Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
freak_with_a_laptop wrote:Adolf i Eva ... tesko je zamisliti, da se covjek u zvijer zaljubi
Ko kaže da se zaljubila?
Ja mislim da je "Hava" bila kao sultan u haremu... Ona jadna, sama u dvorcu, a oko nje četa oficira...mladih..pohotnih...neiskusnih...željnih...a spremnih da zaplate glavom
mamica 31 wrote:koji ljubavni parovi su ostavili snazan utisak na vas? Mislim na ljubav opisanu u knjigama. ne znam da li ovdje temu da stavim ili negdje drugo???
Ovako:
Katarina i Hitklif (Orkanski visovi)
Ahmed i Tijana (Tvrdjava)
Romeo i Julia
Lejla i Mecnum (valjda sam mu ime potrefila )
Mujo i Fata
ne mogu se vise sjetit A sjetit cu se...
Fina tema…
na prvu mi padaju na um Ahmet i Tijana,
pa onda ja i ona (sorry ako je neskromno )
Martin i Alejandra ( E.Sabato - o junacima i grobovima)
Penelopa i Odisej
Onaj Francisco Asiza i njegova ljubav (kakoseonozvase) iz “ljubav u doba kolere”
Jean Paul Sartre i Simon de Beauvoir...
Bosanac sa dna kace wrote:jedan od parova koje niak u zivotu nisam vidio zajedno su rah. Alija i rah. Halida Izetbegovic. jel iamju njihove slike idje?
Bosanac sa dna kace wrote:jedan od parova koje niak u zivotu nisam vidio zajedno su rah. Alija i rah. Halida Izetbegovic. jel iamju njihove slike idje?
Imaju... Imam ja jednu na kojima su oni kao mladi par, zajedno sa na doceku Nove Godine in ranih 1960s, zajedno sa rahm. tetkom i tetkom, kao i jednu gdje su zajedno u popodnevnoj setnji. Rahmetli Alija je zaista, i mislim zaista, bio faca i po. Objektivno Mr. Hotness. Zvali su ih "Plavi i Plava".