passat,svjetla pitanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ady88

#1 passat,svjetla pitanje

Post by Ady88 »

Brat mi je otisao na poslovni put i ostavio je passata u garazi,dosad sam vozao samo po danu i objasnio mi je kako se pale svjetla po danu evo kao i na ovoj slici sto sam nasao na netu.,znaci ovako palim po danu ALI ne znam kako i koja se pale kad padne mrak da li ovako ostane isto ili nesto drugo posto se ono moze i izvlaciti :) ,ne smijem se usuditi jos da vozim po mraku jer se bojim da me policija ne zaustavi radi toga jer ih nisam pravilno upalio a nije saobracajnu ostavio pa bi morao placati :D eto hvala unaprijed i ako neko zna ko ima passata nek mi objasni gledajuci sliku,hvala :)

Image
VR6

#2 Re: passat,svjetla pitanje

Post by VR6 »

Tu se pale svjetla, neovisno do toga jel dan il noc :D

Upali, izadji iz auta i vidi jel svjetle, ak svjetle sve je ok.

Kad izvuces dugme tim palis maglenke, to ti ne treba...
Monsignor

#3 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Monsignor »

Nahrani kerove i nista ne diraj.
Ady88

#4 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Ady88 »

VR6 wrote:Tu se pale svjetla, neovisno do toga jel dan il noc :D

Upali, izadji iz auta i vidi jel svjetle, ak svjetle sve je ok.

Kad izvuces dugme tim palis maglenke, to ti ne treba...

ok,hvala tako sam nesto i predpostavljao a zanima me i na slici vidis ispred mozes jos na 2 opcije vratiti tj.sta znaci ova prva,druga a treca je ovo svjetlo za dan i noc :lol: hvala jos jednom ;-)
LeKo

#5 Re: passat,svjetla pitanje

Post by LeKo »

Prvi znak na prekidaču je za dnevna svijetla (svijetla su upaljena ali instrument tabla nije osvijetljena), drugi znak je simbol za ugašena svijetla, treći je samo poziciona svijetla i četvrti je za "noćna" ista kao i dnevna samo što je i instrument tabla osvijetljena. Pozz.
Bullet Tooth Tony

#6 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Bullet Tooth Tony »

:shock: :shock: :-) :-)
Cholina_Lokica

#7 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Cholina_Lokica »

e da i ovo cujem... da neko voza a ne zna svjetla upaliti :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
whow

#8 Re: passat,svjetla pitanje

Post by whow »

Dile wrote:e da i ovo cujem... da neko voza a ne zna svjetla upaliti :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
A UZ TO NEMA NITI SAOBRACAJNU . LUDI OD NJEGA JE TAJ KOJI MU JE DAO KLJUCEVE . JA OVOM TIPU NI BI DAO DA CUVA NI NACRTANU OVCU A KAMOLI PASSATA
mayab

#9 Re: passat,svjetla pitanje

Post by mayab »

Pitanje ima li mali i vozačku, kad već pita ovakve banalnosti-BEZ UVREDE!
Ady88

#10 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Ady88 »

whow wrote:
Dile wrote:e da i ovo cujem... da neko voza a ne zna svjetla upaliti :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
A UZ TO NEMA NITI SAOBRACAJNU . LUDI OD NJEGA JE TAJ KOJI MU JE DAO KLJUCEVE . JA OVOM TIPU NI BI DAO DA CUVA NI NACRTANU OVCU A KAMOLI PASSATA

Uzeo sam kljuceve :) ,ne kontam ove postove ispod i iznad :-) vozilo sam vozao samo ponekad i to po DANU i napisao sam da to znam.Kad sam polagao a nedavno je bilo NISAM polagao na slicnom vozilu a nikad nismo vozili po mraku niti je ko objasnio sta se i kako pali jer je samo nastimano bilo :)

Sta sad svi se trebamo roditi nauceni kako se pale jebena svjetla za mrak,maglu itd. ohladite malo!! HVALA :lol:
tataratira

#11 Re: passat,svjetla pitanje

Post by tataratira »

jelde da si žensko?
Ady88

#12 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Ady88 »

tataratira wrote:jelde da si žensko?
Ne,nego me ne zanima vecina stvari sto se tice automobilizma,tako da me nikad nisu interesovali alnaseri,diname itd. pa samim tim ni ova svjetla ali kad ti nesto treba ucis :)
vnm

#13 Re: passat,svjetla pitanje

Post by vnm »

mene je tip na "nocnoj voznji" samo ispitao za svjetla. izgleda da to danas vise ne rade.
Bullet Tooth Tony

#14 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Bullet Tooth Tony »

Ja da sam na tvom mjestu ja bih dan, prije nego se brat vrati,fino oprao auto,uglancao,namirisao i sve to u avliji (ako zivis u kuci) i lijepo ostavio auto na mjesto,pa kad se brat vrati ti njemu reci "evo braco ja ti oprao auto" pa ti mozda i saobracajnu da kada polozis a mojne izlaziti na cestu i ugrozavati i svoj i tudji zivot....ipak,budimo realni, ti ne znas gdje se pale svjetla a kamoli da postupis ispravno u odredjenim situacijama,a pun grad budala ;-) ;-) , de moderatori kljucajte ovo :zoka:
Cholina_Lokica

#15 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Cholina_Lokica »

ma nist, najbolje ti je da poneses kakvu lampu od kuce pa svjetlis kroz prozor :roll: :mrgreen:
Ady88

#16 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Ady88 »

Beg_Babic wrote:Ja da sam na tvom mjestu ja bih dan, prije nego se brat vrati,fino oprao auto,uglancao,namirisao i sve to u avliji (ako zivis u kuci) i lijepo ostavio auto na mjesto,pa kad se brat vrati ti njemu reci "evo braco ja ti oprao auto" pa ti mozda i saobracajnu da kada polozis a mojne izlaziti na cestu i ugrozavati i svoj i tudji zivot....ipak,budimo realni, ti ne znas gdje se pale svjetla a kamoli da postupis ispravno u odredjenim situacijama,a pun grad budala ;-) ;-) , de moderatori kljucajte ovo :zoka:

ne kontam svega mi sta vam je i zbog cega komentari tipa veze nemas itd. :-) kazem vam NIKAD nisam vozio po noci tako da nisam ni znao gdje se pali svjetlo "nocno" a sto se tice vozackog nedavno polozio iz prvog puta bez ikakve stele i sranja tako da ne sudite dabe a svi znamo kako je tesko danas poloziti ;-) .Stoga molio bi vas da ne ostavljate glupe komentare,skontao kako upaliti svjetla po mraku i 90% sam siguran da obracam vise paznje od vas u toku voznje,pola vas se ne pridrzava ONOGA cega se ja pridrzavam kao pocetnik,a da ne pricam kako se izlazi iz traka itd. :run: :lol:
Ady88

#17 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Ady88 »

vnm wrote:mene je tip na "nocnoj voznji" samo ispitao za svjetla. izgleda da to danas vise ne rade.

ma nista drug,kad upalis auto svjetla se automatski pale tako da ti nista ni ne govore :) a znam da je prije bilo ono nocna voznja pa odes na parking i palis mu svjetla itd.
whow

#18 Re: passat,svjetla pitanje

Post by whow »

Ma kontam ja da si ti novi vozac , mislim sve to u redu ali ako ne mozes skontati kako se pale svjetla i treba ti forum da te nauci sta bi da ti ne daj boze pukne guma negdje u mraku . Kontam i to da te automobili ne interesuju ali sad kada si vozac onda fino sjednes u auto , ne moras ga niti paliti , i jos podigni rucnu da se ne bi gdje otkoturo pa onda finu uzmes knjigu sa informacijama o vozilu donja ladice sa suvozaceve strane pa lagna listas i provjeravas. Ima dosta slika tako da i ako ne znas citati mozes ponesto skontati . Niko se nije naucen rodio ali nemoj biti ljen , jer ljenost je najgora bolest. Evo ja sam danas udradio onaj mali zastitnik za bube ( bug deflector) na Passata i mogu ti reci da i nije tako jednostavno kao sto sam mislio. Prvo sam bacio papir sa instrukcijama u kantu i poceo sa instaliranjem da bih nakon 5 minuta zavukao ruku u kantu uzeo papir sa instrukcijama i poceo citati.
BSn

#19 Re: passat,svjetla pitanje

Post by BSn »

vnm wrote:mene je tip na "nocnoj voznji" samo ispitao za svjetla. izgleda da to danas vise ne rade.

Poligon i nocna se vise ne polazu. Parkiras se u toku voznje, a nocna, ionako, nije imala smisla (upali - ugasi i vozdra :D ). Mada nije zgored da makar instruktor objasni kandidatu "proces" paljenja i gasenja svjetala, jer nikad ne znas kad ce ti zatrebat'. :lol: :D
asafinho

#20 Re: passat,svjetla pitanje

Post by asafinho »

ako je ovakav passat kao sa slike,realno brat ti je ludo lud sto ti je ostavio ovakvu makinu :D a ne mogu da vjerujem da ne znas upaliti svjetla :D al nema veze naucit ces,cooliraj lagano sa tim passatom a ako te kerovi zaustave cire da ti je auto od brata i da si zab saobracajnu dobit ces kaznu 30 gera :D i laganini :D
Ady88

#21 Re: passat,svjetla pitanje

Post by Ady88 »

whow wrote:Ma kontam ja da si ti novi vozac , mislim sve to u redu ali ako ne mozes skontati kako se pale svjetla i treba ti forum da te nauci sta bi da ti ne daj boze pukne guma negdje u mraku . Kontam i to da te automobili ne interesuju ali sad kada si vozac onda fino sjednes u auto , ne moras ga niti paliti , i jos podigni rucnu da se ne bi gdje otkoturo pa onda finu uzmes knjigu sa informacijama o vozilu donja ladice sa suvozaceve strane pa lagna listas i provjeravas. Ima dosta slika tako da i ako ne znas citati mozes ponesto skontati . Niko se nije naucen rodio ali nemoj biti ljen , jer ljenost je najgora bolest. Evo ja sam danas udradio onaj mali zastitnik za bube ( bug deflector) na Passata i mogu ti reci da i nije tako jednostavno kao sto sam mislio. Prvo sam bacio papir sa instrukcijama u kantu i poceo sa instaliranjem da bih nakon 5 minuta zavukao ruku u kantu uzeo papir sa instrukcijama i poceo citati.

Slazem se i ja sam kriv sto nisam pitao instruktora gdje se pale "nocna" svjetla jer mi je sve to automatski radilo,a on je mozda i objasnio ali nisam obracao paznju.Uglavnom hvala svima na komentarima a ovo za saobracajnu da odgovorim momku znam da je kazna 30KM buraz je policajac :D prvo sto sam procitao poslije polaganja su kod njega ove kazne koliko para i koliko kaznenih bodova :run: :lol:
Post Reply