Pijani Senad Avdic u Piramidi......

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

goldenlily

#26 Re: Pijani Senad Avdic u Piramidi......

Post by goldenlily »

Citizen-X wrote:
goldenlily wrote:
aida81 wrote:Gledala... Sta reci, mortus pijan covjek, u svom prirodnom agregatnom stanju, u sred emisije. Tuzno, zalosno, odvratno. Tako je propao sigurno jedan od najvecih talenata bh novinarstva. okulomnama i o onome sto se ima "procitati" u slobodnoj bosni, ne treba trositi ni rijeci. novinarska ekipa vise nego jadna, tekstovi vise nego suplji, njegov, dakle avdicevi komentari puni uvreda i gluposti, sve manje argumenata, i sinoc kada sam ga vijdela na priamidi u Jack Daniels izdanju, sve se samo poslozilo. i ono mi neki opozicioni list, i ono mi kreira jedan dio javnog mijenja!? eeee tugo moja, idi na lijecenje, skloni se mladim ljudima, gomila ih ima,
Aidice lutkice,ti si slatka i idi se malo sredi za grada...pa ako se sretnemo platim ti pićence,nako malo :) .
A što se tiče Senče,njegovi tikovi su urođeni a on je još uvjek najbolji kolumnista u regionu...malko je što bi rekli neoteesa, al s kim si takav si.
Zlatni lilihipe,

Aida kakva god da je, barem je cvrsto na zemlji, ako imas za picence i za sredjivanje imas sebi, nije bas svakome ovdje sjajno da ima za "picence" i izlaske i da se razbacuje poluimbecilnim komentarima. Prvo pogledaj svoje "tikove" tipa "najboljeg kolumniste u regionu". Hajd trk po 10 maraka od babe pa na picence da se opustis u kaHvani i reci Seki malo glasnije - tamo ti je brate mjesto - ocigledno.
Samo ne znam,šta je Avdić kriv što nemaju svi za picence,ne može niko kriviti ogledalo što je ružan.Druga stvar,ja ne znam šta vam smeta kod tog lika,što prenosi sedmični bilten iz kriminala domaćih moćnika?Ja ne znam,šta vi čitate i koji su vaši kriteriji,ali Senad Avdić uz onog Denisa Kuljiša je sigurno najbolji kolumnista i ''slobodni novinar'' u okruženju.Ovo slobodni novinar,pod navodnicima jer svi novinari rade za neku partiju ili društvo,tako da nema potpuno slobodnih.Ali imaju oni koji manje i više šibaju vladajuće elite i razotkrivaju njihove marifetluke.
Ja znam da je većini Bošnjaka odvratno mnogo stvari koje pominje Avdić,ali kako rekoh niko nema pravo kriviti ogledalo,što je ružan :roll: .
Šandor

Post by Šandor »

goldenlily wrote:Ja znam da je većini Bošnjaka odvratno mnogo stvari koje pominje Avdić,ali kako rekoh niko nema pravo kriviti ogledalo,što je ružan :roll: .
Nema to veze s tim. Meni se nije ogadio zato što piše protiv "mojih" već zato što iznosi laži.

Evo najsvježiji primjer. Prije par sedmica u SB sam pročitao da u Beogradu živi 150,000 muslimana.

Nisam mogao vjerovati svojim očima te sam se triput vratio da vidim da nije štamparska greška. Na kraju sam htio da ih nazovem. Ali odustao sam jer nije prvi put da čitam slične nebuloze. :-)

Čovjek je jednostavno lažov.
goldenlily

Post by goldenlily »

Šandor wrote:
goldenlily wrote:Ja znam da je većini Bošnjaka odvratno mnogo stvari koje pominje Avdić,ali kako rekoh niko nema pravo kriviti ogledalo,što je ružan :roll: .
Nema to veze s tim. Meni se nije ogadio zato što piše protiv "mojih" već zato što iznosi laži.

Evo najsvježiji primjer. Prije par sedmica u SB sam pročitao da u Beogradu živi 150,000 muslimana.

Nisam mogao vjerovati svojim očima te sam se triput vratio da vidim da nije štamparska greška. Na kraju sam htio da ih nazovem. Ali odustao sam jer nije prvi put da čitam slične nebuloze. :-)

Čovjek je jednostavno lažov.
He he,ne znam za to:).Vako na prvu izgleda mi ko nebuloza,al ne bitno.Mislim kad pogledaš taj esnaf''nezavisno novinarstvo'',koga možeš suprostaviti SA i reći :''on je OK''?Ja ne vidim nikog.Situacija u našoj zemlji je totalna banana po tom pitanju,a on je prvi poslije rata pisao o svom mogućem kriminalu i lopovlucima,čak znam da je fasovo maru par puta od nekih jalijaša koje su iznajmili lokalni moćnici.
Daleko od toga da je Senad Avdić,evlija ili svetac ali brate ima muda da kaže stvari o kojima drugi ćute.On je klasični opozicioni novinar a takvi se i traže,kome trebaju novinari koji neće pljuvati vlast i na neki način je goniti da radi bolje.To što naš narod nema nikakav dugi kriteriji neko ''naši'' i ''njihovi'' je žalosno.
:roll:
Šandor

Post by Šandor »

goldenlily wrote:He he,ne znam za to:).Vako na prvu izgleda mi ko nebuloza,al ne bitno.
Čuj izgleda ti kao nebuloza? I to još nebitno? :shock:

Na posljednjem popisu u Srbiji u Beogradu se manje od 10,000 građana izjasnilo kao muslimani. A on hladno napisa da ih ima 150,000. Da je to rekao dedo od 75 godina sa 4 osnovne hajde de. Nekako bih progutao i klimnuo glavom. Ali ovdje se radi o "uglednom" novinaru.

I takve stvari mu se stalno dešavaju.
goldenlily

Post by goldenlily »

Šandor wrote:
goldenlily wrote:He he,ne znam za to:).Vako na prvu izgleda mi ko nebuloza,al ne bitno.
Čuj izgleda ti kao nebuloza? I to još nebitno? :shock:

Na posljednjem popisu u Srbiji u Beogradu se manje od 10,000 građana izjasnilo kao muslimani. A on hladno napisa da ih ima 150,000. Da je to rekao dedo od 75 godina sa 4 osnovne hajde de. Nekako bih progutao i klimnuo glavom. Ali ovdje se radi o "uglednom" novinaru.

I takve stvari mu se stalno dešavaju.

Pa eto brate nemoj čitat SB i ćao,kad lažu...
I ti se svez'o Beograda i muslimana :-D ,daj mi reci ko je alternativa SA,Expres specijal :roll: ?Svet?
Šandor

Post by Šandor »

goldenlily wrote:Pa eto brate nemoj čitat SB i ćao,kad lažu...
I ti se svez'o Beograda i muslimana :-D ,daj mi reci ko je alternativa SA,Expres specijal :roll: ?Svet?
Ne pripadam niti jednom političkom taboru. To znači da sve uzimam s rezervom. Ali najmanje vjerujem novinama koje konstantno valjaju nebuloze koje može uočiti maltene i ispodprosječno inteligentna osoba.

Nije tu bitan Beograd. Bitno je da čovjek iznosi velike laži. Al ne sumnjam da se bez obzira na ovo mnogi pronalaze u SB. Svako sebi zna najbolje.

Meni je SB kao naučna fantastika/humor. Kad hoću da se dobro nasmijem uzmem SB. :P
basta sljezove boje

#32 Re: Pijani Senad Avdic u Piramidi......

Post by basta sljezove boje »

aida81 wrote:Gledala... Sta reci, mortus pijan covjek, u svom prirodnom agregatnom stanju, u sred emisije. Tuzno, zalosno, odvratno. Tako je propao sigurno jedan od najvecih talenata bh novinarstva. okulomnama i o onome sto se ima "procitati" u slobodnoj bosni, ne treba trositi ni rijeci. novinarska ekipa vise nego jadna, tekstovi vise nego suplji, njegov, dakle avdicevi komentari puni uvreda i gluposti, sve manje argumenata, i sinoc kada sam ga vijdela na priamidi u Jack Daniels izdanju, sve se samo poslozilo. i ono mi neki opozicioni list, i ono mi kreira jedan dio javnog mijenja!? eeee tugo moja, idi na lijecenje, skloni se mladim ljudima, gomila ih ima,
a kojeg li si ti kultnog novinara ikada imala priliku gledati i citati? :-)

Avdic je legenda, kao sto je to bio i rahmetli Dzavid Husic. Ako ti se ne svidja sta Avdic pise imas uvijek alternativu - "velikog novinara" Fahru Radoncica i njegove umotvorine Azre, Expresse, Avaze ...
goldenlily

Post by goldenlily »

Šandor wrote:
goldenlily wrote:Pa eto brate nemoj čitat SB i ćao,kad lažu...
Ne pripadam niti jednom političkom taboru. To znači da sve uzimam s rezervom. Ali najmanje vjerujem novinama koje konstantno valjaju nebuloze koje može uočiti maltene i ispodprosječno inteligentna osoba.

Nije tu bitan Beograd. Bitno je da čovjek iznosi velike laži. Al ne sumnjam da se bez obzira na ovo mnogi pronalaze u SB. Svako sebi zna najbolje.

Meni je SB kao naučna fantastika/humor. Kad hoću da se dobro nasmijem uzmem SB. :P
Smijem se i ja,pravo da ti kažem.POgotovo ona uvodna kolumna mu je najcrnji humor koji sam ikad čuo :-D .Evo sad se sjetih jedne fore,kad smo izgubili tužbu protiv Srbije za agresiju u Hagu,SA napisa,nešto u stilu...''ovo me podsjeća na onaj vic kad su slonovi igrali fudbala sa miševima i na kraju tekme,kapiten slonovske reprezentacije prilazi kapitenu miševa i kaže:izvinite što smo igrali grubo i razbili vam igrače.
Ništa,ništa i mi smo se gurali,reče miš Sakib Softić :D .

Ma uredu je to za rezervisan stav kad su ''nezavisni novinari'' u pitanju,samo se bojim da su ostali uglavnom gori od Avdića i da mozda lažu još više,tako da ti on dođe kao nužno zlo.
nexo

Post by nexo »

..........
Last edited by nexo on 08/07/2010 18:33, edited 1 time in total.
visby

Post by visby »

Covjek koji podrzava Semira Osmanagica ne moze biti sav svoj pa kako god hocete.
kicky

Post by kicky »

Kako je prošla ta emisija. Nemam BHT-a a vidim bila cenićka i jasmin imamović!
Ahmmed

#37 Re: Pijani Senad Avdic u Piramidi......

Post by Ahmmed »

aida, reci nam pošteno jesi li to ljuta na svakoga na ovom svijetu ko nema visoko mišljenje o knjizi "Državna Tajna ", njenom autoru i autorovom babi? :-)
Miki123

Post by Miki123 »

nausnica wrote:Aida81,

Senad Avdic je ikona, kakav god da ti se cini da jeste, ikona je. Sadrzaj tvog posta dokazuje tvoju neupucenost, pravu mladost, i potrebu da sazrijes.
Potpisujem. Iako zna zasrati, popljuvati, ali opet ikona!
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Ponasanje Senada Avdica nije toliko uzrokovano alkoholom i nicim izvana,vec iznutra...

Osoba koja ima onakav mentalni sklop i nije bas neki opinion-maker na kojeg bi se ja oslonio...onak procitat pa bacit...

(jao sad ce fanovi da navale)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ovdje ima vise fanova Svetlane Cenic. Vjerojatno ih je dirnuo do jaja onaj njen herojski nastup u Haagu u procesu protiv Krajisnika gdje je nastupala kao krunski svjedok odbrane. Kako se niko ne sjeca da se Cenicka vucarala sa Koljevicevim bodyguardom Nenadom koji je poznat po tome sto je po istocnoj Hercegovini cinio ratne zlocine nad Bosnjacima, a da ne spominjemo "bliskost" sa generalima Tolimirom i Manojlovicem. Ljudi koji pljuju po Ceci Raznjatovic kao srpskoj Evi Braun danas glasaju za Cenicku. Ceca, za razliku od Koljeviceve sekretarice Cenicke, nikad nije bila karika u zlocinackom sistemu
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

E al Cenicka je sad disident ... :lol:

Federalci je gotive,al ono pravo...

Vidim rado vidjen gost svugdi...

Cekam samo da pocne na Centralnom dnevniku pricat opasne price umjesto onog Obi-van Sidrana...
Last edited by Homer_Simpson on 24/11/2007 01:07, edited 1 time in total.
bos

Post by bos »

To je inace super zanimljivo, ako nekoga simpatisemo onda nije problem sto je alkos...naprotiv, to ga cini boemom i sl. S druge strane tu su nacionalisti, fasisti , seljaci i sandzaklije.

Coooool :D

I da, gdje su oni sto kazu da BHT samo Bosnjaci gledaju pa zato glumac-ministar pobjedjuje ili im se ovo omaklo samo za ovu priliku. :P
Cryptoman

#43 Re: Pijani Senad Avdic u Piramidi......

Post by Cryptoman »

aida81 wrote:Gledala... Sta reci, mortus pijan covjek, u svom prirodnom agregatnom stanju, u sred emisije. Tuzno, zalosno, odvratno. Tako je propao sigurno jedan od najvecih talenata bh novinarstva. okulomnama i o onome sto se ima "procitati" u slobodnoj bosni, ne treba trositi ni rijeci.
sta je to okulomna? :roll: :D

Šandor wrote:Evo najsvježiji primjer. Prije par sedmica u SB sam pročitao da u Beogradu živi 150,000 muslimana.

Nisam mogao vjerovati svojim očima te sam se triput vratio da vidim da nije štamparska greška.
i bas me zanima kako si skont'o da nije stamparska greska?
in33sa

Post by in33sa »

Ma da, SB je SF novina, lazljivi bilten, u drzavi nam je blagostanje i samo tamo neka SB laze i obmanjuje narod.

A ako se nesto lose i desi u drzavi, krivi su ustase, cetnici i njihovi pomagaci sa truHlog zapada.

Nema dalje...
in33sa

Post by in33sa »

visby wrote:Covjek koji podrzava Semira Osmanagica ne moze biti sav svoj pa kako god hocete.
Slijedeci logiku, najmanje pola drzave nije svoje. Racunajuci i dobar postotak gradjana okolnih drzava.

Na zalost, nije daleko od istine.
stardust3003

Post by stardust3003 »

NIsam gledao ali hoču nešto da kažem...

Mislim čovjek jest otišao u K.... ali ne smijemo zaboraviti

- da je jedan od pionira neovisnog novinarstva u BiH(iako je naginjao lijevim opcijama)

- faktički imao najveći uticaj na javno mnijenje u BiH

- da je čovjek prvi objavio plan "RAM" o agresiji ili zauzimanju (kako hočete) BiH od strane JNA i Miloševića iako ga tada niko nije shvatao ozbiljno

- da je konstantno ukazivao na kriminal i propuste vladajučih struktura u BiH (pogotovo SDA) ali narod ko narod valjda i zaslužuje tako nešto

itd...etc...

Nisam neki veliki njegov poklonik (prestao sam čitati SB poodavno)
ali su ovo (po meni) fakti koji se ne mogu poreći, tako da bih za minuli zaslužni rad predložio hitno liječenje u nekoj od medicinskih ustanova...a za greške koje je pravio već je i sam dovoljno ispaštao...

Toliko od mene :roll:
volvoxII

Post by volvoxII »

http://rapidshare.com/files/71894743/SL_novi.pdf

Dragi prijatelji, jos drazi neprijatelji

evo vam ga

evo evo

pa sa njega gledajte

seher Sarajevo

Naslovna cista desetka

drustveno relevantna tema

a ne neki mahalski mafijas po 100-ti put (bhdani)

Aidice kceri,

citaj i uci :D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

senad avdic je moralna gromada...u odronu.
aida81

Post by aida81 »

ma slusajte, kome odgovara, neka ga cita. citam i ja, jer citam i dane, i oslobodjenje, i avaz, i tako redom. ali mislim da podrska njemu je bezvezna, prvo njegov rjecnik, koji mogu podrzavati samo mahalashi koji svoj neuspijeh hoce da poravnaju time sto ce avdic nekoga nagaziti, a svi se onda osjecati bolje radi toga! to je tako dobra slika naseg mentaliteta, koji podrzava sve i svakog onog koji rusi sve redom kako bi time opravdao svoje licne neuspijehe. njegov "pionirizam" kao on je nesto zapoceo, itd. okey, ima on sjajnih tekstova, ali njegov moralni kredibilitet je NULA on nema pravo nikome i nista prigovoriti. S..bosnu je formirala SDA, tu istu novinu vec godinama podrzavaju odredjeni krugovi iz tajne policije, u toj novini se srozava sve muslimansko i bosnjacko, i sto se mene tice, one je jedan obicni pijanac, povremeno simpatican
aida81

Post by aida81 »

eh da, Homer-Simpson, super ti je komentar, odlicno si rezimirao: "Procitat i bacit" - novinarstvo Avdica
Post Reply