pepper spray ili mace ?
- hakazvaka
#51 Re: pepper spray ili mace ?
i ne odgovoriste mi, djeluje li sprej ako napadac ima naocale ?
- Sunrise00
#52 Re: pepper spray ili mace ?
Djeluje, al' slabijehakazvaka wrote:i ne odgovoriste mi, djeluje li sprej ako napadac ima naocale ?
- burek_in_space
#53 Re: pepper spray ili mace ?
Vas dvoje se josh niste smuntali?!Sunrise00 wrote:Djeluje, al' slabijehakazvaka wrote:i ne odgovoriste mi, djeluje li sprej ako napadac ima naocale ?ne budi dosadan
![]()
Haka, jesam ti rekao fino da za petobanku dnevno rjeshavash sve svoje probleme.
-
drekalica28
#54 Re: pepper spray ili mace ?
Ja mislim da djeluje. Sprej će završiti negdje na licu, a tekućina je zaista pravo jaka. Tako da bi napadač ako ništa drugo morao osjetiti "isparavanja". Dovoljno da napadača tek toliko omete da se može pobjeći.
- sheilak
#55 Re: pepper spray ili mace ?
Mislim da naočale ne mogu u potpunosti zaštiti oči jer ih skroz ne pokrivaju. Dakle, slobodno ih poprskaj
I ja ću nabaviti sprej, bez zeze. Trebala sam to već odavno učiniti.
I ja ću nabaviti sprej, bez zeze. Trebala sam to već odavno učiniti.
- respo
#56 Re: pepper spray ili mace ?
neko pomenu kao nesto u smislu u krugu od 50 metara zahvata
pa odakle to prsce taj sa razdaljine od 100 metara
jeli taj razmislja i o sebi
zamislite crnjaka poprskas napadaca a i pored njega ti i jos mozda neki slucajni prolaznik imate iste posljedice
pa odakle to prsce taj sa razdaljine od 100 metara
jeli taj razmislja i o sebi
zamislite crnjaka poprskas napadaca a i pored njega ti i jos mozda neki slucajni prolaznik imate iste posljedice
- innovision
#57 Re: pepper spray ili mace ?
slicna tema znaci musko sam gdje ja mogu kupiti i gdje ja da prijavim
- Cholina_Lokica
#58 Re: pepper spray ili mace ?
ne mozes prijavitiinnovision wrote:slicna tema znaci musko sam gdje ja mogu kupiti i gdje ja da prijavim
- innovision
#59 Re: pepper spray ili mace ?
pa mogu li bar kupiti
- A-R-N-I
#60 Re: pepper spray ili mace ?
sprej je najucinkovitije sredstvo odbrane, pored tejzera ili ti elekto-shoka, mlaz je usmjerenog dejstva tj. prshce u mlazu ne rasipa se na razumnoj razdaljini, vrlo jako sredstvo sa ogranicenim radijusom isparavanja.
najveca glupost je to zabraniti,, al cuj sad, nasi pametnjakovici su se sjetili da to treba zabraniti, a sankcije za posjedovanje nisu skontali tj. nije im palo na pamet, tako ako nekog uhvate sa sprejem tj suzavcem, zavisi od Sudca, al lako moze biti osudjen kao za posjedovanje noza sa duzom ostricom nego zakon dozvoljava.
Al ima i tu mandja, treba kupovati sprejeve sa ne zabranjenim supstancama a takodje vrlo djelotvornim.
najveca glupost je to zabraniti,, al cuj sad, nasi pametnjakovici su se sjetili da to treba zabraniti, a sankcije za posjedovanje nisu skontali tj. nije im palo na pamet, tako ako nekog uhvate sa sprejem tj suzavcem, zavisi od Sudca, al lako moze biti osudjen kao za posjedovanje noza sa duzom ostricom nego zakon dozvoljava.
Al ima i tu mandja, treba kupovati sprejeve sa ne zabranjenim supstancama a takodje vrlo djelotvornim.