PDV 23%

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

8. sekretar SKOJ-a

#51 Re: PDV 23%

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

nellington wrote:Dame i gospodo, zašto meni ovo izkleda kao još jedan 'boškobuhizam' F. Kasumovića? Naime, lijevonavedeni F.K. očito uživa u bacanju bombi u svakoj prilici (bilo to na temu bankrota države, povećanja PDVa, etc), pri čemu se ponaša kao okorjeli opozicionar - napadajući trenutnu politiku, predlažući radikalne rezove kakve niti jedan ekonomski tehničar s 4 razreda srednje škole ne bi mogao opravdati, a mi ih čujemo od 'stručnjaka' na odgovornoj poziciji. Na kraju ne bude ništa novo, a narod klima glavom i veli kako je ovaj F. K. pametan... Vječiti opozicionar iz vladajuće stranke - koji neće da prihvati isturenu poziciju, nego se drži pozicije zamjenika ministra, da se ima gdje sakriti po potrebi.
Boško Buha = škoBo haBu => nije boškobuhizam, nego škobohabuizam=bacanje bombi, bombanje,... :mrgreen:
A-R-N-I

#52 Re: PDV 23%

Post by A-R-N-I »

nellington wrote:Dame i gospodo, zašto meni ovo izkleda kao još jedan 'boškobuhizam' F. Kasumovića? Naime, lijevonavedeni F.K. očito uživa u bacanju bombi u svakoj prilici (bilo to na temu bankrota države, povećanja PDVa, etc), pri čemu se ponaša kao okorjeli opozicionar - napadajući trenutnu politiku, predlažući radikalne rezove kakve niti jedan ekonomski tehničar s 4 razreda srednje škole ne bi mogao opravdati, a mi ih čujemo od 'stručnjaka' na odgovornoj poziciji. Na kraju ne bude ništa novo, a narod klima glavom i veli kako je ovaj F. K. pametan... Vječiti opozicionar iz vladajuće stranke - koji neće da prihvati isturenu poziciju, nego se drži pozicije zamjenika ministra, da se ima gdje sakriti po potrebi.

brzo mu je zaboravljen kriminalni pokusaj reketiranja prvoplasiranog na tenderu za opremanje namjestaja institucija BIH (citaj " doma korupcije")
mastermirne

#53 Re: PDV 23%

Post by mastermirne »

komi wrote:ali ja sam glasala za (stranku koja nije na vlasti u KANTONU ali jeste na nivou BiH) posljednja izjava osobe koja 5 dana kuka jer penzije kasne...

reko biće ti sljedeći put desetog... pa se sjeti na izborima dana kad je kasnila lova :cry:

svi su oni isti :lol: :lol: :lol: :lol: je bio klasični odgovor

ovo su razgovori s školovanim ljudima... kakvi li su po maglićima i perućicama onda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hajde mi dokaži da nisu isti!!! Kada dokažeš da neka stranka u BIH ima ljude koji nisu Bosanci ja za njih glasam, jer buraz svi su ljudi dosli iz istog koša ovaj Bosanski koš ima dosta pokvareni zrna pšenice :)))
nellington

#54 Re: PDV 23%

Post by nellington »

8. sekretar SKOJ-a wrote: Boško Buha = škoBo haBu => nije boškobuhizam, nego škobohabuizam=bacanje bombi, bombanje,... :mrgreen:
Tako je druže sekretaru, ja sam koristio ovu književniju varijantu fraze :lol:
don vito

#55 Re: PDV 23%

Post by don vito »

Papak slovenacki konta da je pametniji od naseg Fude Kasumovica
Pahor spušta poreze: PDV sa 20 na 8,5 posto zbog veće zaposlenosti i potrošnje

DOK HRVATSKA Vlada građanima uvodi harač i povećava stopu PDV-a, slovenski kolega Jadranke Kosor, premijer Borut Pahor, prihvatio je smanjenje toga poreza za obrtnike sa dosadašnjih 20 na 8,5 posto.

Taj će porez plaćati oni koji imaju realizaciju od 400 tisuća eura, dok je do sada i to iznosilo manjih 208 tisuća eura. Slovenska Vlada očekuje da će tim potezima povećati zaposlenost stanovništva u ovoj recesijskoj godine te očekuju i smanjenje zone sive ekonomije u svojim granicama. Niži slovenski PDV građani će osjetiti kod korištenja frizerskih usluga te kupovina knjiga, manjih popravaka u kući te u kupovini obuće i odjeće, pišu slovenski mediji.

Ovo nije samo privremena, krizna mjera slovenske Vlade nego namjeravaju tu manju stopu PDV-a na ove proizvode i usluge zadržati i nakon kraja 2010. godine. Za razliku od hrvatske Vlade koja svojim mjerama suzbija potrošnju i osiromašuje već siromašno stanovništvo, ovim mjerama Vlada Boruta Pahora pokušava povećati potrošnju i građanima ostaviti što više novca za recesijsko razdoblje.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/paho ... 45087.aspx
atko

#56 Re: PDV 23%

Post by atko »

S obizrom da prvi zakon o odrzanju nase gluposti glasi: ne mogu oni poskupiti hljeb koliko mi mozemo smanjiti potrosnju istog.

Dakle sve je pod kontrolom i po zakonu ;)
barby02

#57 Re: PDV 23%

Post by barby02 »

Nemojte brinuti, ja cekam da dodje preko 30 % e onda imamo kolektivni odmor :D i "dernecicemo" na cjelodnevnim /nocnim strajkovima :bih: Spremajte deke, satore i zimsku odjecu, pa cemo polako i natenane. .valjda cemo BAR tada :(
djana h

#58 Re: PDV 23%

Post by djana h »

barby02 wrote:Nemojte brinuti, ja cekam da dodje preko 30 % e onda imamo kolektivni odmor :D i "dernecicemo" na cjelodnevnim /nocnim strajkovima :bih: Spremajte deke, satore i zimsku odjecu, pa cemo polako i natenane. .valjda cemo BAR tada :(
Mozda neces dugo cekati na taj "mali "procenat,a sumnjam da cemo i tada ista uraditi i barem se javno pobuniti,a neeee :run:
mostarac

#59 Re: PDV 23%

Post by mostarac »

Dok gorivo u Evropi pojeftinjuje u nas je opet na benzinskim pumpama cifra dostigla magicnih 2,00 KM.
Sad ce opet sve da poskupi pravdajuci se cijenom goriva, iako su danasnje cijene formirane po cijenama goriva od 2,20 KM, a nisam primjetio da je nesto pojeftinilo kad je gorivo spalo na 1,60.

Zatim ce da nam nametnu novi harach pa ce onda sve opet da poskupi i tako u nedogled dok ne skapamo, ali da se pobunimo nema sanse.
Ova drzava od rata do danas nije imala demonstracije na kojima je bilo vise od 10.000 ljudi, a nalazi se u totalnom kolapsu sto dovoljno govori o nama kao ljudima. Uz sve to sve te demonstracije se pretvore u ponizne molbe da nam daju sadaku, a ako eventualno i imaju neke sanse da se pretvore u nesto konkstruktivno onda se pocne sa izvinjenjima Taji i ogradjivanjem, jer se u napadu nestasluka :D neko drznuo da baci kamen ili jaje na zgradu vlade kantona. Istini za volju tu zgradu finansiramo mi, pa ako nam je ceif mozemo je spaliti do temelja. Ako mozemo finansirati sve njihove ljubavnice, vikendice, BBI centre i slicne idiotarije onda vala mozemo i za svoj ceif finansirati obnovu zgrade jedne od vlada.

Nece oni molbama doci pameti, nego samo batinom. Demonstracije zato i ne uspjevaju jer se pretvaraju u kolektivne molbe, a nisu ono sto ova bagra zasluzuje, a to je da budu demonstracije od kojih im se gace tresu. Zato nam i rade ovo sta nam rade i neka rade, jer im se moze, jer smo ovce i jer smo kukavice i jer smo navikli biti ponizne sluge svojih priglupih gospodara i jer nas usmjeravaju kako im padne napamet. Ma igraju se s nama i smiju nam se. Svaka nam cast, nama je lijepo taman kako smo zasluzili i zasluzujemo povecanje poreza ne za 6 nego za 36 posto.
Gladuj stoko, nisi nista bolje ni zasluzila nego njihove otpatke na tvojim pasnjacima.
barby02

#60 Re: PDV 23%

Post by barby02 »

mostarac :thumbup: svaka ti dala
posto im je vjerovatno ruzno slusati nase molbe a nasilni nismo, mozemo bar troglasno uvjezbati za harac: hljeba, hljeba gospodaru ! :x
mostarac

#61 Re: PDV 23%

Post by mostarac »

samo da ozivim ovu "nezanimljivu" temu jer cemu pricati o ovome kad se moze lijepo govorit o cetinicima, ustasama, islamofobiji i slicnim ultra mega zanimljivim temama.
Koga jos briga za ovako nebitne stvari poput PDV-a?
uvjek dobar gost

#62 Re: PDV 23%

Post by uvjek dobar gost »

Ma neka dignu na 34% kad smo marva bez samopoštovanja... nit cjenimo svoje vrijeme, svoj novac, svoj život... ništa mi ne cijenimo samo šutimo i calenzi....

Znam ja nas ebo ti nas.......
samo malo

#63 Re: PDV 23%

Post by samo malo »

A i kad neko ustane na proteste, obavezno od sudionika protesta cujes recenicu "pa ovo je sramota sta nam rade, jesmo li mi zato za njih glasali i na vlast ih doveli?!?!" :D

Samo vi glasajte za njih, nadam se da ce sljedeci put pustiti policiju na vas, uz usvojen zakon u parlamentu da ce se policija ubuduce placati po ucinku, odnosno po razbijenoj glavi demonstranata-neprijatelja narodne vlasti i drzave.

Oni vicevi o Muji i Sulji ipak nisu plod necijeg hira.
nellington

#64 Re: PDV 23%

Post by nellington »

Ako će doći i Zlaja sa računima da nešto objasni Terziću, i onaj stručnjak Z. Hurtić, eto me :lol:
Miralem80

#65 Re: PDV 23%

Post by Miralem80 »

ja potpuno podrzavam ovu inicijativu i treba tako...kod nas je nezaposlenost po statistickim podatcima oko 60%, a kad malo bolje razgledas oko sebe to se sve voze auta od stotinjak hiljada ide se na mondenska ljetovalista prave se vikendice po planinama...a sve se nema para i sve mi siromasni

neki dan sjeo u jednu obliznju kafanu narucimo 2-3 kafice, koju kiselu vodi i uglavnom ispade racun oko 10 km i trazim ja od konobara ( koji je usput i moj komsija) racun...gleda on mene i kaze "ŠTA ČE TI" ... cuj sta ce mi...on radi sa svojih 19 godina ko konobar, ima platu 900 km, vozi auto 200 metara do posla nigdje nije osiguran i ne placa nikakve doprinose...i jos me pita sta ce ti racun...i kako od takvih "nezaposlenih" naplatiti porez...pa lijepo preko PDV...budi ti "nezaposlen" koliko ti volja, ali profesori, doktori, sudije i svi oni koji svojim postenim radom i znanjem zaradjuju novac ne zasluzuju da budu manje placeni od "nezaposlenog/ih" konobara sa zavrsenih 3 razreda zanatske skole koji usput imaju vecu platu nego profesori u skolama, asistenti na fakultetima....

treba povecati PDV i vise od 23 % jer samo tako ova drzava moze i da opstane i samo tako mozemo smanjiti i natjerati "nezaposlene" koji voze skupa kola da postanu " zaposleni".
a sad jedno pitanje...jeste li ikad prijavili nadleznoj inspekciji ijednog poslodavca da ima u radnom odnosu uposlenike koji nisu prijavljeni???
uvjek dobar gost

#66 Re: PDV 23%

Miralem80 wrote:ja potpuno podrzavam ovu inicijativu i treba tako...kod nas je nezaposlenost po statistickim podatcima oko 60%, a kad malo bolje razgledas oko sebe to se sve voze auta od stotinjak hiljada ide se na mondenska ljetovalista prave se vikendice po planinama...a sve se nema para i sve mi siromasni

neki dan sjeo u jednu obliznju kafanu narucimo 2-3 kafice, koju kiselu vodi i uglavnom ispade racun oko 10 km i trazim ja od konobara ( koji je usput i moj komsija) racun...gleda on mene i kaze "ŠTA ČE TI" ... cuj sta ce mi...on radi sa svojih 19 godina ko konobar, ima platu 900 km, vozi auto 200 metara do posla nigdje nije osiguran i ne placa nikakve doprinose...i jos me pita sta ce ti racun...i kako od takvih "nezaposlenih" naplatiti porez...pa lijepo preko PDV...budi ti "nezaposlen" koliko ti volja, ali profesori, doktori, sudije i svi oni koji svojim postenim radom i znanjem zaradjuju novac ne zasluzuju da budu manje placeni od "nezaposlenog/ih" konobara sa zavrsenih 3 razreda zanatske skole koji usput imaju vecu platu nego profesori u skolama, asistenti na fakultetima....

treba povecati PDV i vise od 23 % jer samo tako ova drzava moze i da opstane i samo tako mozemo smanjiti i natjerati "nezaposlene" koji voze skupa kola da postanu " zaposleni".
a sad jedno pitanje...jeste li ikad prijavili nadleznoj inspekciji ijednog poslodavca da ima u radnom odnosu uposlenike koji nisu prijavljeni???

Ova država ne treba da opstane treba da dotakne dno da bi mi možda kao Albanci skontali šta i kako... kad kažem ne treba da opstane... ni PDV od 73% nama neće pomoći jer nemamo kadar koji može da nas izvuče. Na pozicijama su ljudi koji nemaju pojma, koji ni marke od inicijalnog PDV-a nisu utrošili u razvoj poljoprivrede u poticaj malih i srednjih preduzeća... koji nemaju viziju kako će ova zemlja da izgleda za pet godina....
Svi kantoni, sve opštine i oba entiteta su u dubiozi, punjenje budžeta je manje za otprilike 30%... novac od ovog dodatnog PDV-a bi se utrošio na krpljenje rupa i spašavanje narednih izbora....

Nama stoje novci kod predpristupnih fondova EU, nama stoji novac kod razvojnih banaka i sve u svemu ovaj koncept vlasti sa svim svojim metuzalemima i lopovima koji je čine... ne može pomoći sve da je PDV 93%, a problemi rada na crno i neplaćanja poreza po bilo kom osnovu se rješavaju na druge načine.... šta je sa porijeklom imovine i trošenjem u skladu sa prijavljenim primanjima....

Ja sam par puta prijavljivao pekaru Grbavica zbog ne izdavanja računa kao i mesnicu Mujanović... i nikad se ništa nije desilo....
Miralem80

#67 Re: PDV 23%

Post by Miralem80 »

e pa MI SMO IH BIRALI ili mozda nismo kako ko.
uvjek dobar gost

#68 Re: PDV 23%

Miralem80 wrote:e pa MI SMO IH BIRALI ili mozda nismo kako ko.
ja ih birao nikad nisam... no recimo ovako.. premijer bivši (nedokazani kriminalac i mešetar) je bio i moj premijer uprkos činjenici da ja za njegovu stranku nikad glasao nisam.... tako je sad i Mujezinović moj premijer... il Špirić.... ili ini paraziti na vlasti oni predstavljaju sve nas, a ne samo predstavnike svojih naroda i narodnosti... ... i jeste moje je demokratsko pravo ali i obaveza da im pokažem koliko sam nezadovoljan (ili zadovoljan)... sad drugi par kobaja je što smo mi generalno taki kaki smo i što se lako mirimo sa crnjacima... uz onu rečenicu... ma šuti kako je dobro je... i iskaži sebe na crvenom ćilimu puni unutrašnjeg akomuliranog nezadovoljstva, a nema veze što ćemo još malo umjesto hljeba jesti kolače.. !?!

Sve u svemu da smo kao što nismo prvo bi u Miljacku bacili Bibera ,a onda sve ostale , podcrtavam sve ostale jer kod nas je i opozicija većim dijelom LAŽNA !
Miralem80

#69 Re: PDV 23%

Post by Miralem80 »

OK eto sad kao znamo koja sve stranka iza sebe ima kojekakvih mutnih radnji...znamo to godinam, ali oet sve je isto...

sta mislite hoce li na narednim izborima opet pobijediti ovi sa kojima nam je " blio dobro" i za koje smo govorili " suti kako je moglo biti, dobro smo prosli" ili možda stranka nekoga ko je dokazani partiot cjelovite države i posten covjek u sta se mogla uvjeriti cijela BiH, covjek sa postenim i cistim imenom i prezimenom Sefer Halilović.
uvjek dobar gost

#70 Re: PDV 23%

Ja bih volio da bilo ko drugi uzme izbore, što se mene tiče može i Sefer... ali uz pomoć vjerskih zajednica mislim da pobjeđuju opet lopovi, varalice i mešetari ...... na moju veliku žalost. No mene to neće omesti da djelujem do tada i apelujem na ljude da glasaju ali ne da glasaju za nacionalističku bratiju na vlasti....
uradi sam

#71 Re: PDV 23%

Post by uradi sam »

Ma tesko nama sa nama vaki' kakvi smo, PDV 23% ma treba ga dignut 230% i neka ga podignu ja nemam ni Auto, ni struje, vode imam sa pivare jos je dovlacim u kanisterima :-D , jedino na .ovna ako budemo morali placat PVD ili ti VBR kako ga ja nazivam, onda me moze pogodit..A sto se tice izbora samo glasati za nacionalne stranke nista drugo, pa mislim ako ne bi smo glasali za nacionalemafiju kako ce oni placati PDV...I kako da nama bude bolje .......:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply