Pasoš nakon udaje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

luciferino

#1 Pasoš nakon udaje

Post by luciferino »

Možda je i tema sažvakana milion puta, ali...

Može li mi neko reći o proceduri vađenja novog pasoša nakon što se promijeni prezime?
mamica papucarka

#2 Re: Pasoš nakon udaje

Post by mamica papucarka »

luciferino wrote:Možda je i tema sažvakana milion puta, ali...

Može li mi neko reći o proceduri vađenja novog pasoša nakon što se promijeni prezime?
nek ti je dragi Bog na pomoci :oops:
ja sam se posvadjala sa pola opstine :D A i vise se ne sjecam, ali znam da je bilo komplikacija i da mi je na kraju muzev stari sve to izganjo :D

jao, trazili su mi nekakav papir koji ce dokazati da sam ja svom muzu jedina zena :D
Posto nas dvoje nismo iz istog mjesta, ovi u njegovoj opcini nemaju pojma da takav papir treba i porucuju Sarajevu da ne sere (ne bas ovim rijecima, ali sa istim znacenjem):lol: Znam da sam sve zivce pogubila :oops:
luciferino

#3 Re: Pasoš nakon udaje

Post by luciferino »

mamica papucarka wrote:
luciferino wrote:Možda je i tema sažvakana milion puta, ali...

nek ti je dragi Bog na pomoci :oops:
ja sam se posvadjala sa pola opstine :D A i vise se ne sjecam, ali znam da je bilo komplikacija i da mi je na kraju muzev stari sve to izganjo :D

jao, trazili su mi nekakav papir koji ce dokazati da sam ja svom muzu jedina zena :D
Posto nas dvoje nismo iz istog mjesta, ovi u njegovoj opcini nemaju pojma da takav papir treba i porucuju Sarajevu da ne sere (ne bas ovim rijecima, ali sa istim znacenjem):lol: Znam da sam sve zivce pogubila :oops:
:? Šta će tek meni uraditi, pa mi nismo iz iste države!?!?

Ovako...da rezimiramo...ja se udala prije godinu i promijenila prezime. Bilo mi je mrsko mijenjati prije. Imam pasoš koji ističe za par mjeseci, i sada hoću aBd da idem odavde i da ganjam vizu. I, i...zbuni ti mene mamice skroz :shock:

Pa nisam se mogla ni udati da je imao više žena...pa nismo mormoni... :-)
Enka-Benka

#4 Re: Pasoš nakon udaje

Post by Enka-Benka »

Bolje ti je ne trazi ga:):)

Vjencani list odneses u opstini,izvadis novi rodni list sa "novim"prezimenom,takse i apostile pecate ne znam hoce li ti traziti,za svaki slucaj pitaj,kad podneses zahtjev za novi pasos,predas,vjencani list,taj novi rodni list,stari pasos da bi ga ponistili,i to je to,mislim da ide po ovom redosljedu :-) :-) mozda se opet nesto promjenilo :-D :D

mislim da nema veze to sto ste iz razliciti drzava,ako ti trazis drzavljanstvo koje si imala i prije
Last edited by Enka-Benka on 25/02/2008 20:17, edited 1 time in total.
mamica papucarka

ma ovo moje je bilo prije pet godina, tako da nije vazece :D

bezbeli da ti treba vjencani list i licna
Hantraga

Post by Hantraga »

zajbano je sto se tice ako ti je muz iz drugog kantona, a da ne pricam ako je iz drugog entiteta... :D

Mozda bi ti bilo pametnije da odes na mjesto izdavanja pasosa, i njih pitas...nego sto ovde pitas na forumu...
mamica papucarka

#7 Re: Pasoš nakon udaje

Enka-Benka wrote:Bolje ti je ne trazi ga:):)

Vjencani list odneses u opstini,izvadis novi rodni list sa "novim"prezimenom,takse i apostile pecate ne znam hoce li ti traziti,za svaki slucaj pitaj,kad podneses zahtjev za novi pasos,predas,vjencani list,taj novi rodni list,stari pasos da bi ga ponistili,i to je to,mislim da ide po ovom redosljedu :-) :-) mozda se opet nesto promjenilo :-D :D
kako ces izvadit rodni list sa novim prezimenom :D
mene je sve ovo prekomplikovano, a i ja cu uskoro morat mijenjat pasos :roll: :D
mamica papucarka

Hantraga wrote:zajbano je sto se tice ako ti je muz iz drugog kantona, a da ne pricam ako je iz drugog entiteta... :D

Mozda bi ti bilo pametnije da odes na mjesto izdavanja pasosa, i njih pitas...nego sto ovde pitas na forumu...
ovo je ziva istina. :lol:
Enka-Benka

#9 Re: Pasoš nakon udaje

Post by Enka-Benka »

mamica papucarka wrote:
Enka-Benka wrote:Bolje ti je ne trazi ga:):)

kako ces izvadit rodni list sa novim prezimenom :D
mene je sve ovo prekomplikovano, a i ja cu uskoro morat mijenjat pasos :roll: :D

nista me ne pitaj ja sam preko stele vadila :D :D :D

pa da joj se upise to novo :D

e sad ne znam ni sama sta je tacno :-) :-)
luciferino

Post by luciferino »

Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???

Pa ne bi mi ovi papci iz opštine dali da se udam da im nije iz ambasade donio potvrdu da je slobodnjak i još brdo brabonjaka, te da nije kažnjavan, bla bla bla...

Imam dodato novo prezime, imam vjenčani list ... i šta to još mogu tražiti?
janje_

Post by janje_ »

luciferino wrote:Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???

Pa ne bi mi ovi papci iz opštine dali da se udam da im nije iz ambasade donio potvrdu da je slobodnjak i još brdo brabonjaka, te da nije kažnjavan, bla bla bla...

a to si se ti udala za "papirnatog" iz dijaspore.. masala.. nek je sa srecom.. ;)

a procedura je jednostavno, prvo promijenis licnu, pa onda pasos..
Hantraga

Post by Hantraga »

luciferino wrote:Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???

nije problem u njemu, vec u tebi...Ti mjenjas prezime, i sad sve svoje papire moras promjeniti sa novim prezimenom...

Trebas izvaditi novi rodni list, na kojem ce stojati tvoji novi podaci, pa onda lijepo izvaditi novu licnu...

kad izvadis novu licnu, onda sa njom izvadis novi pasos...

kad izvadis novi pasos, onda sa njim po vizu... :D
luciferino

Post by luciferino »

janje_ wrote:

a to si se ti udala za "papirnatog" iz dijaspore.. masala.. nek je sa srecom.. ;)

a procedura je jednostavno, prvo promijenis licnu, pa onda pasos..
Ličnu sam davno promijenila :D
Samo me sada isprepadaše za pasoš...ali ono baš... :shock:

I da je bar "papirnat"...ne bi išli odavde :( Nego više ho-ruk sistem, doslovno trbuhom za kruhom.
luciferino

Post by luciferino »

Hantraga wrote:

nije problem u njemu, vec u tebi...Ti mjenjas prezime, i sad sve svoje papire moras promjeniti sa novim prezimenom...

Trebas izvaditi novi rodni list, na kojem ce stojati tvoji novi podaci, pa onda lijepo izvaditi novu licnu...

kad izvadis novu licnu, onda sa njom izvadis novi pasos...

kad izvadis novi pasos, onda sa njim po vizu... :D
Ma ja nešto mislim da je bilo nesporazuma još na početku. :-) Ništa rajo, ja sutra odoh probati, prvo u opštinu po vjenčani, onda u poštu po cipsovu prijavu, ličnu već imam. Ne znam stvarno šta će dokaz da sam mu ja jedina...bolje mu je da jesam...
Ljubim vas sve :kiss:
Hantraga

Post by Hantraga »

Steta, tako mladi i sretni, a odma problemi na pocetku braka... :lol:
luciferino

Post by luciferino »

Hantraga wrote:Steta, tako mladi i sretni, a odma problemi na pocetku braka... :lol:
Joj kad ti dođem u sejnt lujis... 8-)
Samo ti zezaj.
melb26sa

Post by melb26sa »

@ luciferino

sve razumijem :D

samo polako i javljaj kasnije kako je proslo da ostale udavace znaju :lol:
suncokret13

Post by suncokret13 »

Hantraga wrote:Steta, tako mladi i sretni, a odma problemi na pocetku braka... :lol:

nije zar da ce se morati razvesti ????

pa s kojim ce onda prezimenom za pasos.pa sta ako se ponovno uda za nekog treceg ? ( pa jos jedno 15 -16 isppravaka na rodnim i vjencanim listovima....)
luciferino

Post by luciferino »

Evo svježih informacija... 8-)

Ako već imate izvađenu novu ličnu, procedura je sljedeća. Pored uobičajenih dokumenata (lične na uvid, CIPS-ove prijave, popunjenog zahtjeva, uplaćenih 30 markica i jedne slike) potrebno je pokazati i vjenčani list koji dobijete u opštini za 2 minute i 4 markice takse ako ste debil kao ja pa kažete da vam treba za pasoš. Onda odete u onu zgradu gdje se vade pasoši, kažete teti šta hoćete, a ona vas još pita da li vam je pasoš na staro prezime istekao. Ako nije, morate popuniti još jedan obrazac i navesti zašto mijenjate pasoš (promjena prezimena nakon sklapanja braka) i za to zadovoljstvo plaćate još dvije markice takse. Onda to sve fino predate, teta pregleda i kaže vam da se vratite za 15 dana.

Za broj bračnih partnera nas niko nije pitao, a malo je reći da smo iz različitih kantona. :-)
suncokret13

Post by suncokret13 »

uh,
dobro je,

brak se nastavlja bez problema.
luciferino

Post by luciferino »

suncokret13 wrote:uh,
dobro je,

brak se nastavlja bez problema.
Gluho bilo da padne razvod...zamisli šta tek treba za razvod....eeeeeej...
suncokret13

Post by suncokret13 »

koliko papira onda ispisati,na koliko saltera otici,a koliko TAXENIH maraka platiti.

zato je bolje sjed'i,suti i trpi, SVE ZBOG ADMINISTRACIJE ( ono se prije govorilo ''u braku smo samo zbog djece'',vidiskako se vremena mjenjaju.............):-)
suncokret13

Post by suncokret13 »

ah, ljubav sta sve covjek/zena mora da uradi u ime ljubavi.

:-)
fatal error

Post by fatal error »

suncokret13 wrote:ah, ljubav sta sve covjek/zena mora da uradi u ime ljubavi.

:-)
mora se vjencati, a pri tome ne mislim na papirologiju :D
xyz2007

Post by xyz2007 »

Gospodjo sacekajte malo da vidite da li ce brak da se primi prvo, bar koju godinu.

Sta ako vi sve to izganjate a onda on ili vi zaljubite se u drugu, pa onda razvod braka i opet trka oko promjene vaseg prezimena nazad na djevojacko.

I to sto su vam trazili dokaz da on nije u jos kojoj bracnoj zajednici mimo vas je uvijek plus a ne minus. Time vas zakon stiti od poligamije. :-D
Post Reply