Paznja pjesaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jack Be Nimble

#151 Re: Paznja pjesaci

Post by Jack Be Nimble »

respo wrote: nema sta pratiti
ne platis ne mozes izvaditi licnu ne mozes izvaditi rodni list ne mozes pasos ne mozes registrovati auto ne mozes nista :D pa ti ne plati
Ako si stranac ili dijasporac koji ima vec te sve dokumente ili nema pa ga zaboli uvo, da li im onda zabrane povratak ili izlazak iz zemlje? :)

Ako dobijes kaznu u Federaciji i odes u RS da izvadis rodni/vozacku da li ce ti oni iz RS reci 'hej momcino trebas njima platiti?'
respo

#152 Re: Paznja pjesaci

Post by respo »

Jack Be Nimble wrote:
respo wrote: nema sta pratiti
ne platis ne mozes izvaditi licnu ne mozes izvaditi rodni list ne mozes pasos ne mozes registrovati auto ne mozes nista :D pa ti ne plati
Ako si stranac ili dijasporac koji ima vec te sve dokumente ili nema pa ga zaboli uvo, da li im onda zabrane povratak ili izlazak iz zemlje? :)

Ako dobijes kaznu u Federaciji i odes u RS da izvadis rodni/vozacku da li ce ti oni iz RS reci 'hej momcino trebas njima platiti?'
stranac dijasporac najvjerovatnije placa odmah na licu mjesta

dok i kod ovoga sto pominjes ode u rs da izvadi neki dokument je isto kao da vadis u sarajevu cips je uvezan za citavu drzavu a ne samo za federaciju
Jack Be Nimble

#153 Re: Paznja pjesaci

Post by Jack Be Nimble »

Svidja mi se kako to sve obavljaju, sem ovo za dijasporu :)

hvala na odgovorima
NekoIzMase

#154 Re: Paznja pjesaci

Post by NekoIzMase »

respo wrote: stranac dijasporac najvjerovatnije placa odmah na licu mjesta
A sta ako ima samo kreditnu karticu, kako onda naplate :mrgreen:
respo

#155 Re: Paznja pjesaci

Post by respo »

NekoIzMase wrote:
respo wrote: stranac dijasporac najvjerovatnije placa odmah na licu mjesta
A sta ako ima samo kreditnu karticu, kako onda naplate :mrgreen:
ima onda bankomat mada nisam siguran kako strance kaznjavaju
Jack Be Nimble

#156 Re: Paznja pjesaci

Post by Jack Be Nimble »

respo wrote: ima onda bankomat mada nisam siguran kako strance kaznjavaju
Ma kada treba sirotinju guliti onda ce naci nacina :!:
law2

#157 Re: Paznja pjesaci

Post by law2 »

Jack Be Nimble wrote:
Sirotinja, dijaspora, bankomat .... :D
respo

#158 Re: Paznja pjesaci

Post by respo »

Jack Be Nimble wrote:
e jbg sada
ja ovdje 99% dijasporaca koje sam vidio se ponasa kao da imaju milione a ne da su sirotinja
Jack Be Nimble

#159 Re: Paznja pjesaci

Post by Jack Be Nimble »

respo wrote: e jbg sada
ja ovdje 99% dijasporaca koje sam vidio se ponasa kao da imaju milione a ne da su sirotinja
To je bio sarkazam sa moje strane :) , jer znam da se tako ponasaju neki. Ali ja kada sam tamo pokusavam se provuci kao student siromah koji je rodom iz Bihaca a trenutno u SA.
ranger

#160 Re: Paznja pjesaci

Post by ranger »

Moja jutrosnja situacija
Prelazim glavnu cestu iz pravca otoke prema domu zdravlja kumrovec. Vidim drotove s druge strane kod trafike uredno parkirali peticu u pjesackoj zoni, i pomislim pazi ih sto cekaju raju.
Sacekam zeleno (al fakat zeleno) predjem cestu do sina i krenem preci i cestu u smijeru ilidze i negdje u srednjoj pocinje treptati zeleno, znaci imam jos 3-4 koraka. Iz pravca buca potoka ugledam jureci bijeli VW Tiguan sa rotacionim svjetlom na krovu (iskljucenim) i on zuri da stigne na zeleno i ukljuci se na glavnu prema Ilidzi. I kako vidim da je pozurio ja lagano potrcim ih 3-4 koraka do trotoara. Pored mene neki covjek isto tako.
U tom trenutku nasa dva "cuvara" reda i zakona izlijecu i povicima alo momak i gospodine zaustave nas dvojicu. Dokumenta vako nako, kaze - sto pretrcavas na crveno. :shock:
Ja se s.ebo, inace sam aktivan vozac podrzavam policiju, narocito u ovoj akciji za pjesake, jer raja nije normalna gdje i kako prelazi cestu. Kazem mu normalno, bolan pa bilo je zeleno, kaze sto si ona trco?! Pa da me ne opali onaj bijeli Tiguan, rekoh mu. A on uzvrati standardnom: ja ovaj posao radim 10 godina, os ti mene ucit?
Nisam se svadjao, puko sam mu socijalu, de nemoj buraz vako nako. Pita gdje zivis radis li, rekoh na birou, sto i jesam.
Upisao me u blok, pitao me nesto os uplatnicu ili na adresu? Rekao sam da mi je svejedno i da radi sto sta hoce.
Ja se nadam da mi nece nista poslat, jer me u blok pisao a nisam bio bezobrazan.
Ali ako posalje kaznu, kakve su mi sanse na sudu? Posto u tom slucaju sam spreman ganjat se svim raspolozivim sretstvima jer fakat nisam napravio prekrsaj.
Imam kontakt podatke od tog covjeka koji je isto ko i ja zapisan za slucaj svjedocenja, raskrsnica ima nadzorne kamere a ja nisam nista potpisao.
alcho

#161 Re: Paznja pjesaci

Post by alcho »

ranger wrote:Moja jutrosnja situacija
Prelazim glavnu cestu iz pravca otoke prema domu zdravlja kumrovec. Vidim drotove s druge strane kod trafike uredno parkirali peticu u pjesackoj zoni, i pomislim pazi ih sto cekaju raju.
Sacekam zeleno (al fakat zeleno) predjem cestu do sina i krenem preci i cestu u smijeru ilidze i negdje u srednjoj pocinje treptati zeleno, znaci imam jos 3-4 koraka. Iz pravca buca potoka ugledam jureci bijeli VW Tiguan sa rotacionim svjetlom na krovu (iskljucenim) i on zuri da stigne na zeleno i ukljuci se na glavnu prema Ilidzi. I kako vidim da je pozurio ja lagano potrcim ih 3-4 koraka do trotoara. Pored mene neki covjek isto tako.
U tom trenutku nasa dva "cuvara" reda i zakona izlijecu i povicima alo momak i gospodine zaustave nas dvojicu. Dokumenta vako nako, kaze - sto pretrcavas na crveno. :shock:
Ja se s.ebo, inace sam aktivan vozac podrzavam policiju, narocito u ovoj akciji za pjesake, jer raja nije normalna gdje i kako prelazi cestu. Kazem mu normalno, bolan pa bilo je zeleno, kaze sto si ona trco?! Pa da me ne opali onaj bijeli Tiguan, rekoh mu. A on uzvrati standardnom: ja ovaj posao radim 10 godina, os ti mene ucit?
Nisam se svadjao, puko sam mu socijalu, de nemoj buraz vako nako. Pita gdje zivis radis li, rekoh na birou, sto i jesam.
Upisao me u blok, pitao me nesto os uplatnicu ili na adresu? Rekao sam da mi je svejedno i da radi sto sta hoce.
Ja se nadam da mi nece nista poslat, jer me u blok pisao a nisam bio bezobrazan.
Ali ako posalje kaznu, kakve su mi sanse na sudu? Posto u tom slucaju sam spreman ganjat se svim raspolozivim sretstvima jer fakat nisam napravio prekrsaj.
Imam kontakt podatke od tog covjeka koji je isto ko i ja zapisan za slucaj svjedocenja, raskrsnica ima nadzorne kamere a ja nisam nista potpisao.
A sta je ovo danas svi bi na sud da se naduravaju :lol:
Nemas nikakve sanse. Nadzorna kamera ne snima stalno vec one koji prodju kroz crveno ili prekorace brzinu.

Nego mene zanima, imaju li ovi razbojnici pravo da pitaju "gdje radis"? Mene do sada nikad nisu zaustavili bez tog pitanja.
harisaga

#162 Re: Paznja pjesaci

Post by harisaga »

Ja ne podrzavam policiju,kada je ovo u pitanju.VOzac sam al sam donedavno(otp 2,3 godine bio pjesak).Znaci mogu me ufatiti za mud*.Prava pjesaka nikakva.Policija uzima pravo prvenstva na pjesackim prelazima, autobus me zamalo zgazio na zebri(meni upaljeno zeleno) i jos bi se svadj'o...ljudi jednostavno ni ne pomisljaju da stanu na pjesackom,idu da te zgaze.Odavno prelazim gdje hocu,kome smeta nek mi nesto kaze pa cemo se svadjati.

Ja uvijek stanem na pjesackom,iako se i meni nekad zuri.Ipak ja vozim auto,sjedim u toplom i brzi sam.I ti ljudi negdje kasne,zar je problem stati pricekati 5 sekundi da neko predje?

Uglavnom.Policija-jedna velika 0.
addy_sa

#163 Re: Paznja pjesaci

Post by addy_sa »

pitanje od strane policije "gdje radiš" mi je postalo sastavni dio svake kontrole..al svake !! šta ga briga gdje radim il da li uopšte radim..ili je to, možda, pitanje na osnovu kojeg određuje kako će se postaviti i kaznu napisati, ne znam..
karanana

#164 Re: Paznja pjesaci

Post by karanana »

znam te sto su tu parkirani na otoci. i ja recimo kad prelazim cestu iz pravca konzuma prema mostu oni tu budu parkirani a auta koja isto idu iz pravca konzuma i hoce desno za ilidzu ne postoju pravo prelaza pjesaka na zelenom svjetlu. i kontam, vidi ih sjede u crnom golfu i nista ne rade. znaci ipak rade.
6.april

#165 Re: Paznja pjesaci

Post by 6.april »

Mene su pitali i za bračno stanje.
vozač

#166 Re: Paznja pjesaci

Post by vozač »

znaš kakve su ti šanse na sudu, imaš dvije solucije, jedna je da platiš i kaznu i sudske troškove, a druga je da ne platiš kaznu, ali platiš sudske troškove koji su veći nego kazna

evo ti moj primjer, otišao na sud zbog navodne brzine od 72 km/h, izmjerene onim njihovim radarom trafik, kako li se već zove, na sudu fino kažem sudiji "na osnovu čega oni dokazuju da je taj zapis na traci povezan sa mojim autom, imaju neku blijedu traku na kojoj je brzina, udaljenost, vrijeme, datum, a vozilo može biti bilo koje,"
pita sudija imate li fotografiju, policija kaže nemamo,
vozio sam u koloni, locirali me sa udaljenosti od 200 metara itd. itd., čak ni policajac ne zna kakve mi je boje vozilo, ni ko je bio sa mnom u autu, a sjeća se lafo razgovora sa mnom i mog negodovanja

uglavnom, da ne dužimo sa detaljima, presuda je bila sa obrazloženjem na 4 stranice, do zla da sam izrešetao nekoga

da ne bi na sudu držali moju stranu jer je zaista smiješno da ljude u ovoj državi kažnjavaju na osnovu nekakvih radara na kojima nema apsolutno ništa što može povezati vozilo na cesti i podatke sa trake, sud je fino meni ukinuo novčanu kaznu od 40 KM, na indirektan način me podržali, kaznio me (pazi smijurije) UKOROM, ko da sam u školi :lol: , a onda odredili da ja platim sudske troškove koji su za 10 KM veći od kazne :x i iznose 50 KM

tako su svi "zadovoljni", meni ukinuta novčana kazna, dobio ukor i moralnu satisfakciju (neće biti ni po drotovskom), sud zaradio pare, opet od mene, e sad ne znam šta će drotovi jer su oni ostali bez para u ovom slučaju, njihovu lovu uzima sud za naplatu troškova, mada je i njima sud dao za pravo čim su me kaznili ukorom, znači ipak sam kriv

poenta je, kako god da odeš na sud donji si, nećeš proći bez sudskih troškova koji su uvijek za nijansu veći od kazne, a možda još dobiješ i kaznu, pa ti vagaj
vozač

#167 Re: Paznja pjesaci

Post by vozač »

harisaga wrote:Ja ne podrzavam policiju,kada je ovo u pitanju.VOzac sam al sam donedavno(otp 2,3 godine bio pjesak).Znaci mogu me ufatiti za mud*.Prava pjesaka nikakva.Policija uzima pravo prvenstva na pjesackim prelazima, autobus me zamalo zgazio na zebri(meni upaljeno zeleno) i jos bi se svadj'o...ljudi jednostavno ni ne pomisljaju da stanu na pjesackom,idu da te zgaze.Odavno prelazim gdje hocu,kome smeta nek mi nesto kaze pa cemo se svadjati.

Ja uvijek stanem na pjesackom,iako se i meni nekad zuri.Ipak ja vozim auto,sjedim u toplom i brzi sam.I ti ljudi negdje kasne,zar je problem stati pricekati 5 sekundi da neko predje?

ima svega, i bezobraznih pješaka, a i vozača
od pješaka najgori su mi oni sa slušalicama na glavi, kao i oni koji zagaze na pješački uopšte se ne obazirući ima li auta, neki znaju i dotrčati na pješački,
najopasniji pješački su u vilsonovom, kako onaj kod prvog mosta kad me lijepo strah zakočiti i propustiti pješake jer svi iza mene jure i slažu mi sve na kamaru ako prikočim, tako i onaj drugi bliže mostu suade i olge, pogotovo nezgodan uz sunčano jutro i po mogućnosti uz nekog nafuranog klipana ili neku nadobudnu kobilu koja tako samouvjereno gazi korakom od 2-2,5 metra, ono kao ja sam tu, zakoči, a ti ideš oko 60, sunce probija kroz granje direktno u oči, ne vidiš slona koliko je boja na cesti i onda ti neka antilopa zakorači, nije mi se jednom desilo da moram ko lud prikočiti, pa ako je pješački ne znači da možeš skočiti na njega ko da nikog živog nema, pogledaj malo

isto je nezgodan i onaj na mostu kod elektroprivrede, valja mi stravu saliti kad zakočim pješacima, samo kontam ko će me spucati ili ko će iz trake pored mene da projuri, fakat ima svega

a nije ni onaj u kulovića za odbaciti, požurim da stignem na zeleno, kad tamo neka mlada iz brdsko planinskih krajeva, požurila i ona s jaranicom ispod ruke da pretrče :x
ranger

#168 Re: Paznja pjesaci

Post by ranger »

vozač wrote:
znaš kakve su ti šanse na sudu, imaš dvije solucije, jedna je da platiš i kaznu i sudske troškove, a druga je da ne platiš kaznu, ali platiš sudske troškove koji su veći nego kazna

evo ti moj primjer, otišao na sud zbog navodne brzine od 72 km/h, izmjerene onim njihovim radarom trafik, kako li se već zove, na sudu fino kažem sudiji "na osnovu čega oni dokazuju da je taj zapis na traci povezan sa mojim autom, imaju neku blijedu traku na kojoj je brzina, udaljenost, vrijeme, datum, a vozilo može biti bilo koje,"
pita sudija imate li fotografiju, policija kaže nemamo,
vozio sam u koloni, locirali me sa udaljenosti od 200 metara itd. itd., čak ni policajac ne zna kakve mi je boje vozilo, ni ko je bio sa mnom u autu, a sjeća se lafo razgovora sa mnom i mog negodovanja

uglavnom, da ne dužimo sa detaljima, presuda je bila sa obrazloženjem na 4 stranice, do zla da sam izrešetao nekoga

da ne bi na sudu držali moju stranu jer je zaista smiješno da ljude u ovoj državi kažnjavaju na osnovu nekakvih radara na kojima nema apsolutno ništa što može povezati vozilo na cesti i podatke sa trake, sud je fino meni ukinuo novčanu kaznu od 40 KM, na indirektan način me podržali, kaznio me (pazi smijurije) UKOROM, ko da sam u školi :lol: , a onda odredili da ja platim sudske troškove koji su za 10 KM veći od kazne :x i iznose 50 KM

tako su svi "zadovoljni", meni ukinuta novčana kazna, dobio ukor i moralnu satisfakciju (neće biti ni po drotovskom), sud zaradio pare, opet od mene, e sad ne znam šta će drotovi jer su oni ostali bez para u ovom slučaju, njihovu lovu uzima sud za naplatu troškova, mada je i njima sud dao za pravo čim su me kaznili ukorom, znači ipak sam kriv

poenta je, kako god da odeš na sud donji si, nećeš proći bez sudskih troškova koji su uvijek za nijansu veći od kazne, a možda još dobiješ i kaznu, pa ti vagaj
Ma da, i ja mislim da su mi sanse nikakve... oni su sluzbena lica i ta govna...
al eto nekako se nadam da mi nece nista poslat jer nisam bio bezobrazan mada... :run:
karanana

#169 Re: Paznja pjesaci

Post by karanana »

sta ti mogu uraditi kada ti kazna za ovo dodje a ti je ne platis?
harisaga

#170 Re: Paznja pjesaci

Post by harisaga »

vozač wrote:
harisaga wrote:Ja ne podrzavam policiju,kada je ovo u pitanju.VOzac sam al sam donedavno(otp 2,3 godine bio pjesak).Znaci mogu me ufatiti za mud*.Prava pjesaka nikakva.Policija uzima pravo prvenstva na pjesackim prelazima, autobus me zamalo zgazio na zebri(meni upaljeno zeleno) i jos bi se svadj'o...ljudi jednostavno ni ne pomisljaju da stanu na pjesackom,idu da te zgaze.Odavno prelazim gdje hocu,kome smeta nek mi nesto kaze pa cemo se svadjati.

ima svega, i bezobraznih pješaka, a i vozača
od pješaka najgori su mi oni sa slušalicama na glavi, kao i oni koji zagaze na pješački uopšte se ne obazirući ima li auta, neki znaju i dotrčati na pješački,
najopasniji pješački su u vilsonovom, kako onaj kod prvog mosta kad me lijepo strah zakočiti i propustiti pješake jer svi iza mene jure i slažu mi sve na kamaru ako prikočim, tako i onaj drugi bliže mostu suade i olge, pogotovo nezgodan uz sunčano jutro i po mogućnosti uz nekog nafuranog klipana ili neku nadobudnu kobilu koja tako samouvjereno gazi korakom od 2-2,5 metra, ono kao ja sam tu, zakoči, a ti ideš oko 60, sunce probija kroz granje direktno u oči, ne vidiš slona koliko je boja na cesti i onda ti neka antilopa zakorači, nije mi se jednom desilo da moram ko lud prikočiti, pa ako je pješački ne znači da možeš skočiti na njega ko da nikog živog nema, pogledaj malo

isto je nezgodan i onaj na mostu kod elektroprivrede, valja mi stravu saliti kad zakočim pješacima, samo kontam ko će me spucati ili ko će iz trake pored mene da projuri, fakat ima svega

a nije ni onaj u kulovića za odbaciti, požurim da stignem na zeleno, kad tamo neka mlada iz brdsko planinskih krajeva, požurila i ona s jaranicom ispod ruke da pretrče :x

Vozac,ne slazem se sa tvojim misljenjem.Pjesaci prelaze pjesacki kad zele i nikog ne trebaju cekati.Ako je okrenut prema pjesackom i jasno je da zeli preci ,vozac automobila mora stati.U svakoj evropskoj zemlji je tako,mnogi bi se iznenadili(ovi koji nisu imali prilike posjetiti neku razvijeniju zemlju) kako sve to izgleda.Jednostavno ako pridjes pjesackom svi staju.Naravno nasa realnost je drugacija,ovdje moras da krenes ko samoubica da bi ti neko zakocio,jos ti jebu sve po spisku kao odakle ti pravo da predjes na pjesackom,pa moras da se spustas na neciji nivo i da se svadjas na ulici. :D.A sta ce policija ko policija.Levati(vecina) deru gdje mogu,a najlakse je po pjesacima.Klinac ce on otici i popisati 30 "bijesnih" auta parkiranih ispred nekog lokala,nije frajer.
karanana

#171 Re: Paznja pjesaci

Post by karanana »

pazi vozaca shumahera sto je slikovit, ko basnopisac, sve je zivotinje naveo u opisu ljudi koji jednostavno prelaze cestu na mjestima gdje je to i predvidjeno. ima li ijedan pjesaci da nije opasan gdje nece nikakva antilopa, slon ili kobila iskociti pred neduzne vozace.

ne znam sta mi je mrze i kome bi prije jebo mater, vozacu koji mi svira i oduzima pravo prelaska pjesackog prelaza dok pjesacim ili vozacu koji mi svira i psuje iza mene dok sam ja u autu i propustam pjesake da predju cestu na njihovo zeleno svjetlo.
Last edited by karanana on 17/01/2012 15:49, edited 1 time in total.
krompir i riza

#172 Re: Paznja pjesaci

Post by krompir i riza »

karanana wrote:pazi vozaca shumahera sto je slikovit, ko basnopisac, sve je zivotinje naveo u opisu ljudi koji jednostavno prelaze cestu na mjestima gdje je to i predvidjeno.

ne znam sta mi je mrze i kome bi prije jebo mater, vozacu koji mi svira i oduzima pravo prelaska pjesackog prelaza dok pjesacim ili vozacu koji mi svira i psuje iza mene dok sam ja u autu i propustam pjesake da predju cestu na njihovo zeleno svjetlo.
obojici
jurgen

#173 Re: Paznja pjesaci

Post by jurgen »

karanana wrote:sta ti mogu uraditi kada ti kazna za ovo dodje a ti je ne platis?
Neš se moć registrovat :run:
alcho

#174 Re: Paznja pjesaci

Post by alcho »

jurgen wrote:
karanana wrote:sta ti mogu uraditi kada ti kazna za ovo dodje a ti je ne platis?
Neš se moć registrovat :run:
Za izbore? Ili za pjesacku dozvolu?
jurgen

#175 Re: Paznja pjesaci

Post by jurgen »

Mene nervira jer se sve radi u nekim naletima ali opet nije ravnopravno raspoređeno tj. zakon ne vrijedi za svakoga isto što će nažalost uvijek i biti. Opet ću samo da spomenem gazde kafana i lokala gdje murija ne smije ništa da radi jer stoka neće da plati parking i da prošeta nego parkira na sred ulice da ne možeš proći. Ljudi poslije pijanki su logično pijani, ne vjerujem da ih i kontrolišu jer tobože gdje ćeš tjerati mušteriju pa ko će nam kasu puniti da dobijemo plate. Nego jok, nađi neko neofirno mjesto i kažnjavaj ovaj ubogi narod kad prelaze ko ovce saobraćajnicu i standardno zaustavljaj obične automobile i izmišljaj prekršaj. Da ne bi sve crno ispalo, ima i poštenih policajaca ali generalno su ljudi jedan najobičniji šljam.

Imao sam i ja situaciju gdje je meni zeleno, želim preći ulicu ali skontam da ide auto i da će me zgaziti i izmičem se i psujem. Isto to auto prolazi kroz crveno ulazi u zabranu i parkira na nepropisnom mjestu, dok se nekim slučajem u svom tom čudu nađoše dva drota 5 metara od mjesta zbivanja i ne reaguju jer su krenuli na meso u Agronom na Grbavici (onda znate koja je raskrsnica). Nisam reagovao prema njima jer bi me sigurno počastili pričom da njima ne treba niko da soli pamet i da im govori kako će raditi posao. Pravo se ružno osjećam jer me boli nepravda, ne samo na ovom primjeru imao sam ih hejbet, što ako reagujem napravit ću sebi još veći problem, ako ne reagujem peći će me savjest i svakog slučaja ću se debelo sjećati kao što se i sjećam. Šta reći, koju poruku poslati, kome...
Last edited by jurgen on 17/01/2012 16:37, edited 1 time in total.
Post Reply