Peglanje u vezi - progres do braka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Truba »

kod svake imam šanse 50%
ja hoću ona neće :D
motorna_pila

#27 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by motorna_pila »

ladyblue18 wrote:
kiki-miki wrote:Čim ti je Peglanje u naslovu ništa od tog braka :oops:
Ma kod pile je sve neki pesimizam i crnjak :D

Sent from my LT18i using Tapatalk 2

:grin:
McMoy

#28 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by McMoy »

ladyblue18 wrote:
Amy82 wrote:
Ima i ovog, sve je divno i krasno dok nam sve stima, tek kad dodju neke teske faze tipa smrt, bolest, stres, itd. onda vidis koliko je spreman biti uz tebe :skoljka:
Jes, ovo je istina, ali da budem iskrena ja ne mogu da svarim da postoje osobe koje nece biti uz tebe u ovakvim situacijama a da su ti vazne i da si im vazan :-?
Postoje. Postoje. Itekako!
McMoy

#29 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by McMoy »

motorna_pila wrote:Znači jednostavno je pitanje - koliko bi vremena inače posvetili nekoj osobi sa kojom bi bili u vezi prije prosidbe? :grin: odnosno poziva u brak ili koliko ste se dugo peglali za ove koji su u braku, ili po vama koliko vremena bi okvirno bilo potrebno za potpuno upoznavanje partnera kao osobe,?

Hvala na odgovorima.

Ja bi nakon hefte bio spreman za brak, eto. :grin:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sasvim uredu razmišljanje.
Sve ovisi o tome na kakvu ćeš osobu naletjeti.
Nema zlatnog pravila izraženog u mjesecima i godinama veze, pa da to bude neki garant.

Anyway, Good luck! 8-)
klixoris

#30 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

krvava wrote: Primjer dva: Moj bivši muž poznavali se i zabavljali godinama i nakon 10 godina braka više niti sam mogla prepoznat ja njega niti on mene. Na guranje izdržali 12 godina i razišli se.
Sve je to sudbina i kader!!!

Samo jedna mala konstatacija... Ja koliko sam upratio na forumu, ti si sad imas 32-33 godine.
Ne znam prije koliko vremena ste se razisli ali, ako ste bili u braku 12 godina, znaci da si, u trenuntku udaje, imala minimalno 19-20 godina... Da nije to mozda malo prerano za braka ? Mozda se, kako kazes, bas zbog toga i niste mogli kasnije "prepoznati"... Ljudi se dosta promjene u odnosu kad imaju 20 i kasnije, kad imaju 30....
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#31 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Entropio »

Nedoumica2013 wrote:kakav je bio u vezi u braku je 10 puta gori
Ovaj switch ne razumijem...
klixoris

#32 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

Boga mi, mlada si ti meni potrcala u taj brak :)
azurna_obala

#33 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by azurna_obala »

Ko kaže da moraš biti u vezi da bi se oženio/udao? :lol:
klixoris

#34 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

veze s vezom wrote:Pa jbga neki su spremniji od drugih..zar godine imaju neke aman veze s tim :roll:
Ove moje iz skole se poudale odma..neke su jos u braku neke ne :roll:
Ima onih koje su se udale s 16 ..17..pa su 10 god poslije jos u braku ..a ima onih koje su se udale u 25toj pa se razvele godinu poslije toga :/
Ma sve naravno zavisi od osobe do osobe ali moje misljenje je da ljudi(i muskarci i zene) u tim godinama jednostavno nisu dovoljno zreli za tako ozbiljne korake kao sto je brak...
Znam po sebi i kako sam razmisaljao na pocetku 20-ih a kako razmisljam sada u 30-im... A imam i dosta prijateljica koje tu moju teoriju potvrdjuju i iz zenske perspektive..

Sve u svemu, Krvava, sad si u najboljim godinama ! Zrela, iskusna i znas sta hoces... Sta drugo da ti kazem nego - udri :-D :thumbup:
Capajebo

#35 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

Svaka "veza" koja nema za cilj brak je glupa, i nepotrebna veza.
Veza k'o veza ne smije sama sebi biti svrha, ali kod vecine to jeste, pa sada vidimo plaho puno "slomljenih srca :cry:"
I sve preko 6-7 mjeseci veze je, bar meni licno, previse :)
klixoris

#36 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

Capajebo wrote:Svaka "veza" koja nema za cilj brak je glupa, i nepotrebna veza.
Veza k'o veza ne smije sama sebi biti svrha, ali kod vecine to jeste, pa sada vidimo plaho puno "slomljenih srca :cry:"
Ti bas neki... "ozenjiv" :-)
Capajebo

#37 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

klixoris wrote:
De mi samo reci, sta je cilj i svrha vezati se za nekoga a znas da ce to cim postane ozbiljno puci?
klixoris

#38 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

Capajebo wrote:
klixoris wrote:
De mi samo reci, sta je cilj i svrha vezati se za nekoga a znas da ce to cim postane ozbiljno puci?
Pa ako to tako u svojoj glavi u startu i postavis, onda ce sigurno i puci...
Ja vise preferiram spontano odvijanje dogadjaja, kako god i kad god to na kraju zavrsilo :thumbup:
klixoris

#39 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

sherbett wrote:ne razumijem nikako relaciju peglanje=progres
Mudro uoceno ! :thumbup:
Capajebo

#40 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

klixoris wrote: Pa ako to tako u svojoj glavi u startu i postavis, onda ce sigurno i puci...
Ja vise preferiram spontano odvijanje dogadjaja, kako god i kad god to na kraju zavrsilo :thumbup:
Pa evo imas gore par postova gdje kaze, cim postane ozbiljno ja bjezim, meni se onda postavlja logicno pitanje "pa sta ces u vezi ikako onda?"
Sve vise imam osjecaj da je vecina u vezi, eto zato.... jer treba biti... svi su pa zasto ne bi i ja, i tako te gluposti :-)
klixoris

#41 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

Capajebo wrote:
klixoris wrote: Pa ako to tako u svojoj glavi u startu i postavis, onda ce sigurno i puci...
Pa evo imas gore par postova gdje kaze, cim postane ozbiljno ja bjezim, meni se onda postavlja logicno pitanje "pa sta ces u vezi ikako onda?"
Sve vise imam osjecaj da je vecina u vezi, eto zato.... jer treba biti... svi su pa zasto ne bi i ja, i tako te gluposti :-)
Pa imas jednostavno ljudi koji ne zele da ulaze u nesto za sta nisu jos spremni :thumbup: Bolje i tako nego da jedno krene praviti "kompromise" drugom pa onda ispadne jos vece sranje, a u braku ste...
Capajebo

#42 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

Ali oni ulaze u svu tu pricu, iako znaju da nisu spremni, sto? :)
klixoris

#43 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

Capajebo wrote:Ali oni ulaze u svu tu pricu, iako znaju da nisu spremni, sto? :)
Pa bude ljudima fino imati partnera, voliti se i dijeliti sa nekim svoje vrijeme ali opet, ne zele da se odreknu nekog svog "rahatluka" i slobodnog kutka... ili nece djecu i sta ja znam... Moze tu biti milion razloga :-)
sha_ba

#44 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by sha_ba »

znaci peglamo se u vezi i onda se zenimo? jel to? :roll:
Capajebo

#45 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

klixoris wrote:
Capajebo wrote:Ali oni ulaze u svu tu pricu, iako znaju da nisu spremni, sto? :)
Pa bude ljudima fino imati partnera, voliti se i dijeliti sa nekim svoje vrijeme ali opet, ne zele da se odreknu nekog svog "rahatluka" i slobodnog kutka... ili nece djecu i sta ja znam... Moze tu biti milion razloga :-)
Moze tu biti milion razloga, ali niti jedan nije dovoljno validan da opravda takvo ponasanje, i da sam sebe utjesis kad dodje djavo po svoje. :)
klixoris

#46 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

Capajebo wrote:
klixoris wrote:
Moze tu biti milion razloga, ali niti jedan nije dovoljno validan da opravda takvo ponasanje, i da sam sebe utjesis kad dodje djavo po svoje. :)
Meni se cini da si ti po svaku cijenu odlucio da se zenis pa sad sve gledas kroz prizmu svog razmisljanja ;-)
Capajebo

#47 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

klixoris wrote: Meni se cini da si ti po svaku cijenu odlucio da se zenis pa sad sve gledas kroz prizmu svog razmisljanja ;-)
Nije fkt to, mada ne bjezim sekunde od toga (cak sta vise), ali daj mi realan i argumentovan razlog za te obicne veze, i ja cu rec' jes to je tako :D
Koje dobro moze doci iz jedne sasvim obicne, ne isplanirane, bez vidljive buducnosti, bez cilja, veze? :D
klixoris

#48 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by klixoris »

Capajebo wrote:
klixoris wrote: Meni se cini da si ti po svaku cijenu odlucio da se zenis pa sad sve gledas kroz prizmu svog razmisljanja ;-)
Nije fkt to, mada ne bjezim sekunde od toga (cak sta vise), ali daj mi realan i argumentovan razlog za te obicne veze, i ja cu rec' jes to je tako :D
Koje dobro moze doci iz jedne sasvim obicne, ne isplanirane, bez vidljive buducnosti, bez cilja, veze? :D
Ama rekao sam ti vec, ja preferiram da stvari idu spontano, pa kako na kraju ispadne... Znaci nikakvo planiranje i gluposti...
Ne moze valjati veza ako se tu nesto planira, razvijaju neke strategije i sta ja znam. Treba se prepustiti i uzivati, pa sta bude. Nekad se zbog tog prepustanja i najebe al sta ces, sve je to za ljude :thumbup:
Capajebo

#49 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

klixoris wrote:
Capajebo wrote:
Ama rekao sam ti vec, ja preferiram da stvari idu spontano, pa kako na kraju ispadne... Znaci nikakvo planiranje i gluposti...
Ne moze valjati veza ako se tu nesto planira, razvijaju neke strategije i sta ja znam. Treba se prepustiti i uzivati, pa sta bude. Nekad se zbog tog prepustanja i najebe al sta ces, sve je to za ljude :thumbup:
Iako se ne slazemo, ti si jedini sa kojim se da normalno prodiskutovati :thumbup: :D
Capajebo

#50 Re: Peglanje u vezi - progres do braka?

Post by Capajebo »

kiki-miki wrote:@Sarajevo - jesi li ti planirao s onom svojom već na početku?
Da, i to je znala skoro od samog pocetka.
Pazi, ne kazem ja da se MORAS uzeti, ali imati u glavi da ide ka tome. Da se zna sta je cilj nakon nekog (meni i odredjenog) vremena. Ako cu ja raditi, eto da bi radio, jebes takav pos'o, radit cu da bi Uradio, pa i zaradio :) :mrgreen:
Post Reply