PISMA BEZ ADRESE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

miki4

#26 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by miki4 »

Julianna wrote:Up tema...pišite pisma ...
i to bez adrese možeš zamisliti. To ti je piši i ako se neko zakači za dobro dijelo biće dobro
♥ Julianna ♥

#27 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by ♥ Julianna ♥ »

...
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 09/08/2010 18:49, edited 1 time in total.
zelenashica

#28 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

.
Last edited by zelenashica on 15/05/2011 21:43, edited 1 time in total.
zeleno volim te

#29 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zeleno volim te »

Znas,postoji trenutak kad se pitam zasto sam te srela.Cini mi se samo zato da bi danas patila...
A vjeruj mi,tako sam mnogo htjela da se smijem....
Govorili su mi,mlada si,zivot je pred tobom...bice ljubavi i radovanja...naci ces sebi srecu.
Lazu me.Ja se vec sad osjecam ugasenom,mrtvom bez tebe...
Ti si bio moj motiv,moja inspiracija.Zbog tebe sam ponovo zavoljela zivot.
Od onog trenutka kad sam shvatila da te volim,od srece sam mogla mjesec da dodirnem, s neba zvijezde da skinem,sa plavog svoda ljubavi,raj da dozivim.
Mogla sam....sta sve nisam mogla....
Ima nesto u meni sto mi ne da da izgovorim...kraj!
Ne smijem ni da pomislim na njega.Strah me kad cujem i drugi da ga spomenu.Ipak on je u meni..u nama...
Zasto se uvijek i u mislima samo na tu rijec vracam?
Cudno...to sam zaboravila da ti kazem,ali uvijek kad neko moje ime pozove,ja pomislim da si to ti,da me ti dozivas.
To valjda zelja govori u meni.Zasto uvijek cekam neke zelene oci da dodju i budu uz mene?Priznajem,pokusavala sam da te zaboravim ,ali samo pokusavala.
Ne i uspjela!
Ljubavi moja,nije to bila prolazna avantura.Volim te! Shvati to vec jednom i znaj ..necu te tako lako zaboraviti!
Sljedeci put kad te vidim pokusacu da ne poniknem pogledom.Pogledacu bar jos jednom u voljeno lice,dugim i gladnim pogledom.
I jos nesto,ako nekome priznas da si me volio,nemoj zaboraviti da dodas da si voljen bio.
Ako nekome kazes-KRIVA JE- ne zaboravi da priznas-OBOJE SMO KRIVI!
:(
zeleno volim te

#30 Re: PISMA BEZ ADRESE

Jedini moj,
ima neceg zatrovanog,neceg nesnosnog u poglavlju nasih srca.
Zivot moj se pretvara u besmisao i vjeciti bol.Ipak sama pomisao da te prestanem voljeti za mene je isto kao i ostati ziv,bez krvi u venama,srca u grudima...
Sta znaci prebdjeti cijelu noc kao ja neke,slusati izbijanje svakog sata do zore?
Sta znaci,najdrazi moj,ako ne sklopiti oci i sanjariti kako se nalazim u tvom zagrljaju?!
Ti nisi cuo kako sam te u snu dozivala i nebu obecavala sve samo za jedan trenutak proveden s tobom!
Dusu sam nudila za tebe.Mozes reci i da sam luda....razum to moze nazvati i ludoscu ali kad se radi o ljubavi,sve je besmisleno.
Nocima sam te sanjala,kako me drzis u svom zagrljaju,kako me ljubis i kako ljubim tvoje divne usne....
Vjeruj da sam pozeljela da to nije samo san.
Dok sad razmisljam o nama,gledam kroz prozor u noc....
Pogledom trazim nasu zvijezdu.....ali mi o ona izmice bas kao i ti.....
Ekspanzi

#31 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Ekspanzi »

otherside wrote:O my God :roll:
uništiše mi omiljeni podforum.... što ne otvarate blogove?
:lol: :run:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#32 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Šeherzada »

zeleno volim te wrote:Znas,postoji trenutak kad se pitam zasto sam te srela.Cini mi se samo zato da bi danas patila...
Govorili su mi,mlada si,zivot je pred tobom...bice ljubavi i radovanja...naci ces sebi srecu.
Od onog trenutka kad sam shvatila da te volim,od srece sam mogla mjesec da dodirnem, s neba zvijezde da skinem,sa plavog svoda ljubavi,raj da dozivim.
Ne smijem ni da pomislim na njega.Strah me kad cujem i drugi da ga spomenu.Ipak on je u meni..u nama...
Cudno...to sam zaboravila da ti kazem,ali uvijek kad neko moje ime pozove,ja pomislim da si to ti,da me ti dozivas.
To valjda zelja govori u meni.Zasto uvijek cekam neke zelene oci da dodju i budu uz mene?Priznajem,pokusavala sam da te zaboravim ,ali samo pokusavala.
Ne i uspjela!
Ljubavi moja,nije to bila prolazna avantura.Volim te! Shvati to vec jednom i znaj ..necu te tako lako zaboraviti!
Sljedeci put kad te vidim pokusacu da ne poniknem pogledom.Pogledacu bar jos jednom u voljeno lice,dugim i gladnim pogledom.
I jos nesto,ako nekome priznas da si me volio,nemoj zaboraviti da dodas da si voljen bio.
Ovu sam oricu procitala prije nekoliko godina(2-3-4)i zapisala je tada u dnevnik.Lijepa je.A odakle mi-ko zna!Mislim da je tada izasla u nekim novinama
sapati srca

#33 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by sapati srca »

Ponekad su nasa unutarnja pisma kao pečati načinjeni rukom na jastučnici duse...Sto ga umrlja jutro kosom i snovi na brzinu popamćeni kao stara šminka u torbici koju nosimo još iz obicne navike...
Ponekad je pismo naša simbolika u tragu iskrenosti. Priznanje da smo s nekim otvorene duse, radosni i bolni i da nam na prstima stoje vagoni osjecanja, pa im se neće krenuti dok nam u očima bridi, sve ono
što nismo rekli....I ponekad su kao kiša sjetna, a nekad prepuna ushita kao sjena cvijeta iz pustinja. Ponekad naprosto u pismima mi samo otkrijemo značenje nekim svojim mislima...Koji tek pretocene u rijeci dobiju svoj puni smisao i oblik...Ponekad su pisma samo snazna misao koju iz sehare duse nosimo o Ljubavi...Ponekad put i putokaz kako i na koji nacin dalje sa bolnim srcem, ili neodsanjanim snom...
matea22

#34 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by matea22 »

Emocije su me opalile po glavi ja ne znam sta cu...odakle vi to prepisujete?Ako vi to stvarno pisete de ba koji cete na forumu napisite neku knjigu... :thumbup: :bih:
sapati srca

#35 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by sapati srca »

matea22 wrote:Emocije su me opalile po glavi ja ne znam sta cu...odakle vi to prepisujete?Ako vi to stvarno pisete de ba koji cete na forumu napisite neku knjigu... :thumbup: :bih:

Objasnila ti je "misica" u uvodnom postu...Treba procitati...
A i sam naslov teme zorno ti kazuje odgovor :lol:
zelenashica

#36 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

.
Last edited by zelenashica on 15/05/2011 21:44, edited 1 time in total.
Rania

#37 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Rania »

..
Last edited by Rania on 24/12/2008 09:12, edited 1 time in total.
Rania

#38 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Rania »

..
Last edited by Rania on 24/12/2008 09:13, edited 1 time in total.
zeleno volim te

#39 Re: PISMA BEZ ADRESE

aida05 wrote:
zeleno volim te wrote:Znas,postoji trenutak kad se pitam zasto sam te srela.Cini mi se samo zato da bi danas patila...
Ne i uspjela!
Ovu sam oricu procitala prije nekoliko godina(2-3-4)i zapisala je tada u dnevnik.Lijepa je.A odakle mi-ko zna!Mislim da je tada izasla u nekim novinama
Moguce je,moja mladja sestra je imala obicaj slati moje radove i dvije pjesmice su bile jednom -stihovi sedmice na nekom radiu,zaboravila sam vec a jedna duza prica,koju sam i ja izgubila,poslala je u "Azru" i znam da su tada izlazile price citalaca ili kako se vec to zvalo i zamisli moj sok,kad sam kupila, u srijedu novine,sjela u tramvaj,otvorila novine i vidim-moja prica!Kad sam selila,izgubila sam je i evo,ako ko zna,kako bi mogla doci do novina u kojima je to izaslo,a znam samo koje godine je to bilo!???
Evo malo samoreklame!
Pozdrav! :run:
:run: :run: :run: :run:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#40 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Šeherzada »

zeleno volim te wrote: Moguce je,moja mladja sestra je imala obicaj slati moje radove i dvije pjesmice su bile jednom -stihovi sedmice na nekom radiu,zaboravila sam vec a jedna duza prica,koju sam i ja izgubila,poslala je u "Azru" i znam da su tada izlazile price citalaca ili kako se vec to zvalo i zamisli moj sok,kad sam kupila, u srijedu novine,sjela u tramvaj,otvorila novine i vidim-moja prica!Kad sam selila,izgubila sam je i evo,ako ko zna,kako bi mogla doci do novina u kojima je to izaslo,a znam samo koje godine je to bilo!???
Evo malo samoreklame!
Pozdrav! :run:
:run: :run: :run: :run:
Da li si ti pisala ovo ili ne,ne znam i nije me briga.Prica je fina i izasla je u nekim novinama,e sad da li je moja tajna,Moja sudbina ili tako te limunade koje sam nekada citala-to ne znam!A moglo je biti prije 4-5 godina :)
Rania

#41 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Rania »

..
Last edited by Rania on 24/12/2008 09:14, edited 1 time in total.
♥ Julianna ♥

#42 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Predraga moja beštijo,

Kuc,kuc...Pogodi gdje sam, pogodi s kim sam?

U Leuvenu sa profesorom Henrijem! Sreli smo se u Laosu prošle sedmice. Društvo sam ostavila dole na neko vrijeme. S njim sam sada na nekom kongresu arheologa. Dosadno za poludit'. Profesor Henri je morao prisustvovati, a gdje on tu i ja. Trebali bi za par dana nastaviti dalje na zapad, ali čekam da prođe glupi kongers. Da vidiš koji je to skup dosadnjakovića, sjedim u zadnjoj klupi kao i obično, i crtam cvijeće i srcad. Imam do sada pola bloka iscrtano. Razmišljam da li bi izgledalo neozbiljno da donesem i bojice...eh kako bi mi tek tada vrijeme brzo prolazilo, dok oni vaze o teoriji nestalih civilizacija... Pa čovječe, dignite te debele prde i tražite ih, nemojte polemisati o njima...

Ah ti teoretičari. Uvijek smo bili jaki samo na riječima (ooups..nešto na moj račun) Sutra je tema: Prokletstvo vatre i gradovi Anasaza. To bi moglo biti zanimljivo dovoljno da ne crtam i srcad i cvijeće, nego samo srcad...Uglavnom, profesora Henrija jako uvažavaju, a debele prdonje mene mjerkaju kao svježi but. Uh kako ih samo mrzim!! Napaljeni starci, sa ženama, ljubavnicama, djecom i unučadima..gamad! A profesor Henri je pravi džentlmen, da vidiš kako dobro izgleda za svoje godine. Kupila sam mu novi šešir od bivolje kože, nećkao se u početku jer je bio ubjeđen da mu donosi sreću i dobro grije glavu. Trebalo mi je pola sata da ga ubijedim da ne može u istom šeširu hodati 15 godina i u sva 4 nastavka...ali znaš šta je upalilo? Rekla sam mu da sa starim podsjeća na australskog lovca na krokodile..odmah je pristao..trebala sam se toga ranije sjetiti...

Oh kako je Leuven težak u ovo doba godine..znaš sviće tek u pola 9 ujutro i pada kiša, ali luuudo promjenjivo. Kao ono prvo nema kiše, a onda trepneš pada, pa opet trepneš nema kiše i sve tako po čitav dan. God, make up Your mind damn'it, da znam koje ću cipele obući! Inače sladak je gradić, a blizu je Brisel. Po danu jedemo waffle, po noći pijemo Stelu ravno iz pivare... Waffli ...uuuu kako tu moja kreativnost dolazi do izražaja...sloj čokolade, sloj šlaga, sloj svježih jagoda, pa opet čokolada, pa opet šlag, pa čokoladne mrvice i tako sve do unedogled, odnosno dok me konobar ne počne čudno gledati ili dok mi se hrpa ne sruši.

Neko veče u Stelinoj pivnici, sjedili smo sa nekim mojim društvom iz studentskih dana. U jednom trenutku sam prepoznala taktove kada Buble pjeva Elvisa, a kaže profesor da pjesma ne smije proći neopaženo. To me na tebe podsjetilo, na tvoju dinamiku i tvoj šarm. Otplesali smo je i poslije pričali o tebi... Zaspala sam sjećajući se tebe kako hodamo Obalom kod Vijećnice i sa jednim parom slušalica, oboje slušamo ovu pjesmu, a onda ti zaplićeš svoje hladne ruke u moju kosu i to traje otprilike 46 sekundi, jer meni bude hladno po glavi-ohladiš mi mozak što bi ti rekao ... Zašto je meni to sjećanje sada trebalo? Zašto me tuga spopada, zašto i za ovu bol ne mogu popiti painkiller? Zašto takvu tabletu niko do sada nije izmislio..neki ludi alhemičar možda, eh taj bi se obogatio, bio bi truhli bogataš? Znam odgovore ...ovo je sve zato što sam u kišnom gradu u koji i sunce zakasni, zato što je kongers dosadan i zato što mi se duša kida na pola... Jedna polovica je moja još uvijek...druga zasigurno đavolja. Ma inače mi ne bi ni pao na pamet i ne bi mi suze stajale kao snažna, spremna bujica iza slabašne dabrove brane...

Sunce moje najsjanije, volim te svim svojim malim unirazumom, tijelom i nemirnom dušom...

J.

P.S od mene za tebe: ROY ORBISON - You Got It
omar little

#43 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by omar little »

aaajjj koliko patetike na jednom mjestu prosto da covjek ne povjeruje, komp mi zashteka kad otvorih ove stranice... :-) :-) odvadite malo, svega vam.
♥ Julianna ♥

#44 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by ♥ Julianna ♥ »

omar little wrote:aaajjj koliko patetike na jednom mjestu prosto da covjek ne povjeruje, komp mi zashteka kad otvorih ove stranice... :-) :-) odvadite malo, svega vam.
A ti klik i zaobiđeš temu...
Zelena Carapa

#45 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by Zelena Carapa »

hajde malo pisite... :)
River_isle

#46 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by River_isle »

@mišica ... knedla mi je stala u grlu; prica je zaista dirljiva
x0z0y0

#47 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by x0z0y0 »

River_isle wrote:@mišica ... knedla mi je stala u grlu; prica je zaista dirljiva
ne volim patetiku...zaista...ne znam ni sta me nagnalo da otvorim temu i procitam

nije mi prica dirljiva...vec mucna :(
dvoje se vole a nisu zajedno...zasto?!
kako iko moze reci voli me...a s drugom je..??
kako iko moze voljeti nekoga takvog :(
tuga i zalost..
jadna i ta druga djevojka :(

ne znam da li ima istine u ovim vasim pismima...ja sam se ocito uzivila ...
zelenashica

#48 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

.
mamba

#49 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by mamba »

Evo i ja pročitah sad, ne znam da li stvarne podloge tvoja pisma imaju, ako imaju razumijem tvoju bol, gadne su to stvari, ali treba ostati svoj ;-), mada nekada osjecaji za razum ne pitaju... u svakom slučaju svaka čast na stilu :thumbup:
zelenashica

#50 Re: PISMA BEZ ADRESE

Post by zelenashica »

.
Post Reply