Park(ing) u A.B. Šimića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

T i t o

#26 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by T i t o »

Volio bih se malo upetljati u ovu temu , da vam dam par korisnih činjenica.
Rodjen sam i odrastao u ovom kvartu , po izuzetno poznajem situaciju od izgradnje prvih objekata , pa sve do danas .
Da bi nekinm bilo jasnije , po prvom regulacionom planu a koji imam i i pisanoj formi ,
Smrdljivog bosmala nije bilo na mapi , na njegovo mjestu je bila planirana višeetažna garaža , a na liVadi o kojoj sad govorite ispred zelenih je bio plan za izgradnju vrtiča i jaslica sve u jednom nivou bez spratova , a objekata , koje pominjete nova ružno zelena zgrada kod Selexsa , sam Selex , mali o ogavni bosmal NISU POSTOJALI !!!

Za navedene objekte u opštini je neko uzeo dobar tal , a isti su iskorjenili blizu 200 parking mjesta koji su pripadali neboderima , da bi bilo jasnije u jednom neboderu postoji 164 stana puta tri nebodera pa izračunaj te koliko parking mjesta sad fali samo njima . Večina vlasnika tih automobila iste parkira pred zelenim i pržionicom ( tako smo mi starosjedioci nekad zvali zgradu od cigle ) i valerom (zgradu nad kojom se nadvio mega neuspješni projekat koji je trebao biti useljen u 11 2003g)
pa sad i tamo nema mjesta za parking , kako reče jedna od učesnica ove debate a koja je tu kako predpostavljam samo za radnog vremena .

Ni dok pišemovo , još uvjek ne vjerujem da mi se ovo današnje širenje parkinga na uštrb zelene površine čini kao izuzetno dobro rješenje dijela problema , koji je nastao NAGURAVANJEM OGAVNIH OBJEKATA U DO TADA LIJEP KVART .
Jer kako pročitah izjavu Damira Hadžića , ovo je prvi dio projekta da se dobije dodatnih 50 parking mjesta , a na prolječe je citiram "drugi dio uredjenje središnje zelene površine u aranžmanu pomenutog gospodina sa zoo vrtom .
Ako nije još jedna prevara , da bi se na hinjaka ugurao novi Robot , ovakav projekat podržavam.
Gates of Atlantis

#27 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by Gates of Atlantis »

T i t o wrote:Volio bih se malo upetljati u ovu temu , da vam dam par korisnih činjenica.
Rodjen sam i odrastao u ovom kvartu , po izuzetno poznajem situaciju od izgradnje prvih objekata , pa sve do danas .
Da bi nekinm bilo jasnije , po prvom regulacionom planu a koji imam i i pisanoj formi ,
Smrdljivog bosmala nije bilo na mapi , na njegovo mjestu je bila planirana višeetažna garaža , a na liVadi o kojoj sad govorite ispred zelenih je bio plan za izgradnju vrtiča i jaslica sve u jednom nivou bez spratova , a objekata , koje pominjete nova ružno zelena zgrada kod Selexsa , sam Selex , mali o ogavni bosmal NISU POSTOJALI !!!

Za navedene objekte u opštini je neko uzeo dobar tal , a isti su iskorjenili blizu 200 parking mjesta koji su pripadali neboderima , da bi bilo jasnije u jednom neboderu postoji 164 stana puta tri nebodera pa izračunaj te koliko parking mjesta sad fali samo njima . Večina vlasnika tih automobila iste parkira pred zelenim i pržionicom ( tako smo mi starosjedioci nekad zvali zgradu od cigle ) i valerom (zgradu nad kojom se nadvio mega neuspješni projekat koji je trebao biti useljen u 11 2003g)
pa sad i tamo nema mjesta za parking , kako reče jedna od učesnica ove debate a koja je tu kako predpostavljam samo za radnog vremena .

Ni dok pišemovo , još uvjek ne vjerujem da mi se ovo današnje širenje parkinga na uštrb zelene površine čini kao izuzetno dobro rješenje dijela problema , koji je nastao NAGURAVANJEM OGAVNIH OBJEKATA U DO TADA LIJEP KVART .
Jer kako pročitah izjavu Damira Hadžića , ovo je prvi dio projekta da se dobije dodatnih 50 parking mjesta , a na prolječe je citiram "drugi dio uredjenje središnje zelene površine u aranžmanu pomenutog gospodina sa zoo vrtom .
Ako nije još jedna prevara , da bi se na hinjaka ugurao novi Robot , ovakav projekat podržavam.
Zivim u ovom kvartu otkako postoji i nikako ne podrzavam ovaj projekat.
Da bude jasno: ova zelena povrsina se NE SMIJE DIRATI ni pod koju cijenu.
Istina je da nema dovoljno parking mjesta, ali livada je puno bitnija i, opcenito, draza mi je sto puta livada okruzena autima na kojoj se djeca igraju i u kojoj ljudi svaki dan uzivaju, nego jos jedna zgrada/parking/garaza od kojih mi je na vrh glave.
A sve i da naprave garazu ili parking (preko cijele livade), opet nece ni biti dovoljno mjesta, bit ce nereda itd., ali zato zelenila tad ne bi nikako imali.
Ovo je katastrofa, ubijaju ono malo prirode sto je ostalo u naselju (i gradu?) i u sustini ne znam moze li se ista *konkretno* uraditi, pogotovo da se sprijeci drugi, bolesni, dio projekta. :shock:
Bojana S.

#28 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by Bojana S. »

T i t o wrote:Volio bih se malo upetljati u ovu temu , da vam dam par korisnih činjenica.

Ni dok pišemovo , još uvjek ne vjerujem da mi se ovo današnje širenje parkinga na uštrb zelene površine čini kao
izuzetno dobro rješenje dijela problema , koji je nastao NAGURAVANJEM OGAVNIH OBJEKATA U DO TADA LIJEP KVART .

E Tito, ja povlacim svoje nezadovoljstvo... stvarno nije lose, malo se ulica prosirila pa ce biti lakse i pjesacima i autima. A mora se priznati da park i nije bio toliko iskoristen, osim od strane nekoliko setaca kucnih ljubimaca...
van Basten

#29 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by van Basten »

eh, šta sam fudbala odigrao na toj livadi prije rata u gostima protiv "zelenaca"... nisam primjetio poslije rata da su djeca toliko forsirala tu livadu za fudbal... ustvari, uvijek mi je bilo žao kako otužno izgleda... valjda bude bolje ako ne bude samo ublehaška o sređivanju iduće godine
karanana

#30 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by karanana »

van Basten wrote:eh, šta sam fudbala odigrao na toj livadi prije rata u gostima protiv "zelenaca"... nisam primjetio poslije rata da su djeca toliko forsirala tu livadu za fudbal... ustvari, uvijek mi je bilo žao kako otužno izgleda... valjda bude bolje ako ne bude samo ublehaška o sređivanju iduće godine
nista poslije rata, nabacili malo zemlje, napravili umjetna brdasca, onu neku stazicu i klupe, pokoji cuko i drvo.....nista posebno. a kako smo derali "zuTce" u fudbalu prije rata......
Gates of Atlantis

#31 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Bojana S. wrote: E Tito, ja povlacim svoje nezadovoljstvo... stvarno nije lose, malo se ulica prosirila pa ce biti lakse i pjesacima i autima. A mora se priznati da park i nije bio toliko iskoristen, osim od strane nekoliko setaca kucnih ljubimaca...
Ne pricaj gluposti, ziva bila.
Na toj se livadi igra svakodnevno puno djece, nema samo "nekoliko setaca kucnih ljubimaca".
I opet ista prica, "prosirenjem" ulice se nece nista promijeniti niti ce ikom biti lakse (eto nama je pjesacima bilo tesko tuda prolaziti, ne lupetaj molim te), ali ce nam zato unistiti livadu.
Ali eto, uvijek ima pametnih ljudi koji smatraju da sve ovo nije lose. :bih:
Bojana S.

#32 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by Bojana S. »

Gates of Atlantis wrote:
Bojana S. wrote: E Tito, ja povlacim svoje nezadovoljstvo... stvarno nije lose, malo se ulica prosirila pa ce biti lakse i pjesacima i autima. A mora se priznati da park i nije bio toliko iskoristen, osim od strane nekoliko setaca kucnih ljubimaca...
Na toj se livadi igra svakodnevno puno djece, nema samo "nekoliko setaca kucnih ljubimaca".
I opet ista prica, "prosirenjem" ulice se nece nista promijeniti niti ce ikom biti lakse (eto nama je pjesacima bilo tesko tuda prolaziti, ne lupetaj molim te), ali ce nam zato unistiti livadu.
ma da li ja lupetam gluposti ili ne, fakat nije tvoje da ocjenjujes... na forumu svako iznosi svoje misljenje kao sto sam ja iznijela svoje, ako se s njim ne slazes - OK, ali ne mozes ni meni nametati svoje... uostalom, park nije unisten, samo mu je malo smanjena povrsina, tako da to djecica koja se tamo igraju nece ni osjetiti.
Gates of Atlantis

#33 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Bojana S. wrote:
Gates of Atlantis wrote:
ma da li ja lupetam gluposti ili ne, fakat nije tvoje da ocjenjujes... na forumu svako iznosi svoje misljenje kao sto sam ja iznijela svoje, ako se s njim ne slazes - OK, ali ne mozes ni meni nametati svoje... uostalom, park nije unisten, samo mu je malo smanjena povrsina, tako da to djecica koja se tamo igraju nece ni osjetiti.
E pa vidis, i ja imam pravo da kazem svoje misljenje, sto ukljucuje i pravo da kritikujem tvoj post.
Ako ti to ne odgovara, onda nemoj pisati po forumu. Ako ne podnosis kritike, tvoj problem.
Rekla sam da nije tacno ono sto si napisala za livadu, a to sto smatras da nije lose sto je unistavaju (jer se o tome radi, o unistavanju zelenih povrsina i ubijanju naselja, pogledaj samo Bosmal...) i, jos gore, sto uopste ne shvatas da je na ovaj nacin unistavaju je druga prica, po meni malo zalosna.
Bojana S.

#34 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by Bojana S. »

E pa vidis, i ja imam pravo da kazem svoje misljenje, sto ukljucuje i pravo da kritikujem tvoj post.
Ako ti to ne odgovara, onda nemoj pisati po forumu. Ako ne podnosis kritike, tvoj problem.
Rekla sam da nije tacno ono sto si napisala za livadu, a to sto smatras da nije lose sto je unistavaju (jer se o tome radi, o unistavanju zelenih povrsina i ubijanju naselja, pogledaj samo Bosmal...) i, jos gore, sto uopste ne shvatas da je na ovaj nacin unistavaju je druga prica, po meni malo zalosna.[/quote]

ti si se zainatila isto k'o da sam ja dala nalog da se pravi parking... ako vec hoces nekog da kritikujes, imas onoga ko je donio odluku da se to radi, imas izvodjaca radova, pa se zali njima, a mene popusti...
ja1977

#35 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by ja1977 »

e nek si joj rekla :D

Hajmo malo o temi
Gates of Atlantis

#36 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Bojana S. wrote: ti si se zainatila isto k'o da sam ja dala nalog da se pravi parking... ako vec hoces nekog da kritikujes, imas onoga ko je donio odluku da se to radi, imas izvodjaca radova, pa se zali njima, a mene popusti...
Ako vec neces da te neko kritikuje, nemoj pisati na forumu. :zoka:
karanana

#37 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by karanana »

ponovo o temi da ne bi izletili iz fokusa:

livada definitivno nije kao sto je nekad bila. prije su se igrale i po 2-3 tekme fuce u isto vrijeme, sa strana setaci cuka, klikerashi, na klupama zaljubljeni parovi. sve je vrvilo djecom. meni nije bilo jasno otkud onolika djeca.
danas, pokoji setac cuka, eventualno 4-5 djece igaju viktorije, pokoji pijanica sjedi i cuga 0,50l konzervu sarajke, kasno navecer ponekad se skupi neko pijano drustvo na onim klupama na sredini cugaju, deru se i ometaju radni narod dok spava....livada je zamrla. naravno to nije razlog da se betonira, ali kao sto bojana rece ako joj se otkreshe po par metara sa svake strane livada niti ta djeca i cuke koji se igraju tu nece nista izgubiti, a auta ce dobiti malo sirine i parkinga sa kojim bude ponekad problema.
ultima_palabra

#38 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:ponovo o temi da ne bi izletili iz fokusa:

livada definitivno nije kao sto je nekad bila. prije su se igrale i po 2-3 tekme fuce u isto vrijeme, sa strana setaci cuka, klikerashi, na klupama zaljubljeni parovi. sve je vrvilo djecom. meni nije bilo jasno otkud onolika djeca.
danas, pokoji setac cuka, eventualno 4-5 djece igaju viktorije, pokoji pijanica sjedi i cuga 0,50l konzervu sarajke, kasno navecer ponekad se skupi neko pijano drustvo na onim klupama na sredini cugaju, deru se i ometaju radni narod dok spava....livada je zamrla. naravno to nije razlog da se betonira, ali kao sto bojana rece ako joj se otkreshe po par metara sa svake strane livada niti ta djeca i cuke koji se igraju tu nece nista izgubiti, a auta ce dobiti malo sirine i parkinga sa kojim bude ponekad problema.
Slažem se, mislio sam da će više otkinuti zelene površine. Ovako će biti sasvim ok :)
Deriguz

#39 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by Deriguz »

Zelenci vazda najjaci bili, cigla je jedno vrijeme imala jaku ekipu, jak derbi je to bio, i jaka liga... e kad se sjetim :D

EDIT:
Sad tek vidim da ste vi pisali o periodu PRIJE rata, e pa ja sam nesto mladja generacija... poslijeratna... i mogu vam reci da grijesite dosta, kad kazete da nije bilo fudbala u nasem parku, bilo je itekakvog, i na skolskom ispred Petar Dokic aka Osman Nakas takodjer... a bilo je i svega ostalog
tek sad toga nema, kad je moja generacija ostarila, znaci negdje otkad se Bosmal poceo graditi, mozda koji godinu poslije...

... a u drugu ruku, mozda mi to vise i ne primjecujemo kako smo omatorili :D
Haris.ba

#40 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by Haris.ba »

Deriguz wrote:Zelenci vazda najjaci bili, cigla je jedno vrijeme imala jaku ekipu, jak derbi je to bio, i jaka liga... e kad se sjetim :D

EDIT:
Sad tek vidim da ste vi pisali o periodu PRIJE rata, e pa ja sam nesto mladja generacija... poslijeratna... i mogu vam reci da grijesite dosta, kad kazete da nije bilo fudbala u nasem parku, bilo je itekakvog, i na skolskom ispred Petar Dokic aka Osman Nakas takodjer... a bilo je i svega ostalog
tek sad toga nema, kad je moja generacija ostarila, znaci negdje otkad se Bosmal poceo graditi, mozda koji godinu poslije...

... a u drugu ruku, mozda mi to vise i ne primjecujemo kako smo omatorili :D
Nema vise intezivno fuce otkada su napravili one humke. Humke su namjenski i napravili da ne bi se moglo igrati(zalili se neki valjda u mjesnoj zajednici kako trava ne moze da naraste od trcanja djece). Pa su ubrzo skinuli i kos sa stuba lampe da bi se vise auta moglo parkirati (dobro jeste da se zauzimao parking). Cigla: imao sam nocne more od Ernesta. Predibla citav tim i dadne go. Steta sto su ga stele izbacile iz Zelje. :D
cheb

#41 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by cheb »

moze se fuca prebaciti u park ispred tog, tj izmedju bosmala i selexa, imaju postavljeni golovi, mreza itd.

mislim da je u ABSimica itekako potrebno jos parking mjesta, mozda ovo nije idealno rjesenje sto su uradili ali nadam se de ce se zavrsiti na tome, tj samo na ovom djelu zelene povrsine.
slazem se sa forumasima koji su rekli da park nije bio dovoljno iskoristen. preko puta tog parka jedan covjek je svasta nesta napravio, nesto od svojih para, nesto od opstine i lijepo izgleda, nesto kao botanicki park..
T i t o

#42 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by T i t o »

Vidim da večina dijeli mišljenje , da je ovaj način proširenja parkinga ok ,

pa bih predložio da istu stvar naprave na kompletnom dijelu slijepe ulice koja ide iza zelenuh zgrada ,
pored milje pa sve do mentala .
Mišljenja sam da takav projekat nebi apsolutno nikom smetao a dobilo bi se , cca 100 parking mjesta ,
to bi u ovom kvartu uveliko riješilo problem parkinga .

p.s. nadm se da ovo naše dopisivanje čitaju i guze koje o navedenom problemu i odlučuju .

:bih:
Bosna - Turska 2:1
karanana

#43 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by karanana »

pa ta se slijepa ulica vec uveliko koristi za parking, tako da ne znam sta bi jos mogli uraditi.
T i t o

#44 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by T i t o »

Pa i livada o kojoj pričamo se koristila kao parking ,
na kome je moglo stati 30 auta , a sad može bar duplo .o tome pišem ,
da i na slijepoj ulici naprave isto proširenje ,pa da bude više parking mjesta koja nebi bila na uštrb igrališta.
karanana

#45 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by karanana »

nije se nikad parkiralo na samoj livadi nego na trotoarima koji su sada pomjereni. ne znam gdje bi se ona slijepa ulica mogla prosiriti. ne znam smje li se kopati ono malo brdasce na kojem je zelena zgrada zbog same zgrade. a s druge strane je miljacka. ma nemam pojma, nek rade sta hoce, tuda samo prolazim cesto, ne utice direktno na mene.
ins

#46 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by ins »

Ovo sto je odradjeno je sasvim OK, danas sam prosao. Kapacitet parkinga je uduplan, a sumnjam da je vise od 2-3% travnate povrsine umanjeno!
tataratira

#47 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by tataratira »

danas..
Image
sodom

#48 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by sodom »

tataratira wrote:danas..
Image
Prelijepo :D :roll:
Edin H.

#49 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by Edin H. »

Jedva cekam da se parkiram :oops:
mayab

#50 Re: Park(ing) u A.B. Šimića

Post by mayab »

Mozemo mi kukati koliko hocemo protiv auta, ali sa njima se mora zivjeti, i ovakvi potezi su za pohvalu, niko i nista nije previse ugrozeno , a dobilo se prostora za parking.
Jer, vecina starijih naselja je gradjeno sa mjestima za daleko manje auta nego sto ih ima sada, za nadati se da se postuje da uz nove zgrade ima dovoljno mjesta za parking.
Nazalost, znajuci da je kod nas sve korumpirano , cisto sumnjam da se to postuje, a stranacki jarani mogu da grade kako hoće :bih:
Post Reply