Pariz

Post Reply
insomnia78

#4151 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Policija pokusava otkriti identitet treceg bombasa samoubice ispred stadiona
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4152 Re: Pariz

Post by Truba »

zasto se jedan nije zaletio na zastitare i bum
drugi se probio kroz hodnik i bum
a treci bi stigao do tribina i imali bi stampedo :?

taj dio mi je najsumnjiviji...uvjeren sam da su na daljinski eksplodirali ili su se predomislili al je bilo kasno
sjedi 1

#4153 Re: Pariz

Post by sjedi 1 »

insomnia78 wrote:Policija pokusava otkriti identitet treceg bombasa samoubice ispred stadiona
Image
Taj izgleda nije ponio pasoš sa sobom...
beniciodeltoro

#4154 Re: Pariz

Post by beniciodeltoro »

Pretres muslimana u Parizu pred ulazak u džamiju prije džume namaza

ABH017

#4155 Re: Pariz

Post by ABH017 »

tututuuuu wrote:
harka wrote:

e nemoj zezati,znaci Izrael najveca sila na svijetu.Nisam znala,hvala na edukaciji. :)
Znaci oni mogu sviju nas poharati,tako jaka sila.Odkud im sve to da mi je znati.

Nisu najveca sila (sto nigdje niko nije ni tvrdio) ali su negdje u prvih 10. A usporedbe radi Rusija kao druga sila ima proracun za vojsku oko 75 milijardi dolara, Izrael ima 17 milijardi. Medjutim, Rusija ima nesto ispod 150 milijuna stanovnika, Izrael tek 8 a velicnom nije ni pola BiH. Dakle, iznimno nauruzan narod i s ocitom voljom da to oruzje upotrijebi. A ne treba sigurno ni zaboraviti njihovog mocnog saveznika SAD.

Medjutim, pitanje je bilo "sto ne napadnu Izrael", a ja sam ti odgovorio. Odredjeni antagonizam prema Izraelu koji je tebi ovdje bitan je vec druga prica. I oni "ne haraju nas sviju", vec "haraju dole". I dok oni "haraju dole" dotle veliki i mocni ISIL postavlja bombe po Europi gdje izlazi djeca da ubiju jos - djece. Izrael ne napadju, iz gore izlozenih razloga. To bi im bio brz kraj i oni to znaju. To je poenta. Frontalno dakle ne mogu (i ne smiju), a terorizam (kako je vec pisano) je jako tesko izvesti u Izraelu jer su jako zatvorena zemlja, mala zemlja i imaju jake i sposobne obavjestajce i sluzbe. U Europu s druge strane izgleda ulazi kako se kome sprdne (osobito s ovom izbjeglickom krizom).
Sve je to OK i ima smisla i logike, ali reći za bombaša samoubicu, koji je svakako krenuo da se rokne, da nema damu da se rokne u Izraelu, zvuči smiješno. Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.
Sad po toj priči ispada da su druge obavještajne službe prdimahovina za MOSAD. Možda su mekši, ali nisu ni Englezi ni Francuzi šaša.
Upitan je jedino interes i cilj koji se postavlja pred bombaša. A kako se ne raznose po Izraelu, logično je da im on i ne smeta. Čak šta više.
insomnia78

#4156 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

ABH017 wrote:
tututuuuu wrote:
harka wrote:

e nemoj zezati,znaci Izrael najveca sila na svijetu.Nisam znala,hvala na edukaciji. :)
Znaci oni mogu sviju nas poharati,tako jaka sila.Odkud im sve to da mi je znati.

Nisu najveca sila (sto nigdje niko nije ni tvrdio) ali su negdje u prvih 10. A usporedbe radi Rusija kao druga sila ima proracun za vojsku oko 75 milijardi dolara, Izrael ima 17 milijardi. Medjutim, Rusija ima nesto ispod 150 milijuna stanovnika, Izrael tek 8 a velicnom nije ni pola BiH. Dakle, iznimno nauruzan narod i s ocitom voljom da to oruzje upotrijebi. A ne treba sigurno ni zaboraviti njihovog mocnog saveznika SAD.

Medjutim, pitanje je bilo "sto ne napadnu Izrael", a ja sam ti odgovorio. Odredjeni antagonizam prema Izraelu koji je tebi ovdje bitan je vec druga prica. I oni "ne haraju nas sviju", vec "haraju dole". I dok oni "haraju dole" dotle veliki i mocni ISIL postavlja bombe po Europi gdje izlazi djeca da ubiju jos - djece. Izrael ne napadju, iz gore izlozenih razloga. To bi im bio brz kraj i oni to znaju. To je poenta. Frontalno dakle ne mogu (i ne smiju), a terorizam (kako je vec pisano) je jako tesko izvesti u Izraelu jer su jako zatvorena zemlja, mala zemlja i imaju jake i sposobne obavjestajce i sluzbe. U Europu s druge strane izgleda ulazi kako se kome sprdne (osobito s ovom izbjeglickom krizom).
Sve je to OK i ima smisla i logike, ali reći za bombaša samoubicu, koji je svakako krenuo da se rokne, da nema damu da se rokne u Izraelu, zvuči smiješno. Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.
Sad po toj priči ispada da su druge obavještajne službe prdimahovina za MOSAD. Možda su mekši, ali nisu ni Englezi ni Francuzi šaša.
Upitan je jedino interes i cilj koji se postavlja pred bombaša. A kako se ne raznose po Izraelu, logično je da im on i ne smeta. Čak šta više.
Kako ce uci u Izrael?
vivaldi

#4157 Re: Pariz

Post by vivaldi »

ABH017 wrote:Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.
ABH017 wrote:Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.Sad po toj priči ispada da su druge obavještajne službe prdimahovina za MOSAD.
mosad je jak jer ozmedju ostalog radi stvari koje su za evropljane, bar jos uvijek nezamislive. rokaju preventivno na najmanju sumnju, ruse kuce svim napadacima nakon napada, i ne libe se cak ni brojnih civilnih zrtava.

i na kraju, sve ono sto se ovih dana u evropi desava "po prvi put u istoriji" izrael s tim zivi vec decenijama..

izrael preventivno roka od sirije, sudana, irana..
ABH017

#4158 Re: Pariz

Post by ABH017 »

Fudo Bosna wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Greškica. Omaškica.

Veliki stručnjak Marić je tu da popravi.
Ša će Marić, sram ga bilo, pa zar nije sve onako kako nam zapadni političari zvanično palamude, on, Vlasta Mijović, Kazazović, Mišak..., samo dio ovih sa ex Yu/domaćih , ili mnogi svjetski poznati novinari i analitičari, sve su ti to drugar samo prikriveni rusko/islamski simpaziteri koji su proti naprednog i demokratskog i bezgrješnog zapada, ha ja :D

Ovo je jedna od "laži", koje Marić i ostali "teoretičari zavjera", lažno plasiraju, sram ga bilo, kako je politički neobrazovan :izet:

Nepismene kvaziborce i daijje... treba raskrinkavati, prvo muslimani, jer nas , govorim u svoje ime , najviše brukaju, lažno se bore ,kao, u ime "islama", niđe veze, znači od kućnog odgoja djece , da ne naleti na polupismene "daijje", pa nadalje naša IZBIH, da ih ideološki i akaidski raskrinka i njih i njihov lažni "dawet", pa tek onda policiija i sudstvo, (znači, po meni, preventiva je temelj, za tzv islamske teroriste), ali misliti da su samo ti polupismeni retardi odgovorni, je zaista smješno, i da je sve što se dešava kao , eto "slučaj( no)"? :skoljka:

Znači , da su ekstremiste u zabludi to je jasno kao dan, i da ih treba raskrinkavati, to je fakat, ali nije to sva priča...

USA, Britanija , Saudi, ...sve, "nevina dječica", samo mrski Rusi, diktator Putin i ekstremne selefije, su jedini problem terorizma" jes, jes, aha"... :run:
Sram da Hi bidne, što lažu toliko.. :lol:
Arteta

#4159 Re: Pariz

Post by Arteta »

ABH017 wrote: Sve je to OK i ima smisla i logike, ali reći za bombaša samoubicu, koji je svakako krenuo da se rokne, da nema damu da se rokne u Izraelu, zvuči smiješno. Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.
Bombas koji hoce da se rokne on to radi s ciljem da napravi neku stetu, sanse da napravi neku stetu u Izraelu su minimalne.
Po pitanju sigurnosti Izrael je ubjedljivo prvi u Svijetu, oni itekako imaju problema s terorizmom i to vise nego iko ali vecinom to rutinski rjesavaju.
ABH017

#4160 Re: Pariz

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote: Kako ce uci u Izrael?
Fino. Isto kako su sa kalašima ušli na koncert u sred Pariza.
A evo šta je čovjek napisao, pa sam na drugom postu odgovorio.
tututuuuu wrote:
harka wrote:Kako ovi teroristi nikad ne napadaju Izrael,svugdje u svijetu se nesto desava a tamo oaza mira.Ove sirijske izbjeglice trebaju tamo ici,tamo su najsigurniji.
Zato sto su pi*ke. treba imati cahones pa napasti Izrael.
insomnia78

#4161 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:
ABH017 wrote: Sve je to OK i ima smisla i logike, ali reći za bombaša samoubicu, koji je svakako krenuo da se rokne, da nema damu da se rokne u Izraelu, zvuči smiješno. Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.
Bombas koji hoce da se rokne on to radi s ciljem da napravi neku stetu, sanse da napravi neku stetu u Izraelu su minimalne.
Po pitanju sigurnosti Izrael je ubjedljivo prvi u Svijetu, oni itekako imaju problema s terorizmom i to vise nego iko ali vecinom to rutinski rjesavaju.
A ni oni se ne uspjevaji zastititi, barem ne od unutrasnjeg neprijatelja
insomnia78

#4162 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

ABH017 wrote:
insomnia78 wrote: Kako ce uci u Izrael?
Fino. Isto kako su sa kalašima ušli na koncert u sred Pariza.
A evo šta je čovjek napisao, pa sam na drugom postu odgovorio.
tututuuuu wrote:
harka wrote:Kako ovi teroristi nikad ne napadaju Izrael,svugdje u svijetu se nesto desava a tamo oaza mira.Ove sirijske izbjeglice trebaju tamo ici,tamo su najsigurniji.
Zato sto su pi*ke. treba imati cahones pa napasti Izrael.
Pa ako cemo porediti "granice" EU i granicu Izraela, onda moze
Arteta

#4163 Re: Pariz

Post by Arteta »

insomnia78 wrote:
Arteta wrote:
A ni oni se ne uspjevaji zastititi, barem ne od unutrasnjeg neprijatelja
Djelimicno.
-Od teritorija koje u potpunosti drze pod kontrolom su sigurni (Arapski gradovi u Izraelu)

Problem su ovi teritoriji gdje su Arapima dozvolili njihov oblik vlasti i to sto imaju vece ovlasti to imaju vise problema (s Pojasom Gaze imaju najvise problema)
Arteta

#4164 Re: Pariz

Post by Arteta »

insomnia78 wrote: Pa ako cemo porediti "granice" EU i granicu Izraela, onda moze
To isto mozemo posmatrati i na jedan drugi nacin, "s kim se granici Izrael, a s kim se granice zemlje EU"?
kakavdanakneiskustvu

#4165 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

Povodom 52. godišnjice od atentata na JFK, rodila se u nas nova teorija zavjere; JFK su ubili židovi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4166 Re: Pariz

Post by Truba »

joj pa izrael je odvojen zidom od potencijalnih neprijatelja
a unutar drzave su takve sigurnoati kao danas u briselu potpuno normalne
dakle vojska full patrolira
ne mozes uci u trafiku bez security cheka
osim toga nemoguce je nabaviti oruzje
tututuuuu

#4168 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

ABH017 wrote:
tututuuuu wrote:

Da, ali naveo sam da treba uci u Izrael. Izrael je mala zemlja sa povezanim i tradicionalnim stanovnistvom i sigurno je puno lakse njihovim obavjestajcima nadzirati tu situaciju nego onima u EU s preko pola milijarde ljudi i drzavama bez granica. Mislis da bi Izralel pustao ovako ljude preko granice kako ove izbjeglice dolaze u EU?

Druga stvar je sve i da drmne bomba u Izraelu, da se nekako provuku, ja sam siguran da bi u roku od 24h vojska Izraela vec bila duboko u Siriji. Tog samoubojicu mozda nije briga za njegov zivot, al njegove nalogodavce vjerovatno je briga za posljedice takvog cina, prema njima.
Sinapsa

#4169 Re: Pariz

Post by Sinapsa »

vivaldi wrote:
ABH017 wrote:Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.
ABH017 wrote:Na pitanje, zašto se niko ne rokne u Izraelu, nikako mi to nije logičan odgovor, jer onaj ko je riješio da se pošalje u nebo, sigurno se ne plaši ni sigurnosnih službi ni Izraelske vojske.Sad po toj priči ispada da su druge obavještajne službe prdimahovina za MOSAD.
mosad je jak jer ozmedju ostalog radi stvari koje su za evropljane, bar jos uvijek nezamislive. rokaju preventivno na najmanju sumnju, ruse kuce svim napadacima nakon napada, i ne libe se cak ni brojnih civilnih zrtava.

i na kraju, sve ono sto se ovih dana u evropi desava "po prvi put u istoriji" izrael s tim zivi vec decenijama..

Koliko god bio prema arapima rezervisan...i oni ce sici sa grana, kad-tad...I svako ce svoj racun da plati, kad tad...Prije svega zato sto sve predispozicije na to ukazuju...Historija to dokazuje iz epohe u epohu....
Mozda - mada ko zna, nisu se arapi na svu srecu do sada pokazali tako "dalekovidim", ali mozda - mozda jednoga dana nasa djeca ili pak unuci dozive, da i arapi pocnu da rokaju preventivno - buduce teroriste, dabome.
Godine 2100. Evropa, Sjeverna Amerika, Juzna Amerika, Australija, citava Rusija (incl. azijski dio) ce ciniti manje od 2 milijarde ljudi.
Afrika i Azija ce 2100 godine imati oko 9 Milijardi stanovnika (azija po procjenama 5, afrika 4 milijarde ljudi)
Kad-tad ce i Pakistan poceti preventivno da salje dronove na evropske svadbe...Kad-tad..
Ovo nije nikakva prijetnja, boze sacuvaj..ovo je prije svega jedan misaoni izlet u buducnost.
Jaci tlaci...je li to jedini zakon kojeg priglupi homo sapiens prihvata i je li to ono sto svojoj djeci treba da ostavim u amanet - da ce se mozda i njih, a ne samo njihovoga oca, preventivno rokati?
Sinapsa

#4170 Re: Pariz

Post by Sinapsa »

...
Last edited by Sinapsa on 23/11/2015 03:50, edited 2 times in total.
Sinapsa

#4171 Re: Pariz

Post by Sinapsa »

...uh, slaba konekcija jutros :D
Fudo Bosna

#4172 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

ABH017 wrote:
Fudo Bosna wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Greškica. Omaškica.

Veliki stručnjak Marić je tu da popravi.
Ša će Marić, sram ga bilo, pa zar nije sve onako kako nam zapadni političari zvanično palamude, on, Vlasta Mijović, Kazazović, Mišak..., samo dio ovih sa ex Yu/domaćih , ili mnogi svjetski poznati novinari i analitičari, sve su ti to drugar samo prikriveni rusko/islamski simpaziteri koji su proti naprednog i demokratskog i bezgrješnog zapada, ha ja :D

Ovo je jedna od "laži", koje Marić i ostali "teoretičari zavjera", lažno plasiraju, sram ga bilo, kako je politički neobrazovan :izet:

Nepismene kvaziborce i daijje... treba raskrinkavati, prvo muslimani, jer nas , govorim u svoje ime , najviše brukaju, lažno se bore ,kao, u ime "islama", niđe veze, znači od kućnog odgoja djece , da ne naleti na polupismene "daijje", pa nadalje naša IZBIH, da ih ideološki i akaidski raskrinka i njih i njihov lažni "dawet", pa tek onda policiija i sudstvo, (znači, po meni, preventiva je temelj, za tzv islamske teroriste), ali misliti da su samo ti polupismeni retardi odgovorni, je zaista smješno, i da je sve što se dešava kao , eto "slučaj( no)"? :skoljka:

Znači , da su ekstremiste u zabludi to je jasno kao dan, i da ih treba raskrinkavati, to je fakat, ali nije to sva priča...

USA, Britanija , Saudi, ...sve, "nevina dječica", samo mrski Rusi, diktator Putin i ekstremne selefije, su jedini problem terorizma" jes, jes, aha"... :run:
Sram da Hi bidne, što lažu toliko.. :lol:
:thumbup:

Ma jašta buraz... Hajdemo Mariću, Vlasti, Nevenu Kazazoviću ..., "dlaku" u izjavama tražiti, analizirati svaku riječ koju su rekli, eto to je "bitno", a ne ono šta ovi ljudi, koji misle svojom glavom, kažu :bih: ?

P.S.

Žalim svakog nevinog civila u Siriji, ali izgleda da tata Putin, baš puno ne fula onu "ISIL-demokratsku opoziciju" :mrgreen: , samo naprijed i što preciznije :thumbup:
insomnia78

#4173 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Pa ako mi vec ides pravdati terorizam nekim pamfletima i pricas pricu o bivsem legionaru, ucesniku gusenja pobune u indoneziji, kojeg francuska ambasada plati 600 dolara da izazove drzavni udar, bilo bi lijepo da, kao "vrsni" geopoliticki strateg i novinar, znas makar osnovne stvari
Indonezija nije bila francuska kolonija, mjesate je sa francuskom indokinom
:D
Fudo Bosna

#4174 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

insomnia78 wrote:Pa ako mi vec ides pravdati terorizam nekim pamfletima i pricas pricu o bivsem legionaru, ucesniku gusenja pobune u indoneziji, kojeg francuska ambasada plati 600 dolara da izazove drzavni udar, bilo bi lijepo da, kao "vrsni" geopoliticki strateg i novinar, znas makar osnovne stvari
Indonezija nije bila francuska kolonija, mjesate je sa francuskom indokinom
:D

"Pravdati terorizam" :lol: ? Zato što ne tražimo grešku u svakoj izjavi Mladena Marića? :roll:

Kakve ima veze Indonezija, ovdje je samo prezentovano par primjera "demokracije" zapada, koji je daleko od toga da je nevin ,čak šta više, tvorci tzv "Novog svjetskog poretka", su krivi za večinu belaja i u Latinskoj ameici, Africi, islamskim zemljama, Aziji i sl; a što naravno ne pravda poteze kvazimuslimana / ISIL-ovaca, Nusraša i sličnih ekstremista...(kozo....) :evil: Jesi li pogledao fetvu /videoklip o tim ograničenim stvorenjima , "kvazimudžahidima"?

Uostalom, svak ima pravo na svoje mišljenje pa i da je svijet, "crno bijel" i da je sve što CNN kaže, "istina i samo istina" ... :run:
tututuuuu

#4175 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Sinapsa wrote:
vivaldi wrote:

Koliko god bio prema arapima rezervisan...i oni ce sici sa grana, kad-tad...I svako ce svoj racun da plati, kad tad...Prije svega zato sto sve predispozicije na to ukazuju...Historija to dokazuje iz epohe u epohu....
Mozda - mada ko zna, nisu se arapi na svu srecu do sada pokazali tako "dalekovidim", ali mozda - mozda jednoga dana nasa djeca ili pak unuci dozive, da i arapi pocnu da rokaju preventivno - buduce teroriste, dabome.
Godine 2100. Evropa, Sjeverna Amerika, Juzna Amerika, Australija, citava Rusija (incl. azijski dio) ce ciniti manje od 2 milijarde ljudi.
Afrika i Azija ce 2100 godine imati oko 9 Milijardi stanovnika (azija po procjenama 5, afrika 4 milijarde ljudi)
Kad-tad ce i Pakistan poceti preventivno da salje dronove na evropske svadbe...Kad-tad..
Ovo nije nikakva prijetnja, boze sacuvaj..ovo je prije svega jedan misaoni izlet u buducnost.
Jaci tlaci...je li to jedini zakon kojeg priglupi homo sapiens prihvata i je li to ono sto svojoj djeci treba da ostavim u amanet - da ce se mozda i njih, a ne samo njihovoga oca, preventivno rokati?
Mozda Pakistan posalje drona u Bosnu i Hercegovinu. :D

Nego, jaci tlaci, tako je to. Ali ti brkas mnogobrojnost s tim ko je jaci. Kakva njima koristi od brojeva kad nemaju ni tehnologiju ni znanje, ma nemaju ni hrane dovoljno, a ne nesto vise. A Arapi ce propasti do te godine. Jedino sto oni imaju i znaju je nafta, ostalo nula bodova. Kad nafte nestane, kapak. A i vec sad su u zamahu automobili na el. energiju itd., tako da mozda prdeknu i ranije. :D
Post Reply