Paranormalne pojave

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

turban

#51 Re: Paranormalne pojave

Post by turban »

Sasvim si u pravu.
Nego stvarno u duhu teme bi mogli i o tome nesto napisati.

P.S
Odoh ja probati malo zaspati.Od kako mi one vjestice ubaci u vidokrug nemere se oka sklopiti.Vjestice a imju mesa na sebi,volim meso... :lol: :lol: :lol: :lol:
Leonid Breznjev

#52 Re: Paranormalne pojave

Post by Leonid Breznjev »

neka je mir sa tobom, turban... :)
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#53 Re: Paranormalne pojave

Post by Bea_Trix »

tempora wrote:
Pjesnik rece, da postoji nesto vise izmedju neba i zemlje, nego samo ono sto se golim okom moze vidjeti. A ja inace vjerujem pjesnicima.
nemam nista drugo tempo, doli jedan :kiss: :)
Fadil Toxic

#54 Re: Paranormalne pojave

Post by Fadil Toxic »

turban wrote:Sasvim si u pravu.
Nego stvarno u duhu teme bi mogli i o tome nesto napisati.

P.S
Odoh ja probati malo zaspati.Od kako mi one vjestice ubaci u vidokrug nemere se oka sklopiti.Vjestice a imju mesa na sebi,volim meso... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovako nešto može reći samo hard-core vegan.
uhljug_s_koseva

#55 Re: Paranormalne pojave

Post by uhljug_s_koseva »

nostalgicar wrote:
digital wrote:Nadam se da tema nije prezvakana :p

Da li uopste postoji zivot poslije? Da li zasluzujemo (kao ljudska rasa) takvo sto?

Na "zivot poslije" uvijek pomislim kada vidim ovako nesto...

Daj ti meni reci,sta se je to motalo prije tog snimanja .. dobra roba... i ja sam nesto vidio.Priroda nam je stvarno druga maajka :)
Haha,moralo je nesto jako biti.Al fakat,ne skontah video,ocekivao sam neku paranormalnu pojavu na vrhu onog brda,ali nist se ne dogodi :) .
turban

#56 Re: Paranormalne pojave

Post by turban »

uhljug_s_koseva wrote:
nostalgicar wrote:
digital wrote:Nadam se da tema nije prezvakana :p

Da li uopste postoji zivot poslije? Da li zasluzujemo (kao ljudska rasa) takvo sto?

Na "zivot poslije" uvijek pomislim kada vidim ovako nesto...

Daj ti meni reci,sta se je to motalo prije tog snimanja .. dobra roba... i ja sam nesto vidio.Priroda nam je stvarno druga maajka :)
Haha,moralo je nesto jako biti.Al fakat,ne skontah video,ocekivao sam neku paranormalnu pojavu na vrhu onog brda,ali nist se ne dogodi :) .
Nisi vidio mene sa stapom... :D

p.s
Zoom ,sunce ti kalajsano u san mi stize sa nake dvije RIBETINE...
protestant

#57 Re: Paranormalne pojave

Post by protestant »

Meni je pricao jedan tip da je pao u komu zbog bolesti bio je na drugom svijetu i tamo je susreo sve one koji su umrli.Ustvari dosao je na neku veliku livadu.Po toj livadi su setali neki ljudi u bijelo obuceni.Nesto su pricali ali nije razumio sta.Sreo je svoje umrle i svi su izgledali kao sretni i njemu je ne objasnjivo lijepo bilo.Kazu kad neko umre na ulazu na onaj svijet prvo te docekaju roditelji ako su umrli.Kad se probudio iz kome vise ga nije strah smrti.Mozes mislit jarane....
turban

#58 Re: Paranormalne pojave

Post by turban »

protestant wrote:Meni je pricao jedan tip da je pao u komu zbog bolesti bio je na drugom svijetu i tamo je susreo sve one koji su umrli.Ustvari dosao je na neku veliku livadu.Po toj livadi su setali neki ljudi u bijelo obuceni.Nesto su pricali ali nije razumio sta.Sreo je svoje umrle i svi su izgledali kao sretni i njemu je ne objasnjivo lijepo bilo.Kazu kad neko umre na ulazu na onaj svijet prvo te docekaju roditelji ako su umrli.Kad se probudio iz kome vise ga nije strah smrti.Mozes mislit jarane....
Zanimljivo a moze biti i istinito.
Evo jedan link koji bi mozda mogao potvrditi ovu tvoju pricu.
Holandski cardiolog je gotovo siguran da ce uskoro biti dokazano da ljudi koji su klinicki mrtvu mogu vidjeti neki drugi svjet.
Gledao sam emisiju ovoj temi:Govorili su ljudi o iskustvima,recimo oni koji su imali ifrakt i slicno.Dakle oni koji su za kratko bili mrtvi.Svi su u toj klinickoj smrti vidjeli nesto.
Evo link:
http://nl.msnusers.com/bijnadoodervaringen
protestant

#59 Re: Paranormalne pojave

Post by protestant »

Ukazanje Gospe u Medjugorju je za mene paranormalna pojava.To se ne desava svakome.Neko ima srecu da to vidi.
RIZVA

#60 Re: Paranormalne pojave

Post by RIZVA »

dino_va..djevojcica wrote:
RIZVA wrote:ko da se malo naziru tragovi od sumskog covjeka,al mooozda

nadam se da se ne poistovjecujes s doticnim :D

ma jok,ja sam fini :lol: :lol: :lol:
Chopper_Horrace

#61 Re: Paranormalne pojave

Post by Chopper_Horrace »

Image
maybelline

#62 Re: Paranormalne pojave

Post by maybelline »

protestant wrote:Mislim da priroda i kosmos kriju mnoge tajne.Kad neko spomene paranormalno netreba odmah pomisliti na vjestice.To je meni nesto izvan svijesti nase.Mora postojati i neki drugi zivot.Castaneda je dosta o tome pisao. :skoljka:

Da, slazem se s tobom. Ako uzmemo u obzir da samo ljudski mozak nije istrazen u potpunosti, onda koliko je toga izvan nase percepcije, koliko je toga na Zemlji sto ne vidimo "golim okom" sto se kaze, a tek koliko je toga u svemiru neistrazenog, nepojmljivog... Razmisljate li kad o tome? Sta je iza tog "beskrajnog" svemira? Mozemo li uopce pojmiti beskrajno? So many questions, so little answers...
maybelline

#63 Re: Paranormalne pojave

Post by maybelline »

protestant wrote:Sta mi preporucujes od Benedikta.Jeli od vas neko dozivio nesto sto moze da se poveze sa paranormalnim.
Meni se desi ponekad kao da nesto prodje pored mene,nevidljivo al u obliku sjene,da se najezis.... :run:

Desavale su mi se neke, za mene jako cudne stvari...Kazu da se to dogadja dosta intuitivnim osobama, sto je po meni opet svojevrsni, hajmo reci "dokaz" u nedostatku bolje rijeci, da ipak postoji nesto vise, neka visa sila, neki drugi svijet...

Jednom prilikom, bilo je predvecer, gledala sam kroz prozor...Prozori kuća se svijetlili, taman grad..Nebo zvjezdano,vedro...Kad, u daljini, vidim kao da preleti nesto, mozda neka sjenka, prema nebu...Trajalo je pravo kratko..Ali,podjsecalo me na zensku osobu, ne znam zasto...Iduci dan nam u skoli javljaju da je prethodnu vecer umrla majka drugarice iz razreda...Otprilike u vrijeme kad sam ja to ugledala...

Moj dido je dugo bio bolestan, imao je rak...Znali smo da ce umrijeti, bilo je pitanje vremena...Bili smo udvije razlcite drzave...Ja sam spavala, cvrstim snom, kad me probudio snazan san, kao da padam u provaliju, nevjerojatan osjecaj...Probudim se, a ono tacno 06:50, sjecam se tacno da je to vrijeme bilo jer imam onaj digitalni sat koji svijetli jakom crvenom bojom i brojke se jasno ko dan vide u mracnoj sobi...Tog jutra zove me tata, kaze dido je umro u tacno 06:50...Mene jeza prosla...Sta reci na to...?

imala sam jos takvih osjecaja...Javite se sa slicnim dozivljajima, komentarima, razmisljanjima, misljenjima...
protestant

#64 Re: Paranormalne pojave

Post by protestant »

Da,mislim da svi imamo dva tijla fizicko i duhovno.Morali smo imati predhodne neke zivote koje nosimo tokom svakog zivota i to znaci da bi trebali imati zivot poslije zivota sto se medicinski zove smrt.U starom Egiptu puno su se pripremali za smrt a zato sto su shvatali vjecnost duse.Danas kod vecine ljudi mentalni sklop je pod uticajem negativne energije ako se enegija pozitivno ne usmjeri to ce dovesti do propasti ove civilizacije
Hocu da kazem da postoji neki svijet ispred i iza nas zato se dogadjaju ljudima nadnaravne pojave.Vjeruje se da je Napoleon imao nadnaravne moci,Hitler je to istrazivao.Amerikanci odavno ovladavaju i kontrolisu ljudski um i kakve sve eksperimente vrse nad ljudskom rasom bog sami zna.
Da ne pretjeram ima se na ovu temu mnogo pricati....... :-)
protestant

#65 Re: Paranormalne pojave

Post by protestant »

Jel iko ista sanjo paranormalno............... :evil:
riko-ga

#66 Re: Paranormalne pojave

Post by riko-ga »

Jesam ja! Ko ja na na nekom stadionu 60 000 ljudi.Finale Lige prvaka.Pola stadiona u crvenoj boji navijaci Liverpola. A mi u plavo-bijeloj navijaci Zelje????????????????? joj zabi ga Dialiba ja skoci neko me u ovoj guzvi udari ja se trznu i probudi.Ja i dan danas neznam spada li ovo u paranormalnu pojavu.Sta vi mislite????

PS. inace sam navijac Zelje :bih:
uhljug_s_koseva

#67 Re: Paranormalne pojave

Post by uhljug_s_koseva »

riko-ga wrote:Jesam ja! Ko ja na na nekom stadionu 60 000 ljudi.Finale Lige prvaka.Pola stadiona u crvenoj boji navijaci Liverpola. A mi u plavo-bijeloj navijaci Zelje????????????????? joj zabi ga Dialiba ja skoci neko me u ovoj guzvi udari ja se trznu i probudi.Ja i dan danas neznam spada li ovo u paranormalnu pojavu.Sta vi mislite????
Ne znam na koju pojavu mislis,san,ili to sto Zeljo igra finale Lige prvaka? :-D
protestant

#68 Re: Paranormalne pojave

Post by protestant »

spada to u paranormalu i to samo Zeljovci mogu sanjati.Jesi li Zenicu vidio u snu...... :razz:
Den

#69 Re: Paranormalne pojave

Post by Den »

Dali je iko od vas u svome zivotu dosao u dodir sa Sihrama :?: Ja nesto nevjerujem u to ioko imam u familiji jednu osobu koja se lijeci od tih stvari... :-)

:zoka:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#70 Re: Paranormalne pojave

Post by pape »

Voza li neko kakve duhove-autostopere, ... ? :oops:
Leonid Breznjev

#71 Re: Paranormalne pojave

Post by Leonid Breznjev »

tu na krajuuuuuuuu auto-stradeeeeeeee.... :D :D
lady midnight

#72 Re: Paranormalne pojave

Post by lady midnight »

evo ovo prochitah u sudnjim danima, a oni prenijeli iz nezavisnih :-)

Dedesetogodišnji Radivoje Lajić, mještanin sela Gornja Lamovita kod Prijedora, vjeruje da je postao metom "svemirskog kamenja", jer u njegovo dvorište, kako tvrdi, u vrijeme kiša i oluja padne po koji komad meteorita. Ovaj domaćin koji se, osim posla u preduzeću za preradu drveta "Lipadrvo" u Omarskoj, bavi i poljoprivredom, tvrdi da ga je kamenje iz vasione "počelo opsjedati prvi put u novembru prošle godine".

(Nezavisne novine)
ima li josh iko da ga opsjeda kamenje iz svemira, ili je ovo jedinstven sluchaj? :D :D
Saian

#73 Re: Paranormalne pojave

Post by Saian »

lady midnight wrote:evo ovo prochitah u sudnjim danima, a oni prenijeli iz nezavisnih :-)

Dedesetogodišnji Radivoje Lajić, mještanin sela Gornja Lamovita kod Prijedora, vjeruje da je postao metom "svemirskog kamenja", jer u njegovo dvorište, kako tvrdi, u vrijeme kiša i oluja padne po koji komad meteorita. Ovaj domaćin koji se, osim posla u preduzeću za preradu drveta "Lipadrvo" u Omarskoj, bavi i poljoprivredom, tvrdi da ga je kamenje iz vasione "počelo opsjedati prvi put u novembru prošle godine".

(Nezavisne novine)

sjo da je meni domachinove brlje ove :D :D :D
Tesssa

#74 Re: Paranormalne pojave

Post by Tesssa »

dobro mu pravoooo! :D
RIZVA

#75 Re: Paranormalne pojave

Post by RIZVA »

primijecen je cudan oblik zivota u miljacki
Post Reply