Pariz

Post Reply
insomnia78

#2376 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Nista se ne bojte
Oni svakako napadaju samo one drzave koje ratuju u Siriji (znate onu karikaturu sa Hollandeom?) a osim toga nisu ni muslimani
DakleM opusteno
LSD

#2377 Re: Pariz

Post by LSD »

Niemand wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ja fakat mislim da vi ne idete u džamiju, jer ove osnovne stvari ne znate.
:sax:
On zna i misli ko ide u džamiju, a ko ne ide :lol: :lol:

kakav lik...iz crtića ispao
jao_situacije

#2378 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

plain vanilla wrote:
jest, ako naprave ovo cime prijete, bas ce biti bitno ciji su drzavljani :-)
ja se ne bojim, ne boji se ni iz, ni reis, ni ostali imami a ni njihove džematlije
muslimani nisu kukavice
obranili smo se od četnika i jna, obranićemo se i od par debila iz beča
gospodja profiterka

#2379 Re: Pariz

Post by gospodja profiterka »

Zna li mi neko detaljno objasniti kako je došlo do te endemične vehabizacije bošnjačke dijaspore u Beču? Kako je to teklo?
Niemand

#2380 Re: Pariz

Post by Niemand »

LSD wrote: On zna i misli ko ide u džamiju, a ko ne ide :lol: :lol:

kakav lik...iz crtića ispao
Ilmihal u sake.
zeina

#2381 Re: Pariz

Post by zeina »

Niemand wrote:
zeina wrote:
Ma nemoj, a što licemjeru jedan nisi citirao i onaj post na koji sam odgovorila takvim rječnikom na toj temi, post u kojem se jedan forumaš kaki svakome na vjerska osječanja i zaslužuju takav odgovor, e jadni su ti pokušaji da me diskredituješ na ličnoj osnovi onda kada argumenata za ovu temu ponestane
Meni je covjek na forumu opsovo mater pa mu nisam uzvratila. Ju si de pojnt, zeino?

Naravno da ne shvatas. Dje razlika izmedju tebe i njega? Nema je.

S toga, radije se pozabavi svojim izjavama mjesto reisovim.
Eto ne shvatam ništa samo ti sve shvataš. Nije poenta uzvratiti istom mjerom, nego ukazati na takve pojave, ako nisi shvatila poentu mog odgovora na onoj temi to je tvoj problem, kulturnija sam i obrazovanija i od tebe i mnogih na ovom forumu, a ta spočitavanja primitivizma na osnovu jednog posta koji si iskopala i koji nisi shvatila me ne dotiču apsolutno.
maida95

#2382 Re: Pariz

Post by maida95 »

Par debila iz Beča?
Da li si svjestan da je Bosna puna ovakvih koji samo čekaju naredbu da urade što im se kaže? Ne samo Bosna, cijela Evropa. Nisu oni tu od jučer, godinama se tu nalaze, i čekaju pravo vrijeme.
Niemand

#2383 Re: Pariz

Post by Niemand »

zeina wrote:
Eto ne shvatam ništa samo ti sve shvataš. Nije poenta uzvratiti istom mjerom, nego ukazati na takve pojave, ako nisi shvatila poentu mog odgovora na onoj temi to je tvoj problem, kulturnija sam i obrazovanija i od tebe i mnogih na ovom forumu, a ta spočitavanja primitivizma na osnovu jednog posta koji si iskopala i koji nisi shvatila me ne dotiču apsolutno.
Izvini, nadam se da ce me kultura takvog rjecnika, kao i "ukazivanja na takve pojave" zaobici i da cu do kraja zivota ostati nekulturna, ako je to kultura.

Nefs je cudo zejno, al samo ti, nastavi.

Da ponovim, tebi zaista nemam sta reci. Stid me.
GeeTnT

#2384 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

maida95 wrote:Par debila iz Beča?
Da li si svjestan da je Bosna puna ovakvih koji samo čekaju naredbu da urade što im se kaže? Ne samo Bosna, cijela Evropa. Nisu oni tu od jučer, godinama se tu nalaze, i čekaju pravo vrijeme.
..i ?

Hos da prodju kroz´ate?
zeina

#2385 Re: Pariz

Post by zeina »

Ko se mača lača, od mača će i poginuti....latili se Francuzi, a sad i mi bez ikakve potrebe trpamo nos gdje nam nije mjesto
dale cooper

#2386 Re: Pariz

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:Jel' to treba šutjeti i poklopiti se ušima i paziti da ne uvrijedimo gomilu terorista i zločinaca? Ako ćemo
se tako ponašati i živjeti onda nas jebi. Narodi na ovim prostorima nikada nisu bježali niti se predavali
fašistima i zločincima.
tako je!osim kad smo par puta bili okupirani, ali to se ne pika :D
*sad ide dugi kadar reisa Kavazovica dok stoji iznad Sarajeva i pocinje ezan, a u pozadini muzika iz Valter brani Sarajevo*
I reis Cerić se slikao ispred Titove biste, tako da su se i čudnije stvari dešavale. :mrgreen:

Ali ozbiljno, Kavazović je ovim postupkom pokazao zavidne ljudske i moralne kvalitete. Pokazao se dobar i kao vjernik
i kao čovjek.
beniciodeltoro

#2387 Re: Pariz

Post by beniciodeltoro »

-LIBERO- wrote:
LSD wrote:
Bloo wrote:mislim da je vrijeme da vratimo Cerića..on ne bi ništa pomjerao :D
Kakve sad veze Cerić ima sa ovim sumanutim Kavazovićevim odlukama :? :shock:

Ezan se nije pomjerao ni kad je Poslanik islama Muhammed a.s. preselio :!:

Odakle njemu pravo da to radi :? ...koliko vidimo takvu odluku nisu proglasili drugi Rijaseti u svijetu.

U 12h je dogovoren sveopsti poziv na minutu sutnje, ucenje fatihe, ili bilo koje forme idavanja picasti ubijenim.
Ova odluka reisa je direktna poruka da se i IZ BiH stavlja kontra terora i zloupotrebe islama u svrhu mobilizacije pojedinih teroristickih formacija....bas laznim pozivom na vjeru.

Svjesnost trenutka, i poruke, koju ce odaslati ovim cinom, reis je donjeo valjanu odluku.

Ti, ili bilo ko, ako mislite da cete biti manji muslimani ako se namaz pomjeri 5min. :shock: :D ....onda vjeru shvatate toliko plitko i plasticno, da je smijesno.

Uostalim, sta mislis, da l' bi reis IZ visio na drvetu da kojim slucajem, SF :D isil preuzme kontrolu nad zakonima ove zemlje? Naravno da bi, ko i vecina BH tradicionalne uleme. Jasno je sve. Prirodno je da IZ BiH bude na kontra strani militarizaciji nekih 'ucenja' u islamu, i ovih para-frakcija, i terorizma.

Ovo je dobro za sve muslimane u BiH, i cijelu BiH.

Uostalom, smeta ti ova odluka? Ok, trazi da te reis primi, pisi mu mail kritike, il' klanjaj mimo termina kojeg je nalozio reis. Ko ti sta moze zabraniti, cak i ako od nicega problematicnog, pokusavas praviti frku. Bespotrebno, radi 5min.razlike u pocetku namaza. Vjera, namjerno ne pisem religija, je iznad tih 'sitnih' formi.

al hajmo o svemu panetovati, i kontrirati, nebi li djelovali intelektualnije :D
On je pomjerio poziv na molitvu dragom Allahu radi minute šutnje smrtnicima. Stavio je situaciju vezanu za smrtnike ispred poziva na molitvu i time je dao do znanja da poziv na molitvu mora čekati radi nečega drugog, nešto drugo je prioritet.
Naravno da je to dobro za muslimane u BiH jer kao što rekoh, ovo je prva bitka sljedbenika tradicionalnog islama izgubljena protiv generalizacije i stavljanja iskrenog islama i terorizma u isti koš, jer iako smo muslimani ne trebamo bar provocirati ezanom dok je minuta šutnje žrtvama ubica koje su izjavile da to čine u ime Allaha. Dobro je radi ugleda u svijetu da se u toj državi ne čuju u podne iste te riječi koje su se čule iz usta ubica za vrijeme ubistava baš u momentu kada je minuta šutnje
Janjicar

#2388 Re: Pariz

Post by Janjicar »

-LIBERO- wrote:Cekaj ba :mrgreen: . Vidim da ovdje neki predlazu da reis i IZ BiH se pominuje nekim devijantnim stavovima i teroru ovih ludaka.
Je l se zaHebajete vi? :D
Do koliko ultimatuma da se ide? Da se ispostuje sve sto traze, il samo 'ponesto' :zzzz:
Ja mislim da kada bi bi ovdje izvrsili teroristicki napad tek bi bio belaj

Kod nas svaka kuca jos uvijek u dvoristu, kod sljive, dva koraka lijevo ima zakopano nesto od naoruzanja plus strah od zadnjeg rata je ubitacna kombinacija.
Mislim da u roku od 5 dana nestalo žileta u prodavnicama i tzv vehabije bi se vratile alkoholu kao sto su to prije radili (svakog vehabiju kojeg poznajem bio je alkoholicar) ili bi se razbjezali.
tandmand

#2389 Re: Pariz

Post by tandmand »

zeina wrote: Ništa kad nas roknu ići ćemo reisu zahvalit, reis će predvodit dženazu za poginule, a u Francuskoj će biti dan žalosti...al malo sutra
Pazi ti, da ne odeš na kakav koncert šejtanske muzike. :oops:
Kome ba mi da se prilagođavamo? Vehabijama? Nekim, ko zna kojim likovima koji se kriju iza blog stranice? :run:
Niemand

#2390 Re: Pariz

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Ali ozbiljno, Kavazović je ovim postupkom pokazao zavidne ljudske i moralne kvalitete. Pokazao se dobar i kao vjernik
i kao čovjek.
:thumbup:
zeina

#2391 Re: Pariz

Post by zeina »

Niemand wrote:
zeina wrote:
Izvini, nadam se da ce me kultura takvog rjecnika, kao i "ukazivanja na takve pojave" zaobici i da cu do kraja zivota ostati nekulturna, ako je to kultura.

Nefs je cudo zejno, al samo ti, nastavi.

Da ponovim, tebi zaista nemam sta reci. Stid me.
It_is_a_Leclerc

#2392 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

To je to. U nas je sve "par debila"

I Bilal Bosnić i njegovo selo - "par debila"
I Maoča - "par debila"
I džamija krepalog Fahda - "par debila"

A svako malo neko od tih par debila digne policijsku stanicu u zrak, za Božić obezglavi povratnike, puca na ambasadu i sl.

Vehabizam je uvod u terorizam. Nema miroljubivog vehabije. Njihovo učenje je radikalističko i zločinačko do srži.
Isto kao i četništvo i ratni zločin. Jedno vodi u drugo, čim se ukaže prava prilika.
Da se tako od početka radilo, u Islamskoj zajednici, ali u sigurnosnim agencijama, sad bismo bili makar malo mirniji.
Ripicipi

#2393 Re: Pariz

Post by Ripicipi »

zeina wrote:Ko se mača lača, od mača će i poginuti....latili se Francuzi, a sad i mi bez ikakve potrebe trpamo nos gdje nam nije mjesto
Koja si ti divljakusa, svakim postom se sve vise otkrivas.
Bloo
Globalna šefica

#2394 Re: Pariz

Post by Bloo »

dale cooper wrote:
Bloo wrote:
dale cooper wrote:Jel' to treba šutjeti i poklopiti se ušima i paziti da ne uvrijedimo gomilu terorista i zločinaca? Ako ćemo
se tako ponašati i živjeti onda nas jebi. Narodi na ovim prostorima nikada nisu bježali niti se predavali
fašistima i zločincima.
tako je!osim kad smo par puta bili okupirani, ali to se ne pika :D
*sad ide dugi kadar reisa Kavazovica dok stoji iznad Sarajeva i pocinje ezan, a u pozadini muzika iz Valter brani Sarajevo*
I reis Cerić se slikao ispred Titove biste, tako da su se i čudnije stvari dešavale. :mrgreen:

i kao čovjek.
jos da se moze dodati i kao komunista :D
ma meni sve okej, sega mi sva ova prica da se trebamo bojati odmazde
mozda nekom lokalnom ludaku padne sta na pamet, ali sumnjam da ce biti ista vecih razmjera
tututuuuu

#2395 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

I..... sta kad (ako, nadajmo se da nece) drmnu ovdje, hoce li i onda ici prica o Palestini, povici prema Palestini i o (moj trenutni favorit) "krstaskim ratovima" itd...? :oops:
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 19:54, edited 2 times in total.
animals

#2396 Re: Pariz

Post by animals »

[quote="maida95"]Par debila iz Beča?
Da li si svjestan da je Bosna puna ovakvih koji samo čekaju naredbu da urade što im se kaže? Ne samo Bosna, cijela Evropa. Nisu oni tu od jučer, godinama se tu nalaze, i čekaju pravo vrijeme.[/quot

Puno ih je iz Beca za Siriju otislo iz Beca..
najvise Cecena i par Bosanaca..
ova budalasta policija i zakon im ne mogu nista..
neka je budala napravila takve zakone..
tako je to u demokratskim zemljama..ako si duzan porez,najebo si..
ostalo se ne pika..
Niemand

#2397 Re: Pariz

Post by Niemand »

:-)

Jesmo ahlakli :D
zrakomlat

#2398 Re: Pariz

Post by zrakomlat »

Janjicar wrote:
-LIBERO- wrote:Cekaj ba :mrgreen: . Vidim da ovdje neki predlazu da reis i IZ BiH se pominuje nekim devijantnim stavovima i teroru ovih ludaka.
Je l se zaHebajete vi? :D
Do koliko ultimatuma da se ide? Da se ispostuje sve sto traze, il samo 'ponesto' :zzzz:
Ja mislim da kada bi bi ovdje izvrsili teroristicki napad tek bi bio belaj

Kod nas svaka kuca jos uvijek u dvoristu, kod sljive, dva koraka lijevo ima zakopano nesto od naoruzanja plus strah od zadnjeg rata je ubitacna kombinacija.
Mislim da u roku od 5 dana nestalo žileta u prodavnicama i tzv vehabije bi se vratile alkoholu kao sto su to prije radili (svakog vehabiju kojeg poznajem bio je alkoholicar) ili bi se razbjezali.
:lol:
Kaligula I

#2399 Re: Pariz

Post by Kaligula I »

...ovdje se koplja lome oko empatije i ravnodušnosti naroda 'x' prema norodu 'y'...meni se čini da je odgovor u onoj narodnoj 'daleko od oka daleko od srca'...e sad se nameće pitanje kilometraže, odnosno pitanje 'kako onda Evropljnaima mogu biti bliži Australiajnci od Sirijaca i Palestinaca, iako su realno dalji?'...da, kao razlog su primarne 'zapadne vrijednosti', koje je iznjedrila francuska buržoaska revolucija, ali jos vise masovna pop kultura kao sto su pirsing, tetovaža, military odjeća, rijaliti programi i slicno, a o filmskoj industriji, pop-rock muzici, coca coli, žvakačoj gumi, farmericama da se i ne govori...npr ja sam u svom zivotu pogledao pet-šest filmova iz islamskog kulturnog miljea, a na stotine, možda i vše, onih iz kršćanskog...islamska muzika, izuzev domaćih ilahija i kasida, mi je apsolutno nepoznata...naravno i religije imaju svoju ulogu, mada znatno manju kod kršćana nego kod muslimana...

...dakle, iz rečenog se može zaključit iz kojih je razloga Evropljanima 'bliža' Australija od BI, Indije, Indonezije ili Japana, odnosno nikoga, ko ozbiljno i dubiozno razmislja, ne bi trebalo da čudi zašto Evropljanima teže padaju žrtve jednih od žrtava drugih naroda...dakle, empatija i ravnodušnost više su produkt stihije i civilizacijskog razvoja, nego želja, htjenja ili niskih strasti...
sha_ba

#2400 Re: Pariz

Post by sha_ba »

k'o meggle :mrgreen:
Post Reply