kakav rusvaj...
Peđa Kojović i nacionalistička priča
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#226 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
kakav rusvaj...
- cyprus
#227 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Ne zvučiš loše za srpskog nacionalistuPedja Kojovic wrote:cyprus
Malo pojasnjenje; okvirni dogovor o kojem je rijec ne postavlja broj ucenika kao uslov, odnosno, jednostavnije receno, daje zakonsku osnovu RS-u da obezbjedi nastavni program i u situacijama kada u razredu ima manje od 18 ucenika.
Javna diskusija o problemu djece iz Konjevic Polja se, po meni nepravedno, fokusirala samo na jedan dio problema.
Skola u Konjevic Polju, u kojoj ima oko 150 Bosnjacke djece je podruznica skole u Kravici u kojoj nastavu pohadja oko 80 Srpske djece. Ta cinjenica, izmedju ostalog, je upotrebljena za odredjivanja sastava skolskog odbora koji cini roditelji i u kojem roditelji Bosnjacke etnicke pripadnosti predstavljeni u daleko manjem broju od onogo koji bi trebao biti s obzirom na brojeve koje sam naveo. Potom, djeci se kao strani jezik nudi iskljucivo Ruski, itd…..
Po meni, u slucaju Konjevic Polja radi se o sistemskoj diskriminaciji. Osim pokazivanja politicke snage ne postoji argument koji moze racionalno opravdati ponasanje ministra obrazovanja RS-a i Vlade ciji je clan.
Smatram kao sto sam i napisao, da je neophodno napustiti cijeli koncept obrazovanja koji pociva na etnickoj podjeljenosti jer
postojanje tzv. nacionalne grupe predmete nema osnova ni u naucnom, ni u pedagoskom smislu.
A sto se tice onih koji traze rjesenje u okviru postojeceg sistema...
Ono sto zacudujuje je sljedece; toliko se politicara na vise nego javan nacin ukljucilo u trazenje rjesenja za ovaj problem, a rjesenje odavno postoji, i daje odlicne rezultate, u Distriktu Brcko.
p.k.
A ja se slažem s tobom da bi bilo neophodno napustiti podijeljeni koncept obrazovanja...
-
Pedja Kojovic
#228 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
cyprus
"...postojećih zakona, što se manifestuje kroz diskriminaciju
…"
Slazem se, uz malu ispravku;
"..sto je iskoristeno za diskriminaciju…"
p.k.
"...postojećih zakona, što se manifestuje kroz diskriminaciju
Slazem se, uz malu ispravku;
"..sto je iskoristeno za diskriminaciju…"
p.k.
- Helikopter
#229 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
I sta bi ti sada da Bosnjacka djeca uce srpsku istoriju, geografiju, biologiju itd. umjesto Bosnjacku istoriju, geografiju, biologiju , kulturu, religiju?Pedja Kojovic wrote:cyprus
Malo pojasnjenje; okvirni dogovor o kojem je rijec ne postavlja broj ucenika kao uslov, odnosno, jednostavnije receno, daje zakonsku osnovu RS-u da obezbjedi nastavni program i u situacijama kada u razredu ima manje od 18 ucenika.
Javna diskusija o problemu djece iz Konjevic Polja se, po meni nepravedno, fokusirala samo na jedan dio problema.
Skola u Konjevic Polju, u kojoj ima oko 150 Bosnjacke djece je podruznica skole u Kravici u kojoj nastavu pohadja oko 80 Srpske djece. Ta cinjenica, izmedju ostalog, je upotrebljena za odredjivanja sastava skolskog odbora koji cini roditelji i u kojem roditelji Bosnjacke etnicke pripadnosti predstavljeni u daleko manjem broju od onogo koji bi trebao biti s obzirom na brojeve koje sam naveo. Potom, djeci se kao strani jezik nudi iskljucivo Ruski, itd…..
Po meni, u slucaju Konjevic Polja radi se o sistemskoj diskriminaciji. Osim pokazivanja politicke snage ne postoji argument koji moze racionalno opravdati ponasanje ministra obrazovanja RS-a i Vlade ciji je clan.
Smatram kao sto sam i napisao, da je neophodno napustiti cijeli koncept obrazovanja koji pociva na etnickoj podjeljenosti jer
postojanje tzv. nacionalne grupe predmete nema osnova ni u naucnom, ni u pedagoskom smislu.
A sto se tice onih koji traze rjesenje u okviru postojeceg sistema...
Ono sto zacudujuje je sljedece; toliko se politicara na vise nego javan nacin ukljucilo u trazenje rjesenja za ovaj problem, a rjesenje odavno postoji, i daje odlicne rezultate, u Distriktu Brcko.
S druge strane izgleda da su i takozvane Bosnjacke stranke i njihovi politicki predstavnici direktno negdje vec poodavno potpisali ovaj sporazum/zakon sa R. Srpskom politicarima iza ledja i znanja cijelog Bosnjackog naroda. Znaci s tim medjuentiteskim sporazumom/zakonom su pustili Bosnjake niz vodu i pustili R, Srpsku da im nametne srpske nacionalne predmete istorije, geografije, jezika, religije itd. Ako sam u pravu onda i nije cudno nista sta se desava bosnjackoj djeci i povratnicima iz Konjevic polja ili drugih Bosnjackih pripadnika u drugim sredinama u R. Srpskoj. [/quote]
- cyprus
#230 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Helikopter prevazišao sam sebe
Bošnjačka geografija
Bošnjačka historija
Bošnjačka religija
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija

PS Peđa slažem se, to je bolja formulacija...
Bošnjačka geografija
Bošnjačka historija
Bošnjačka religija
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija
- Helikopter
#231 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Moje misljenje je moje misljenje, tvoje misljenje je tvoje misljenje u kojima se mi naravno razmoilazimocyprus wrote:Helikopter prevazišao sam sebe![]()
Bošnjačka geografija![]()
Bošnjačka historija![]()
Bošnjačka religija![]()
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija![]()
![]()
i sta bi ti da Srbi i Hrvati imaju svoju nacionalnu istoriju, jezik, geografiju, biologiju, religiju, kulturu itd a do narod i nacija Bosnjaci nemaju pravo na svoje nacionalne interese skolstva i njihovih nacionalnih predmeta.
- Chmoljo
#232 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
bogami dragog, počeo sam čitati. došao do negdje četvrte gdje se počelo zakuhavati i dobio sam migrene...
hajte se probajte skulirati na ovoj temi. neću je ključati, čisto da vidim jeste li u stanju poslije ovog upozorenja, izdržati do sabaha bez bana.
a ono što nisam pročitao... naknadno
pa ko osvane, osvane
hajte se probajte skulirati na ovoj temi. neću je ključati, čisto da vidim jeste li u stanju poslije ovog upozorenja, izdržati do sabaha bez bana.
a ono što nisam pročitao... naknadno
-
Bodkin
#233 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Helikopter wrote:Moje misljenje je moje misljenje, tvoje misljenje je tvoje misljenje u kojima se mi naravno razmoilazimocyprus wrote:Helikopter prevazišao sam sebe![]()
Bošnjačka historija![]()
Bošnjačka religija![]()
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija![]()
![]()
i sta bi ti da Srbi i Hrvati imaju svoju nacionalnu istoriju, jezik, geografiju, biologiju, religiju, kulturu itd a do narod i nacija Bosnjaci nemaju pravo na svoje nacionalne interese skolstva i njihovih nacionalnih predmeta.
Last edited by Bodkin on 17/11/2013 18:02, edited 1 time in total.
- cyprus
#234 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Haj živ bio, prije zaključavanja probaj objasnit kakva je to srpska nacionalna biologija, kakva hrvatska, a kakva bošnjačka... Žarko me interesujeHelikopter wrote:Moje misljenje je moje misljenje, tvoje misljenje je tvoje misljenje u kojima se mi naravno razmoilazimocyprus wrote:Helikopter prevazišao sam sebe![]()
Bošnjačka historija![]()
Bošnjačka religija![]()
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija![]()
![]()
- Paranoid
#235 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Helikopteru se ovde može sve i svašta tolerisat, dok Pedji kojem su neki ovde dali svoj glas ne bi trebao da dozvoli da njegova ličnost bude izložena provokacijama...bili oni nižerazredni novinari ili forumaši..svejedno.cyprus wrote:Helikopter prevazišao sam sebe![]()
Bošnjačka historija![]()
Bošnjačka religija![]()
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija![]()
![]()
Njegovo učešće na ovoj temi samo šteti njegovom imenu i ideji NS.
-
fixer
#236 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Cuj biologija!cyprus wrote:Helikopter prevazišao sam sebe![]()
Bošnjačka historija![]()
Bošnjačka religija![]()
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija![]()
![]()
-
Bodkin
#237 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
obrezana cuna oplodi u ovom slucajufixer wrote:Cuj biologija!cyprus wrote:Helikopter prevazišao sam sebe![]()
Bošnjačka historija![]()
Bošnjačka religija![]()
i kao šlag na tortu:
Bošnjačka biologija![]()
![]()
PS Peđa slažem se, to je bolja formulacija...u kojem dijelu se bosnjacka razlikuje od srpske?
- Helikopter
#238 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Ako je sta do mene, reci odmah da se povucem jer ovdje su neki forumasi timski organizovani sa zajednickim misljenjem i ne tolerisu tudja i razlicita misljena u vezi bilo cega. Spustaju se na personalna vrijedjanja a ne da daju konstruktivne komentare ili rjesenja odredjenih problema u bilo kakvoj temi.Chmoljo wrote:bogami dragog, počeo sam čitati. došao do negdje četvrte gdje se počelo zakuhavati i dobio sam migrene...
a ono što nisam pročitao... naknadnopa ko osvane, osvane
![]()
- Chmoljo
#239 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
joj što vi nekada umišljate raznorazne medijske mašinerije koje hodaju forumima i "bore" se za državne ili uskopolitičke interese...

-
palermo
#240 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
pa sad, kad bi se uspio pronaći balans izmedju asimilacije i sgregacije u obrazovanju, to bi značilo putokaz za druge sfere života. Ali ishodište problema nije u obrazovnom sistemu nego u politici, tačnije različitim političkim opcijama i viđenjima budućnosti Bosne i Hercegovine.Pedja Kojovic wrote:palermo
Sasvim je sigurno da je moguce pronaci balans izmedju asimilacije i segregacije u obrazovanju.
Ali kao sto i sami kazete, rjesenje tog problema, ne rjesava sustinu problema jer je sustina problema naseg obrazovnog sistema u tome sto buduce generacije BiH gradjana ne priprema da bi se ravnopravno mogli takmiciti za poslove za svojim evropskim vrsnjacima nego za ulogu jeftine radne snage.
p.k.
Ovo drugo vezano za kvalitet obrazovanja je neka druga priča, ja čak i ne mislim da se u BiH ne može kvalitetno obrazovati, to što je to nedostupno svima je jedno sasvim drugo pitanje koje zalazi u karakter samoga društva, odnosa u njemu itd.
-
direstraits0078
#241 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
Nemoj misliti da je forum zanemaren od kreatora politika. Nije bitan kao dzuma petkom ili misa nedjeljom, ali nije za potcjenjivati. Pedja Kojovic je to prepoznao i veoma je aktivan (u okvirima prethodne recenice, naravno) na forumu, kao i jos nekolicina clanova Nase stranke, ali i drugih, pretezno nacionalistickih stranaka, pa i onih koje se svrstavaju u socijalisticke/liberalne/lijeve/centra.Chmoljo wrote:joj što vi nekada umišljate raznorazne medijske mašinerije koje hodaju forumima i "bore" se za državne ili uskopolitičke interese...
- Chmoljo
#242 Re: Peđa Kojović i nacionalistička priča
ma jašta...
elem, tema nema razloga da postoji, a osvanuo nije
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» osrbih_do_groba
možda bi ostao tj. vratio se poslije nekog vremena, da se sa ovim nisi zakačio na voz za Banoviće...
elem, tema nema razloga da postoji, a osvanuo nije
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» osrbih_do_groba
možda bi ostao tj. vratio se poslije nekog vremena, da se sa ovim nisi zakačio na voz za Banoviće...
osrbih_do_groba wrote:
Padobranac, tada je bilo studij i rad jer ti u Teheranu nije bilo moguće naći zaposlenje ( isto kao da su svi Bošnjaci zaposleni, pa tebi kao nebošnjaku namjerno nisu dali posao - tvoja tadašnja teza )
Za tvoje suborce sa brda ću uvijek "vrištati", to nije tajna niti se toga stidim. "Vrištim" na neljude koji su ubijali Grad i njegovu djecu.
Kao što sam i mislio. " Da mi nisi uzeo moje igračke ja bih..."
Roditelji NE BIRAJU ništa izuzev vjeronauke i predmeta kutlure religija. Ako odaberu vjeronauku onda biraju koju od ponuđenih žele - islamsku, katoličku, pravoslavnu, ostalo.
Oko rada za vrijeme blagdana se trenutno vodi rasprava u KS i nadam se da će se to pitanje regulirati.
Ti za mene šovinistička svinja i provokator koja nema ni trun obraza, ali bez obzira na to imam dovoljno stpljenja da vodim argumentiranu raspravu. Ali za takvo što se mora imati argumente koje ti izuzev svojih riječi nemaš.