Patriotizam Selima Beslagica 92'

zlatan01

Post by zlatan01 »

Almir Arnaut-Belli wrote: jest zadnje što je ostalo,a kako da smo ih pustili kad je rat,i sječaš li se migova brate,isti ti migovi bacali su bombe po BiH,Srebrenica,Gradačac itd,ja govorim o onom prije što su postavili na majevici i uperili cijevi po tuzli,to ti govorim jer sam tenkove vidio mnogo prije na majevici i sigurno je JNA tada branila Tuzlake,15.maj se desio Božjom voljom,to je mogao biti i 16 ili prvi,nebitno mi smo bili u ratu i nije samo da ja govorim o selimu,nego je naslov patriotizam Selima Bešlagića-to me malo vrijeđa i to pogotovo što se punih 11 godina bavim novinarstvom,a ako znamo ko je i šta uradio,šta misliš da neko ubije tebi nekog i da se samo podigne optužnica,ti bi bio zadovoljan
Za koji list pises?
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

Krivokapic wrote:
Almir Arnaut-Belli wrote:[ A TI JARANE PROMJENI NAROD KAD NE MOZES SELIMA.

promijenio ga je selim i slični a ti jarane trči selimu i reci kako si bio fin i dobar ,moj je Sefer i biče do kraja života ,pa kome je krivo nek popije pivo...pozdrav
hahha, Sefer se pravo okuražio poslije rata. Mogao bih i ja da pobijedim u zadnjem ratu, al samo riječima kao što je to Sefer činio i još čini.

Nek Sefer brani svoj sandžak, a bosnu nek ostavi Bosancima i Hercegovcima.
jesi i ti Sarajlija,pročitaj bolan lukavu strategiju,i da si nas ti branio....
Pasiflora

Post by Pasiflora »

SAD JE MENI, MOJ ALMIRE, JASNO ZASTO TI NE VOLIS (CITAJ MRZIS) GOSPODINA SELIMA BESLAGICA. NE SMETA ON TEBI NI ZBOG GRESAKA KOJE JE PRAVIO, NI ZBOG BORACKIH PITANJA, VEC ZBOG POLITICKE BORBE CIJI SI TI AKTIVNI SUDIONIK.
AKTIVNU POLITICKU BORBU MORATE VODITI NA TERENU. FORUM NIJE MJESTO ZA TO. IMATE PREDIZBORNE KAMPANJE PA UDRITE JEDNI PO DRUGIMA. NARODU NA LICU MJESTA DOKAZITE KO JE BOLJI I SPOSOBNIJI. MENI NE MORATE, JA SAM U AMERICI I MOJI EGZISTENCIJALNI PROBLEMI SU RIJESENI. A I ZDRAV SAM (DA KUCNEM U DRVO), STO ZNACI DA MI JE DOBRO. JEDINO ME MUCI JOS NOSTALGIJA, PA PONEKAD ZALUTAM NA FORUM.
Almir Arnaut-Belli

sitno wrote:SAD JE MENI, MOJ ALMIRE, JASNO ZASTO TI NE VOLIS (CITAJ MRZIS) GOSPODINA SELIMA BESLAGICA. NE SMETA ON TEBI NI ZBOG GRESAKA KOJE JE PRAVIO, NI ZBOG BORACKIH PITANJA, VEC ZBOG POLITICKE BORBE CIJI SI TI AKTIVNI SUDIONIK.
AKTIVNU POLITICKU BORBU MORATE VODITI NA TERENU. FORUM NIJE MJESTO ZA TO. IMATE PREDIZBORNE KAMPANJE PA UDRITE JEDNI PO DRUGIMA. NARODU NA LICU MJESTA DOKAZITE KO JE BOLJI I SPOSOBNIJI. MENI NE MORATE, JA SAM U AMERICI I MOJI EGZISTENCIJALNI PROBLEMI SU RIJESENI. A I ZDRAV SAM (DA KUCNEM U DRVO), STO ZNACI DA MI JE DOBRO. JEDINO ME MUCI JOS NOSTALGIJA, PA PONEKAD ZALUTAM NA FORUM.
ja stari vjerujem u Boga a ako znaš on nas uči da ne mrzimo,to znači da ne mrzim nikoga ali da ču opominjati i boriti se da bude bolje i meni i mojim drugovima hoču i ako te put nanese u Tuzlu,potraži me i vidječeš da iza mojih riječi nema laži...zato ne žuri sa zaključcima,pitaj raju u TZ,a meni su vrata širom otvorena u čitavoj BIH,zato što sam čovjek a ne to što misliš,ali imaš pravo na to,volio bi da se sretnemo uživo a ne da forumamo,nego ja radim ovo da vidim kako stoji svijest u BiH,a izbori da smo normalna Država bili bi Vanredni,nadam se da se slažeš sa ovom zadnjom,i pola moje familije je u Americi ,ali ne svojom voljom,protjerani iz Brčkog i oni dobro žive ali i od vas puno zavisi,jer kad daš glas nekom pogrešnom ja moram da čekam 4 godine da to promijenim
zlatan01

Post by zlatan01 »

Almir Arnaut-Belli wrote:
sitno wrote:SAD JE MENI, MOJ ALMIRE, JASNO ZASTO TI NE VOLIS (CITAJ MRZIS) GOSPODINA SELIMA BESLAGICA. NE SMETA ON TEBI NI ZBOG GRESAKA KOJE JE PRAVIO, NI ZBOG BORACKIH PITANJA, VEC ZBOG POLITICKE BORBE CIJI SI TI AKTIVNI SUDIONIK.
ja stari vjerujem u Boga a ako znaš on nas uči da ne mrzimo,to znači da ne mrzim nikoga ali da ču opominjati i boriti se da bude bolje i meni i mojim drugovima hoču i ako te put nanese u Tuzlu,potraži me i vidječeš da iza mojih riječi nema laži...zato ne žuri sa zaključcima,pitaj raju u TZ,a meni su vrata širom otvorena u čitavoj BIH,zato što sam čovjek a ne to što misliš,ali imaš pravo na to,volio bi da se sretnemo uživo a ne da forumamo,nego ja radim ovo da vidim kako stoji svijest u BiH,a izbori da smo normalna Država bili bi Vanredni,nadam se da se slažeš sa ovom zadnjom,i pola moje familije je u Americi ,ali ne svojom voljom,protjerani iz Brčkog i oni dobro žive ali i od vas puno zavisi,jer kad daš glas nekom pogrešnom ja moram da čekam 4 godine da to promijenim
Na posljednjim izborima je iz inostranstva bilo registrovano svega oko 60000 gradjana (glasanje u odsustvu i putem poste). Od ovog broja treba oduzeti lica koja nisu glasala, pa je realan broj jos manji. Ispada da je to zanemariv broj u odnosu na ukupan broj biraca od 2700000. Mozemo zakljuciti da je posljednji puta vlast birana od strane gradjana BiH koji tamo i zive.
Izvor:Centralna izborna komisija, link
http://www.izbori.ba/documents/2006/sta ... 202006.pdf
Nego nisi mi odgovorio za koje novine pises?
kub lajkan

#31 Re: Patriotizam Selima Beslagica 92'

Post by kub lajkan »

Almir Arnaut-Belli wrote:ja sam u bliskim familijarnim odnosima sa Selimom Bešlagićem ,ustvari moj prvi rodjak je njegov prvi rodjak
Sto bi rekli... guzni haveri... :D
seln

Post by seln »

Almire...to je izljecivo...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ne budi bas siguran... vlast, a i sama zelja za vlascu moze da ostavi teeeeeeeeske posljedice...
Prozor

Post by Prozor »

Sreo sam Beslagica poslije rata, dobar covjek i dobar patriota.
Almir Arnaut-Belli

Prozor wrote:Sreo sam Beslagica poslije rata, dobar covjek i dobar patriota.
jest tako je ....,ja sam sreo ,papu,klintona,kraljicu nur ,al mislim da je selim dobar čovjek a da ništa nije veči patriota od mene a političar je super...živjeli orasi i narod nek je gladan
Almir Arnaut-Belli

Za koji list pises?[/quote]
ja sam pisac za Associated press-američku novinsku agenciju,a radio sam i za reuters i francpress(AFP) i doviđenja jer napuštam ovaj forum idem negdje gdje je zanimljivije,medju ljude
Maksim

Post by Maksim »

Almire, izasao si konacno na svjetlo. Ocigledno je koju politicku doktrinu slijedis, pitanje je samo tko ti je od "Tuzlaka" preci: Fatmir Alispahic ili Mirnes Ajanovic Kamiondzija.......

Beslagic je bio nacelnik opcine Tuzla sto znaci da nije bio komandant Drugog korpusa niti je bio u vladi BiH, tako da on licno nije zaduzen za pobjeglice iz istocne Bosne, jer ti tvrdis da ih je dao tuci itd.......

Nacelnikova duznost je da se brine o lokalnoj situaciji sto je Beslagic dostojanstveno cinio 10 godina. Beslagic je primjer sto znaci voljeti svoj rodni grad i djelovati prvenstveno u injegov interes. Sto si ti ocekivao, "Tuzlak"? Da stavi Bijeljinu ili Zvornik ispred Tuzle? To nije njegovo polje odgovornosti. Izetbegovic kao predsjednik RBiH tada je bio i vrhovni komandant Armije BiH tako da je to bio prvenstveno njegov posao i sve to je trebalo da tece njegovom licnom intervencijom. Pusti se Beslagica, on je svoj posao odradio veoma rodoljubno i profesionalno u jednom veoma teskom vremenu.
Almir Arnaut-Belli

Maksim wrote:Almire, izasao si konacno na svjetlo. Ocigledno je koju politicku doktrinu slijedis, pitanje je samo tko ti je od "Tuzlaka" preci: Fatmir Alispahic ili Mirnes Ajanovic Kamiondzija.......

Beslagic je bio nacelnik opcine Tuzla sto znaci da nije bio komandant Drugog korpusa niti je bio u vladi BiH, tako da on licno nije zaduzen za pobjeglice iz istocne Bosne, jer ti tvrdis da ih je dao tuci itd.......

Nacelnikova duznost je da se brine o lokalnoj situaciji sto je Beslagic dostojanstveno cinio 10 godina. Beslagic je primjer sto znaci voljeti svoj rodni grad i djelovati prvenstveno u injegov interes. Sto si ti ocekivao, "Tuzlak"? Da stavi Bijeljinu ili Zvornik ispred Tuzle? To nije njegovo polje odgovornosti. Izetbegovic kao predsjednik RBiH tada je bio i vrhovni komandant Armije BiH tako da je to bio prvenstveno njegov posao i sve to je trebalo da tece njegovom licnom intervencijom. Pusti se Beslagica, on je svoj posao odradio veoma rodoljubno i profesionalno u jednom veoma teskom vremenu.
maksime,griješiš niko od njih me nije impresionirao niti če ikada oni su walteri koji brane neznam šta,i polupao si lončiće drug, meni je do istine a volio bi da te selim vidi kako ga zastupaš,ja zastupam svoje stavove i imam svoje ja,a vjerujem da i ti takođe,meni se ebe za selima i njemu slične,da bogdom ima 4 miliona selima,meni je stalo do istine i samo istine a ona nikada ne može biti laž,a da sam od borbe išta dobio nisam,jer nisam ratovao za certifikate,nego da spasim svoju državu,da se bogdom nije ni Alija rodio,pa ni taj Fatmir i njemu slični,zar misliš da ima dobrih političara,ja ne ,ja vjerujem u ono što narod govori a narod osuđuje brate ,htjeli mi to ili ne priznat,ja živim i umriječu za RBIH,pa i za Tuzlansku Slobodu,pa i za Sarajevo i Želju kada igraju u kupu uefa i za svaki tim koji je za RBIH,boli me uho što sam rođeni Tuzlak,zajedno sam se borio i sa ostalim i sanjam kada če doći neko dobar i pošten da nas povede u bolje a ne u prošlost a svi ljubitelji likova,ja sam ljubitelj nepoznatog i neočekivanog-dragi Bog isti za sve i pravedan prema svima...pozdrav Maksime
Almir Arnaut-Belli

Maksim wrote:Almire, izasao si konacno na svjetlo. Ocigledno je koju politicku doktrinu slijedis, pitanje je samo tko ti je od "Tuzlaka" preci: Fatmir Alispahic ili Mirnes Ajanovic Kamiondzija.......

maksime,griješiš niko od njih me nije impresionirao niti če ikada oni su walteri koji brane neznam šta,i polupao si lončiće drug, meni je do istine a volio bi da te selim vidi kako ga zastupaš,ja zastupam svoje stavove i imam svoje ja,a vjerujem da i ti takođe,meni se ebe za selima i njemu slične,da bogdom ima 4 miliona selima,meni je stalo do istine i samo istine a ona nikada ne može biti laž,a da sam od borbe išta dobio nisam,jer nisam ratovao za certifikate,nego da spasim svoju državu,da se bogdom nije ni Alija rodio,pa ni taj Fatmir i njemu slični,zar misliš da ima dobrih političara,ja ne ,ja vjerujem u ono što narod govori a narod osuđuje brate ,htjeli mi to ili ne priznat,ja živim i umriječu za RBIH,pa i za Tuzlansku Slobodu,pa i za Sarajevo i Želju kada igraju u kupu uefa i za svaki tim koji je za RBIH,boli me uho što sam rođeni Tuzlak,zajedno sam se borio i sa ostalim i sanjam kada če doći neko dobar i pošten da nas povede u bolje a ne u prošlost a svi ljubitelji likova,ja sam ljubitelj nepoznatog i neočekivanog-dragi Bog isti za sve i pravedan prema svima...pozdrav Maksime
a najdraži Tuzlaci su mi dva druga koji se nikad ne svađaju Meša i Ismet,da nije njih Tuzlu bi svi zaobilazili,a ima tu i Alija Sirotanović i Babaja po kojem je kašika i lopata dobila ime,tu je i Džemal Mandžić i Albin Herljević-Boban moj drug i svi koji me vole i poznaju,drag mi je i Kerošević Mijo sa puškom
Prozor

Post by Prozor »

Haj ba Almire sta si se napalio?
Almir Arnaut-Belli

Prozor wrote:Haj ba Almire sta si se napalio?
naže u krilu brate,i ti bi
Maksim

Post by Maksim »

Almire, Alija Sirotanovic je bio od Breze.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Za koji list pises?
ja sam pisac za Associated press-američku novinsku agenciju,a radio sam i za reuters i francpress(AFP) i doviđenja jer napuštam ovaj forum idem negdje gdje je zanimljivije,medju ljude
Da si radio za AFP valjda bi znao da se ne pise francpress... :roll:
Almir Arnaut-Belli

kub lajkan wrote:
Za koji list pises?
AFP-Agency France presses,a ako čovjek zaboravi slovo to znači da nije radio tamo,ali pozitivna kritika za naslov ,evo ispravka,ajde sad čao a svima koji nevjeruju kucnite ovo ime i prezime na google i vidječete,e jedino ako sam ja ukrao ovo ime i prezime i nadimak,ha,ha, al to če ostati tajna
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kub lajkan wrote:
Almir Arnaut-Belli wrote: ja sam pisac za Associated press-američku novinsku agenciju,a radio sam i za reuters i francpress(AFP) i doviđenja jer napuštam ovaj forum idem negdje gdje je zanimljivije,medju ljude
AFP-Agency France presses,a ako čovjek zaboravi slovo to znači da nije radio tamo,ali pozitivna kritika za naslov ,evo ispravka,ajde sad čao a svima koji nevjeruju kucnite ovo ime i prezime na google i vidječete,e jedino ako sam ja ukrao ovo ime i prezime i nadimak,ha,ha, al to če ostati tajna
Pa ako čovjek zaboravi slovo nije problem... ali nije ni:
Agency France presses
čao
nevjeruju
vidječete
če

Nadam se da nema ispravke, tj. replike... :D
Almir Arnaut-Belli

kub lajkan wrote:
kub lajkan wrote: Da si radio za AFP valjda bi znao da se ne pise francpress... :roll:
no replik živjeli pametni ljudi,a agence france presse je ispravno a što se tiče naše gramatike i afrikata,davno sam rekao da sam pisac,to ko zna šta znači mogu biti i nepismen,nego je bitno šta govori i nije replika nego uzdravlje kritičari moji
Agency France presses
čao
nevjeruju
vidječete
če

Almir Arnaut-Belli

kub lajkan wrote:
Almir Arnaut-Belli wrote: AFP-Agency France presses,a ako čovjek zaboravi slovo to znači da nije radio tamo,ali pozitivna kritika za naslov ,evo ispravka,ajde sad čao a svima koji nevjeruju kucnite ovo ime i prezime na google i vidječete,e jedino ako sam ja ukrao ovo ime i prezime i nadimak,ha,ha, al to če ostati tajna
no replik živjeli pametni ljudi,a agence france presse je ispravno a što se tiče naše gramatike i afrikata,davno sam rekao da sam pisac,to ko zna šta znači mogu biti i nepismen,nego je bitno šta govori i nije replika nego uzdravlje kritičari moji
Agency France presses
čao
nevjeruju
vidječete
če

nije replika ali i prvo je ispravno idi na google i probaj,al šta da radim kad sam ovakav,pozdrav svim dobrim i nezavidnim ljudima i naravno pravim Bosancima i Hercegovcima
Almir Arnaut-Belli

kub lajkan wrote: no replik živjeli pametni ljudi,a agence france presse je ispravno a što se tiče naše gramatike i afrikata,davno sam rekao da sam pisac,to ko zna šta znači mogu biti i nepismen,nego je bitno šta govori i nije replika nego uzdravlje kritičari moji
Agency France presses
čao
nevjeruju
vidječete
če

nije replika ali i prvo je ispravno idi na google i probaj,al šta da radim kad sam ovakav,pozdrav svim dobrim i nezavidnim ljudima i naravno pravim Bosancima i Hercegovcima
Sve sami profesor do profesora Bosanskog-Srpskog-Hrvatskog i engleskog jezika
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ne treba biti nikakav profesor da bi se vidjele tvoje pravopisne greske.

A to samo znaci da se lazno predstavljas...
Almir Arnaut-Belli

kub lajkan wrote:Ne treba biti nikakav profesor da bi se vidjele tvoje pravopisne greske.

A to samo znaci da se lazno predstavljas...
provjeri me drug imas pravo,a greske su za ljude,nadam se da se sa ovim slazes ili i ovo je laz...
Locked