koje Pecanin ne podnosi. Sve posteno. Nije frka. Ponovo pitam, gdje je taj IZBORNI PROGRAM, pa da i ja vidim hocu li glasati za Vasu stranku. Za frustrirane ljude necu, niti mi pada na pamet.
- cyprus
#54 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
Pa iskreno, nije da nije. Treba prestat posmatrat demokratiju kao apriori 100% pozitivno (to što je demokratija bolji sistem od ostalih dosad izmišljenih ne znači da je idealna, to želim reći). Ako narod želi da jede govna, onda mu govna i daš. Ha jakomeba wrote:Cuj sustina demokratije da se dese promjene,pa makar na gore![]()
-
kurd
#55 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
ne lomite mi bagremlje...ne otimajte mi glasove....jer ce doci strasni dino....pustite dzevada da jos cetiri godine odspava
-
elSaik
#56 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
Riječ UKOLIKO ima značenje.dix106 wrote:sto mi je sega sto ima ljudi na forumu koji vec znaju ishod rezultata. eto, sada znamo, NS nece uci niujedno opcinsko vijece. svaka cast, nostradamusi, ali vam akcija 24 sata pred izbore (jer je navala bas krenula oko NS i u vezi sa NS) nije poznjela nikakav rezultat. pljuvanje po kandidatima, sirenje famoznog sindroma "razvodnjavanja" i "oduzimanja" glasova, ukazivanje na veliku katastrofu dolaska nacionalista (STO NE BI NASA STRANKA POBIJEDILA U BAREM DVIJE OPCINE U SARAJEVU???) ukazuje na to da imate neke ankete (pa podjelite brate i snama ) i da je NS pravo jaka, pa vas je ufatila panika...![]()
![]()
elSaik wrote: Pa jel to ne trebaju da se zapitaju koji im je smisao ukoliko jedino što postignu bude oduzeti stranci sa istom političkom orijentacijom glasove, a ne ući u nijedno općinsko vijeće? Iako i dalje mislim da to neće biti jedino što će NS uraditi.
Mene lično nije strah. SDPu su potrebne određene promjene, jer konstanti pad glasača nije znak da se radi dobro, tako da bi možda i mogli nešto naučiti, ako ne prođe sad sve kako treba. Što se tiče NS, svaki glas njima je + za ovu državu. Bolje je da idu "SDPovi glasovi" NS nego SDA ili SBiH...
-
sophy
#57 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
"Area_51"]
veoma cudno ti razmisljas, no ja to razumijem jer je ocigledno da postoje neke veze izmedju tebe i sdp-a... mozda si clan, kandidat ili radis za njih sta li vec.... no ja imam jedno pitanje, ako je sdp tako sjajan zasto je veliki broj ljudi ove zemlje, pri tome mislim na onaj obrazovani dio stanovnistva, sa velikim odusevljenjem primio vijest o osnivanju NS i jedva su docekali da biraju partiju za koju istinski misle da je ono sto nasa zemlja treba i da ne moraju birati sdp samo zasto sto je nenacionalisticka, a ostali svoje nacionalisticke jer se boje ako rat dodje onda je bolje imati svoje na vlasti...... ti sve sto govoris je u suprotnosti sa onim sto ja cujem da ljudi razmisljaju, nevjerovatan broj ljudi ce glasati za NS, i svima im je drago sto mogu da po prvi put da istinski biraju, a s druge strane da izraze nezadovoljstvo svime sto su vidjeli predhodnih godina..... a za manjine, mislila sam na manjine... za queer festival, tvoj stav govori toliko o tebi.. kako je samo smijesno pitanje sta je u cijoj nadleznosti... da li si svijestan cinjenice da bi sve te veceri proslo drugacije da se pojavio nacelnik te opcine, izrazio podrsku , te pozvao policiju da ne dozvoli nikakvo narusavanje ljudskih prava.... da li je tebi poznato da se tako ponasaju pravi politicari... evo npr. damir hadzic, koji uz jasmina imamovica, cini iznimku koje potdjuju pravilo ( da je sdp stranka profesionalnih lopuza) je prilikom skandala sa grasovim radnicima, izasao na lice mjesta, smirivao situaciju i mnogi kazu da je zahvaljujuci njemu sve na kraju proslo bez incidenata...... vjerujem da to nije bilo u njegovoj nadleznosti, ali je on izmedju ostalog oodlucio da nesto i ponudi .... a koliko znam bio je mlad kada je izabran i nije imao iskustva, te se pokazao sposobnijim i voljnijim da radi od mnogih... ja vjerujem da kandidata NS za centar Dennis Gratz ima iste potencijale, ja sma ga slusala, toliko entuzijazma i poleta i zelje da nesto promijeni... kazes programi nase stranke, ja imam jedan pred sobom, tako da bi bilo ok da makar prestanes izmisljati..........
ti si ocigledno motiviran licnim interesom koji ce ovisiti od uspijeha sdp-a, a mene samo zanima napredak ovog drustva... a sdp jednostavno u tom slucaju nije podoban izbor... i sami su to dokazali...
veoma cudno ti razmisljas, no ja to razumijem jer je ocigledno da postoje neke veze izmedju tebe i sdp-a... mozda si clan, kandidat ili radis za njih sta li vec.... no ja imam jedno pitanje, ako je sdp tako sjajan zasto je veliki broj ljudi ove zemlje, pri tome mislim na onaj obrazovani dio stanovnistva, sa velikim odusevljenjem primio vijest o osnivanju NS i jedva su docekali da biraju partiju za koju istinski misle da je ono sto nasa zemlja treba i da ne moraju birati sdp samo zasto sto je nenacionalisticka, a ostali svoje nacionalisticke jer se boje ako rat dodje onda je bolje imati svoje na vlasti...... ti sve sto govoris je u suprotnosti sa onim sto ja cujem da ljudi razmisljaju, nevjerovatan broj ljudi ce glasati za NS, i svima im je drago sto mogu da po prvi put da istinski biraju, a s druge strane da izraze nezadovoljstvo svime sto su vidjeli predhodnih godina..... a za manjine, mislila sam na manjine... za queer festival, tvoj stav govori toliko o tebi.. kako je samo smijesno pitanje sta je u cijoj nadleznosti... da li si svijestan cinjenice da bi sve te veceri proslo drugacije da se pojavio nacelnik te opcine, izrazio podrsku , te pozvao policiju da ne dozvoli nikakvo narusavanje ljudskih prava.... da li je tebi poznato da se tako ponasaju pravi politicari... evo npr. damir hadzic, koji uz jasmina imamovica, cini iznimku koje potdjuju pravilo ( da je sdp stranka profesionalnih lopuza) je prilikom skandala sa grasovim radnicima, izasao na lice mjesta, smirivao situaciju i mnogi kazu da je zahvaljujuci njemu sve na kraju proslo bez incidenata...... vjerujem da to nije bilo u njegovoj nadleznosti, ali je on izmedju ostalog oodlucio da nesto i ponudi .... a koliko znam bio je mlad kada je izabran i nije imao iskustva, te se pokazao sposobnijim i voljnijim da radi od mnogih... ja vjerujem da kandidata NS za centar Dennis Gratz ima iste potencijale, ja sma ga slusala, toliko entuzijazma i poleta i zelje da nesto promijeni... kazes programi nase stranke, ja imam jedan pred sobom, tako da bi bilo ok da makar prestanes izmisljati..........
ti si ocigledno motiviran licnim interesom koji ce ovisiti od uspijeha sdp-a, a mene samo zanima napredak ovog drustva... a sdp jednostavno u tom slucaju nije podoban izbor... i sami su to dokazali...
-
mostarac
#58 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
da je NS makar 10% vremena potrosila na konkretne stvari i problematiku ovog drustva pa i na kritiku vlasti ako vec hoces, koliko je vremena potrosila na SDP, mozda bi vam se i moglo vjerovati. Ovako a-a.
Isto tako o tom broju glasaca sacekaj nedelju i onda pricaj. Znas da ko visoko leti nisko pada. To nevjerovatan broj ljudi ce glasati za NS ostavi za ponedjeljak ujutru. Mozda i hoce, al pazi da ne tresnes o pod jer bi pad mogao biti bolan i tezak.
I zasto se obraca Danis Tanovic, a ne predsjednik stranke ili je to mozda stranka samo Danisa Tanovica
To je isto kao sa onim pocasnim predsjednikom izgleda sto nam prosle izbore dodje iz turske i u temelju sahrani svaki moguci napredak.
Al, Lagumdzija je staljin
A ovi sto imaju privatne stranke su uber demokrate i napredni momci
Isto tako o tom broju glasaca sacekaj nedelju i onda pricaj. Znas da ko visoko leti nisko pada. To nevjerovatan broj ljudi ce glasati za NS ostavi za ponedjeljak ujutru. Mozda i hoce, al pazi da ne tresnes o pod jer bi pad mogao biti bolan i tezak.
I zasto se obraca Danis Tanovic, a ne predsjednik stranke ili je to mozda stranka samo Danisa Tanovica
Al, Lagumdzija je staljin
-
sophy
#59 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
i jos samo nesto, od svih meni se ti cinis najfrustrijanijim
i jos mi se cini da tako puno informacija znas i to bas onih koji mogu znati samo oni koji su unutra...hm pitam se kako je to moguce?? aaaa i ti si unutra....
pa zato ti i jeste dobro i zelis da tako ostane.... eh zao mi je no narodu nije dobro, trebali ste o tome malo ranije razmisljati.... A stranka se ne zove Vasa stranka, vec Nasa stranka i koristeci ovaj netacni naziv podsjecas me na Konakovica, jer se i on tako izrazava... to je samo dokaz koliko su sda i sdp ustvari bliski, bliski po nacinu i metodu
a nemoj se plasiti za sdp, dobice najmanje koliko su zasluzili....
i jos mi se cini da tako puno informacija znas i to bas onih koji mogu znati samo oni koji su unutra...hm pitam se kako je to moguce?? aaaa i ti si unutra....
-
mostarac
#60 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
i vi cete doci da ga oslobodite svih muka i otmete od bogatih i date siromasnima kao robin hoodsophy wrote:i jos samo nesto, od svih meni se ti cinis najfrustrijanijim![]()
i jos mi se cini da tako puno informacija znas i to bas onih koji mogu znati samo oni koji su unutra...hm pitam se kako je to moguce?? aaaa i ti si unutra....pa zato ti i jeste dobro i zelis da tako ostane.... eh zao mi je no narodu nije dobro, trebali ste o tome malo ranije razmisljati.... A stranka se ne zove Vasa stranka, vec Nasa stranka i koristeci ovaj netacni naziv podsjecas me na Konakovica, jer se i on tako izrazava... to je samo dokaz koliko su sda i sdp ustvari bliski, bliski po nacinu i metodu
![]()
![]()
![]()
prvo cete da otmete telekom, a onda cete da razvalite elektroenergetski sektor. Ovo ostalo ste prije razvalili
-
sophy
#61 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
ja ne cuh nista od NS o SDP, ali npr. lidija korac udje u redakciju oslobodjenja i kaze da ce se svako sipatiziranje nase stranke strogo sankcionisati....... a prica o razvodnjavanj glasova prosto ponizava gradjane i pitam se od koga je proteklamostarac wrote:da je NS makar 10% vremena potrosila na konkretne stvari i problematiku ovog drustva pa i na kritiku vlasti ako vec hoces, koliko je vremena potrosila na SDP, mozda bi vam se i moglo vjerovati. Ovako a-a.
I zasto se obraca Danis Tanovic, a ne predsjednik stranke ili je to mozda stranka samo Danisa TanovicaTo je isto kao sa onim pocasnim predsjednikom izgleda sto nam prosle izbore dodje iz turske i u temelju sahrani svaki moguci napredak.
Al, Lagumdzija je staljin![]()
![]()
![]()
a da tanovic je podpredsjednik, a mislim da to ulazi u opus njegovih stranackih aktivnosti....
ja razmisljam drugacije, dacu glas partiji koja mi je sada apsolutno moja politicka opcija, a za 4 godine imaju priliku da to opravdaju... ako naprave isto sto i sdp i druge stranke dosada, za 4 godine cu mozda glasati za neku tada novu partiju i sve dok ne dodje prava... ali noj sa glavom u pijasku necu biti.....
ne zelim drustvo u kome samo politicari i lopovi imaju vile, vikendice itd...
idem sad spavati, valja sutra na proteste......noc noc
Last edited by sophy on 04/10/2008 03:36, edited 2 times in total.
-
mostarac
#62 Re: Pismo Danisa Tanovića građanima i građankama BiH
u pismu gradjanima i posljednjem obracanju pred izbore se inace obracaju podpredsjednici i osnivacisophy wrote:ja ne cuh nista od NS o SDP, lai npr. lidija korac udje u redakciju oslobodjenja i kaze da ce se svako sipatiziranje nase stranke strogo sankcionisati....... a prica o razvodnjavanj glasova prosto ponizava gradjane i pitam se od koga je proteklamostarac wrote:da je NS makar 10% vremena potrosila na konkretne stvari i problematiku ovog drustva pa i na kritiku vlasti ako vec hoces, koliko je vremena potrosila na SDP, mozda bi vam se i moglo vjerovati. Ovako a-a.
I zasto se obraca Danis Tanovic, a ne predsjednik stranke ili je to mozda stranka samo Danisa TanovicaTo je isto kao sa onim pocasnim predsjednikom izgleda sto nam prosle izbore dodje iz turske i u temelju sahrani svaki moguci napredak.
Al, Lagumdzija je staljin![]()
![]()
![]()
A ovi sto imaju privatne stranke su uber demokrate i napredni momci![]()
idem sad spavati, valja sutra na proteste......
p.s. a da tanovic je podpredsjednik, a mislim da to ulazi u opus njegovih stranackih aktivnosti.... noc noc
Ja da sam Bojan Bajic javno bi se povukao s mjesta predsjednika jer je cinjenica da sam tu fikus i ikebana za necije druge ciljeve.