Ne znam o kojem dijelu govoriš, ali znaš li kako izgleda ljudima koji žive na potezu Katedrala-Petrarkijina i dio Mejtaša? Ne mogu izaći iz kuće, ne mogu imati bolesnika, ne mogu se vratiti kući.. ništa. To nije traženje izuzetka,nego samo onako kako se radi u civiliziranom svijetu. Ne možeš nikako porediti pravljenje krugova oko katedrale i pravljenje krugova oko tobre. NIkako.. a mogu reći, baš za ta dva mjesta.kockica_kockica wrote:Poredjenje ti nidje veze... Mi kaskamo za zagrebackim prevozom nekoliko desetina godina.... ja nigdje nemam problem sa gradskim prevozom osim u svom gradu... nas prevoz ne valja i tacka...
80% parking mjesta u centru nakon 14.00 je prazno...ovo znam pouzdano jer kuci idem u 16.00 i ima mjesta.... kad dodjem vikendom u gradu bude bas dosta praznog prostora za parking...
Svi mi nekad krugove i krugove obilazimo da bi se parkirali... zasto bi ti bila/bio izuzetak?
Parking u centru?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#26 Re: Parking u centru?
- Sunrise00
#27 Re: Parking u centru?
pa zato sto zivi u centrukockica_kockica wrote:
Poredjenje ti nidje veze... Mi kaskamo za zagrebackim prevozom nekoliko desetina godina.... ja nigdje nemam problem sa gradskim prevozom osim u svom gradu... nas prevoz ne valja i tacka...
80% parking mjesta u centru nakon 14.00 je prazno...ovo znam pouzdano jer kuci idem u 16.00 i ima mjesta.... kad dodjem vikendom u gradu bude bas dosta praznog prostora za parking...
Svi mi nekad krugove i krugove obilazimo da bi se parkirali... zasto bi ti bila/bio izuzetak?
- P308
#28 Re: Parking u centru?
Ja zivim na Mejtasu, i ne mogu naci mjesto ni u 18 a kamoli u 14 ili 16KatarinaKosaca wrote:Ne znam o kojem dijelu govoriš, ali znaš li kako izgleda ljudima koji žive na potezu Katedrala-Petrarkijina i dio Mejtaša? Ne mogu izaći iz kuće, ne mogu imati bolesnika, ne mogu se vratiti kući.. ništa. To nije traženje izuzetka,nego samo onako kako se radi u civiliziranom svijetu. Ne možeš nikako porediti pravljenje krugova oko katedrale i pravljenje krugova oko tobre. NIkako.. a mogu reći, baš za ta dva mjesta.kockica_kockica wrote:Poredjenje ti nidje veze... Mi kaskamo za zagrebackim prevozom nekoliko desetina godina.... ja nigdje nemam problem sa gradskim prevozom osim u svom gradu... nas prevoz ne valja i tacka...
- KatarinaKosaca
#29 Re: Parking u centru?
Trenutno ne,. niti sam ja tema, niti vidim šta je tako smiješno.Sunrise00 wrote:pa zato sto zivi u centru![]()
![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#30 Re: Parking u centru?
Naravno da ne možeš. Ujutro Petrarkijinu i Mehmed paše i Kašikovića zauzmu ljudi što prodaju na pijaci da ne plate parking kod Pilava. Popodne dođu u kupovinu i na ista mjesta, naveče u kafanu i opet na taj potez. Nemoguća misija.. U duplo parkiraju, ispred garaža, blokiraju. I ne traži ovdje nitko nikakve iznimke, nego rješenje kao u svim gradovima civilizacije. Ali, ni tad ne odgovaraP308 wrote:Ja zivim na Mejtasu, i ne mogu naci mjesto ni u 18 a kamoli u 14 ili 16
-
gidra
#31 Re: Parking u centru?
Ja imam svoj štek ali evo podijelit ću sa rajom pošto često bude viška mjestahakazvaka wrote:Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate![]()
Kakva su iskustva sa onim "novim" parkingom kod Al Shiddi-a, pise 70 KM mjesecno, 24 sata? Nesto mi prejeftino za centar...
- KatarinaKosaca
#32 Re: Parking u centru?
Svaka ti čast, ovo nitko ne bi podijelio. Ja tamo ni na parking ne mogu, uvijek zauzetogidra wrote:Ja imam svoj štek ali evo podijelit ću sa rajom pošto često bude viška mjesta... iza Doma Armije auto uvijek parkiram, imate dva ulaza jedan iz ulice pored Prve Gimnazije i drugi sa glavne džade pored Bor banke. Stavljene su dvije rampe ali one nisu već u funkciji više od dvije godine. Ja tu auto parkiram odavno i nikad mi niko nije ništa rekao.
- Altsa
#33 Re: Parking u centru?
parking kod pozorista...uvijek je prazan i ima mjesta 
- kockica_kockica
#34 Re: Parking u centru?
Govorim o centru grada..KatarinaKosaca wrote:Ne znam o kojem dijelu govoriš, ali znaš li kako izgleda ljudima koji žive na potezu Katedrala-Petrarkijina i dio Mejtaša? Ne mogu izaći iz kuće, ne mogu imati bolesnika, ne mogu se vratiti kući.. ništa. To nije traženje izuzetka,nego samo onako kako se radi u civiliziranom svijetu. Ne možeš nikako porediti pravljenje krugova oko katedrale i pravljenje krugova oko tobre. NIkako.. a mogu reći, baš za ta dva mjesta.kockica_kockica wrote:Poredjenje ti nidje veze... Mi kaskamo za zagrebackim prevozom nekoliko desetina godina.... ja nigdje nemam problem sa gradskim prevozom osim u svom gradu... nas prevoz ne valja i tacka...
A Centar nije samo Petrarkijina, Mejtas i Josipa Stadlera ulica
-
gidra
#35 Re: Parking u centru?
Sigurno oko 2 godine auto tu parkiram još ima i kamera i vojska i čuvari Bor banke ma ima sveKatarinaKosaca wrote:Svaka ti čast, ovo nitko ne bi podijelio. Ja tamo ni na parking ne mogu, uvijek zauzetogidra wrote:Ja imam svoj štek ali evo podijelit ću sa rajom pošto često bude viška mjesta... iza Doma Armije auto uvijek parkiram, imate dva ulaza jedan iz ulice pored Prve Gimnazije i drugi sa glavne džade pored Bor banke. Stavljene su dvije rampe ali one nisu već u funkciji više od dvije godine. Ja tu auto parkiram odavno i nikad mi niko nije ništa rekao.
- Industrialyzer
#36 Re: Parking u centru?
Ja ozbiljno razmisljam Smarta da nabavim za grada, preko glave mi je vise gledanja je li me neka zivotinja okrznula dok bahato izlazi sa parkinga. Smart zakon 
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#37 Re: Parking u centru?
GaRGa wrote:
ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasa
- respo
#38 Re: Parking u centru?
a zar je vama problem recimo parkirati na marijin dvoru ili slicne lokacije i onda prosetati do posla?
morate li parkirati "ispred" zgrade u kojoj radite?
-
emko1234
#39 Re: Parking u centru?
sta je ba respo, pa lako je tebi davat prijedloge kad zivis u pazaricu, gdje god se okrenes livadarespo wrote:a zar je vama problem recimo parkirati na marijin dvoru ili slicne lokacije i onda prosetati do posla?
ima nas koji zivimo blize od marin dvora a problem nam se vratit kuci po auto pa ici dalje, jer smo kratki s vremenom.
- respo
#40 Re: Parking u centru?
o ko se to vratio iz zavicaja 
to ti tamo jos nisu uveli internet
fazon je sto ja kuci parkiram na parkingu
za sve u gradu odem tramvajem jer mi je blizu
autom u grad idem jedino navece kad znam da cu se vratiti poslije 12 i kad imas parking mjesta koliko zelis
jbg nemam kompleks pa da me mora svako vidjeti u autu
ps nisam te prepozn'o bizmismen nemas vremena jer stoka mora na vrijeme jesti
to ti tamo jos nisu uveli internet
fazon je sto ja kuci parkiram na parkingu
za sve u gradu odem tramvajem jer mi je blizu
autom u grad idem jedino navece kad znam da cu se vratiti poslije 12 i kad imas parking mjesta koliko zelis
jbg nemam kompleks pa da me mora svako vidjeti u autu
ps nisam te prepozn'o bizmismen nemas vremena jer stoka mora na vrijeme jesti
-
emko1234
#41 Re: Parking u centru?
nije brate do interneta, nego nisam platio racun pa me iskljucili 
jbg, sljakalo se pa se zaradilo da se plati i evo me opet, kako je krenulo ovo ljepse vrijeme pa kise, livade procvjetale a biznis sa ovcama nikad jaci
nije stvar kompleksa, ne prodjem ni ja subotom kroz grad nikad vise od jednom ako trazim parking, moji stekovi su na logavinoj al uglavnom forsiram garaze navecer. a preko dana, u zavisnosti od obaveza po gradu ugl parking kod doma armije.
jbg, sljakalo se pa se zaradilo da se plati i evo me opet, kako je krenulo ovo ljepse vrijeme pa kise, livade procvjetale a biznis sa ovcama nikad jaci
nije stvar kompleksa, ne prodjem ni ja subotom kroz grad nikad vise od jednom ako trazim parking, moji stekovi su na logavinoj al uglavnom forsiram garaze navecer. a preko dana, u zavisnosti od obaveza po gradu ugl parking kod doma armije.
- respo
#42 Re: Parking u centru?
stvar kompleksa se odnosi na dan kad mozes komotno ostaviti na skenderiji a s tog mjesta mozes otici na svako mjestu u jezgri u kratkom roku
vecernji kompleksi se ionako izrazavaju na druge nacine
kao prvo ponasanjem
kao prvo ponasanjem
-
emko1234
#43 Re: Parking u centru?
morao bi definisat kratki rok. ako ostavim na skenderiji a moram u stari grad, to je 10 minuta pjeske minimalno sto moze bit puno u situaciji kad imas jos poslova da obavis u kratkom vremenskom periodu. jbg nije ilijas.respo wrote:stvar kompleksa se odnosi na dan kad mozes komotno ostaviti na skenderiji a s tog mjesta mozes otici na svako mjestu u jezgri u kratkom roku
kao prvo ponasanjem
- kockica_kockica
#44 Re: Parking u centru?
To isto da neko ko zivi na Ilidzi ti kaze: zar bas moras parkirati ispred zgrade na Ilidzi gdje radis, parkiraj na Alipasinom polju pa prosetaj do posla ...respo wrote:a zar je vama problem recimo parkirati na marijin dvoru ili slicne lokacije i onda prosetati do posla?
A onda oni sa Alipasinog svim onim silnim radnicima ASA-e bankama i slicnim centrima kazu ne parkirajte ispred zgrade gdje radite vec se parkirajte na C. Vili pa prosetajte...
itd...
Problem s parkingom postoji i to je cinjenica... ja bih sve dala da ne moram raditi u Centru vec da radim negdje na periferiji sa parkingom ispred da ne moram svako jutro dati 6 KM za parking mjesto, ali ne moze... I prva bih isla javnim prevozom da je uredjeniji i bolje organiziran i da ne moram visiti na vratima tramvaja, ali nemamo takav prevoz koji je dovoljan.... ja ne trazim da sjedim u tramvaju ali trazim barem da mogu normalno stajati bez da udisem trodnevni smrad necije podpazusja ....
- KatarinaKosaca
#45 Re: Parking u centru?
Sva ok, ali ti ne pružaš isto razumijevanje prema ljudima koji ne mogu doći do svoje kuće, nego hladno kažeš da su to kompleksi i zahtjevanje privilegijakockica_kockica wrote:Problem s parkingom postoji i to je cinjenica... ja bih sve dala da ne moram raditi u Centru vec da radim negdje na periferiji sa parkingom ispred da ne moram svako jutro dati 6 KM za parking mjesto, ali ne moze... I prva bih isla javnim prevozom da je uredjeniji i bolje organiziran i da ne moram visiti na vratima tramvaja, ali nemamo takav prevoz koji je dovoljan.... ja ne trazim da sjedim u tramvaju ali trazim barem da mogu normalno stajati bez da udisem trodnevni smrad necije podpazusja ....
- kockica_kockica
#46 Re: Parking u centru?
Pa istina je da svi ponekad obilazimo krugove jer ne mozemo naci parking... i ja obilazim krugove kad nemam za parking iz ovog ili onog razloga... Trazenje parkinga na Alipasinom, Grbavici ili u Centru je svejedno trazenje parkinga ... I zasto umanjujes problem parkinga na drugim lokacijama?KatarinaKosaca wrote:Sva ok, ali ti ne pružaš isto razumijevanje prema ljudima koji ne mogu doći do svoje kuće, nego hladno kažeš da su to kompleksi i zahtjevanje privilegijakockica_kockica wrote:Problem s parkingom postoji i to je cinjenica... ja bih sve dala da ne moram raditi u Centru vec da radim negdje na periferiji sa parkingom ispred da ne moram svako jutro dati 6 KM za parking mjesto, ali ne moze... I prva bih isla javnim prevozom da je uredjeniji i bolje organiziran i da ne moram visiti na vratima tramvaja, ali nemamo takav prevoz koji je dovoljan.... ja ne trazim da sjedim u tramvaju ali trazim barem da mogu normalno stajati bez da udisem trodnevni smrad necije podpazusja ....i da svi eto ponekad moramo obilaziti krugove, a činjenica je da se Alipašino ni tibrine zgrade ne mogu ni usporediti sa dijelovima grada u centru gdje se ne može prići.
A ljudi u centru traze privilegiju po kojoj samo oni mogu parkirati svoja auta i privilegiju da je njihovo parking mjesto pred kucom samo njihovo. Onda bi i neko drugi po toj logici trebao reci, ok ja cu placati parking mjesto jer radim u Centru, ali zelim da i mene moje parking mjesto ispred zgrade na Dolac malti ceka i niko se na njega ne smije parkirati.
Namjerno u primjerima dajem razne dijelove Sarajeva jer problem parkinga je svakako prisutan u svakom dijelu grada.
- KatarinaKosaca
#47 Re: Parking u centru?
Nije nikako isto Ališašino i centar glede parking mjesta. Ali, baš nikako. Pa sad to nazovi kompleksom 
- kockica_kockica
#48 Re: Parking u centru?
KatarinaKosaca wrote:Nije nikako isto Ališašino i centar glede parking mjesta. Ali, baš nikako. Pa sad to nazovi kompleksom
- Sunrise00
#50 Re: Parking u centru?
da ti toliko smeta davati tih 6 KM svako jutro, vozila bi se tramvajemkockica_kockica wrote:To isto da neko ko zivi na Ilidzi ti kaze: zar bas moras parkirati ispred zgrade na Ilidzi gdje radis, parkiraj na Alipasinom polju pa prosetaj do posla ...respo wrote:a zar je vama problem recimo parkirati na marijin dvoru ili slicne lokacije i onda prosetati do posla?
A onda oni sa Alipasinog svim onim silnim radnicima ASA-e bankama i slicnim centrima kazu ne parkirajte ispred zgrade gdje radite vec se parkirajte na C. Vili pa prosetajte...
itd...
Problem s parkingom postoji i to je cinjenica... ja bih sve dala da ne moram raditi u Centru vec da radim negdje na periferiji sa parkingom ispred da ne moram svako jutro dati 6 KM za parking mjesto, ali ne moze... I prva bih isla javnim prevozom da je uredjeniji i bolje organiziran i da ne moram visiti na vratima tramvaja, ali nemamo takav prevoz koji je dovoljan.... ja ne trazim da sjedim u tramvaju ali trazim barem da mogu normalno stajati bez da udisem trodnevni smrad necije podpazusja ....
problem naravno, postoji s parkingom...al ne mogu na rende kora vala