Pasoš nakon udaje
-
luciferino
#1 Pasoš nakon udaje
Možda je i tema sažvakana milion puta, ali...
Može li mi neko reći o proceduri vađenja novog pasoša nakon što se promijeni prezime?
Može li mi neko reći o proceduri vađenja novog pasoša nakon što se promijeni prezime?
-
mamica papucarka
#2 Re: Pasoš nakon udaje
nek ti je dragi Bog na pomociluciferino wrote:Možda je i tema sažvakana milion puta, ali...
ja sam se posvadjala sa pola opstine
jao, trazili su mi nekakav papir koji ce dokazati da sam ja svom muzu jedina zena
Posto nas dvoje nismo iz istog mjesta, ovi u njegovoj opcini nemaju pojma da takav papir treba i porucuju Sarajevu da ne sere (ne bas ovim rijecima, ali sa istim znacenjem):lol: Znam da sam sve zivce pogubila
-
luciferino
#3 Re: Pasoš nakon udaje
mamica papucarka wrote:nek ti je dragi Bog na pomociluciferino wrote:Možda je i tema sažvakana milion puta, ali...
Može li mi neko reći o proceduri vađenja novog pasoša nakon što se promijeni prezime?![]()
ja sam se posvadjala sa pola opstineA i vise se ne sjecam, ali znam da je bilo komplikacija i da mi je na kraju muzev stari sve to izganjo
![]()
jao, trazili su mi nekakav papir koji ce dokazati da sam ja svom muzu jedina zena![]()
Posto nas dvoje nismo iz istog mjesta, ovi u njegovoj opcini nemaju pojma da takav papir treba i porucuju Sarajevu da ne sere (ne bas ovim rijecima, ali sa istim znacenjem):lol: Znam da sam sve zivce pogubila
Ovako...da rezimiramo...ja se udala prije godinu i promijenila prezime. Bilo mi je mrsko mijenjati prije. Imam pasoš koji ističe za par mjeseci, i sada hoću aBd da idem odavde i da ganjam vizu. I, i...zbuni ti mene mamice skroz
Pa nisam se mogla ni udati da je imao više žena...pa nismo mormoni...
- Enka-Benka
#4 Re: Pasoš nakon udaje
Bolje ti je ne trazi ga:):)
Vjencani list odneses u opstini,izvadis novi rodni list sa "novim"prezimenom,takse i apostile pecate ne znam hoce li ti traziti,za svaki slucaj pitaj,kad podneses zahtjev za novi pasos,predas,vjencani list,taj novi rodni list,stari pasos da bi ga ponistili,i to je to,mislim da ide po ovom redosljedu
mozda se opet nesto promjenilo
mislim da nema veze to sto ste iz razliciti drzava,ako ti trazis drzavljanstvo koje si imala i prije
Vjencani list odneses u opstini,izvadis novi rodni list sa "novim"prezimenom,takse i apostile pecate ne znam hoce li ti traziti,za svaki slucaj pitaj,kad podneses zahtjev za novi pasos,predas,vjencani list,taj novi rodni list,stari pasos da bi ga ponistili,i to je to,mislim da ide po ovom redosljedu
mislim da nema veze to sto ste iz razliciti drzava,ako ti trazis drzavljanstvo koje si imala i prije
Last edited by Enka-Benka on 25/02/2008 20:17, edited 1 time in total.
-
mamica papucarka
ma ovo moje je bilo prije pet godina, tako da nije vazece
bezbeli da ti treba vjencani list i licna
bezbeli da ti treba vjencani list i licna
-
mamica papucarka
#7 Re: Pasoš nakon udaje
kako ces izvadit rodni list sa novim prezimenomEnka-Benka wrote:Bolje ti je ne trazi ga:):)
Vjencani list odneses u opstini,izvadis novi rodni list sa "novim"prezimenom,takse i apostile pecate ne znam hoce li ti traziti,za svaki slucaj pitaj,kad podneses zahtjev za novi pasos,predas,vjencani list,taj novi rodni list,stari pasos da bi ga ponistili,i to je to,mislim da ide po ovom redosljedu![]()
![]()
mene je sve ovo prekomplikovano, a i ja cu uskoro morat mijenjat pasos
-
mamica papucarka
ovo je ziva istina.Hantraga wrote:zajbano je sto se tice ako ti je muz iz drugog kantona, a da ne pricam ako je iz drugog entiteta...![]()
Mozda bi ti bilo pametnije da odes na mjesto izdavanja pasosa, i njih pitas...nego sto ovde pitas na forumu...
- Enka-Benka
#9 Re: Pasoš nakon udaje
mamica papucarka wrote:kako ces izvadit rodni list sa novim prezimenomEnka-Benka wrote:Bolje ti je ne trazi ga:):)
Vjencani list odneses u opstini,izvadis novi rodni list sa "novim"prezimenom,takse i apostile pecate ne znam hoce li ti traziti,za svaki slucaj pitaj,kad podneses zahtjev za novi pasos,predas,vjencani list,taj novi rodni list,stari pasos da bi ga ponistili,i to je to,mislim da ide po ovom redosljedu![]()
![]()
![]()
mene je sve ovo prekomplikovano, a i ja cu uskoro morat mijenjat pasos![]()
nista me ne pitaj ja sam preko stele vadila
pa da joj se upise to novo
e sad ne znam ni sama sta je tacno
-
luciferino
Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???
Pa ne bi mi ovi papci iz opštine dali da se udam da im nije iz ambasade donio potvrdu da je slobodnjak i još brdo brabonjaka, te da nije kažnjavan, bla bla bla...
Imam dodato novo prezime, imam vjenčani list ... i šta to još mogu tražiti?
Pa ne bi mi ovi papci iz opštine dali da se udam da im nije iz ambasade donio potvrdu da je slobodnjak i još brdo brabonjaka, te da nije kažnjavan, bla bla bla...
- janje_
a to si se ti udala za "papirnatog" iz dijaspore.. masala.. nek je sa srecom..luciferino wrote:Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???
a procedura je jednostavno, prvo promijenis licnu, pa onda pasos..
- Hantraga
nije problem u njemu, vec u tebi...Ti mjenjas prezime, i sad sve svoje papire moras promjeniti sa novim prezimenom...luciferino wrote:Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???
Trebas izvaditi novi rodni list, na kojem ce stojati tvoji novi podaci, pa onda lijepo izvaditi novu licnu...
kad izvadis novu licnu, onda sa njom izvadis novi pasos...
kad izvadis novi pasos, onda sa njim po vizu...
-
luciferino
Ličnu sam davno promijenilajanje_ wrote:a to si se ti udala za "papirnatog" iz dijaspore.. masala.. nek je sa srecom..luciferino wrote:Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???
a procedura je jednostavno, prvo promijenis licnu, pa onda pasos..
Samo me sada isprepadaše za pasoš...ali ono baš...
I da je bar "papirnat"...ne bi išli odavde
-
luciferino
Ma ja nešto mislim da je bilo nesporazuma još na početku.Hantraga wrote:nije problem u njemu, vec u tebi...Ti mjenjas prezime, i sad sve svoje papire moras promjeniti sa novim prezimenom...luciferino wrote:Dobro ljudi, a kakve veze ima moj muž sa mojim pasošem i odakle je on???
Trebas izvaditi novi rodni list, na kojem ce stojati tvoji novi podaci, pa onda lijepo izvaditi novu licnu...
kad izvadis novu licnu, onda sa njom izvadis novi pasos...
kad izvadis novi pasos, onda sa njim po vizu...
Ljubim vas sve
-
luciferino
Joj kad ti dođem u sejnt lujis...Hantraga wrote:Steta, tako mladi i sretni, a odma problemi na pocetku braka...
Samo ti zezaj.
- suncokret13
Hantraga wrote:Steta, tako mladi i sretni, a odma problemi na pocetku braka...
nije zar da ce se morati razvesti ????
pa s kojim ce onda prezimenom za pasos.pa sta ako se ponovno uda za nekog treceg ? ( pa jos jedno 15 -16 isppravaka na rodnim i vjencanim listovima....)
-
luciferino
Evo svježih informacija...
Ako već imate izvađenu novu ličnu, procedura je sljedeća. Pored uobičajenih dokumenata (lične na uvid, CIPS-ove prijave, popunjenog zahtjeva, uplaćenih 30 markica i jedne slike) potrebno je pokazati i vjenčani list koji dobijete u opštini za 2 minute i 4 markice takse ako ste debil kao ja pa kažete da vam treba za pasoš. Onda odete u onu zgradu gdje se vade pasoši, kažete teti šta hoćete, a ona vas još pita da li vam je pasoš na staro prezime istekao. Ako nije, morate popuniti još jedan obrazac i navesti zašto mijenjate pasoš (promjena prezimena nakon sklapanja braka) i za to zadovoljstvo plaćate još dvije markice takse. Onda to sve fino predate, teta pregleda i kaže vam da se vratite za 15 dana.
Za broj bračnih partnera nas niko nije pitao, a malo je reći da smo iz različitih kantona.
Ako već imate izvađenu novu ličnu, procedura je sljedeća. Pored uobičajenih dokumenata (lične na uvid, CIPS-ove prijave, popunjenog zahtjeva, uplaćenih 30 markica i jedne slike) potrebno je pokazati i vjenčani list koji dobijete u opštini za 2 minute i 4 markice takse ako ste debil kao ja pa kažete da vam treba za pasoš. Onda odete u onu zgradu gdje se vade pasoši, kažete teti šta hoćete, a ona vas još pita da li vam je pasoš na staro prezime istekao. Ako nije, morate popuniti još jedan obrazac i navesti zašto mijenjate pasoš (promjena prezimena nakon sklapanja braka) i za to zadovoljstvo plaćate još dvije markice takse. Onda to sve fino predate, teta pregleda i kaže vam da se vratite za 15 dana.
Za broj bračnih partnera nas niko nije pitao, a malo je reći da smo iz različitih kantona.
- suncokret13
uh,
dobro je,
brak se nastavlja bez problema.
dobro je,
-
luciferino
Gluho bilo da padne razvod...zamisli šta tek treba za razvod....eeeeeej...suncokret13 wrote:uh,
dobro je,
- suncokret13
koliko papira onda ispisati,na koliko saltera otici,a koliko TAXENIH maraka platiti.
zato je bolje sjed'i,suti i trpi, SVE ZBOG ADMINISTRACIJE ( ono se prije govorilo ''u braku smo samo zbog djece'',vidiskako se vremena mjenjaju.............):-)
zato je bolje sjed'i,suti i trpi, SVE ZBOG ADMINISTRACIJE ( ono se prije govorilo ''u braku smo samo zbog djece'',vidiskako se vremena mjenjaju.............):-)
- suncokret13
ah, ljubav sta sve covjek/zena mora da uradi u ime ljubavi.

-
fatal error
mora se vjencati, a pri tome ne mislim na papirologijusuncokret13 wrote:ah, ljubav sta sve covjek/zena mora da uradi u ime ljubavi.
-
xyz2007
Gospodjo sacekajte malo da vidite da li ce brak da se primi prvo, bar koju godinu.
Sta ako vi sve to izganjate a onda on ili vi zaljubite se u drugu, pa onda razvod braka i opet trka oko promjene vaseg prezimena nazad na djevojacko.
I to sto su vam trazili dokaz da on nije u jos kojoj bracnoj zajednici mimo vas je uvijek plus a ne minus. Time vas zakon stiti od poligamije.
Sta ako vi sve to izganjate a onda on ili vi zaljubite se u drugu, pa onda razvod braka i opet trka oko promjene vaseg prezimena nazad na djevojacko.
I to sto su vam trazili dokaz da on nije u jos kojoj bracnoj zajednici mimo vas je uvijek plus a ne minus. Time vas zakon stiti od poligamije.