"recider" je arhaican zapovjedni nacin, a tebi brada jos nije toliko duga da mi mozes zapovjedati ...to ti kao neki stari dido sto djeli lekcije mladezi...ha ?Student Exchange wrote:Halali - izviniprobuseni $ wrote:
Pazi se sta pises jer ja ne pozivam ni na kakvo "nasilje" nad Cericem, vec opisujem nepostovanje pravne drzave s njegove strane. Nauci se da u jedniom tekstu uocis kljucne rijeci i da ne vadis neke opise iz konteksta ...ili si toliko podao da hoces da me ocrnis...
haj sad se izvini ! ...
Nego recider mi, kad onako iz daljine pogledas na Bosnu, je li Ceric glavni problem koji ti vidis danas?
Udaljenost od Bosne ne znaci nista kad su osjecanja u pitanju. Tvoj bog je mozda milione svjetlosnih godina daleko od tebe , pa opet ga volis i vjerujes u njega. Ja se ne mjesam ju to. Imam respekt prema tome sto osjecas.
Pitanje "dali je Ceric glavni problem" je prije svega provokativno , potom besmisleno jer Cerica , koji imaju moc ima na hiljade. Ef, Ceric je samo jedan dio globalne masinerije koji ima kancelariju u Bosni i ta kancelarija izlazi iz svog domena ovlastenja, Bavi se politikom drzave za sta nemaju mandat. Da ti bude jasnije, mjesa se u unutarnju i vanjsku politiku BiH na sta nema pravo. To bi ti bilo isto kao kad bi prestavnistvo za Coca-Colu , otislo u Parlament BiH , izislo za govornicu i trazilo da u skole uvedemo predmet o coca-coli, a da sa tezgi iz trgovina zbacimo sve ostale proizvode koji nam stipaju oci jer su joj konkurenti. A ako nece, onda cemo im ograditi na Manjaci jedan posjed gdje se moze piti pepsi.cola , ali pod strazarskom paznjom da nebi bilo sverca u ostatak drzave. Kako Coca-cola moze uci u Parlament ? moze vrlo lako, zato sto sav drzavni park vozi auta gdje umjesto tablica stoji natpis "Coca-Cola".. Sve se moze kupiti i podmititi, a uz to coca-cola ljude pravi ovisnim. Ne samo da im je potreba za tekucinom, vec i duhovna potreba....