passat,svjetla pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ady88
#1 passat,svjetla pitanje
Brat mi je otisao na poslovni put i ostavio je passata u garazi,dosad sam vozao samo po danu i objasnio mi je kako se pale svjetla po danu evo kao i na ovoj slici sto sam nasao na netu.,znaci ovako palim po danu ALI ne znam kako i koja se pale kad padne mrak da li ovako ostane isto ili nesto drugo posto se ono moze i izvlaciti
,ne smijem se usuditi jos da vozim po mraku jer se bojim da me policija ne zaustavi radi toga jer ih nisam pravilno upalio a nije saobracajnu ostavio pa bi morao placati
eto hvala unaprijed i ako neko zna ko ima passata nek mi objasni gledajuci sliku,hvala 

- VR6
#2 Re: passat,svjetla pitanje
Tu se pale svjetla, neovisno do toga jel dan il noc
Upali, izadji iz auta i vidi jel svjetle, ak svjetle sve je ok.
Kad izvuces dugme tim palis maglenke, to ti ne treba...
-
Monsignor
#3 Re: passat,svjetla pitanje
Nahrani kerove i nista ne diraj.
- Ady88
#4 Re: passat,svjetla pitanje
VR6 wrote:Tu se pale svjetla, neovisno do toga jel dan il noc![]()
ok,hvala tako sam nesto i predpostavljao a zanima me i na slici vidis ispred mozes jos na 2 opcije vratiti tj.sta znaci ova prva,druga a treca je ovo svjetlo za dan i noc
-
LeKo
#5 Re: passat,svjetla pitanje
Prvi znak na prekidaču je za dnevna svijetla (svijetla su upaljena ali instrument tabla nije osvijetljena), drugi znak je simbol za ugašena svijetla, treći je samo poziciona svijetla i četvrti je za "noćna" ista kao i dnevna samo što je i instrument tabla osvijetljena. Pozz.
- Bullet Tooth Tony
- Cholina_Lokica
#7 Re: passat,svjetla pitanje
e da i ovo cujem... da neko voza a ne zna svjetla upaliti

-
whow
#8 Re: passat,svjetla pitanje
A UZ TO NEMA NITI SAOBRACAJNU . LUDI OD NJEGA JE TAJ KOJI MU JE DAO KLJUCEVE . JA OVOM TIPU NI BI DAO DA CUVA NI NACRTANU OVCU A KAMOLI PASSATADile wrote:e da i ovo cujem... da neko voza a ne zna svjetla upaliti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- mayab
#9 Re: passat,svjetla pitanje
Pitanje ima li mali i vozačku, kad već pita ovakve banalnosti-BEZ UVREDE!
- Ady88
#10 Re: passat,svjetla pitanje
whow wrote:A UZ TO NEMA NITI SAOBRACAJNU . LUDI OD NJEGA JE TAJ KOJI MU JE DAO KLJUCEVE . JA OVOM TIPU NI BI DAO DA CUVA NI NACRTANU OVCU A KAMOLI PASSATADile wrote:e da i ovo cujem... da neko voza a ne zna svjetla upaliti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uzeo sam kljuceve
Sta sad svi se trebamo roditi nauceni kako se pale jebena svjetla za mrak,maglu itd. ohladite malo!! HVALA
-
tataratira
#11 Re: passat,svjetla pitanje
jelde da si žensko?
- Ady88
#12 Re: passat,svjetla pitanje
Ne,nego me ne zanima vecina stvari sto se tice automobilizma,tako da me nikad nisu interesovali alnaseri,diname itd. pa samim tim ni ova svjetla ali kad ti nesto treba ucistataratira wrote:jelde da si žensko?
-
vnm
#13 Re: passat,svjetla pitanje
mene je tip na "nocnoj voznji" samo ispitao za svjetla. izgleda da to danas vise ne rade.
- Bullet Tooth Tony
#14 Re: passat,svjetla pitanje
Ja da sam na tvom mjestu ja bih dan, prije nego se brat vrati,fino oprao auto,uglancao,namirisao i sve to u avliji (ako zivis u kuci) i lijepo ostavio auto na mjesto,pa kad se brat vrati ti njemu reci "evo braco ja ti oprao auto" pa ti mozda i saobracajnu da kada polozis a mojne izlaziti na cestu i ugrozavati i svoj i tudji zivot....ipak,budimo realni, ti ne znas gdje se pale svjetla a kamoli da postupis ispravno u odredjenim situacijama,a pun grad budala
, de moderatori kljucajte ovo 
- Cholina_Lokica
#15 Re: passat,svjetla pitanje
ma nist, najbolje ti je da poneses kakvu lampu od kuce pa svjetlis kroz prozor

- Ady88
#16 Re: passat,svjetla pitanje
Beg_Babic wrote:Ja da sam na tvom mjestu ja bih dan, prije nego se brat vrati,fino oprao auto,uglancao,namirisao i sve to u avliji (ako zivis u kuci) i lijepo ostavio auto na mjesto,pa kad se brat vrati ti njemu reci "evo braco ja ti oprao auto" pa ti mozda i saobracajnu da kada polozis a mojne izlaziti na cestu i ugrozavati i svoj i tudji zivot....ipak,budimo realni, ti ne znas gdje se pale svjetla a kamoli da postupis ispravno u odredjenim situacijama,a pun grad budala![]()
, de moderatori kljucajte ovo
ne kontam svega mi sta vam je i zbog cega komentari tipa veze nemas itd.
- Ady88
#17 Re: passat,svjetla pitanje
vnm wrote:mene je tip na "nocnoj voznji" samo ispitao za svjetla. izgleda da to danas vise ne rade.
ma nista drug,kad upalis auto svjetla se automatski pale tako da ti nista ni ne govore
-
whow
#18 Re: passat,svjetla pitanje
Ma kontam ja da si ti novi vozac , mislim sve to u redu ali ako ne mozes skontati kako se pale svjetla i treba ti forum da te nauci sta bi da ti ne daj boze pukne guma negdje u mraku . Kontam i to da te automobili ne interesuju ali sad kada si vozac onda fino sjednes u auto , ne moras ga niti paliti , i jos podigni rucnu da se ne bi gdje otkoturo pa onda finu uzmes knjigu sa informacijama o vozilu donja ladice sa suvozaceve strane pa lagna listas i provjeravas. Ima dosta slika tako da i ako ne znas citati mozes ponesto skontati . Niko se nije naucen rodio ali nemoj biti ljen , jer ljenost je najgora bolest. Evo ja sam danas udradio onaj mali zastitnik za bube ( bug deflector) na Passata i mogu ti reci da i nije tako jednostavno kao sto sam mislio. Prvo sam bacio papir sa instrukcijama u kantu i poceo sa instaliranjem da bih nakon 5 minuta zavukao ruku u kantu uzeo papir sa instrukcijama i poceo citati.
- BSn
#19 Re: passat,svjetla pitanje
vnm wrote:mene je tip na "nocnoj voznji" samo ispitao za svjetla. izgleda da to danas vise ne rade.
Poligon i nocna se vise ne polazu. Parkiras se u toku voznje, a nocna, ionako, nije imala smisla (upali - ugasi i vozdra
-
asafinho
#20 Re: passat,svjetla pitanje
ako je ovakav passat kao sa slike,realno brat ti je ludo lud sto ti je ostavio ovakvu makinu
a ne mogu da vjerujem da ne znas upaliti svjetla
al nema veze naucit ces,cooliraj lagano sa tim passatom a ako te kerovi zaustave cire da ti je auto od brata i da si zab saobracajnu dobit ces kaznu 30 gera
i laganini 
- Ady88
#21 Re: passat,svjetla pitanje
whow wrote:Ma kontam ja da si ti novi vozac , mislim sve to u redu ali ako ne mozes skontati kako se pale svjetla i treba ti forum da te nauci sta bi da ti ne daj boze pukne guma negdje u mraku . Kontam i to da te automobili ne interesuju ali sad kada si vozac onda fino sjednes u auto , ne moras ga niti paliti , i jos podigni rucnu da se ne bi gdje otkoturo pa onda finu uzmes knjigu sa informacijama o vozilu donja ladice sa suvozaceve strane pa lagna listas i provjeravas. Ima dosta slika tako da i ako ne znas citati mozes ponesto skontati . Niko se nije naucen rodio ali nemoj biti ljen , jer ljenost je najgora bolest. Evo ja sam danas udradio onaj mali zastitnik za bube ( bug deflector) na Passata i mogu ti reci da i nije tako jednostavno kao sto sam mislio. Prvo sam bacio papir sa instrukcijama u kantu i poceo sa instaliranjem da bih nakon 5 minuta zavukao ruku u kantu uzeo papir sa instrukcijama i poceo citati.
Slazem se i ja sam kriv sto nisam pitao instruktora gdje se pale "nocna" svjetla jer mi je sve to automatski radilo,a on je mozda i objasnio ali nisam obracao paznju.Uglavnom hvala svima na komentarima a ovo za saobracajnu da odgovorim momku znam da je kazna 30KM buraz je policajac