ibro dirka wrote:Slobodno nastavi dalje sa Iznogudom Lagumdzijom, on ce to promjeniti. Kao i ustav.
Da nastavim sa... malo si mi nepovezan... gdje sam u citiranom komentaru spomenuo Lagumdziju? Kakve veze on ima sa dogovorom dvojice nacionalnih prvaka? Pricu okreces na SDP koji je, budimo iskreni, minorna i nebitna stranka po buducnost BiH u ovom trenutku. Na izborima su pobijedili oni koji su rekli da ce se boriti za
ukidanje RS-a,
ukidanje Policije RS-a, gradjansku, multi-kulti drzavu, sa regionalnom podjelom i ostale utopisticke gluposti. Isto tako se nepostojeca ekonomska politika SBiH i SDA pravda time da oni "moraju biti cvrste ruke u kljucnim trenucima za opstanak BiH", kada se cijeli svijet potpomognut od strane domacih izdajnika koji odradjuju 1.5 miliona KM donacija iz EU

, urotio protiv jadnih patriota. I onda pocne prica kako su Harisu zavrtali ruke , kako je morao napraviti kompromis jer se smijenjen ne moze boriti za BiH

, kako nije vise bitan grb pod kojim je policija RS-a, kako Srebrenica, iako su puna usta Srebrenice, ne zasluzuje posebnu policijsku regiju, ali je sada bitno da imamo zajednicki budzet (nema veze sto svaki entitet, pardon

, ustavna jedinica donosi vlastiti pa se to samo sabere i predstavi kao drzavni ), nekakve fiktivne funkcije savjetnika za RS i FBiH , i tako blize i tako dalje.
Ja tu ne vidim cvrstu ruku i patriote, nego foteljase koji dobijaju izbore na jednoj politici, za svoj dzep vode drugu, a za drzavu neku trecu politiku, a narod uspijevaju uvjeriti da svo vrijeme ispunjavaju svoja izborna obecanja. Pardon, da "su rekli da ce raditi... i da, evo, rade...." Sabur narode, moze i gore. Zamislite da vas crveni pocnu ni krive ni duzne deportovati iz zemlje