Peticu za Mladica...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prozor

#26 Re: Peticu za Mladica...

Post by Prozor »

:thumbup:
ProbuseniDolar

#27 Re: Peticu za Mladica...

Post by ProbuseniDolar »

De turite taj crtez da vidimo ... :D
Ahmmed

#28 Re: Peticu za Mladica...

Post by Ahmmed »

fukara_tz wrote:
Ahmmed wrote: Još malo, pa bivše, bivše nastavnice.... ;-)
Moze li se ime znati da je svrstamo gdje treba na topic Supporters of Genocide....

Moze li se kako pomoci da se i bosanski jezik uvede u tu skolu?
Šefe, sve ćeš informacije dobiti.
Prozor

#29 Re: Peticu za Mladica...

Post by Prozor »

ahmo hoce li to veceras ili?
Citizen-X

#30 Re: Peticu za Mladica...

Post by Citizen-X »

turban wrote:dobio je ucenik osnovne skole Petar Petrovic Njegos u Srebrenici kad je na zadatu temu-nacrtati nesto po svom izboru-dosao sa crtezom ratnog zlocinca Rataka Mladica.
Uciteljica likovnog vaspitanja je ucenika koji je nacrtao Mladic pohvalila pred cjelim razredom te rekla da bi svi tako trebali da crtaju.Bosnjacka djeca su ovaj inciden prenijela roditeljima koji su obavjestili neke Bosnjacke odbornike u Srebrenici.
Zanimljivo je da na ulazu u skolu stoji i tabla sa cetiri "s".

...djeca u fasiodnoj organizaciji-noz zica Srebrenica-djeca crtaju Mladica i dobijaju petice...incidenti ili...
Jest... Aha...

Jest tebi lako prdit iz Holandije preko tastature kako je ucenica nacrtala Starica na A5 formatu. Rodila te majka hrabrog.
Nego trk sa tim Olandskim pasosOm toj nastavnici hebat mater i rec' joj da vise ne hebe konju mater da's joj hebat sve po redu kad bude ijednom vise dala i "zadovoljava" ocjenu za takva umjetnicka djela.

Najlakse se naprdjivat i naloziVAT iz dijaspore -. rodi majka. Toj djeci sto idu u tu skolu treba redom dat' zlatne ljiljane a tebe i slicne sto mudajla hlade u dijaspori i palamude o nacionalnim netrpeljivostima i svrbljivostima banovat na rampi Raca-Orasje-Samac-Gradiska i dalje da vise ne seres. Na kraju krajeva nemas bosanskog pasosa i ne znam koji kurac turas svoj nos u glasacku kutiju republike sumske - kad si se odreko pasporta (dobro ja te razumijem muka te nacerala) - ima ih jos. Ima ih jos koje je muka nacerala ili im je preko kurca Bosne i bosnjastva pa ne seru hiljadu kilometara daleko al tebe svrbi svako jaje za svaki put. Nego trk u tu prdimahovinsku jebivjetrinu i pitaj djevojcice sta im treba, kol'ko OJEra, treba li im tasnica, sveska, laptop ili nesto trece. Mojne vise alaha ti i imana brinut o toj đeci preko portala Sarajevo-X matere ti tvoje iz Amsterdama. Radje stagod posalji Zapadnim Jedinstvom ne bi li se te djevojcice i djecaci oparili s prdimahovinske prekosarajevskox-ne moralne grbace.
jasko_ba

#31 Re: Peticu za Mladica...

Post by jasko_ba »

nadam se da će rtrs i bn osuditi ovaj događaj..ili ne, sad će dan "republike" :x 9.januar, treba svima pokazati koliko je ovaj entitet srpski i samo srpski i pokazati kakvi su ovdje heroji dozvoljeni
žao mi povratnika :(
visocicaguy

#32 Re: Peticu za Mladica...

Post by visocicaguy »

ime, prezime i tamo je okacit... napravit medijsku kampanju i otjerat je sa posla...... mrsssss stoko
turban

#33 Re: Peticu za Mladica...

Post by turban »

Citizen-X wrote:
turban wrote:dobio je ucenik osnovne skole Petar Petrovic Njegos u Srebrenici kad je na zadatu temu-nacrtati nesto po svom izboru-dosao sa crtezom ratnog zlocinca Rataka Mladica.
Uciteljica likovnog vaspitanja je ucenika koji je nacrtao Mladic pohvalila pred cjelim razredom te rekla da bi svi tako trebali da crtaju.Bosnjacka djeca su ovaj inciden prenijela roditeljima koji su obavjestili neke Bosnjacke odbornike u Srebrenici.

...djeca u fasiodnoj organizaciji-noz zica Srebrenica-djeca crtaju Mladica i dobijaju petice...incidenti ili...
Jest... Aha...

Jest tebi lako prdit iz Holandije preko tastature kako je ucenica nacrtala Starica na A5 formatu. Rodila te majka hrabrog.
Nego trk sa tim Olandskim pasosOm toj nastavnici hebat mater i rec' joj da vise ne hebe konju mater da's joj hebat sve po redu kad bude ijednom vise dala i "zadovoljava" ocjenu za takva umjetnicka djela.

Najlakse se naprdjivat i naloziVAT iz dijaspore -. rodi majka. Toj djeci sto idu u tu skolu treba redom dat' zlatne ljiljane a tebe i slicne sto mudajla hlade u dijaspori i palamude o nacionalnim netrpeljivostima i svrbljivostima banovat na rampi Raca-Orasje-Samac-Gradiska i dalje da vise ne seres. Na kraju krajeva nemas bosanskog pasosa i ne znam koji kurac turas svoj nos u glasacku kutiju republike sumske - kad si se odreko pasporta (dobro ja te razumijem muka te nacerala) - ima ih jos. Ima ih jos koje je muka nacerala ili im je preko kurca Bosne i bosnjastva pa ne seru hiljadu kilometara daleko al tebe svrbi svako jaje za svaki put. Nego trk u tu prdimahovinsku jebivjetrinu i pitaj djevojcice sta im treba, kol'ko OJEra, treba li im tasnica, sveska, laptop ili nesto trece. Mojne vise alaha ti i imana brinut o toj đeci preko portala Sarajevo-X matere ti tvoje iz Amsterdama. Radje stagod posalji Zapadnim Jedinstvom ne bi li se te djevojcice i djecaci oparili s prdimahovinske prekosarajevskox-ne moralne grbace.
...MA ZNAS RAZUMIJEM JA TEBE...samo mislim da ti ne razumijes mene... :?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#34 Re: Peticu za Mladica...

Post by ladyblue18 »

Imal imena? Mozda bi smo mogli nesto preko facebooka uraditi posto se pokazao kao ucinkovito sredstvo :mrgreen:
tranquil

#35 Re: Peticu za Mladica...

Post by tranquil »

Ahmmed wrote:
Prozor wrote:Ne znam sta vise govori, da je dijete crtalo Mladica ili da ga je uciteljica pohvalila... Mozes li turban ovdje objaviti ime i prezime te uciteljice?
Još malo, pa bivše, bivše nastavnice.... ;-)
Ne upratih, jel' to već otkaz u proceduri? :thumbup: Podijeli s nama informacije ako imaš, hvala.
chuchumbamayumbe

#36 Re: Peticu za Mladica...

Post by chuchumbamayumbe »

Citizen-X wrote:

Jest... Aha...

Ja shto mu se nagovori, rahmeta mi Azizinog...
brinetta

#37 Re: Peticu za Mladica...

Post by brinetta »

Kakve koristi i da znamo ime. Mislite da ce biti suspendovana????
Nazalost nije jedina!
Kralj Tvrtko XXVIII

#38 Re: Peticu za Mladica...

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

brinetta wrote:Kakve koristi i da znamo ime. Mislite da ce biti suspendovana????
Nazalost nije jedina!
Velike koristi ako imamo ime. Sigurno je da ima takvih jos al makar jedna prozvana imenom i prezimenom, il cak izbacena s posla (a ovo je za izbacivanje sa posla) znaci kao primjer drugima da malo smire potajne strasti. Ovako dok ne date ime i prezime i konkretne dokaze radi se samo o rekla kazala.
Pietje_Bel

#39 Re: Peticu za Mladica...

Post by Pietje_Bel »

Mi smo mogli rijesiti ovo samo traktorijadom kao sto je to uradio pokojni Tudman. Ti likovi su toliko zadrti da sve i da ukinemo RS i da uvedemo nasu policiju i vojsku tamo opet njih nebi mogli promjeniti. :dance:
zgembo_sa

#40 Re: Peticu za Mladica...

Post by zgembo_sa »

Ocekuje se bilo kakva reakcija iz cetniteta... Sigurno ce svi dici glas protiv fasizma :) Ipak smo mi svi isti, jel tako?
brinetta

#41 Re: Peticu za Mladica...

Post by brinetta »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:
brinetta wrote:Kakve koristi i da znamo ime. Mislite da ce biti suspendovana????
Nazalost nije jedina!
Velike koristi ako imamo ime. Sigurno je da ima takvih jos al makar jedna prozvana imenom i prezimenom, il cak izbacena s posla (a ovo je za izbacivanje sa posla) znaci kao primjer drugima da malo smire potajne strasti. Ovako dok ne date ime i prezime i konkretne dokaze radi se samo o rekla kazala.
Da, kad bismo zivjeli u zdravoj drzavi. Dokle god postoji Republika Srpska na celu sa Dodikom nama ce se desavati slicne stvari, palice se dzamije, slavice se Ratko Mladic i Radovan......
Jeste li svjesni da u RS-u svaki grad, selo, preduzece, skola i da ne nabrajam imaju svoju krsnu slavu. Jel to normalno!
Nista protiv krsne slave nemam, kad je u granicama normale (da se opet ne nadje ko uvrijedjen)
Pietje_Bel

#42 Re: Peticu za Mladica...

Post by Pietje_Bel »

brinetta wrote:
Kralj Tvrtko XXVIII wrote:
Nazalost nije jedina!
Da, kad bismo zivjeli u zdravoj drzavi. Dokle god postoji Republika Srpska na celu sa Dodikom nama ce se desavati slicne stvari, palice se dzamije, slavice se Ratko Mladic i Radovan......
Jeste li svjesni da u RS-u svaki grad, selo, preduzece, skola i da ne nabrajam imaju svoju krsnu slavu. Jel to normalno!
Nista protiv krsne slave nemam, kad je u granicama normale (da se opet ne nadje ko uvrijedjen)
Sta je to "krsna slava" uopste? :skoljka:
brinetta

#43 Re: Peticu za Mladica...

Post by brinetta »

Slava je pravoslavni običaj slavljenja porodičnog sveca. Ovaj običaj se najviše povezuje sa Srbima, koji smatraju slavu jednom od specifičnosti svoje kulture, iako slave postoje i u Crnoj Gori, Makedoniji, dijelovima Bugarske, kao i među nekim Hrvatima, pravoslavnim Albancima, Rumunima, Grcima i Rusima, iako je običaj praktično iščezao u prošlom vijeku.

Pored porodične slave, postoje i crkvene, gradske, plemenske, pa čak i stranačke ili zanatlijske slave.

To ti je slava!
Pietje_Bel

#44 Re: Peticu za Mladica...

Post by Pietje_Bel »

brinetta wrote:Slava je pravoslavni običaj slavljenja porodičnog sveca. Ovaj običaj se najviše povezuje sa Srbima, koji smatraju slavu jednom od specifičnosti svoje kulture, iako slave postoje i u Crnoj Gori, Makedoniji, dijelovima Bugarske, kao i među nekim Hrvatima, pravoslavnim Albancima, Rumunima, Grcima i Rusima, iako je običaj praktično iščezao u prošlom vijeku.

Pored porodične slave, postoje i crkvene, gradske, plemenske, pa čak i stranačke ili zanatlijske slave.

To ti je slava!
Pa neka slave ljudi. Sta fali onda? Nego znam da je Baja Mali kindza spominjao nekakve krsne slave sa padom Sarajeva. To sam procitao u jednoj knjizi koja se zove "Bore oko ociju-dnevnik Bosanskog vojnika." Nije mi bilo tada bas jasno sta je slava i kakve to ima veze sa padom Sarajeva. Znaci onda oni te slave guraju kako im odgovara, slave sta god se moze slaviti i to pretvaraju u krsnu slavu? :D
brinetta

#45 Re: Peticu za Mladica...

Post by brinetta »

Da, bas tako, slave guraju kako im odgovara. Tema je peticija za Mladica a ne krsne slave pa cemo o slavama drugi put. A slave su bitne jer od istih sve pocinje, garant imaju i Ratkovu slavu pa me ne cudi to sto se dogadja u skolama diljem RS-a. Samo me cudi kako jos uvijek nismo svjesni svoje nesvijesti.
Uciteljica je mali mis. Ko sve radi u Sipi??????
turban

#46 Re: Peticu za Mladica...

Post by turban »

Nedavno sam ovdje otvorio sledecu temu;
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=57036 ...i po obicaju ista je bila neozbiljno shvacena,kao i sve sto ja napisem.No to me toliko ne zabrinjava koliko Mi kao narod pun kaprica,sitnih razlika i citavog mentalnog sklopa.
Dakle nama se upravo vec desava Palestina...pitanje je zasto Bosnjaci ne uzvracaju,zasto vec jednom ne pokazu zube?Kao da su nam se srca skamenila i kao da samo sanjamo proslost te se budimo samo onda kad je nasoj guzi prpa.Postoje ljudi u Bosni i oni vani koji sa malom finansiskom pomocu po svom shvatanju rade najbolje sto mogu...takav sam i ja sam,ali da li je dovoljno samo to.Pitanje je veoma prosto.DA LI CE MO SPAVATI DOK mi licno ili neko nas ne dodje na red.Bosanska tragedija iznejela je na povrsinu sve ono sto ne valja...Bosna danas smrdi od fasistickih hemikalija koje pocinju i nas da zagadjuju...veoma opasno za sve nas.Nama ne treba nacionalizam tipa srpskog,ali nam treba budjenje i organizovanje jednog fronta.Svi moraju dati sve od sebe...ako zelimo da se Balkanska Palestina ne pretvori u vjecnost ili sve dotle dok ne nestanemo.
Pietje_Bel

#47 Re: Peticu za Mladica...

Post by Pietje_Bel »

brinetta wrote:Da, bas tako, slave guraju kako im odgovara. Tema je peticija za Mladica a ne krsne slave pa cemo o slavama drugi put. A slave su bitne jer od istih sve pocinje, garant imaju i Ratkovu slavu pa me ne cudi to sto se dogadja u skolama diljem RS-a. Samo me cudi kako jos uvijek nismo svjesni svoje nesvijesti.
Uciteljica je mali mis. Ko sve radi u Sipi??????
U pravu si nije tema ali ipak se ovako nauci nesto. Nego jesu li i ovo pretvorili u slavu? :lol: :lol: :D

Image
brinetta

#48 Re: Peticu za Mladica...

Post by brinetta »

Ovo ce ici u nedogled. Oni koji mogu nesto uciniti ne zele, gledaju svoj sitni interes. I vrtimo se u krug. Godinama pricamo o nestanku RS-a, ista postoji i nazalost opstace. Rade sto zele, ne drze se nikakvog sporazuma i to sve iz jednog jedinog razloga sto im se sve popusta. Toga su naravno svjesni.
U Sa potoji taj jebeni nacionalni kljuc, gdje je u Banjaluci? Sto se tamo ne primjenjuje? Svi sutimo jer je to tako. Jednostavno tako.
Nedavno sam se raspravljala sa prijateljicom koja je jos uvijek u Sa i kojoj smetaju nane pridoslice sa maramama, kvare grad! Rekla sam joj da bi te nane mozda rado u svoje selo ali ne mogu, tamo ih nece. I to je istina.
Pa sjetimo se Fate Orlovic, u njenom dvoristu crkva. I ko brani Fatu? Hajde u bilo kojoj drugoj zemlji udji u privatni posjed i napravi brvnaru, bilo sta -nemoguce. Brani li ko tu Fatu?
Pietje_Bel

#49 Re: Peticu za Mladica...

Post by Pietje_Bel »

turban wrote:Nedavno sam ovdje otvorio sledecu temu;
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=57036 ...i po obicaju ista je bila neozbiljno shvacena,kao i sve sto ja napisem.No to me toliko ne zabrinjava koliko Mi kao narod pun kaprica,sitnih razlika i citavog mentalnog sklopa.
Dakle nama se upravo vec desava Palestina...pitanje je zasto Bosnjaci ne uzvracaju,zasto vec jednom ne pokazu zube?Kao da su nam se srca skamenila i kao da samo sanjamo proslost te se budimo samo onda kad je nasoj guzi prpa.Postoje ljudi u Bosni i oni vani koji sa malom finansiskom pomocu po svom shvatanju rade najbolje sto mogu...takav sam i ja sam,ali da li je dovoljno samo to.Pitanje je veoma prosto.DA LI CE MO SPAVATI DOK mi licno ili neko nas ne dodje na red.Bosanska tragedija iznejela je na povrsinu sve ono sto ne valja...Bosna danas smrdi od fasistickih hemikalija koje pocinju i nas da zagadjuju...veoma opasno za sve nas.Nama ne treba nacionalizam tipa srpskog,ali nam treba budjenje i organizovanje jednog fronta.Svi moraju dati sve od sebe...ako zelimo da se Balkanska Palestina ne pretvori u vjecnost ili sve dotle dok ne nestanemo.
Ne ide to budenje tek tako. Nacionalno budenje traje godinama. Mi smo sami krivi za ovo sto nam se desava ma kolko god to glupo zvucilo. Zasto se ovo ne desava Hrvatima? Kada smo dobili sansu da krenoemo nekim putem koji ce od Bosnjaka napraviti modernu naciju tada nas je Aljo Islamizirao. I sta sada ocekivati od nas? Mi cemo moci samo uzvicivati "Alahu Ekber" kada dode 5 do 12 i nista vise. Jer nasa pamet nije sira od toga sad za sad. Mozda jeste moja i tvoja ali nije nas Bosanaca. Pogledaj samo seldecu stvar:

Imamo oko 1,5 miliona Bosnjaka u Turskoj i oko 1,5 miliona Bosnjaka na zapadu. Ovi Bosnjaci u Turskoj su jednostavno dan danas Turci. Nikakav Bosnjacki nacionalni pokret njih nije nikada probao pridobiti. Znaci oni sa svojim prisustvom vec sami od sebe tupe Bosnjacki nacionalizam i svijest jer ga mijesaju sa Turskim.

Drugo imamo Bosnjake na zapadu koji isto tako, rasuti po cijelom svijetu, nemaju da se oslone na neko Bosnjastvo koje je jasno i na kojem su celu neki pametni ljudi, sa jasnim programom koji je prilagoden na sveBosnjacke ciljeve, a ne seljaci iz SDA redova kojima nije stalo uopste do povijesne Bosne na drini nego vise do male Begovine gdje ce oni moci begovati.

Znaci imamo dan danas Bosnu u kojoj su vecinom ostali oni koji nisu mogli da pobjegnu i manjim dijelom oni koji nisu htijeli da idu. Po meni se moze jedino nesto promijeniti ako se konstruktivno pride problemu a to traje mnogo godina. Hrvati su se za svojih 5 minuta spremali 150 godina.
Ahmmed

#50 Re: Peticu za Mladica...

Post by Ahmmed »

Uvijek treba postupati po ono narodnoj: Sto put mjeri, jednom sijeci.....
Post Reply