Jeste, ima ga kupiti u Army Shopu. Ja sam ga kupila prije 2 mjeseca i mislim da sam ga platila negdje oko15-20 KM.Dile wrote:mora se prijaviti u roku od 7 dana mupu, samo ode se tamo sa racunom i prijavi
Što se tiče prijavljivanja.....e to nije baš tako jednostavno, odnosno, imam osjećaj da su namjerno zakomplikovali.
Da bi prijavila svoj pepper spray moraš se dakle fino spremiti i otići u svoju policijsku stanicu zajedno sa orginal računom (kopiju sebi napravi za svaki slučaj), zatim ovjerenom kopijom lične karte i naravno ovjerenom kopijom CIPS prijavnice. I da, naravno, moraš sama sročiti izjavu, jer ne postoji formular koji bi mogla ispuniti. Ali u mom slučaju je teta službenica bila iznimno fina, pa mi je dala prazan list papira. Kaže: "Eto da imaš".
Ta priča, da ti treba samo račun da prijavis pepper spray je, da izvinite na izrazu čisto sranje.
Znam, i u medijima je pisalo da je potreban samo račun, ali ovo znam is sopstvenog iskustva.
Još kad bih vam rekla da u samoj policijskoj stanici nisu znali kome da me upute da bih prijavila to čudo, već su me šetali po svim spratovima u najmanje 5 različitih soba.