Ne, on trazi naucne dokaze da je ono sto je on rekao ''na osnovu svojih dosadasnjih saznanja i iskustava'' netacno. Naravno, uredno je odbio moj raniji prijedlog da svoje teorije potkrijepi naucnim dokazima. Dakle krecemo od pretpostavke da je njegovo misljenje Istina sa velikim Ivjeshalica wrote:
Treba ti dakle naucna analiza kao dokaz da predpubertetsko stanje nije mentalna bolest?
Pedofili ?
- Dope_Man
#151 Re: Pedofili ?
-
hAZNADAR
#152 Re: Pedofili ?
Cekaj malo, ti si trazio naucne dokaze a ne ja. Meni je sasvim OK da se prica na osnovu svoje logike, medija i nenaucnih radova. Poput ovog teksta gdje mozes naci uporiste mojih tvrdnji:Dope_Man wrote:Ne, on trazi naucne dokaze da je ono sto je on rekao ''na osnovu svojih dosadasnjih saznanja i iskustava'' netacno. Naravno, uredno je odbio moj raniji prijedlog da svoje teorije potkrijepi naucnim dokazima. Dakle krecemo od pretpostavke da je njegovo misljenje Istina sa velikim Ivjeshalica wrote:
Treba ti dakle naucna analiza kao dokaz da predpubertetsko stanje nije mentalna bolest?
http://ordinacija.vecernji.hr/budi-sret ... edofilija/
A nisam ni rekao da je predpubertetsko stanje - mentalna bolest.
Zbog cega ovu diskusiju skrecete na licna prepucavanja?
- Dope_Man
#153 Re: Pedofili ?
Zlatna ribica.hAZNADAR wrote: Mislim da pedofila interesuju djeca prvenstveno zbog nezrelosti te djece. I to sam objasnio vec kao i vezu. Moj licni stav na osnovu dosadasnjih saznanja. Kada podastres naucnu analizu koja to pobija - lijepo cu priznati da si u pravu. I do tada - molim pricaj fino i bez te arogancije.
-
hAZNADAR
#154 Re: Pedofili ?
Jesi li ti stvarno plitak ili se tako pravis? Citaj napisano - moj stav na jednom forumu na osnovu moje logike na sto imam apsolutno pravo - a kojeg naravno mozes pobiti jacim i relevantnijim. A to jace i relevantnije poput naucnih radova nisam ni trazio ranije niti sad jer me u principu zaboli neka stvar ko je vise u pravu. Nije ovo rasprava o historiji pa da fakte imaju svoje mjesto. Ovo je tematika na osnovu koje su napisane brojne oprecne studije i koja ja poenta postiranje kilometarskih naucnih radova razlicitih psihologa? O pedofilima svako ima stav i koji je tvoj probem sa tim?Dope_Man wrote:Zlatna ribica.hAZNADAR wrote: Mislim da pedofila interesuju djeca prvenstveno zbog nezrelosti te djece. I to sam objasnio vec kao i vezu. Moj licni stav na osnovu dosadasnjih saznanja. Kada podastres naucnu analizu koja to pobija - lijepo cu priznati da si u pravu. I do tada - molim pricaj fino i bez te arogancije.
- vjeshalica
#155 Re: Pedofili ?
Ne znam sto smatras svoj stav relevantnim samo zato sto si ga iznio ovdje na forumu?
Pa nije naucna konferencija sa merotornim strucnjacima na navedenu temu.
Pa nije naucna konferencija sa merotornim strucnjacima na navedenu temu.
- vjeshalica
#156 Re: Pedofili ?
Predpubertetsko stanje ne znaci da je osoba mentalno nezdravahAZNADAR wrote:
Kao sto sam kazes radi se o sexu sa osobama koje nisu dovoljno mentalno zdrave da sami dobrovoljno pristanu na to. I u tome je krijen svega. Pedofil moze postici cilj i sa djetetom i sa mentalno zaostalom odraslom osobom.
.
Pedofil ne moze postici cilj sa mentalno zaostalom odraslom osobom
Mijessas pojmove i sam sebe ubjedjujes da nesto zbas a ustvari pojma nemas.
Ne radi se o mojoj tzv aroganciji nego cinjenici da pojma nemas. Al realno.
-
rrikikiki
#157 Re: Pedofili ?
Imala sam mali doticaj. Nazalost. Hvala bogu samo mali. Za to sam da se sve njih skloni sa lica zemlje, odmah. Prije da ih se muci, raskomada i onda ostavi da krvare. Nikakvo sudjenje nista. Fuj, fuj, fuj. Meni je to malo ostalo u glavi cijeli zivot pa sad zamslite kako je nekome ko prodje kroz cijeli pakao.
- vjeshalica
#158 Re: Pedofili ?
Strasno. Tim zvijerima nista drugo nije relevantna kazna osim teskog mucenja.
- vjeshalica
- JThomas
#160 Re: Pedofili ?
ukopavaju se i prave dokaze sami. u mojoj osnovnoj je bio bar jedan krajnje diskutabilan, a u srednjoj su dvojica smrdila do neba. i to su "svi znali", ali nikom ništa. nego suz tek pred kraj srednje djeca počela masovnije imati nokije 3310 i simense 45, da je bilo ovoga što ima danas popadali bi...
-
hAZNADAR
#161 Re: Pedofili ?
Mentalno nezdrava, nespremna,... na sex a ne genaralno. Pedofili ne mogu postici dominaciju sa odraslim osobama kao sa djecom. Isto vrijedi i za nekrofile, manijake,.... i za one koji iskoriste odrasle mentalno zaostale.vjeshalica wrote:Predpubertetsko stanje ne znaci da je osoba mentalno nezdravahAZNADAR wrote:
Kao sto sam kazes radi se o sexu sa osobama koje nisu dovoljno mentalno zdrave da sami dobrovoljno pristanu na to. I u tome je krijen svega. Pedofil moze postici cilj i sa djetetom i sa mentalno zaostalom odraslom osobom.
.
Pedofil ne moze postici cilj sa mentalno zaostalom odraslom osobom
Mijessas pojmove i sam sebe ubjedjujes da nesto zbas a ustvari pojma nemas.
Ne radi se o mojoj tzv aroganciji nego cinjenici da pojma nemas. Al realno.
Ne kazem da sam u pravu ali barem govorim o temi na osnovu svoje logike, profila svjetskih poznatih pedofila i ovog stiva http://ordinacija.vecernji.hr/budi-sret ... edofilija/
Sta si ti uopce napisala o ovome osim sto dajes drugima sud? Koji crnjak moras biti u zivotu kada na forumu izigravas kabadahiju. Sikter od mene
-
kakavdanakneiskustvu
#162 Re: Pedofili ?
ajd nek je napokon suspendovan
-
mali jomu
#163 Re: Pedofili ?
pesak wrote: Da li ste imali nekad posla sa pedofilima ili culi za nekog ko je imao problema s njima ? Ili za nekog pedofila ?
Vjeruj mi da ne znam, cuo price jesam, sreo nemam pojma, ne mogu to skontat, mogu ali necu da o tome kontam, to je za mene "anamo ona strana", djeca su u pitanju koja trebaju zivjet i prozivit ihahaj dana i godina... i tako nesto da ih snadje a treba zivjet
Kad tako to gledam... ubio bih ga, 100% bih ga ubio, odmah, jebo mater.
Kad gledam sa strane "bolesti" 99% bih ga ubio, ono 1% bih pustio da me savladaju... jebo mater.
Ne vidim ni jednu drugu stranu osim taj 1%, (samo sto bih konto i na te sto bi krenuli da me savladaju, pa bih prvo njih izmariso a ovoga bih ubio 100%, jebo mater, uh sjebo sam se sad...)
uh, djeca su ba u pitanju... i citav njihov daljnji zivot, konta, ponasanje i sve ostalo, uh
-
kakavdanakneiskustvu
#164 Re: Pedofili ?
ja nisam cuo da je bilo nekakvih protesta ili necega slicnog kad se obznani da su vjerski sluzbenici silovali djecu ,mislim na nasu drzavu,i drzave u okruzenju
- vjeshalica
- Dope_Man
#166 Re: Pedofili ?
Nece to nas hodza/pop, u vjeri je to zabranjeno.. dakle sigurno on nije, ne pricaj tako o covjeku.kakavdanakneiskustvu wrote:ja nisam cuo da je bilo nekakvih protesta ili necega slicnog kad se obznani da su vjerski sluzbenici silovali djecu ,mislim na nasu drzavu,i drzave u okruzenju
-
detroit-mercy
#167 Re: Pedofili ?
Ja se samo pitam, kad sam ja bio u osnovnoj i srednjoj, gdje su kod nas bile sve ove nastavnice sto se guze sa ucenicima ko po Americimali jomu wrote:pesak wrote: Da li ste imali nekad posla sa pedofilima ili culi za nekog ko je imao problema s njima ? Ili za nekog pedofila ?
Vjeruj mi da ne znam, cuo price jesam, sreo nemam pojma, ne mogu to skontat, mogu ali necu da o tome kontam, to je za mene "anamo ona strana", djeca su u pitanju koja trebaju zivjet i prozivit ihahaj dana i godina... i tako nesto da ih snadje a treba zivjet
Kad tako to gledam... ubio bih ga, 100% bih ga ubio, odmah, jebo mater.
Kad gledam sa strane "bolesti" 99% bih ga ubio, ono 1% bih pustio da me savladaju... jebo mater.
Ne vidim ni jednu drugu stranu osim taj 1%, (samo sto bih konto i na te sto bi krenuli da me savladaju, pa bih prvo njih izmariso a ovoga bih ubio 100%, jebo mater, uh sjebo sam se sad...)
uh, djeca su ba u pitanju... i citav njihov daljnji zivot, konta, ponasanje i sve ostalo, uh
Kad se sjetim mojih uciteljica ( ala Majkicka) i dan danas mi moraju stravu saljevat
-
kakavdanakneiskustvu
#168 Re: Pedofili ?
Dope_Man wrote:Nece to nas hodza/pop, u vjeri je to zabranjeno.. dakle sigurno on nije, ne pricaj tako o covjeku.kakavdanakneiskustvu wrote:ja nisam cuo da je bilo nekakvih protesta ili necega slicnog kad se obznani da su vjerski sluzbenici silovali djecu ,mislim na nasu drzavu,i drzave u okruzenju
da,osobito nece katolicki svecenici,svako malo neki skandal o maltretiranju djece,kazne svecenika tako da ga prebace u drugu župu,pas im mater poganu
- Dope_Man
#169 Re: Pedofili ?
Juzna amerika je ponajgore po tom pitanju. Naravno, Vatikan ih samo relocira, cini sve sto moze da ne dodje do istrage od strane vlade, i "svi sretni".
-
kakavdanakneiskustvu
#170 Re: Pedofili ?
Dope_Man wrote:Juzna amerika je ponajgore po tom pitanju. Naravno, Vatikan ih samo relocira, cini sve sto moze da ne dodje do istrage od strane vlade, i "svi sretni".
a nek ih i premjestaju ,kad ljudi šute
- vjeshalica
#171 Re: Pedofili ?
Ma joj nije to do sutnje koliko je do toga da ce drustvo da terorise zrtve jer gdje je za ime boga moguce da svestenik dira dijete a kamoli opci sa njim...
Jerrrrr svestenik je uzor i vertikala i cim taknes u osjetljivi duhovni dio covjeka nastanu problemi jer ocito ljudi zive u iluziji da svecenici nikada ne bi dohvatili djecu u neprimjerenom kontekstu jer su neka vrsta ljudskog savrsenstva i bezgresnosti i to nije samo kod njih vec imaamo primjera pomamljenih hodza i onih opcenito vjerskih sluzbenika koji se kriju iza vjere i vjesto podmecu svoj psihopatluk
Jerrrrr svestenik je uzor i vertikala i cim taknes u osjetljivi duhovni dio covjeka nastanu problemi jer ocito ljudi zive u iluziji da svecenici nikada ne bi dohvatili djecu u neprimjerenom kontekstu jer su neka vrsta ljudskog savrsenstva i bezgresnosti i to nije samo kod njih vec imaamo primjera pomamljenih hodza i onih opcenito vjerskih sluzbenika koji se kriju iza vjere i vjesto podmecu svoj psihopatluk
- Ramzess Veliki
#172 Re: Pedofili ?
kakavdanakneiskustvu wrote:
ajd nek je napokon suspendovan
Oj fuj ... na Dobrinji su komsije upratili jednog pedofila da prati djevojcice iz i u skolu, pokusava pricati sa njima, sacekali ga u ulici i ubili hljeb u njemu. Tako i ovog treba. Odvratno ...
-
mali jomu
#173 Re: Pedofili ?
Predatori se vazda najvise vrzmaju okolo janjadi, a i drustvo je takvo da je primamljivo za sve vrste predatora...
-
kakavdanakneiskustvu
#174 Re: Pedofili ?
vjeshalica wrote:Ma joj nije to do sutnje koliko je do toga da ce drustvo da terorise zrtve jer gdje je za ime boga moguce da svestenik dira dijete a kamoli opci sa njim...
pa vec sam rekao,kad nekima odgovara da se o tome šuti,ne progovara,eto im,nek daju djecu tim predatorima
-
mali jomu
#175 Re: Pedofili ?
Ja sam davno prestao vjerovat ljudskim pricama, titulama, nazivima, imenima, odijelima, kapama, salovima, maramama, objektima, zgradurinama... svasta se tu krije i sakrije.