ja hoću ona neće
Peglanje u vezi - progres do braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
kod svake imam šanse 50%
ja hoću ona neće
ja hoću ona neće
- motorna_pila
#27 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
ladyblue18 wrote:Ma kod pile je sve neki pesimizam i crnjakkiki-miki wrote:Čim ti je Peglanje u naslovu ništa od tog braka
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- McMoy
#28 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Postoje. Postoje. Itekako!ladyblue18 wrote:Jes, ovo je istina, ali da budem iskrena ja ne mogu da svarim da postoje osobe koje nece biti uz tebe u ovakvim situacijama a da su ti vazne i da si im vazanAmy82 wrote:
Ima i ovog, sve je divno i krasno dok nam sve stima, tek kad dodju neke teske faze tipa smrt, bolest, stres, itd. onda vidis koliko je spreman biti uz tebe![]()
- McMoy
#29 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Sasvim uredu razmišljanje.motorna_pila wrote:Znači jednostavno je pitanje - koliko bi vremena inače posvetili nekoj osobi sa kojom bi bili u vezi prije prosidbe?odnosno poziva u brak ili koliko ste se dugo peglali za ove koji su u braku, ili po vama koliko vremena bi okvirno bilo potrebno za potpuno upoznavanje partnera kao osobe,?
Hvala na odgovorima.
Ja bi nakon hefte bio spreman za brak, eto.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sve ovisi o tome na kakvu ćeš osobu naletjeti.
Nema zlatnog pravila izraženog u mjesecima i godinama veze, pa da to bude neki garant.
Anyway, Good luck!
- klixoris
#30 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
krvava wrote: Primjer dva: Moj bivši muž poznavali se i zabavljali godinama i nakon 10 godina braka više niti sam mogla prepoznat ja njega niti on mene. Na guranje izdržali 12 godina i razišli se.
Sve je to sudbina i kader!!!
Samo jedna mala konstatacija... Ja koliko sam upratio na forumu, ti si sad imas 32-33 godine.
Ne znam prije koliko vremena ste se razisli ali, ako ste bili u braku 12 godina, znaci da si, u trenuntku udaje, imala minimalno 19-20 godina... Da nije to mozda malo prerano za braka ? Mozda se, kako kazes, bas zbog toga i niste mogli kasnije "prepoznati"... Ljudi se dosta promjene u odnosu kad imaju 20 i kasnije, kad imaju 30....
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#31 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Ovaj switch ne razumijem...Nedoumica2013 wrote:kakav je bio u vezi u braku je 10 puta gori
- klixoris
#32 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Boga mi, mlada si ti meni potrcala u taj brak 
- azurna_obala
#33 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Ko kaže da moraš biti u vezi da bi se oženio/udao? 
- klixoris
#34 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Ma sve naravno zavisi od osobe do osobe ali moje misljenje je da ljudi(i muskarci i zene) u tim godinama jednostavno nisu dovoljno zreli za tako ozbiljne korake kao sto je brak...veze s vezom wrote:Pa jbga neki su spremniji od drugih..zar godine imaju neke aman veze s tim
Ove moje iz skole se poudale odma..neke su jos u braku neke ne
Ima onih koje su se udale s 16 ..17..pa su 10 god poslije jos u braku ..a ima onih koje su se udale u 25toj pa se razvele godinu poslije toga :/
Znam po sebi i kako sam razmisaljao na pocetku 20-ih a kako razmisljam sada u 30-im... A imam i dosta prijateljica koje tu moju teoriju potvrdjuju i iz zenske perspektive..
Sve u svemu, Krvava, sad si u najboljim godinama ! Zrela, iskusna i znas sta hoces... Sta drugo da ti kazem nego - udri
- Capajebo
#35 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Svaka "veza" koja nema za cilj brak je glupa, i nepotrebna veza.
Veza k'o veza ne smije sama sebi biti svrha, ali kod vecine to jeste, pa sada vidimo plaho puno "slomljenih srca
"
I sve preko 6-7 mjeseci veze je, bar meni licno, previse
Veza k'o veza ne smije sama sebi biti svrha, ali kod vecine to jeste, pa sada vidimo plaho puno "slomljenih srca
- klixoris
#36 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Ti bas neki... "ozenjiv"Capajebo wrote:Svaka "veza" koja nema za cilj brak je glupa, i nepotrebna veza.
Veza k'o veza ne smije sama sebi biti svrha, ali kod vecine to jeste, pa sada vidimo plaho puno "slomljenih srca"
- Capajebo
#37 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
De mi samo reci, sta je cilj i svrha vezati se za nekoga a znas da ce to cim postane ozbiljno puci?klixoris wrote:Ti bas neki... "ozenjiv"Capajebo wrote:Svaka "veza" koja nema za cilj brak je glupa, i nepotrebna veza.
Veza k'o veza ne smije sama sebi biti svrha, ali kod vecine to jeste, pa sada vidimo plaho puno "slomljenih srca"
- klixoris
#38 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Pa ako to tako u svojoj glavi u startu i postavis, onda ce sigurno i puci...Capajebo wrote:De mi samo reci, sta je cilj i svrha vezati se za nekoga a znas da ce to cim postane ozbiljno puci?klixoris wrote:Ti bas neki... "ozenjiv"Capajebo wrote:Svaka "veza" koja nema za cilj brak je glupa, i nepotrebna veza.
Ja vise preferiram spontano odvijanje dogadjaja, kako god i kad god to na kraju zavrsilo
- klixoris
#39 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Mudro uoceno !sherbett wrote:ne razumijem nikako relaciju peglanje=progres
- Capajebo
#40 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Pa evo imas gore par postova gdje kaze, cim postane ozbiljno ja bjezim, meni se onda postavlja logicno pitanje "pa sta ces u vezi ikako onda?"klixoris wrote: Pa ako to tako u svojoj glavi u startu i postavis, onda ce sigurno i puci...
Ja vise preferiram spontano odvijanje dogadjaja, kako god i kad god to na kraju zavrsilo
Sve vise imam osjecaj da je vecina u vezi, eto zato.... jer treba biti... svi su pa zasto ne bi i ja, i tako te gluposti
- klixoris
#41 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Pa imas jednostavno ljudi koji ne zele da ulaze u nesto za sta nisu jos spremniCapajebo wrote:Pa evo imas gore par postova gdje kaze, cim postane ozbiljno ja bjezim, meni se onda postavlja logicno pitanje "pa sta ces u vezi ikako onda?"klixoris wrote: Pa ako to tako u svojoj glavi u startu i postavis, onda ce sigurno i puci...
Sve vise imam osjecaj da je vecina u vezi, eto zato.... jer treba biti... svi su pa zasto ne bi i ja, i tako te gluposti
- Capajebo
#42 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Ali oni ulaze u svu tu pricu, iako znaju da nisu spremni, sto? 
- klixoris
#43 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Pa bude ljudima fino imati partnera, voliti se i dijeliti sa nekim svoje vrijeme ali opet, ne zele da se odreknu nekog svog "rahatluka" i slobodnog kutka... ili nece djecu i sta ja znam... Moze tu biti milion razlogaCapajebo wrote:Ali oni ulaze u svu tu pricu, iako znaju da nisu spremni, sto?
-
sha_ba
#44 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
znaci peglamo se u vezi i onda se zenimo? jel to? 
- Capajebo
#45 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Moze tu biti milion razloga, ali niti jedan nije dovoljno validan da opravda takvo ponasanje, i da sam sebe utjesis kad dodje djavo po svoje.klixoris wrote:Pa bude ljudima fino imati partnera, voliti se i dijeliti sa nekim svoje vrijeme ali opet, ne zele da se odreknu nekog svog "rahatluka" i slobodnog kutka... ili nece djecu i sta ja znam... Moze tu biti milion razlogaCapajebo wrote:Ali oni ulaze u svu tu pricu, iako znaju da nisu spremni, sto?
- klixoris
#46 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Meni se cini da si ti po svaku cijenu odlucio da se zenis pa sad sve gledas kroz prizmu svog razmisljanjaCapajebo wrote:Moze tu biti milion razloga, ali niti jedan nije dovoljno validan da opravda takvo ponasanje, i da sam sebe utjesis kad dodje djavo po svoje.klixoris wrote:Pa bude ljudima fino imati partnera, voliti se i dijeliti sa nekim svoje vrijeme ali opet, ne zele da se odreknu nekog svog "rahatluka" i slobodnog kutka... ili nece djecu i sta ja znam... Moze tu biti milion razlogaCapajebo wrote:Ali oni ulaze u svu tu pricu, iako znaju da nisu spremni, sto?
- Capajebo
#47 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Nije fkt to, mada ne bjezim sekunde od toga (cak sta vise), ali daj mi realan i argumentovan razlog za te obicne veze, i ja cu rec' jes to je takoklixoris wrote: Meni se cini da si ti po svaku cijenu odlucio da se zenis pa sad sve gledas kroz prizmu svog razmisljanja
Koje dobro moze doci iz jedne sasvim obicne, ne isplanirane, bez vidljive buducnosti, bez cilja, veze?
- klixoris
#48 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Ama rekao sam ti vec, ja preferiram da stvari idu spontano, pa kako na kraju ispadne... Znaci nikakvo planiranje i gluposti...Capajebo wrote:Nije fkt to, mada ne bjezim sekunde od toga (cak sta vise), ali daj mi realan i argumentovan razlog za te obicne veze, i ja cu rec' jes to je takoklixoris wrote: Meni se cini da si ti po svaku cijenu odlucio da se zenis pa sad sve gledas kroz prizmu svog razmisljanja![]()
Koje dobro moze doci iz jedne sasvim obicne, ne isplanirane, bez vidljive buducnosti, bez cilja, veze?
Ne moze valjati veza ako se tu nesto planira, razvijaju neke strategije i sta ja znam. Treba se prepustiti i uzivati, pa sta bude. Nekad se zbog tog prepustanja i najebe al sta ces, sve je to za ljude
- Capajebo
#49 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Iako se ne slazemo, ti si jedini sa kojim se da normalno prodiskutovatiklixoris wrote:Ama rekao sam ti vec, ja preferiram da stvari idu spontano, pa kako na kraju ispadne... Znaci nikakvo planiranje i gluposti...Capajebo wrote:Nije fkt to, mada ne bjezim sekunde od toga (cak sta vise), ali daj mi realan i argumentovan razlog za te obicne veze, i ja cu rec' jes to je takoklixoris wrote: Meni se cini da si ti po svaku cijenu odlucio da se zenis pa sad sve gledas kroz prizmu svog razmisljanja![]()
Ne moze valjati veza ako se tu nesto planira, razvijaju neke strategije i sta ja znam. Treba se prepustiti i uzivati, pa sta bude. Nekad se zbog tog prepustanja i najebe al sta ces, sve je to za ljude
- Capajebo
#50 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?
Da, i to je znala skoro od samog pocetka.kiki-miki wrote:@Sarajevo - jesi li ti planirao s onom svojom već na početku?
Pazi, ne kazem ja da se MORAS uzeti, ali imati u glavi da ide ka tome. Da se zna sta je cilj nakon nekog (meni i odredjenog) vremena. Ako cu ja raditi, eto da bi radio, jebes takav pos'o, radit cu da bi Uradio, pa i zaradio