Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- BadSanta
#3626 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pitanje. Imam paypal, Visa Unicredit. I na kartici su mi se automatski pare prebacile. Medjutim ako dignem taj novac na bankomatu hoce mi oni uzeti neku proviziju?
-
Mike Ross
#3627 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
BadSanta wrote:Pitanje. Imam paypal, Visa Unicredit. I na kartici su mi se automatski pare prebacile. Medjutim ako dignem taj novac na bankomatu hoce mi oni uzeti neku proviziju?
Ako je debitna kartica (Visa electron) nece, ako je kreditna onda hoce uzeti 10KM provizije.
-
Mustang1
#3628 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mogu li ja otvoriti paypal bez kartice i da mi na njega neko uplati pare (do 20€) i da ja te pare potrosim na ebayu ili negdje ?
-
Homo Sapiens
#3629 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
S obzirom da svi kažu kako se više Visa electron kartica ne može dobiti u UniCredit banci, a na njihovoj stranici vidim u ponudi još neke Visa kartice, poput "Visa revolving" i "Zlatna visa", zamolio bih nekoga da mi kaže može li se preko njih primati novac sa PayPal-a, i jesu li to kreditne kartice ?? jer ne bih bio u mogucnosti da ih si priustim, s obzirom da sam nezaposlen 
-
Saka
#3630 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da, kreditne. Mozes primati pare ali kad dizes taj kes sa bankomata banka te dere sa 10KM po podizanju.Homo Sapiens wrote:S obzirom da svi kažu kako se više Visa electron kartica ne može dobiti u UniCredit banci, a na njihovoj stranici vidim u ponudi još neke Visa kartice, poput "Visa revolving" i "Zlatna visa", zamolio bih nekoga da mi kaže može li se preko njih primati novac sa PayPal-a, i jesu li to kreditne kartice ?? jer ne bih bio u mogucnosti da ih si priustim, s obzirom da sam nezaposlen
-
Mustang1
#3631 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel mogu kupovati sa paypala kada povezem karticu a prije nego je registrujem ? Prije je bio neki limit cini mi se
- Nabucco
#3632 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mustang1 wrote:Jel mogu kupovati sa paypala kada povezem karticu a prije nego je registrujem ? Prije je bio neki limit cini mi se
100$ je limit
-
oridjidji
#3633 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mozes priustiti debitnu i otvoriti sa njom paypal nalog. Prvo otvoris ziro racun, podneses zahtijev za debitnu karticu, onda napravis paypal account, verifikujes paypal account, kada to uradis, banka ce kroz desetak plus dana dobiti obavjestenje po koje ces morati otici u banku, da ti se isprinta i kod troznamenkasti ili cetveroznamenkasti unjeti na paypal profil. Nakon toga tvoj account je spreman za rat.Homo Sapiens wrote:S obzirom da svi kažu kako se više Visa electron kartica ne može dobiti u UniCredit banci, a na njihovoj stranici vidim u ponudi još neke Visa kartice, poput "Visa revolving" i "Zlatna visa", zamolio bih nekoga da mi kaže može li se preko njih primati novac sa PayPal-a, i jesu li to kreditne kartice ?? jer ne bih bio u mogucnosti da ih si priustim, s obzirom da sam nezaposlen
Poslje toga si spreman za online naplacivanje para preko paypala i placanje njime.
Doduse imao sam pristojnu ustedu na racunu, tako da je kod mene proslo glat to. Nisam znao da ima limit od 100 dolara.
-
DON_eARL
#3634 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Obično bude kroz sat vremena na izvodu i potrebno je samo pozvati podršku banke da ti pročitaju. Bar je tako kod RFB.oridjidji wrote:Mozes priustiti debitnu i otvoriti sa njom paypal nalog. Prvo otvoris ziro racun, podneses zahtijev za debitnu karticu, onda napravis paypal account, verifikujes paypal account, kada to uradis, banka ce kroz desetak plus dana dobiti obavjestenje po koje ces morati otici u banku, da ti se isprinta i kod troznamenkasti ili cetveroznamenkasti unjeti na paypal profil. Nakon toga tvoj account je spreman za rat.Homo Sapiens wrote:S obzirom da svi kažu kako se više Visa electron kartica ne može dobiti u UniCredit banci, a na njihovoj stranici vidim u ponudi još neke Visa kartice, poput "Visa revolving" i "Zlatna visa", zamolio bih nekoga da mi kaže može li se preko njih primati novac sa PayPal-a, i jesu li to kreditne kartice ?? jer ne bih bio u mogucnosti da ih si priustim, s obzirom da sam nezaposlen
Poslje toga si spreman za online naplacivanje para preko paypala i placanje njime.
Doduse imao sam pristojnu ustedu na racunu, tako da je kod mene proslo glat to. Nisam znao da ima limit od 100 dolara.
- Del_Boy1
#3635 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Znam da paypal uzima 1.95$ za verifikaciju kartice, koje nakon verifikacije vrati na račun, ali ne znam zašto su mi uzeli još 1$ dodatno koje nisu vratili, je li to neka provizija ili će se to vratit nekad? Kada sam išao po izvod u banku na njemu su pisale dvije neprocesuirane transakcije, 1$ i 1.95$, nakon verifikacije 1.95$ je vraćeno ali 1$ nije. Ko je to uzeo i zašto ako neko zna?
-
oridjidji
#3636 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
uradio sam to u unicredit. nisam obracao paznju na tu proviziju.DON_eARL wrote:Obično bude kroz sat vremena na izvodu i potrebno je samo pozvati podršku banke da ti pročitaju. Bar je tako kod RFB.oridjidji wrote:Mozes priustiti debitnu i otvoriti sa njom paypal nalog. Prvo otvoris ziro racun, podneses zahtijev za debitnu karticu, onda napravis paypal account, verifikujes paypal account, kada to uradis, banka ce kroz desetak plus dana dobiti obavjestenje po koje ces morati otici u banku, da ti se isprinta i kod troznamenkasti ili cetveroznamenkasti unjeti na paypal profil. Nakon toga tvoj account je spreman za rat.Homo Sapiens wrote:S obzirom da svi kažu kako se više Visa electron kartica ne može dobiti u UniCredit banci, a na njihovoj stranici vidim u ponudi još neke Visa kartice, poput "Visa revolving" i "Zlatna visa", zamolio bih nekoga da mi kaže može li se preko njih primati novac sa PayPal-a, i jesu li to kreditne kartice ?? jer ne bih bio u mogucnosti da ih si priustim, s obzirom da sam nezaposlen
-
hava123
#3637 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Došlo mi je 25 eura manje od čitavog iznosa, neki fee. Dal je moguće vratiti novac nazad onom tko je poslao???
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3638 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da, moguće je uraditi refund, a provizija na paypalu naravno da ima, plaća ih ili pošiljalac, ili primalac, u ovom slučaju primalac, a za 25€ provizije je potrebna dobra cifra, negdje između 700 i 1000€hava123 wrote:Došlo mi je 25 eura manje od čitavog iznosa, neki fee. Dal je moguće vratiti novac nazad onom tko je poslao???
- _turpija_
#3639 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav, istekla mi je stara kartica, izbrisala sam je dobila novu i sad cekam onaj pay pal cod.. eh posto su uveli novi dizajn ne mogu da se snadjem, jel trebam sta aktivirati za ovu , sjecam se da sam za ovu staru klikala neke klince palce koje sam nasla ovdje na temu.. Ako ko zna odgovor bila bih mu zahvalna na pomoci...
- Del_Boy1
#3640 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imaš na novoj stranici u dnu dole lijevo piše Old account view pa možeš vratit stari izgled ako ti se tako lakše snaći.
edit:
Sad sam vidio da se tu ne može ništa podešavat, opet prebaci na novu stranicu.
edit:
Sad sam vidio da se tu ne može ništa podešavat, opet prebaci na novu stranicu.
- ibi
#3641 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam pitanje, ne znam bas skoro pa nista oko transakcija.
Hocu da otvorim paypal account (imam kreditnu), imam dva pitanja.
1. Da li mi moze neko iz inostranstva uplatiti na moj PayPal account u Bosni i Hercegovini.
2. Koje je vrijeme ispalte novca u BiH - da ja taj novac mogu otici u banku i preuzeti putem moje kreditne kartice ?
Hvala unaprijed i sorry ako su "glupa" pitanja.
1. Da li mi moze neko iz inostranstva uplatiti na moj PayPal account u Bosni i Hercegovini.
2. Koje je vrijeme ispalte novca u BiH - da ja taj novac mogu otici u banku i preuzeti putem moje kreditne kartice ?
- 0haris0
#3642 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
1. Može ti uplatiti novac, provizija je mala oko 3 %.ibi wrote:Imam pitanje, ne znam bas skoro pa nista oko transakcija.
2. Moraš čekati 30 dana (obično bude 23-25) da ti pare budu dostupne na računu. Nakon toga svakog 1. u mjesecu se prebace automatski na karticu ako ti je uključena ta opcija. Ukoliko želiš prije prvog da podigneš pare, provizija je 5$.
- ibi
#3643 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
1. Proviziju placa onaj ko salje novc ?0haris0 wrote:1. Može ti uplatiti novac, provizija je mala oko 3 %.ibi wrote:Imam pitanje, ne znam bas skoro pa nista oko transakcija.
2. Moraš čekati 30 dana (obično bude 23-25) da ti pare budu dostupne na računu. Nakon toga svakog 1. u mjesecu se prebace automatski na karticu ako ti je uključena ta opcija. Ukoliko želiš prije prvog da podigneš pare, provizija je 5$.
2. Da li sam dobro svatio, ako mi danas neko uplati pare, ja vec sutra mogu dici ako platim 5 uS $ provizije ?
-
Saka
#3644 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Provizija nije baš mala i nije 3% već od 3.8 do 4.9% (zavisno od zemlje pošiljaoca) plus 0.35€ fiksno.0haris0 wrote:1. Može ti uplatiti novac, provizija je mala oko 3 %.
Primjera radi, ako ti neko iz Italije šalje 100 EUR platićeš 4.25 EUR (3.9%+0.35€).
Ako ti neko iz USA šalje istu sumu platićeš 4.75 EUR (4.4%+0.35€).
Tako da, kad u to uračunaš i povlačenje, u praksi ti je provizija bliža 5% nego 3%, bilo bi super da je 3%.
Proviziju plaća primalac, osim ako pošiljalac nije specifično na sebe preuzeo troškove.
Last edited by Saka on 14/01/2016 17:34, edited 1 time in total.
- ibi
#3645 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U redu, sada me ovo zanima:Saka wrote:Provizija nije baš mala i nije 3% već od 3.8 do 4.9% (zavisno od zemlje pošiljaoca) plus 0.35€ fiksno.0haris0 wrote:1. Može ti uplatiti novac, provizija je mala oko 3 %.
Primjera radi, ako ti neko iz Italije šalje 100 EUR platićeš 4.25 EUR (3.9%+0.35€).
Proviziju plaća primalac, osim ako pošiljalac nije specifično na sebe preuzeo troškove.
2. Da li sam dobro svatio, ako mi danas neko uplati pare, ja vec sutra mogu dici ako platim 5 uS $ provizije ?
-
Saka
#3646 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Možeš ako on, nakon što ti plati, klikne na "Confirm receipt" dugme u svom PayPal-u. Ako ne, onda moraš prvo čekati mjesec dana pa onda možeš povući pare.ibi wrote:U redu, sada me ovo zanima:Saka wrote:Provizija nije baš mala i nije 3% već od 3.8 do 4.9% (zavisno od zemlje pošiljaoca) plus 0.35€ fiksno.0haris0 wrote:1. Može ti uplatiti novac, provizija je mala oko 3 %.
- SanskiBiser
#3647 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel' ovo sad moze se placati direktno sa PPal Balance? Ja sad da povucem pare a ono mi nudi da ih ostavim na Balance
:
Consider keeping your balance to enjoy these benefits:
It's convenient to pay with your balance
You can use your balance in thousands of online stores worldwide.
Your balance is ready to be used whenever you want
More control
Access your funds when you need to.
We'll take payments from your balance first, so you know where you are.
-
Saka
#3648 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne vjerujem. Pokušaj nešto platiti pa ćeš znati.SanskiBiser wrote:Jel' ovo sad moze se placati direktno sa PPal Balance? Ja sad da povucem pare a ono mi nudi da ih ostavim na Balance:
More control
To što ti piše je vjerovatno greška, tj. rezidual iz sistema za druge zemlje.
- SanskiBiser
#3649 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ma da kontam da je moguce da bi onda trebao biti i u stanju povuci pare sa kartice na PayPal Balance a to nije moguce ...Saka wrote:Ne vjerujem. Pokušaj nešto platiti pa ćeš znati.SanskiBiser wrote:Jel' ovo sad moze se placati direktno sa PPal Balance? Ja sad da povucem pare a ono mi nudi da ih ostavim na Balance:
More control
To što ti piše je vjerovatno greška, tj. rezidual iz sistema za druge zemlje.
-
mirche_
#3650 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
S novim redizajnom stranice pojavio mi se i novi problem. Dakle, paypal je poceo da mi naplacuje konverziju valuta po njihovom masnom procentu. Do sada nisam se susretala s tim problemom, jer je konverziju vršila moja banka. Slala sam im 2x mail, međutim od podrške nisam naišla na konkretno rješenje mog problema, kao da uopšte ne čitaju poentu niti ono što sam jasno naglasila. Ni prilikom checout-a nemam opcije u vezi konverzije.
Ima li neko slično iskustvo?
Ima li neko slično iskustvo?