Perseidi, kiša meteora večeras

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
threshold

#51 Re: Perseidi, kiša meteora večeras

Post by threshold »

do neba :lol:
chengaba

#52 Re: Perseidi, kiša meteora večeras

Post by chengaba »

Barcafan wrote: Ma jok velika tačka bez repa ali je išla možda nekom brzinom od 20.000 km/h.
Meteor ne traje više od par sekundi dok je ovo išlo preko cijelog neba sve dok nisam više mogao da vidim dakle, nije meteor 100% ali mene ne začuđuje puno postojanje takvih letjelica samo me čudi što ih ne viđam češće :)
Svaka čast na procjeni! :thumbup: :roll:

Manji meteorit kratko traje, veći duže. Ako u atmosferu uleti kamen veličine mašine za veš, normalno da ćeš ga duže vidjeti nego kamen veličine mobitela...
Barcafan

#53 Re: Perseidi, kiša meteora večeras

Post by Barcafan »

chengaba wrote:
Barcafan wrote: Ma jok velika tačka bez repa ali je išla možda nekom brzinom od 20.000 km/h.
Meteor ne traje više od par sekundi dok je ovo išlo preko cijelog neba sve dok nisam više mogao da vidim dakle, nije meteor 100% ali mene ne začuđuje puno postojanje takvih letjelica samo me čudi što ih ne viđam češće :)
Svaka čast na procjeni! :thumbup: :roll:

Manji meteorit kratko traje, veći duže. Ako u atmosferu uleti kamen veličine mašine za veš, normalno da ćeš ga duže vidjeti nego kamen veličine mobitela...
E svaka čast i tebi na procjeni procjene, tebi koji o meteorima govoriš i razmišljaš na nivou na kojem su oni poređeni sa veš mašinom i mobitelom. No, dobro je, ipak ih nisi poredio sa kravom ili sa plastom sijena.

Ko da ja ne znam šta je meteor a šta nije. Helem nejse... za one koji misle da je to o cemu sam pisao bio meteor neka ono gore shvate kao naucnu fikciju :) i nek češće gledaju u nebo možda jendom nešto i vide... :D
Aurea Mediocritas

#54 Re: Perseidi, kiša meteora večeras

Post by Aurea Mediocritas »

Sinoć oko jedan sat iza ponoći uspio sam vidjeti 3-4 meteorčića, perseida ili suza sv. Lovre (kako god) nakon 15-tak minuta buljenja u nebo. Zanimljiva pojava i lijepo izgleda.
threshold

#55 Re: Perseidi, kiša meteora večeras

Post by threshold »

:thumbup:
smoki_choko

#56 Re: Perseidi, kiša meteora večeras

Post by smoki_choko »

ja sam veceras vidio jednu, bas se fino vidjela. kao da je svjetleca raketa proletila. bas prelijepo :thumbup:
Amko80

#57 Re: Perseidi, kiša meteora večeras

Post by Amko80 »

Sinoc gledao oko 11, vidio 5-6 u sat vremena, te jednog bolida iza kojeg je ostao trag. Ponovo se probudio oko 4 i vratio se u krevet poslije 2 minute. Elem, bi pun mjesec sinoć, a i večeras je, zbog čega se vide samo najsjajniji meteori...
Post Reply