Piramide u strategiji razvoja turizma!

KREMEN

#26 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by KREMEN »

pa jos izvori mineralnih i termalnih voda,i mnogo,mnogo tih ljepota ...samo to treba cuvati,reklamirati,srediti i odnositi se prema tim prirodnim ljepotama kao o svojoj basti i domu...i bice turista..

ja se ko sad sjecam kad su djevojcice izmislile Gospu u Medjzgorju,bio sam to ljeto u Zaostrogu na moru,i nas novinar Ramo Kolar,tad je radio za Oslobodjenje,rece mi tu informaciju i mi odemo gore u Medjugorje da on obavi inervju sa tom djecom.Zatekli smo stare drvene kuce sa kamenom podzidom,na sred sela narod je vec iskopao u krug kamenje i odnio,to je mjesto gdje se navodno gospa pojavila...po onoj prici djevojcica tada vidi se da fantaziraju,ali i ako...danas Medjugorje je hodocasce i ima aerodrom..i nek ima..pa sto bi se ja sad bunio i opovrgavao piramide u BiH .. :bih:[/quote]

Nisu djevojcice izmislile, vec im se ukazala, kad je mogla u Fatimi, zasto ne bi mogla i u Medjugorju..one kazu da jeste, ti da nije..njima vjeruje milione ljudi i nemaju vise sta dokazati...a ti ako mozes dokazi da nije, to je isto kad bi pokusao dokazati da Bog ne postoji..vidis Bog je Hercegovcima dao pamet...
Andrej4MRN7H

#27 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by Andrej4MRN7H »

KREMEN wrote:pa jos izvori mineralnih i termalnih voda,i mnogo,mnogo tih ljepota ...samo to treba cuvati,reklamirati,srediti i odnositi se prema tim prirodnim ljepotama kao o svojoj basti i domu...i bice turista..

ja se ko sad sjecam kad su djevojcice izmislile Gospu u Medjzgorju,bio sam to ljeto u Zaostrogu na moru,i nas novinar Ramo Kolar,tad je radio za Oslobodjenje,rece mi tu informaciju i mi odemo gore u Medjugorje da on obavi inervju sa tom djecom.Zatekli smo stare drvene kuce sa kamenom podzidom,na sred sela narod je vec iskopao u krug kamenje i odnio,to je mjesto gdje se navodno gospa pojavila...po onoj prici djevojcica tada vidi se da fantaziraju,ali i ako...danas Medjugorje je hodocasce i ima aerodrom..i nek ima..pa sto bi se ja sad bunio i opovrgavao piramide u BiH .. :bih:
Nisu djevojcice izmislile, vec im se ukazala, kad je mogla u Fatimi, zasto ne bi mogla i u Medjugorju..one kazu da jeste, ti da nije..njima vjeruje milione ljudi i nemaju vise sta dokazati...a ti ako mozes dokazi da nije, to je isto kad bi pokusao dokazati da Bog ne postoji..vidis Bog je Hercegovcima dao pamet...[/quote]

.............................................................................................................
daj Kremenko ne budali,odi na temu religija i filozofija i pisi o Bogu i svecima koliko zelis.
kad tako rezonujes onda se je i piramida sunca ukazala u Visokom..
A tvoji hercegovci...ah...cuj Bog im dao pamet....Dokazi ti meni da Bog postoji,dokazi mi da se je djevica Marija doista ukazala u Medjugorju.
Ja ti samo kazem da sam bio jedan od prvih turista tog ljeta,i cuo sam pricu dih djevojcica,sjecam se i imena te jedne i izgleda..zvala se Ivana..makadam bio vrlo los,selo zapusteno,par kucica,par liski duhana u vrtovima, njezina prica o ukazanju gospe bila je toliko kompromitovana kao da je ona nju satima gledala,pa jos i ostala djeca potvrdjuju,steta sto nemam taj novinski clanak i sto nisam tada imao kameru da to zabiljezim...
pa Kremenko i visoki svecenici iz Rima i pokojni Papa Poljak,.. cak svi su u jednom da ukazanja nije bilo..

ma to meni ne smeta,ja cak volim sto se vjeruje da je bilo ukazanje...ali ja sam siguran da je laz! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
skuhlo

#28 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by skuhlo »

bogumil-8 wrote:@taksimetar - Smatram da nisi u stanju argumentovano osporiti sljedeće:
"Trostruki doktor arheoloških nauka i pronalazač četiri piramide u egipatskim pustinjama dr. Nabil Swelim dao jeintervju o svjetskim i bosanskim piramidama. U detalje je objasnio elemente o piramidalnim kamenim građevinama u Visokom."
Molim da ne koristiš izraz (to je tvoja lična ocjena) "ubleha", za nešto za šta nemaš argumente!
Ako si već želio pričati o planovima BiH turizma, onda si samo usput mogao komentarisati i dio koji se odnosi na plan u Ze-Do kantonu.
Ako si želio pričati o "bošnjačkom turizmu" (analogno "hrvatskom", ili "srpskom" - od zemlje, vode, šuma, Sarajeva,.... , do ...), onda, opet, ne trebaš koristiti izraz "kriminalni i ublehaški" - jer to oslikava samo tvoje mišljenje ( i tebe lično).
Ako si želio pričati o "kriminalnoj i ublehaškoj" vladi Federacije BiH, onda opet trebaš izbjeći takve izraze (pa makar u vladi bilo i 51% nepoštenih - jer - NISU SVI ISTI!).
Ako je tebi nešto "kriminalno" i "ubleha" to nikako ne znači i da jeste takvo (kako ti misliš da jeste).
Da si malo upućeniji u stvar znao bi da Nabil Swelim nije nikakav "pronalazač piramida" i da su se STVARNI egipatski arheolozi, kao davno ogradili od njega:

http://www.archaeology.org/online/featu ... hawass.pdf

A izraz "ubleha" je posljedica "dokaza" koje je Semirova sekta ponudila i metoda koje su korištene u njihovom skupljanju:

- "dimnjak piramide" - bunar
- "megalit koji se otkotrljao sa vrha" - stećak
- "dvoglava krava" - bezoblična kamenčina
- "usmjerenost prema stranama svijeta" - davno oboreno, pa su onda uslijedile izvlakuše
- objavljivanje fantazija raznoraznih ublehaša, što je provalio Izmo Guglić
- dovođenje rašljara sa nekakvim spravama koje nalaze sve živo i neživo, pa i đenerala Dražu
- određivanje starosti tunela C-14 gama spektroskopijom i to na stalaktitima (hahahahah)
- starost "piramide" - prvo, kolko ono bi 20000 godina(?) pa onda 6000
- "suptilno" kopanje bagerom
- gledanje (dođite, vidite pa onda pričajte)

Ovo sve bi bilo jako interesantno i zabavno da nije tragičnih detalja:

- sakrivanje nekih pronađenih stvari (prije nego što su dobili zabranu rovarenja Visočice) koje se ne uklapaju u bajku
- šikaniranje svakog ko bi rekao nešto protiv (četnik, ustaša, "da je u Grudama možda onda ne bi bio protiv", itd.)
- šikaniranje STVARNIH naučnika i kompetentnih ljudi, koji su život posvetili tome ("foteljaškoj, elitistiĆkoj nauci", što bi rek'o Semir)
- kenjanje po stvarnoj istoriji Bosne i Hercegovine (što je nastrašniji detalj, al opet vi nećete biti krivi kad se pojavi novi Dobrica Ćosić)
- zapostavljanje stvarnih potencijala (neko ih je već nabrojao, ja bih dodao sve naše srednjovjekovne gradove - nije Visoki jedini - kao i prahistorijska nalazišta kojih ima priličan broj u našoj maloj državi)

Sjetih se sad i scene kad Semir sjedi sa djecom i pita ih:

- Šta vi vidite ovdje djeco?

A oni svi u glas:

- Piramiiiiiiiiiduuuuuuuuuuuuuuu!
- A kako to da je vi vidite, a oni foteljaši iz Sarajeva ne vide?

I još što se tiče Gospe i Međugorja: Gospa je religija i kao takva nije dokaziva niti se zahtijeva da se to dokaže. Ako hoćeš vjeruj, ako nećeš, nećeš. Ne vjeruju ni svi Kršćani da se ukazala u Međugorju, al opet to je religija. Arheologija je, s druge strane, nauka i to ona "elitistiĆka". I nauka jeste za elitu, u suprotnom ne bi bila nauka.
KREMEN

#29 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by KREMEN »

.............................................................................................................
daj Kremenko ne budali,odi na temu religija i filozofija i pisi o Bogu i svecima koliko zelis.
kad tako rezonujes onda se je i piramida sunca ukazala u Visokom..
A tvoji hercegovci...ah...cuj Bog im dao pamet....Dokazi ti meni da Bog postoji,dokazi mi da se je djevica Marija doista ukazala u Medjugorju.
Ja ti samo kazem da sam bio jedan od prvih turista tog ljeta,i cuo sam pricu dih djevojcica,sjecam se i imena te jedne i izgleda..zvala se Ivana..makadam bio vrlo los,selo zapusteno,par kucica,par liski duhana u vrtovima, njezina prica o ukazanju gospe bila je toliko kompromitovana kao da je ona nju satima gledala,pa jos i ostala djeca potvrdjuju,steta sto nemam taj novinski clanak i sto nisam tada imao kameru da to zabiljezim...
pa Kremenko i visoki svecenici iz Rima i pokojni Papa Poljak,.. cak svi su u jednom da ukazanja nije bilo..

ma to meni ne smeta,ja cak volim sto se vjeruje da je bilo ukazanje...ali ja sam siguran da je laz! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]

Pa nisam ja spomenuo Medjugorje prvi, vec ti..tema je piramide a ne Medjugorje...ja da tebi dokazujem, ne pada mi na pamet..
tvoja stvar hoces vjerovati ili ne..samo ti hocu reci, niti ja mogu dokazati da jeste niti ti da nije..a sto se tice piramida, nek ih iskopaju, pa nek uvjere svijet da jesu piramide, mozda i zaluta koji turist..ovi koji su do sad bili kazu da nema pojma o piramidama..
banjaluka078

#30 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by banjaluka078 »

Da ponovim:
U Visokom ima toliko pravog i stvarnog blaga za vidjeti: http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... om=&ucat=1& , ali nazalost za to se nema love: http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... om=&ucat=1& , za dati Semiru 150.000 KM koje ce biti sumnjivo utrosene, toga uvijek ima http://reasononretreat.blogspot.com/200 ... znika.html.
Uostalom, koliko tih navodnih piramida tamo konacno ima? Bilo je tri, pa odjednom pet, jer je pompezno najavljeno otkrice seste, za koju se onda ispostavilo da je stepenasti vocnjak, pa je bez ikakve pompe zaboravljena, ali odnekud se javi i broj devet, kao i ono nesto u obliku banane...sve u svemu, ne znaju ni sami sta bi na kraju rekli.
samo malo

#31 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by samo malo »

Tacno, u Gospu mozes vjerovati a i ne moras, nije bitno, ima ko vjeruje i oni dolaze u Medjugorje.

Vatikan prvi ne priznaje Medjugorje kao svetiste, pa nikom nista, ljudi i dalje dolaze.

Piramidu moras pokazati, kad te turista pita gdje je i gdje se nalazi, ako je ne vidi, samo ce se nasmijati i otici dalje. I pricati tamo odakle je dosao, kako su ga nekakvi bosanci pokusali zajebat. A ko zna, mozda i to moze biti nas turizam, pod sloganom "Bosna i Hercegovina, drzava nevidljivih piramida, mala zemlja za veliki zajeb".
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by KatarinaKosaca »

samo malo wrote:Tacno, u Gospu mozes vjerovati a i ne moras, nije bitno, ima ko vjeruje i oni dolaze u Medjugorje.

Vatikan prvi ne priznaje Medjugorje kao svetiste, pa nikom nista, ljudi i dalje dolaze.

Piramidu moras pokazati, kad te turista pita gdje je i gdje se nalazi, ako je ne vidi, samo ce se nasmijati i otici dalje. I pricati tamo odakle je dosao, kako su ga nekakvi bosanci pokusali zajebat. A ko zna, mozda i to moze biti nas turizam, pod sloganom "Bosna i Hercegovina, drzava nevidljivih piramida, mala zemlja za veliki zajeb".
SVe si ovo pod drugim nikom ispričao i ispisao na mnogim temama o piramidama, što se , jadan, ponavljaš?
banjaluka078

#33 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by banjaluka078 »

samo malo wrote:
Ima i vic:
Sta je to, veliko, a ne vidi se?
Piramida u Visokom. :D

http://www.vicevi.net/index.php?st=vicevi&kat=21
bogumil-8

#34 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by bogumil-8 »

Pročitajte:
9. ZAKLJUČCI SARAJEVSKE KONFERENCIJE O PIRAMIDAMA: http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... IDAMA.html
Zar i ovo citirano osporavate?! Kojim argumentima?
U svakom slučaju priča o piramidama nije politička tema, i ne treba je zloupotrebljavati u političkoj propagandi!
Onaj tko upotrebljava „ružne riječi“ slika sebe (svoj rječnik, svoj obrazovni nivo, svoj način razmišljanja i način diskusije).
VjecitiStudent

#35 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by VjecitiStudent »

bogumil-8 wrote:Pročitajte:
9. ZAKLJUČCI SARAJEVSKE KONFERENCIJE O PIRAMIDAMA: http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... IDAMA.html
Zar i ovo citirano osporavate?! Kojim argumentima?
U svakom slučaju priča o piramidama nije politička tema, i ne treba je zloupotrebljavati u političkoj propagandi!
Onaj tko upotrebljava „ružne riječi“ slika sebe (svoj rječnik, svoj obrazovni nivo, svoj način razmišljanja i način diskusije).
:-)
Vjerujem da jos samo Sjeverna Koreja na ovaj nacin objavljuje rezultate "istrazivanja".
Relevantna naucna otkrica se objavljuju na postojecim i etabliranim medjunarodnim naucnim konferencijama, ne na vlastitim.
nigdje.nikog

#36 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by nigdje.nikog »

Ma dajte necete valjda opet zapoceti raspravu o postojanju piramida.

To je apsolvirano na prethodnim raspravama gdje su i oni najzadrtiji paramidioti (boljeg naziva za njih definitivno nema) podvukli rep.
Ovaj bogumil treba da se stidi svoga imena i nije dostojan rasprave koja je, ponavljam, davno apsolvirana.
Piramide, ne da ne postoje, njihovo svako dalje pominjanje samo pojacava tezu o glupim bosancima.

Nas je problem sto mi to cak ni ne primjecujemo. Dodje CNN i napravi sprdnju sa bosancima koji su "otkrili" piramide u Bosni.
I sta se desava - isti prilog cijelim svijetom siri ovu nasu sramotu, a nama se ovdje isti taj prilog prikazuje kao CNN-ovo priznanje visockih piramida!
Upravo na toj besramnoj zamjeni teza se godinama odrzava ovaj prevarantski projekt.

Ali ovaj forum je jedno od rijetkih mjesta gdje je ta prevara do kraja razotkrivena i zato predlazem da o tome vise ne trosimo rijeci.

Pokretac ove rasprave je, mislim, imao nesto drugo na umu - razotkrivanje ove skandalozne strategije kojom se zeli ova ocigledna prevara proglasiti projektom od nacionalnog interesa!
Ovdje dakle nije rijec o Semiru i njegovoj prevari, vec o idiotima u Ministarstvu turizma i Vladi Federacije koji ovakvim stvarima daju podrsku - i nase pare!
samo malo

#37 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by samo malo »

Ministarstvo izdasno finansira Semirove prevare jer su i oni sami prevaranti, nasli se na istim talasnim duzinama.

Piramidioti prilog CNN-a u kojem se ismijavaju bosanci zbog nepostojece piramide tumace otprilike ovako "vazno da se spominje Bosna". To im je kompletna strategija, neka Semir mulja, petlja, laze, neka se hiljade budzetskih maraka bacaju u vjetar, vazno da se nesto desava.
imapiramda

#38 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by imapiramda »

Hoce li neko od vas s(k)eptika ikada da izadje iz te jame kanalizacionog izljeva i zvanicno te empirijski se izlozi paljbi argumenata i opovrgne sve teze koje dolaze iz doline piramida ili ce te dozivotno ostati skriveni iza ugodne anonimnosti bloga?Bili ste pozvani SVI na MEDJUNARODNU KONFERENCIJU o bosanskim piramidama da iznesete svoje stavove ali NISTE SE POJAVILI MISEVI!!!Sta je bilo?Ne uklapa se to u okvire vase kucne-internet-copy-paste-strogo anoniman nauke?Imate priliku sljedece godine na DRUGOJ medjunarodnoj konferenciji o bosanskim piramidama u Sarajevu i siiguran sam da ce te opet biti pozvani.... a do tad...za pocetak proguglati "Strah od kopanja-Esad Bajtal".

Majko, zašto nema Piramide?
Jer, nema dokaza, sine.

A zašto nema dokaza?
Jer neki zabranjuju da se kopa.

A zašto neki zabranjuju da se kopa?
Jer, ima previše dokaza, sine.
Nekako s proljeća

#39 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ako ima Gospe, ima i piramida....
nigdje.nikog

#40 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by nigdje.nikog »

imapiramda wrote:Hoce li neko od vas s(k)eptika ikada da izadje iz te jame kanalizacionog izljeva i zvanicno te empirijski se izlozi paljbi argumenata i opovrgne sve teze koje dolaze iz doline piramida ili ce te dozivotno ostati skriveni iza ugodne anonimnosti bloga?Bili ste pozvani SVI na MEDJUNARODNU KONFERENCIJU o bosanskim piramidama da iznesete svoje stavove ali NISTE SE POJAVILI MISEVI!!!Sta je bilo?Ne uklapa se to u okvire vase kucne-internet-copy-paste-strogo anoniman nauke?Imate priliku sljedece godine na DRUGOJ medjunarodnoj konferenciji o bosanskim piramidama u Sarajevu i siiguran sam da ce te opet biti pozvani.... a do tad...za pocetak proguglati "Strah od kopanja-Esad Bajtal".

Jer, nema dokaza, sine.
A zašto nema dokaza?
Eto, to su vam piramidioti - "Nema dokaza - jer ima previse dokaza ! ! !"
Kontradiktorni sami sebi.
I, kao sto rekoh, nedostojni svake diskusije jer se radi o bolesti.
(ovdje bi Ciro rekao - sine, nije isto biti go i dati go!)

A ovo:
Nekako s proljeća wrote:
Ako ima Gospe, ima i piramida....
ovo sve govori o njihovom bezobrazluku - "ako Hrvati imaju Medjugorje, Bosnjaci moraju imati piramidu"
Jebo to sto se u jednom slucaju radi o religiji a u drugom (bi trebalo) o nauci!

Na osnovu svega, Piramidiote mozemo podijeliti u tri skupine:
- Bolesne (prvi primjer)
- Bezobrazne (drugi primjer)
- Korumpirane (primjer Ministra koji je ovu budalestinu ugradio u strategiju)

I ovdje je rijec o ovom trecem primjeru, prva dva slucaja su davno obradjeni i kako rekoh - apsolvirani.
Hajmo malo o ovom dokumentu i ovim idiotima koji su ga napravili. Ovdje se radi o VELIKOJ ZAVJERI. Kad nesta udje u strategiju, mos se pusit, pare odose u to.
Bosanac sa dna kace

#41 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by Bosanac sa dna kace »

imapiramda wrote:Hoce li neko od vas s(k)eptika ikada da izadje iz te jame kanalizacionog izljeva i zvanicno te empirijski se izlozi paljbi argumenata i opovrgne sve teze koje dolaze iz doline piramida ili ce te dozivotno ostati skriveni iza ugodne anonimnosti bloga?Bili ste pozvani SVI na MEDJUNARODNU KONFERENCIJU o bosanskim piramidama da iznesete svoje stavove ali NISTE SE POJAVILI MISEVI!!!Sta je bilo?Ne uklapa se to u okvire vase kucne-internet-copy-paste-strogo anoniman nauke?Imate priliku sljedece godine na DRUGOJ medjunarodnoj konferenciji o bosanskim piramidama u Sarajevu i siiguran sam da ce te opet biti pozvani.... a do tad...za pocetak proguglati "Strah od kopanja-Esad Bajtal".

Jer, nema dokaza, sine.

A zašto nema dokaza?

3 pune godine od kako hasaju po toj Visocici, i nidje nista....sto bi neko dokazivo da nema neceg kad ga ionako nema
samo malo

#42 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by samo malo »

Ko zabranjuje da se kopa famozna piramida? koliko vidimo, nadlezna ministarstva izdasno finansiraju Osmanagica, dakle ko zabranjuje kopanje? vanzemaljci? CIA? masoni?

Koliko dugo traje ta prica oko piramida, 3 godine?

Za tri godine prosjecna rudarska smjena bi iskopala piramidu krampama i lopatama.

Prosjecno pametnom covjeku dovoljno, ne mora se uopste ici u neke filozofske rasprave.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#43 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by Toto »

Piramidioti su vise ucinili za BiH posljeratnu arhelogiju i turizam vec svi arhelogoidioti i turistoidioti zajedno. Jedino Semir Osmanagic moze arheologe i turisticke radnike natjerad da sa "mezetluka" piramidiota predju na arhelogiju i turizam. Ako se ne okanu piramdiota i ne posvete arheologiji i turizmu vrlo brzo ce biti svstani uz bok piramidiota. Ako nista zbog one narodne: s kim si - onaki si.
Bosanac sa dna kace

#44 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by Bosanac sa dna kace »

Toto wrote:Piramidioti su vise ucinili za BiH posljeratnu arhelogiju i turizam vec svi arhelogoidioti i turistoidioti zajedno. Jedino Semir Osmanagic moze arheologe i turisticke radnike natjerad da sa "mezetluka" piramidiota predju na arhelogiju i turizam. Ako se ne okanu piramdiota i ne posvete arheologiji i turizmu vrlo brzo ce biti svstani uz bok piramidiota. Ako nista zbog one narodne: s kim si - onaki si.
da prostis sta su to oni ucinili za nasu arheologiju????
metar_drva

#45 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by metar_drva »

Bosanac sa dna kace wrote:
Toto wrote:Piramidioti su vise ucinili za BiH posljeratnu arhelogiju i turizam vec svi arhelogoidioti i turistoidioti zajedno. Jedino Semir Osmanagic moze arheologe i turisticke radnike natjerad da sa "mezetluka" piramidiota predju na arhelogiju i turizam. Ako se ne okanu piramdiota i ne posvete arheologiji i turizmu vrlo brzo ce biti svstani uz bok piramidiota. Ako nista zbog one narodne: s kim si - onaki si.
paaaa, napravili je smijesnom i neozbiljnom?? :D
nigdje.nikog

#46 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by nigdje.nikog »

metar_drva wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
paaaa, napravili je smijesnom i neozbiljnom?? :D
Samo arheologiju ?!

Ne, prijatelji, zahvaljujuci Visockoj budalastini svi mi smo u ocima normalnih najobicnije BUDALE.

Komentar fino kaze - Bosanci su nakon rata i tragedije kroz koju su prosli, pozeljeli NESTO SASVIM DRUGACIJE.
I, evo, odlucili da uopste ne pripadaju Balkanu - vec Egiptu!

I to ludilo je, dok se konacno ne ogradimo od njega, LUDILO SVIJU NAS.
SVI MI SMO BUDALE DOK OVA PREVARA TRAJE.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#47 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by Toto »

da prostis: malo koji bosanac je prije pojave piramidiota znao sta je arheologija.
Da proste: arheologoidioti nisu znali da se prodaju i da jamiju pare, ni za svoje projekte, ni sa sebe. Sad svaki bosnjo zna -u 5 grama- ovarisat sta je arheologija. Jeste da ce to biti ofrljativno, ali i to je bolje nego u predpiramidiotski vakat. Za ovaj progres su zasluzniji piramidioti od arheologoidiota.

Kad bi kakav elitni arheolog -da prostis- napravio projekat puno bi lakse sada dobio pare - vec u predpiramidiotski vakat. Za pare se pita jal' vlast jal' narod. Piramidioti su kupili sejtana vlasti i narodu pa su time otvorili vrata i bosansku dusu za arheologe i arheologoidiote.

Taman da piramidioti ne otkopaju nista vrijedno odigrali su izuzetnu prosvjetiteljsku ulogu. Prvenstveno arheoloske pameti.
Piramidioti su dvorske lude. Kraljevi su drzali dvorske lude da bi dvorjanima pokazi ko je medju njima priamidiot a ko arhelogoidiot i zato ove nase dvorske lude treba placati. Ako nista: poslije pojave piramdiota jasno se moze ovarisat ko je arheologoidiot a ko -da prostis- arheolog.
bogumil-8

#48 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by bogumil-8 »

nigdje.nikog wrote:Ma dajte necete valjda opet zapoceti raspravu o postojanju piramida.
Što da ne (samo u drugom forumu i pod drugim naslovom)?! Dokazi su prilično uvjerljiviji od vaših antidokaza!
nigdje.nikog wrote:To je apsolvirano na prethodnim raspravama gdje su i oni najzadrtiji paramidioti (boljeg naziva za njih definitivno nema) podvukli rep.
Apsolvirano je tako što nije moguće voditi kulturan dijalog sa takvima koji koriste izraze "najzadrtiji piramidioti", "podvukli rep".
nigdje.nikog wrote:Ovaj bogumil treba da se stidi svoga imena i nije dostojan rasprave koja je, ponavljam, davno apsolvirana.
Sada bih i ja zbog tvog ubjedljivog argumenta - "ovaj bogumil treba da se stidi svog imena" - trebao prihvatiti tvoju "argumentovanu izjavu" o nepostojanju piramida.
nigdje.nikog wrote:Pokretac ove rasprave je, mislim, imao nesto drugo na umu - razotkrivanje ove skandalozne strategije kojom se zeli ova ocigledna prevara proglasiti projektom od nacionalnog interesa!
Ovdje dakle nije rijec o Semiru i njegovoj prevari, vec o idiotima u Ministarstvu turizma i Vladi Federacije koji ovakvim stvarima daju podrsku - i nase pare!
Ovdje prihvataš izraze pokretača teme (kao svoje) i to je suština na koju sam reagovao u svojim postovima (a ti o tome i ne pišeš). Zato i jeste "apsolvirali diskusiju" - jer sa takvim sugovornicima nije moguće voditi razgovor.
To što naši stručnjaci izjavljuju da se iskopavanja nestručno izvode ne oslobađa ih obaveze da organizuju stručna iskopavanja (a ne da ih potpuno i zauvijek zabranjuju), to što neki misle da su iskopavanja "rudarski posao" samo govori o njihovoj stručnosti i neznanju (a pišu kao da su najveći stručnjaci za ovu oblast).
Kupalo

#49 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by Kupalo »

taksimetar wrote:Ako odete na stranicu Ministarstva turizma i okoliša i otvorite Strategiju razvoja turizma do 2018 g

http://www.fmoit.gov.ba/downloads/strategija.pdf

vidjet ćete neviđen skandal - hohštaplerski projekat "Piramida sunca" je postao prioritetan u razvoju turizma ZE_DO kantona i Federacije!

U ovom dokumentu iza kojeg stoji VLADA FBiH, govori se o "zagonetnim piramidama" kojih "za sada ima pet" i one predstavljaju "turističku atrakciju" itd.

Ima li u ovom ministarstvu iko normalan ?
a što da ne? Ko ga briga jel tamo ima piramida ili nema, jel u Međugorju ima Gospe ili nema sve dok ljudi tamo dolaze. Sa stanovišta turizma bolje je za BiH i da u Visokom ima piramida i da u Međugorju ima Gospe. A ko je hoštapler a ko nije to je samo pitanje naših subjektivnih stavova prema pojedincima. Čisto ne vidim neke razlike između arheologaOsmanagića i arheologa Imamovića :lol: Samo nek kopaju, neka bude fair play i nek turisti dolaze :thumbup:
bogumil-8

#50 Re: Piramide u strategiji razvoja turizma!

Post by bogumil-8 »

nigdje.nikog wrote:Eto, to su vam piramidioti - "Nema dokaza - jer ima previse dokaza ! ! !"
Kontradiktorni sami sebi.
I, kao sto rekoh, nedostojni svake diskusije jer se radi o bolesti.
Ovo boldirano si podvukao i pokazao da ne razumiješ smisao napisanog teksta (te ga pogrešno i tumačiš i pogrešno komentarišeš). "Nema dokaza" - odnosi se na jednu grupu , a "jer ima previše dokaza" na drugu grupu učesnika u diskusiji i odnosu prema Piramidama u BiH.
Ovo (citiram) je činjenica (koju možeš svojim očima provjeriti i ne treba ti njeno objavljivanje u "naučnim publikacijama" da bi je provjerio:
"- U drugoj polovini sedmog mjeseca 2009. posljednje drvene podgrade bile su udaljene desetak metara od raskrsnice koja će se otkriti slijedeci mjesec. Indikacija da se nešto značajno krije bila je u visini plafona koja se sa skromnih 110 cm povisila na 210 cm te pojava trostrane „T" raskrsnice;

- U drugoj polovini osmog mjeseca pronađen je suhozid koji je nagovjestio skrivene tunele; čišćenjem nanosa šljunka ustanvoljeno je da suhozid skriva iza sebe tri prolaza. S desne strane su se nalazila dva dodatne prolaza; ..."

Važno ti je izmisliti odgovarajuće ime ("piramidioti"), okarakterisati to odgovarajućom kvalifikacijom ( "nedostojni svake diskusije jer se radi o bolesti") i ti si iznio valjane argumente kojim ćeš temu staviti ad akta.
nigdje.nikog wrote:Na osnovu svega, Piramidiote mozemo podijeliti u tri skupine:
- Bolesne (prvi primjer)
- Bezobrazne (drugi primjer)
- Korumpirane (primjer Ministra koji je ovu budalestinu ugradio u strategiju)

I ovdje je rijec o ovom trecem primjeru, prva dva slucaja su davno obradjeni i kako rekoh - apsolvirani.
Ako nagaziš na svoje sugovornike svojim vlastitim bezobrazlukom onda je najnormalnije da se iz takve diskusije treba izmaknuti (ti ćeš sa ovakvom argumentacijom lako "apsolvirati" i svoj fakultet i diskusiju u temi).
Ove dvije posljednje poruke sam ispisao samo radi ukazivanja na "kvalitetnu argumentaciju" i "viši nivo diskusije" kojim se izvodi i brani teza: "Piramide su izmišljene".
Edit: U ministarsvu ima mnogo normalnih (ponovo naglašavam - NISU SVI ISTI).
Last edited by bogumil-8 on 27/09/2009 14:06, edited 2 times in total.
Post Reply