Paranoicne siledzije opet na djelu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sarayewo

#51 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by sarayewo »

A_I_ wrote:eh danas nova situVacija:

poslom idem na Jezero Alipasinom i to desnom stranom uz park, nastavljam ulicom Patriotske Lige pa skrecem u Marcela Šnajdera iz koje se stepenicama penjem kako bih skratio put do Asima Ferhatovica.
Prosavsi stepenice pa uz zgradu spustam bicikl na cestu - u momentu se bijeli golf stvorio ispred mene, dvojica bajnih cuvara naseg grada (citaj policajaca) u civilu lezerno obuceni hitro izlaze i traze licnu i da sve iz ruksaka istresem na pregled :-) Na pitanje zasto i u cemu je problem odgovaraju tvrdnjom kako sam izasao iz te zgrade tj kako sam mozda ukrao bicikl. Dakle LAZU Demonstrativno istresam sadrzaj ruksaka ispred sebe na zemlju nabrajajuci sadrzaj i govorim kako nije istina da sam izasao iz zgrade vec se popeo stepenicama i prosao pored ulaza. Pitam kako znaju da sam navodno izasao iz ulaza - opet lazu kako su bili u autu odmah preko puta zgrade. Ne vide biciklisticke rukavice bez prstiju niti traze od mene da pokazem imam li kljuc za sajlu za vezanje bicikla koju sam takodje izvadio iz ruksaka.
Dakle, ako lazu da su bili preko puta i vidjeli me da navodno izlazim iz ulaza, postavlja se pitanje sta je pravi razlog/povod presretanja sluzbenih lica u civilu radi legitimisanja i pretresanja sadrzaja biciklistickog ruksaka 5-10 min nakon prolaska Alipasinom ulicom :run:

p.s. za sest godina svakodnevne voznje uzduz i poprijeko gradom (uz godisnje predjenih +- 5 hiljada kilometara) nikad me niko nije zaustavio sa zahtjevom za pretresanje ruksaka.
Buraz, izgleda da si pod prismotrom sada... malo su ti patrolu svezali na ledja, uslikali te neki dan, ovo-ono. Napravi mali test, sutra ponovo prodji ispred ambasade, ali uradi to onom stranom ulice gdje je zid, pa vidi hoce li te opet neko legitimisati. Ja bi se mog'o zakleti da hoce... :)
A_I_

#52 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

sarayewo wrote:
A_I_ wrote:eh danas nova situVacija:

poslom idem na Jezero Alipasinom i to desnom stranom uz park, nastavljam ulicom Patriotske Lige pa skrecem u Marcela Šnajdera iz koje se stepenicama penjem kako bih skratio put do Asima Ferhatovica.
Prosavsi stepenice pa uz zgradu spustam bicikl na cestu - u momentu se bijeli golf stvorio ispred mene, dvojica bajnih cuvara naseg grada (citaj policajaca) u civilu lezerno obuceni hitro izlaze i traze licnu i da sve iz ruksaka istresem na pregled :-) Na pitanje zasto i u cemu je problem odgovaraju tvrdnjom kako sam izasao iz te zgrade tj kako sam mozda ukrao bicikl. Dakle LAZU Demonstrativno istresam sadrzaj ruksaka ispred sebe na zemlju nabrajajuci sadrzaj i govorim kako nije istina da sam izasao iz zgrade vec se popeo stepenicama i prosao pored ulaza. Pitam kako znaju da sam navodno izasao iz ulaza - opet lazu kako su bili u autu odmah preko puta zgrade. Ne vide biciklisticke rukavice bez prstiju niti traze od mene da pokazem imam li kljuc za sajlu za vezanje bicikla koju sam takodje izvadio iz ruksaka.
Dakle, ako lazu da su bili preko puta i vidjeli me da navodno izlazim iz ulaza, postavlja se pitanje sta je pravi razlog/povod presretanja sluzbenih lica u civilu radi legitimisanja i pretresanja sadrzaja biciklistickog ruksaka 5-10 min nakon prolaska Alipasinom ulicom :run:

p.s. za sest godina svakodnevne voznje uzduz i poprijeko gradom (uz godisnje predjenih +- 5 hiljada kilometara) nikad me niko nije zaustavio sa zahtjevom za pretresanje ruksaka.
Buraz, izgleda da si pod prismotrom sada... malo su ti patrolu svezali na ledja, uslikali te neki dan, ovo-ono. Napravi mali test, sutra ponovo prodji ispred ambasade, ali uradi to onom stranom ulice gdje je zid, pa vidi hoce li te opet neko legitimisati. Ja bi se mog'o zakleti da hoce... :)
palo mi je na pamet da uzmem hamburger, koka kolju i havaz pa lijepo sjednem na klupu u parku okrenut ledjima :D
mozda me budu pitali za sastav smeckaste tecnosti u boci.
bez_ideje

#53 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by bez_ideje »

Ko odobrava uopste gradnju takvih objekata u gradskim zonama :-x
Generalno imam osip od njihovog preseravanja ..........
Moze li se uraditi sta povodom ovog konstantnog maltretiranja gradjana ? Koliko su oni uopste ovlasteni i za sta ?
Tuzba neka ?
A_I_

#54 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

DaysleepeR wrote:Na ulici Đure Đakovića (sadašnja Alipašina) kada prilaziš objektu US Ambasade jasno je istaknut znak zabrane fotografiranja.

U kuci prema Barama je smještena interventna jedinica US Marinaca koja je stacionirana kao support svakoj US Ambasadi u svijetu.

Vezano za temu, dovoljno je otići u Beograd i vidjeti kako izgleda US Ambasada tamo koju su više puta demolirali, palili i sl. nigdje zidova, nigdje specijalaca sa heklerima, ništa, normalno možeš prići do ulaznih vrata sa trotoara.

Image

i onda pogledate kako kod nas izgleda ambasada koju niko nije ružno pogledao otkako je ustanovljena, pa obratite pažnju na zidove, specijalce, zastitare i sl...
vidis interesantna usporedba izmedju beogradske i sarajevske(sto stare sto ove nove). odmah mi pada na pamet jos jedna interesantna stvar: uporedite pres konferencije americkog vrha vlasti i srbijanskog - kompletan dizajn tj izgled srbijanskog pres podijuma neodoljivo podsjeca na americki pogotovo ona ovalna slika slika iza podijuma
Image
ne mogu naci sliku srbijanske pres sale.
na taj nacin se moze sazeti i kompletan odnos - oni jedni s drugima suruju a nas pak gledaju odozgo s visine kao barbare koje treba drzati na uzici.
Biggy

#55 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Biggy »

Debilna nacija nastala na pljacki i genocidu. Njhovu glupost nadilazi jedino njihova arogancija.

Al ga nama mogu pusit'

http://www.southparkstudios.com/clips/103460
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Truba »

nisam siguran ko kome puši :cry:
Biggy

#57 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Biggy »

komi wrote:nisam siguran ko kome puši :cry:
Level 3 armor which is inpenetrable for american bullets :mrgreen:
A_I_

#58 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

da li je jos nekome na fb doslo ovakvo nesto od doticnog Kena koji prica nas jezik a admin je u isto vrijeme hahaha :-)

Image
SoulSeeker

#59 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

A_I_ wrote:Danas popodne ostavio sam bicikl zavezan za saobracajni znak postavljen nekoliko metara nize od trolejbuske stanice - prve naredne poslije one na pijaci Ciglane. jos nize je raskrsnica a preko ceste cosak americke ambasade i kucica. Normalno otisao prema Kuku bez da mi je iko skrenuo paznju da tu ne smijem parkirati. Kroz 3-4 sata vrativsi se odvezao bicikl - u tom trenutku prilazi uniformisani policajac pitajuci gdje sam bio, trazeci dokumente a sve uz komentar da sam "citavu ciu digao na noge" :-)
Na ovom primjeru je jasno vidljivo da pored ostatka normalnog svijeta u našoj lijepoj državi žive i krkani kojima nije jasno da "bicikl ne smiju vezati za saobraćajni znak". Policijac po krkanovom iskazu je naravno "paranoični siledžija" jer ga je opomenuo za njegov krkanluk i ukazao mu na to da svoj krkanski bicikl ne može vezati za saobraćajni znak koji se i po krkanovom iskazu nalazi samo "na par metara niže od trolejbuske stanice". Nakon ovoga što je krkan sam naveo, ne moram se posebno pozivati na saobraćajne propise da bih ukazao na to da paranoični nekulturni i lažljivi krkan siledžija koji policiju naziva "paranoičnim siledžijama jer sprovode zakon" nije u pravu. Ovdje ću ukratko dodati da je paranoični krkan siledžija umjesto bicikla mogao jahati i konja jer je i konj isto tako prevozno sredstvo, pa ga je kao takvog mogao svezati za saobraćajni znak jer sudeći po njegovoj priči između redova se da očitati da krkan uopšte ne pravi razliku između bicikla i konja. Paranoičnom krkanu iz priče bi pored uredne prijave za nepravilno parkiranje i zloupotrebu saobraćajnih znakova ujedno trebalo složiti i "prijavu za uvredu časti" jer putem medija omalovažava policiju nazivajući ih "paranoičnim siledžijama". Kada se na ovaj način bude odnosilo prema svim paranoičnim krkanima u ovoj državi, onda će krkanluk polako stagnirati i postat će dio nekadašnje krkanske tradicije koja se više nigdje ne praktikuje.

Interesantno je da se većina ljudi u ovoj državi žali na slabo sporovođenje zakona zbog čega se osjećaju krajnje ugroženo navodeći pri tome primjer Denisa Mrnjavca i svakodnevna revolverašenja uglavno mlađih osoba, no kada se taj zakon (napokon) počne sprovoditi, pojedini od tih ljudi se poput ovog krkana iz priče počnu žaliti na policiju koja sprovodi zakon nakon čega se može postaviti pitanje - šta ljudi koji žive u ovoj državi uopšte i žele.

Btw. Mislim da te je policajac opomenuo samo radi "svezanog bicikla za pogrešno mjesto" i da si ostatak "priče o eventualnom terorizmu i događajima nakon toga" izmislio kako bi se posrao po policiji.
A_I_

#60 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

SoulSeeker wrote: Na ovom primjeru je jasno vidljivo da pored ostatka normalnog svijeta u našoj lijepoj državi žive i krkani kojima nije jasno da "bicikl ne smiju vezati za saobraćajni znak". Policijac po krkanovom iskazu je naravno "paranoični siledžija" jer ga je opomenuo za njegov krkanluk i ukazao mu na to da svoj krkanski bicikl ne može vezati za saobraćajni znak koji se i po krkanovom iskazu nalazi samo "na par metara niže od trolejbuske stanice". Nakon ovoga što je krkan sam naveo, ne moram se posebno pozivati na saobraćajne propise da bih ukazao na to da paranoični nekulturni i lažljivi krkan siledžija koji policiju naziva "paranoičnim siledžijama jer sprovode zakon" nije u pravu. Ovdje ću ukratko dodati da je paranoični krkan siledžija umjesto bicikla mogao jahati i konja jer je i konj isto tako prevozno sredstvo, pa ga je kao takvog mogao svezati za saobraćajni znak jer sudeći po njegovoj priči između redova se da očitati da krkan uopšte ne pravi razliku između bicikla i konja. Paranoičnom krkanu iz priče bi pored uredne prijave za nepravilno parkiranje i zloupotrebu saobraćajnih znakova ujedno trebalo složiti i "prijavu za uvredu časti" jer putem medija omalovažava policiju nazivajući ih "paranoičnim siledžijama". Kada se na ovaj način bude odnosilo prema svim paranoičnim krkanima u ovoj državi, onda će krkanluk polako stagnirati i postat će dio nekadašnje krkanske tradicije koja se više nigdje ne praktikuje.

Interesantno je da se većina ljudi u ovoj državi žali na slabo sporovođenje zakona zbog čega se osjećaju krajnje ugroženo navodeći pri tome primjer Denisa Mrnjavca i svakodnevna revolverašenja uglavno mlađih osoba, no kada se taj zakon (napokon) počne sprovoditi, pojedini od tih ljudi se poput ovog krkana iz priče počnu žaliti na policiju koja sprovodi zakon nakon čega se može postaviti pitanje - šta ljudi koji žive u ovoj državi uopšte i žele.

Btw. Mislim da te je policajac opomenuo samo radi "svezanog bicikla za pogrešno mjesto" i da si ostatak "priče o eventualnom terorizmu i događajima nakon toga" izmislio kako bi se posrao po policiji.
Ovo zadnje boldirano najvise govori o tvojim namjerama i tebi samom ! Namjere ti definitivno nisu ciste !

Jesam li trebao mobitelom slikati samu scenu 'privodjenja' preko ceste uz kucicu, ukljuciti diktafon dok me ispituju i pretresaju specijalci pred kucicom te zvucno i vizuelno zabiljeziti doskocicu policajca o osobi preko puta ceste koja se setkala gore-dolje na stanici a za koju mi je receno "eno vidis onog gore sto fol prica na mobitel - to je cia". I odlazeci prema Kosevo ulici uzvratiti protu-slikanjem trojici u crnom golfu petici ??? Gdje bih tek tad zavrsio to vece ?
BTW odmah mi je jasno receno da nije problem u vezivanju za saobracajni znak vec mogucnosti da se u ramu bicikla nalazi eksploziv.
Da sam vise u zivotu imao kontakta sa policijom poput kakvih mafijasa/klosara, sigurno bih udario kontru dvojici presretaca u civilu upisujuci imena i tablice te odbijanjem (drugog u dva dana) pretresanja ruksaka zbog lazne tvrdnje da sam netom izasao iz obliznje zgrade! Da su rekli istinu, postovao bih. Ono sto jesam uradio pribravsi se nakon 2-3 minute jeste vratio se uz Ferhatovica ulicu trazeci ih da ipak zapisem gore pobrojano, ali nigdje ih vise nije bilo. Bile su samo dvije patrole u gornjem dijelu iste ulice prema pumpi ispred marketa - neki muskarac je bio povrijedjen(pljacka tuca sta li). Nazvao sam PU Centar objasnivsi presretanje uz pitanje da li imaju nemarkiranog bijelog starijeg golfa - dobio sam odgovor da "imaju i takvih vozila i da je vjerovatno sumnja bila opravdana za legitimisanje".

Dalje, epitet iz naslova topika upucen je NE onima koji su me legitimisali na cosku ambasade vec onima koji su TO TRAZILI OD NJIH kao najvjerovatnije i od ovih u civilu na Jezeru netom nakon mog ponovnog prolaska blizu ambasade. Vec sam rekao sta su nazalost nasi policajci paranoicnim siledzijama!

Zasto za ovih SEST godina doslovno svakodnevnog vezivanja bicikla za mali milion bandera/znakova po citavom gradu od Vijecnice do Ilidze pa i Vogosce, Otesa i sl. NIKAD niti je mene sluzbeno lice legitimisalo zbog toboznjeg krsenja saobracajnih propisa niti ikoga od biciklista koje znam ?

Gdje to stoji znak zabrane parkiranja bicikla NA LIVADI UZ TROTOAR za pjesake ??? Ne konja ne auta vec bicikla !

Druga su prica ambasade i rezidencije iako bi valjda trebali postojati znakovi upozorenja za nezadrzavanje/parkiranje i sl. kao sto postoji za slikanje(a i gdje nema znaka kao u Vilsonovom covjeka su presreli i driblali) a da ne pricam o tome kako je valjda duznost osiguranja da NA VRIJEME reaguje a ne da ceka hoce li se vlasnik vratiti ili nece. Da li bi se vlasnik uopste vratio na 'mjesto dogadjaja' da ima ikakve zle namjere? Umjesto uzroka, po pravilu se "rjesavaju" posljedice. Ako je nesto zabranjeno, duznost je ODMAH ukazati a ne cekati da se osoba udalji sa mjesta pa onda vijecati sta bi bilo kad bi bilo (jelte eksploziv u ramu bicikla). :-)

S obzirom na upotrijebljeni rijecnik i licne uvrede ovaj post je ocita namjerna provokacija zlonamjerne osobe. Mozda sam nekome stao na zulj :-)
Last edited by A_I_ on 17/04/2010 20:26, edited 7 times in total.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#61 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Romeo 80 »

Meni se čini da ste se vas dvojica skoro sreli face to face! :D
A_I_

#62 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

Romeo 80 wrote:Meni se čini da ste se vas dvojica skoro sreli face to face! :D
Pa ocito se nasao prozvan/uvrijedijen i povrijedijen. Vela havle...
SoulSeeker

#63 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

A_I_ wrote:Ovo zadnje boldirano najvise govori o tvojim namjerama i tebi samom ! Namjere ti definitivno nisu ciste !
Svakako da mi namjere "nisu čiste" jer sam uvijek na strani zakona. O kakvom božijem "vezanju bicikla za saobraćajne znakove" i "paranoičnim siledžijama" uopšte i pišeš? Zbog čega je policajac "paranoičan" ako te je upozorio da kršiš zakon? Da li bi taj policajac za slučaj da imaš 17 ili manje godina ujedno bio i pedofil?
A_I_ wrote:Jesam li trebao mobitelom slikati samu scenu 'privodjenja' preko ceste uz kucicu, ukljuciti diktafon dok me ispituju i pretresaju specijalci pred kucicom te zvucno i vizuelno zabiljeziti doskocicu policajca o osobi preko puta ceste koja se setkala gore-dolje na stanici a za koju mi je receno "eno vidis onog gore sto fol prica na mobitel - to je cia". I odlazeci prema Kosevo ulici uzvratiti protu-slikanjem trojici u crnom golfu petici ???
Zbog čega bih ti uopšte trebao vjerovati da je sve bilo ovako kako si napisao ako uzmem u obzir da svakodnevno slušam priče pijanih vozača koji uz ono čuveno "majku im jebem nacističku" obavezno napomenu da su krivi samo zbog toga što nisu htjeli stati nakon dizanja tablice "stop" radi redovne kontrole?

Čovječe, pa moj tata, dakle rođeni biološki otac, da sveže bicikl za saobraćajni znak, pređe zebru preko crvenog, ili parkira automobil na trotoaru, na licu mjesta bih mu napisao prijavu u vrijednosti od 400 evra da dođe malo sebi, a sudiji bi (za slučaj da me pozove) još rekao i da je bio nasilan jer mi je prijetio i psovao mater. :)
A_I_ wrote:Nazvao sam PU Centar objasnivsi presretanje uz pitanje da li imaju nemarkiranog bijelog starijeg golfa - dobio sam odgovor da "imaju i takvih vozila i da je vjerovatno sumnja bila opravdana za legitimisanje".
Policija ima i takvih, kako ti kažeš, "nemarkiranih" vozila, i svakako ih treba imati, čisto iz razloga da budeš dobar i miran i "kada ih vidiš, i kada ih ne vidiš".
A_I_ wrote:Zasto za ovih SEST godina doslovno svakodnevnog vezivanja bicikla za mali milion bandera/znakova po citavom gradu od Vijecnice do Ilidze pa i Vogosce, Otesa i sl. NIKAD niti je mene sluzbeno lice legitimisalo zbog toboznjeg krsenja saobracajnih propisa niti ikoga od biciklista koje znam ?
Vidim da si se za tih šest godina poprilično oslobodio zbog čega ti je "vezanje bicikla za saobraćajni znak" nešto sasvim normalno, pa ću se vratiti na ono što sam napisao gore - trebalo te je odmah na početku kažnjavati jer ako nisi znao, i kao pješak i kao biciklist si učesnik u saobraćaju pa ti je stoga vjerujem poznato čemu služi saobraćajni znak?
A_I_ wrote:Gdje to stoji znak zabrane parkiranja bicikla NA LIVADI UZ TROTOAR za pjesake ??? Ne konja ne auta vec bicikla !
Jesi li ikada čuo za "zabranu parkiranja na zelenim površinama"? Mora li na svakom mjestu stojati znak da bi ga poštovao? Primjera radi, smiješ li kroz grad provozati Porsche-a brzinom od 300 km/h jer nigdje na toj relaciji ne postoji znak o ograničenju brzine? Da li smiješ autoputem voziti pokvareni traktor brzinom od 20 km/h jer nisi nigdje uočio znak o najmanjoj dozvoljenoj brzini? Možeš li automobil preticati sa desne strane jer tamo nemaš pune linije nego imaš samo žutu traku za bicikliste? Da li smiješ zdrmati automobilom pješaka koji prelazi zebru mada je prelazi preko crvenog svjetla za pješake dok je tebi uključeno zeleno? Možeš li noću uključiti tzv. "maglenke" jer nigdje ne postoji znak o zabrani njihovog korištenja? Razumiješ li uopšte o čemu pišeš i na što se žališ?
A_I_ wrote:S obzirom na upotrijebljeni rijecnik i licne uvrede ovaj post je ocita namjerna provokacija zlonamjerne osobe. Mozda sam nekome stao na zulj :-)
Jesi.
ajde_vise

#64 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by ajde_vise »

ccccccccc

pa da su smatrali da je vezivanje njegovog bicikla prekrsaj
kaznili bi ga na licu mjesta

znaci - nesto drugo je u pitanju
SoulSeeker

#65 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

ajde_vise wrote:ccccccccc

Ne znam, nisam bio tamo. Po meni bi bilo dovoljno i da su ga oderali radi zloupotrebe saobraćajnih znakova.
ajde_vise

#66 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by ajde_vise »

SoulSeeker wrote:
ajde_vise wrote:ccccccccc

Ne znam, nisam bio tamo. Po meni bi bilo dovoljno i da su ga oderali radi zloupotrebe saobraćajnih znakova.

pa upravo - on je bio :D
SoulSeeker

#67 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

ajde_vise wrote:pa upravo - on je bio :D
A trebam mu vjerovati da je sve bilo tako kao što je napisano jer On tvrdi da je On bio. :D
ajde_vise

#68 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by ajde_vise »

naravno
- ja mu vjerujem
- on je uvjeren

samo se ti kofrcis :lol:
SoulSeeker

#69 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

ajde_vise wrote:naravno
- ja mu vjerujem
- on je uvjeren

samo se ti kofrcis :lol:
Da, po običaju. :lol:
A_I_

#70 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

SoulSeeker wrote: Svakako da mi namjere "nisu čiste" jer sam uvijek na strani zakona. O kakvom božijem "vezanju bicikla za saobraćajne znakove" i "paranoičnim siledžijama" uopšte i pišeš? Zbog čega je policajac "paranoičan" ako te je upozorio da kršiš zakon? Da li bi taj policajac za slučaj da imaš 17 ili manje godina ujedno bio i pedofil?
Nekima ocito treba ponavljati : "Epitet iz naslova topika upucen je NE onima koji su me legitimisali na cosku ambasade vec onima koji su TO TRAZILI OD NJIH kao najvjerovatnije i od ovih u civilu na Jezeru netom nakon mog ponovnog prolaska blizu ambasade. Vec sam rekao sta su nazalost nasi policajci paranoicnim siledzijama!
Uostalom s obzirom da licno znam dosta nasih ljudi koji rade u sluzbi zakona, nikad ih ne bih nazvao paranoicnim siledzijama jer sve koje znam su normala ljudi. Toliko o izmisljanju i pljuvanju.
SoulSeeker wrote: Zbog čega bih ti uopšte trebao vjerovati da je sve bilo ovako kako si napisao ako uzmem u obzir da svakodnevno slušam priče pijanih vozača koji uz ono čuveno "majku im jebem nacističku" obavezno napomenu da su krivi samo zbog toga što nisu htjeli stati nakon dizanja tablice "stop" radi redovne kontrole?
Čovječe, pa moj tata, dakle rođeni biološki otac, da sveže bicikl za saobraćajni znak, pređe zebru preko crvenog, ili parkira automobil na trotoaru, na licu mjesta bih mu napisao prijavu u vrijednosti od 400 evra da dođe malo sebi, a sudiji bi (za slučaj da me pozove) još rekao i da je bio nasilan jer mi je prijetio i psovao mater. :)
Eh da su svi policajci takvi kao sto se ti predstavljas, ne bih svakodnevno rizikovao zivot provlacuci se izmedju auta u pokretu i citavih REDOVA parkiranih auta na jednoj od dvije regularne trake za odvijanje saobracaja a nikako parkiranje. Takvih ulica u gradu je masa. Gdje su biciklisticke staze i to ODVOJENE od pjesackih, gdje su mjesta za vezanje bicikla bilo gdje osim na 3-4 mjesta u citavom glavnom gradu drzave?
O kojim ti prekrsajima govoris kad problem prevoza biciklom uopste nije rijesen ni kroz zakon(osim nekoliko sturih doskocica o kacigi i kretanju krajnjom desnom trakom) a kamoli u praksi!
SoulSeeker wrote: Policija ima i takvih, kako ti kažeš, "nemarkiranih" vozila, i svakako ih treba imati, čisto iz razloga da budeš dobar i miran i "kada ih vidiš, i kada ih ne vidiš".
Kao sto vec rekoh, nikakav problem ne bi bio da nisu bili uporni u LAZIMA kao povod za pretresanje.
Samo nek rade svoj posao. Samo da vide kako me lopovi pljackaju (kao sto vec jesu jednom oteli mobitel a patrola nije htjela maknut prstom), sigurno ne bi ni nazvali 122 a kamoli pritrcali u pomoc. Jer zaboga, nisu oni po zadatku da me cuvaju vec presrecu.
SoulSeeker wrote: Vidim da si se za tih šest godina poprilično oslobodio zbog čega ti je "vezanje bicikla za saobraćajni znak" nešto sasvim normalno, pa ću se vratiti na ono što sam napisao gore - trebalo te je odmah na početku kažnjavati jer ako nisi znao, i kao pješak i kao biciklist si učesnik u saobraćaju pa ti je stoga vjerujem poznato čemu služi saobraćajni znak?
Prvo, valjda je bila duznost i onih na kameri sto su me vidjeli da vezem bicikl kao i policajaca na cosku da mi ODMAH ne dozvole vezanje u parku a ne dizu frku naknadno uz fotografisanje i sta sve ne. Ako je sigurnosna prijetnja bicikl 30m od samog gornjeg coska zidina, zasto su odna dopustili da se udaljim i, ako je toboze mogucnost eksploziva u ramu, zasto onda lijepo nisu uzeli bicikl na vjestacenje rengenom da ga pregledaju - bolje to nego da me oznacavaju kao potencijalnu prijetnju bez da provjere okolonosti i uzmu u obzir cinjenicu da sam se svojevoljno vratio na 'mjesto dogadjaja'.
SoulSeeker wrote: Jesi li ikada čuo za "zabranu parkiranja na zelenim površinama"? Mora li na svakom mjestu stojati znak da bi ga poštovao? Primjera radi, smiješ li kroz grad provozati Porsche-a brzinom od 300 km/h jer nigdje na toj relaciji ne postoji znak o ograničenju brzine? Da li smiješ autoputem voziti pokvareni traktor brzinom od 20 km/h jer nisi nigdje uočio znak o najmanjoj dozvoljenoj brzini? Možeš li automobil preticati sa desne strane jer tamo nemaš pune linije nego imaš samo žutu traku za bicikliste? Da li smiješ zdrmati automobilom pješaka koji prelazi zebru mada je prelazi preko crvenog svjetla za pješake dok je tebi uključeno zeleno? Možeš li noću uključiti tzv. "maglenke" jer nigdje ne postoji znak o zabrani njihovog korištenja? Razumiješ li uopšte o čemu pišeš i na što se žališ?
Zabranu parkiranja MOTORNIH VOZILA na zelenim povrsinama ! Pricas gluposti. Opet kazem, kad 99% ucesnika u saobracaju policija dovede u red, ovo malo jada od nas biciklista nece biti ni p od problema sto se tice postivanja propisa.
Bicikl je isto sto i kolica za bebu u ovom kontekstu potencijalne prijetnje ambasadi. Ako dozvoljavaju zenama sa djecom da dovezu kolica (a nije topla voda da se 100x lakse moze staviti eksploziv nego "u ram bicikla"), kakav je onda problem bicikl?
Ovdje nije problem krsenje nepostojeceg propisa parkiranja za bicikle vec navodna sigurnosna prijetnja/incident - u tom kontekstu nebulozni i neodgovorni su postupci onih koji su digli hajku tek kad sam im ispred nosa/kamera otisao.
A_I_

#71 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

Vjerovatno je i ovaj fotograf http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100408099 nepropisno vodio psa Vilsonovim setalistem pa "savjesni" stranci pardon gradjani ga prijavili Sipi :-)
SoulSeeker

#72 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

A_I_ wrote:Nekima ocito treba ponavljati : "Epitet iz naslova topika upucen je NE onima koji su me legitimisali na cosku ambasade vec onima koji su TO TRAZILI OD NJIH kao najvjerovatnije i od ovih u civilu na Jezeru netom nakon mog ponovnog prolaska blizu ambasade. Vec sam rekao sta su nazalost nasi policajci paranoicnim siledzijama!
To si dopisao nešto poslije:

---------------------------------------------------------------
(Zadnja izmjena: A_I_; 17/04/2010 14:05; ukupno mijenjano 1 put/a.).
A_I_ wrote:Eh da su svi policajci takvi kao sto se ti predstavljas, ne bih svakodnevno rizikovao zivot provlacuci se izmedju auta u pokretu i citavih REDOVA parkiranih auta na jednoj od dvije regularne trake za odvijanje saobracaja a nikako parkiranje.
Gospodine, nemaš se ti šta "provlačiti između automobila u pokretu" jer za to imaš semafore i obilježene pješačke prelaze. I meni se isto tako ljudi "provlače između automobila u pokretu" jer je su za njih semafori i pješački prelazi španska sela zbog čega odlično znam kakve reflekse treba imati i kako izgleda kada ti pješak kojeg upšte ne vidiš jer je sakriven iskoči ispred drugog automobila pred tvoj. U vezi ovih koji se parkiraju na trotoaru lijepo pozoveš MUP, i kada takvih poziva poput tvojih svaki dan bude po stotinjak, onda će nekome puknuti film pa će uraditi nešto i po ovom pitanju. Ali ne... naši buntovnici poput tebe koji se "provlače između automobila u pokretu" neće uraditi ama baš ništa jer se najlakše posrati po policiji.
A_I_ wrote:Gdje su biciklisticke staze i to ODVOJENE od pjesackih, gdje su mjesta za vezanje bicikla bilo gdje osim na 3-4 mjesta u citavom glavnom gradu drzave? O kojim ti prekrsajima govoris kad problem prevoza biciklom uopste nije rijesen ni kroz zakon(osim nekoliko sturih doskocica o kacigi i kretanju krajnjom desnom trakom) a kamoli u praksi!
Znaš li uopšte ko se ima pravo kretati iza žute linije sa desne strane, ili ako je nema, skroz desnom stranom? Ukoliko ta linija postoji, da li mogu njom voziti automobil na dva točka, a ako ne mogu - zbog čega ne mogu? Šta bi ti želio, da u ovom sveukupnom saobraćajnom prknu neko troši pare na par biciklista kako biste se komforno mogli šetkati praznim stazama? Vas bicikliste prvo treba naučiti saobraćajnim propisima, a ja bih vam čak uveo i obavezne vozačke dozvole za "nultu kategoriju" jer nerijetko biciklima prelazite ulice na pješačkim prelazima, ne dajete znakove kada želite skrenuti, i prolazite kroz crveno kao i da ne postoji. Vozači motornih vozila jesu jako nedisciplinovani, u ovoj kategoriji se svakako mogu izdvojiti taksisti koji se osjećaju doslovce "vladarima puteva koji su u njihovom privatnom vlasništvu", ali najveće probleme, odnosno većinu problema prave upravo biciklisti i motociklisti.
A_I_ wrote:Kao sto vec rekoh, nikakav problem ne bi bio da nisu bili uporni u LAZIMA kao povod za pretresanje.
Očigledno je da nemaš nikakvih iskustava sa policijom, zbog toga i trkeljaš bez veze.

Istina je da većina policajaca ne radi svoj posao kako treba, a ovi koji ga rade nisu nikakvi zločinci koji ti imaju namjeru skinuti glavu sa ramena nego sprovoditelji onoga što i predstavljaju - dakle izvršitelji zakona. Jedan mali primjer koji ću ti navesti vezan je za situaciju u kojoj te policija zaustavi jer nisi uključio svjetla na automobilu nakon čega lijepo kažeš da si zaboravio i da nisi u pravu, i onda te oni puste bez kazne završnom rečenicom "dobro, nemojte da vam se ovo ponovi". Međutim, u situacijama kada se počneš praviti pametan (a ja ću ti dokazati da si se pravio pametan u nastavku teksta nakon ovog primjera) pa kažeš policajcu recimo "šta sad ako nisam uključio svjetla, evo i ovi koji su vam upravo prošli ispred nosa nisu bili vezani pa ih niste zaustavili", onda te policajac lijepo i ljubazno zamoli da izađeš van iz automobila, pa ti prekontroliše da li imaš lance, rezervnu gumu, rezervne sijalice i osigurače, a nekada čak mjere i "šare na gumama" (sve ovisi od toga koliko si bio bezobrazan). Cilj ovakve "strategije" nije čisto kurčenje nego spuštanje usiljenih mangupa na zemlju kako bi mogli shvatiti da nekakav zakon ipak postoji, i da u vezi onoga što stoji u zakonu ne treba puno polemisati.

O tome koliko si se "pravio pametan" citirat ću dio tvog teksta u kojem kažeš:
"Kroz 3-4 sata vrativsi se odvezao bicikl - u tom trenutku prilazi uniformisani policajac pitajuci gdje sam bio, trazeci dokumente a sve uz komentar da sam "citavu ciu digao na noge" :-) Legitimisao me, pitao cime se bavim, sta imam u ruksaku gdje idem dalje i slicno. Drugi policajac mi pokazuje na khm stranca preko ceste koji kako kaze ko fol prica na telefon. Pitam koji je to radius unutar koga NAVODNO nije dozvoljeno parkirati bicikl i dobijam odgovor kako je citav park oko druge gimnazije pod njihovom kontrolom/prismotrom :roll: i kako su mislili da je mozda eksploziv ubacen u ram bicikla.
Dakle, čovjek odradi svoj posao za koji je plaćen po naređenjima koja su mu data, i ti umjesto da kažeš "izvinjavam se, nisam za to znao" i po ovom primjeru koji sam naveo iznad lijepo odeš, ti dovodiš u pitanje njegov status glupim pitanjima "o radijusu u kojem navodno nije dozvoljeno parkirati bicikl" nakon čega oni počnu funkcionirati po gore navedenom principu "zezaš ti nas, sada ćemo zezati i mi tebe".

Čisto sumnjam da je nastavak tvog teksta iza ovog pasusa tačan i da se sa njima lijepo razišao, jer "petice" ne dolaze iz zajebancije same od sebe. Da si im bio toliko sumnjiv, i da su imali bilo kakvog osnova da te privedu, priveli bi te odmah na licu mjesta i bez "petice".
A_I_ wrote:Prvo, valjda je bila duznost i onih na kameri sto su me vidjeli da vezem bicikl kao i policajaca na cosku da mi ODMAH ne dozvole vezanje u parku a ne dizu frku naknadno uz fotografisanje i sta sve ne. Ako je sigurnosna prijetnja bicikl 30m od samog gornjeg coska zidina, zasto su odna dopustili da se udaljim i, ako je toboze mogucnost eksploziva u ramu, zasto onda lijepo nisu uzeli bicikl na vjestacenje rengenom da ga pregledaju - bolje to nego da me oznacavaju kao potencijalnu prijetnju bez da provjere okolonosti i uzmu u obzir cinjenicu da sam se svojevoljno vratio na 'mjesto dogadjaja'.
Odgovor na tvoje pitanje sam ti već dao u gore navedenom primjeru...
A_I_ wrote:Zabranu parkiranja MOTORNIH VOZILA na zelenim povrsinama !
Da li je bestrzajni top motorno vozilo, i ako nije, zbog čega ga ne možeš parkirati na zelenoj površini?

Neki saobraćajni propisi su uređeni znakovima, drugi preciznim i temeljitim dijelovima teksta odnosno pisanih propisa, a pored njih postoje i "dodatni funkcijski propisi" koji govore da oko saobraćajnog znaka ne može plesati prostitutka kojoj si dao 200 evra za taj užitak jer mu to nije funkcija.
A_I_ wrote:Pricas gluposti. Opet kazem, kad 99% ucesnika u saobracaju policija dovede u red, ovo malo jada od nas biciklista nece biti ni p od problema sto se tice postivanja propisa.
Možeš i ti malo pomoći u svemu tome, na primjer da svoje biciklo ne vežeš kao zadnji krkan za saobraćajni znak i samim time daš povoda i ostalim krkanima da rade isto to što i ti jer te niko ne kažnjava. Ja sam vidio, ne čuo, nego doslovce vidio kako davne 1993-će godine čovjek vodi pravog pravcatog bijelog konja u svoj stan na sedmom spratu, također sam isto tako imao problema sa čovjekom koji je "učio jutarnji ezan iz sveg glasa", ali nikada u svom životu nisam ni vidio ni čuo da neko, i to u 2010-toj godini, veže bicikl za saobraćajni znak. Ti si fakat fenomen...
A_I_ wrote:Bicikl je isto sto i kolica za bebu u ovom kontekstu potencijalne prijetnje ambasadi. Ako dozvoljavaju zenama sa djecom da dovezu kolica (a nije topla voda da se 100x lakse moze staviti eksploziv nego "u ram bicikla"), kakav je onda problem bicikl?
Meni je taj tvoj bicikl sumnjiv još od samog početka, još ako je bio zelene boje... auuuuuuu...
A_I_ wrote:Ovdje nije problem krsenje nepostojeceg propisa parkiranja za bicikle vec navodna sigurnosna prijetnja/incident - u tom kontekstu nebulozni i neodgovorni su postupci onih koji su digli hajku tek kad sam im ispred nosa/kamera otisao.
Žao mi je što ispred sebe nisi imao staru komunističku policiju jer sa njima nikada nije bilo incidenata, a rijetko se ko i žalio na njihove postupke...
SoulSeeker

#73 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by SoulSeeker »

A_I_ wrote:Vjerovatno je i ovaj fotograf http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100408099 nepropisno vodio psa Vilsonovim setalistem pa "savjesni" stranci pardon gradjani ga prijavili Sipi :-)
Zabrana fotografisanja određenih mjesta nije praksa koja je nastala nakon rata. Primjera radi, jedan od takvih znakova kojim se zabranjuje fotografisanje nalazi(o) se i u mom rodnom gradu (Zenica) kraj groblja na Bristu (mislim da je još uvijek na istom mjestu),i njime je još davne 1980-te godine zabranjeno fotografisanje rudnika "Zenica" čime su se pokušavale spriječiti planirane diverzantske akcije na postrojenja (slikaš postrojenje, po osnovama slika razradiš akciju, i onda je i odradiš). Ljudima tog vremena nije bila potrebna nikakva SIPA ni policija koja će ih upozoravati da ne smiju slikati rudnik jer su svi uglavnom poštovali zakon, a u današnje vrijeme te ljude su zamjenile osobe sa otprilike ovakvom logikom:

- Krava nije motorno vozilo što znači da je mogu "parkirati" na zelenim površinama na bilo kom mjestu u gradu, a policija sa tim nema ništa jer je to jedna ljubazna pregovaračka stranka uvijek spremna na ukazivanje o svojim propustima. Pa jebem ti policiju druže sudija, đe` su tu moja osnovna ljudska prava???
A_I_

#74 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Nekima ocito treba ponavljati : "Epitet iz naslova topika upucen je NE onima koji su me legitimisali na cosku ambasade vec onima koji su TO TRAZILI OD NJIH kao najvjerovatnije i od ovih u civilu na Jezeru netom nakon mog ponovnog prolaska blizu ambasade. Vec sam rekao sta su nazalost nasi policajci paranoicnim siledzijama!
SoulSeeker wrote: To si dopisao nešto poslije:

(Zadnja izmjena: A_I_; 17/04/2010 14:05; ukupno mijenjano 1 put/a.).
Pojasnjenje kome je namijenjen naslov stavio sam za one koji slabo kontajuu u ovom postu u kom sam reagovao na tvoj prvi bljutavi post http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3760209
taj post jeste naknadno editovan ali ne zbog tog dijela o epitetu, dok sam prvom postu na ovoj temi dodao pojasnjenje kako bi bilo jasnije kome je upucena kritika na nesuvislo ponasanje i torturu.
SoulSeeker wrote: Gospodine, nemaš se ti šta "provlačiti između automobila u pokretu" jer za to imaš semafore i obilježene pješačke prelaze. I meni se isto tako ljudi "provlače između automobila u pokretu" jer je su za njih semafori i pješački prelazi španska sela zbog čega odlično znam kakve reflekse treba imati i kako izgleda kada ti pješak kojeg upšte ne vidiš jer je sakriven iskoči ispred drugog automobila pred tvoj. U vezi ovih koji se parkiraju na trotoaru lijepo pozoveš MUP, i kada takvih poziva poput tvojih svaki dan bude po stotinjak, onda će nekome puknuti film pa će uraditi nešto i po ovom pitanju. Ali ne... naši buntovnici poput tebe koji se "provlače između automobila u pokretu" neće uraditi ama baš ništa jer se najlakše posrati po policiji.
Ne provlace se biciklisti "izmedju auta u pokretu" vec u sendvicu izmedju onih koji jurcaju jednom trakom(pritom nerijetko turirajuci i svirajuci da se biciklisti sklone sa ceste, cesto uz povike pune psovki, jer sta to oni hoce - cesta je samo za aute) i citavih kolona nepropisno parkiranih auta duz ulice!

SoulSeeker wrote: Znaš li uopšte ko se ima pravo kretati iza žute linije sa desne strane, ili ako je nema, skroz desnom stranom? Ukoliko ta linija postoji, da li mogu njom voziti automobil na dva točka, a ako ne mogu - zbog čega ne mogu? Šta bi ti želio, da u ovom sveukupnom saobraćajnom prknu neko troši pare na par biciklista kako biste se komforno mogli šetkati praznim stazama? Vas bicikliste prvo treba naučiti saobraćajnim propisima, a ja bih vam čak uveo i obavezne vozačke dozvole za "nultu kategoriju" jer nerijetko biciklima prelazite ulice na pješačkim prelazima, ne dajete znakove kada želite skrenuti, i prolazite kroz crveno kao i da ne postoji. Vozači motornih vozila jesu jako nedisciplinovani, u ovoj kategoriji se svakako mogu izdvojiti taksisti koji se osjećaju doslovce "vladarima puteva koji su u njihovom privatnom vlasništvu", ali najveće probleme, odnosno većinu problema prave upravo biciklisti i motociklisti.
A sta mislis zasto biciklisti bjeze sa ceste tj drze se jedine alternative a to su pjesacke staze i prelazi? Pa upravo radi krkana za volanom koji redovno provociraju pljuju psuju i izguruju svojim 'kucama na cetiri tocka' bicikliste sa ceste.
Ne usudjuju se ispruziti ruku kako bi pokazali smjer skretanja jer istu vrlo lako mogu izgubiti u naletu krkana za volanom. Iz tvojih komentara kljuca netrpeljivost i predrasude. Sjetices se ti ove price o biciklistima vrlo brzo - cim trajno pocne skakati cijena fosilnih goriva. Pitaces se zasto gradski oci nisu ulagali vise u javni gradski saobracaj pogonjen strujom kao i biciklisticke staze.

SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Kao sto vec rekoh, nikakav problem ne bi bio da nisu bili uporni u LAZIMA kao povod za pretresanje.
Očigledno je da nemaš nikakvih iskustava sa policijom, zbog toga i trkeljaš bez veze.
Upravo to i jeste apsurd - od muhe prave slona paranoidne budale kojima postadoh haman drzavni neprijatelj no1 hahahaha
Spominju mogucnost eksploziva a pustaju me s istim tim biciklom da produzim kuci nakon dizanja tolike halabuke. Ali zato slikaju. Sta kao, eto mozda ga ovaj put nisam napunio jer sam isao puno uzbrdo haha ali avaj mozda cu sljedeci bolje da me uprate.
Koja glupost.
SoulSeeker wrote: Istina je da većina policajaca ne radi svoj posao kako treba, a ovi koji ga rade nisu nikakvi zločinci koji ti imaju namjeru skinuti glavu sa ramena nego sprovoditelji onoga što i predstavljaju - dakle izvršitelji zakona. Jedan mali primjer koji ću ti navesti vezan je za situaciju u kojoj te policija zaustavi jer nisi uključio svjetla na automobilu nakon čega lijepo kažeš da si zaboravio i da nisi u pravu, i onda te oni puste bez kazne završnom rečenicom "dobro, nemojte da vam se ovo ponovi". Međutim, u situacijama kada se počneš praviti pametan (a ja ću ti dokazati da si se pravio pametan u nastavku teksta nakon ovog primjera) pa kažeš policajcu recimo "šta sad ako nisam uključio svjetla, evo i ovi koji su vam upravo prošli ispred nosa nisu bili vezani pa ih niste zaustavili", onda te policajac lijepo i ljubazno zamoli da izađeš van iz automobila, pa ti prekontroliše da li imaš lance, rezervnu gumu, rezervne sijalice i osigurače, a nekada čak mjere i "šare na gumama" (sve ovisi od toga koliko si bio bezobrazan). Cilj ovakve "strategije" nije čisto kurčenje nego spuštanje usiljenih mangupa na zemlju kako bi mogli shvatiti da nekakav zakon ipak postoji, i da u vezi onoga što stoji u zakonu ne treba puno polemisati.
Opet ponavljam nisu problem izvrsioci koji me legitimisu, slikaju ili presrecu vec paranoicni nalogodavci koji vec drugi put u 10 dana demonstriraju besmisleni teror nad obicnim narodom. Istina, nista novo - i kod nas i u svijetu svakodnevno iste stvari se rade.
Mene da zaustave zbog recimo nenosenja kacige, platio bih kaznu i od sljedeceg dana poceo nositi kacigu(a nosim je skoro svaki dan zbog svoje sigurnosti iako me niko ranije nije zaustavljao dok nisam nosio). Problem i jeste u gledanju kroz prste sto je korak do korupcije. Svi gledaju samo da se lako izvuku. Draze bi mi bilo da su detaljno izvrsili provjeru i mene i bicikla pa me pustili na miru nego hinjski - sad cemo te samo snimiti i utefteriti a predstava tek pocinje od sutra...
SoulSeeker wrote: O tome koliko si se "pravio pametan" citirat ću dio tvog teksta u kojem kažeš:
A_I_ wrote:"Kroz 3-4 sata vrativsi se odvezao bicikl - u tom trenutku prilazi uniformisani policajac pitajuci gdje sam bio, trazeci dokumente a sve uz komentar da sam "citavu ciu digao na noge" :-) Legitimisao me, pitao cime se bavim, sta imam u ruksaku gdje idem dalje i slicno. Drugi policajac mi pokazuje na khm stranca preko ceste koji kako kaze ko fol prica na telefon. Pitam koji je to radius unutar koga NAVODNO nije dozvoljeno parkirati bicikl i dobijam odgovor kako je citav park oko druge gimnazije pod njihovom kontrolom/prismotrom :roll: i kako su mislili da je mozda eksploziv ubacen u ram bicikla.
Dakle, čovjek odradi svoj posao za koji je plaćen po naređenjima koja su mu data, i ti umjesto da kažeš "izvinjavam se, nisam za to znao" i po ovom primjeru koji sam naveo iznad lijepo odeš, ti dovodiš u pitanje njegov status glupim pitanjima "o radijusu u kojem navodno nije dozvoljeno parkirati bicikl" nakon čega oni počnu funkcionirati po gore navedenom principu "zezaš ti nas, sada ćemo zezati i mi tebe".
Niti sam se ja arogantno ponasao a niti su policajci koji su me legitimisali; ja sam pitao gdje je to sve navodno(zato sto jednostavno NE POSTOJI znak zabrane parkiranja! kao sto postoji znak zabrane slikanja) zabranjeno parkirati upravo kako bih znao za ubuduce i ljudi mi rekli kako nije preporucljivo bilo gdje u/oko parka. Dakle, zasto su stavili znak zabrane slikanja a nisu parkiranja/zadrzavanja bicikla, kolica i sl. u parku kod druge gimnazije(iako se u ovom slucaju radilo o parku prema pijaci). Zasto se ostavlja takva nedorecenost tj. samo usmena zabrana tako da ko god pogrijesi placa cijenu za nepostojanje jasnih obavjestenja/znakova ???
SoulSeeker wrote: Čisto sumnjam da je nastavak tvog teksta iza ovog pasusa tačan i da se sa njima lijepo razišao, jer "petice" ne dolaze iz zajebancije same od sebe. Da si im bio toliko sumnjiv, i da su imali bilo kakvog osnova da te privedu, priveli bi te odmah na licu mjesta i bez "petice".
Pred kraj legitimisanja valjda iz obliznjeg kafica dosao je policajac (pretpostavljam iz PU Centar) i vrlo kratko pitao ko sam i gdje sam bio ta cca 3h a sve uz doskocicu kako cu mu platiti kafu sto je morao tu cekati hehe.
Dakle, legitimisali, pregledali sadrzaj torbe, ispitali me osnovne informacije i pustili bez ikakvih driblanja prijetnji i sl. Ali su me iz petice gore na malom parkingu slikali za porodicni album dok sam ih obilazio vozeci trotoarom. Jos nesto ili da zapakujem?
SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Zabranu parkiranja MOTORNIH VOZILA na zelenim povrsinama !
Da li je bestrzajni top motorno vozilo, i ako nije, zbog čega ga ne možeš parkirati na zelenoj površini?

Neki saobraćajni propisi su uređeni znakovima, drugi preciznim i temeljitim dijelovima teksta odnosno pisanih propisa, a pored njih postoje i "dodatni funkcijski propisi" koji govore da oko saobraćajnog znaka ne može plesati prostitutka kojoj si dao 200 evra za taj užitak jer mu to nije funkcija.
Ako je bicikl ravnopravno sredstvo prevoza u saobracaju, zasto se onda diskriminira time sto se prave mjesta za parkiranje samo za auta dok su za bicikle gotovo nepostojeca, jer je po tvojim tvrdnjama bicikl zabranjeno parkirati bilu u parku bilo za saobracajni znak (za kojeg je lakse zavezati nego za debele bandere). Bicikl se ne moze ostaviti onako na sred trotoara/parkinga samo zavezanih tockova kako ljudi rade sa motorima jer se bicikl moze odnijeti i na ramenu (a dobar dio ih kosta kao polovan motor).
SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Pricas gluposti. Opet kazem, kad 99% ucesnika u saobracaju policija dovede u red, ovo malo jada od nas biciklista nece biti ni p od problema sto se tice postivanja propisa.
Možeš i ti malo pomoći u svemu tome, na primjer da svoje biciklo ne vežeš kao zadnji krkan za saobraćajni znak i samim time daš povoda i ostalim krkanima da rade isto to što i ti jer te niko ne kažnjava. Ja sam vidio, ne čuo, nego doslovce vidio kako davne 1993-će godine čovjek vodi pravog pravcatog bijelog konja u svoj stan na sedmom spratu, također sam isto tako imao problema sa čovjekom koji je "učio jutarnji ezan iz sveg glasa", ali nikada u svom životu nisam ni vidio ni čuo da neko, i to u 2010-toj godini, veže bicikl za saobraćajni znak. Ti si fakat fenomen...
Da si ti ziv i zdrav, MALO KO UOPSTE ostavlja bicikl po gradu zbog silnih lopova kojima policija sto nece sto ne smije nista izmedju ostalog i zbog nakaradnih zakona i sudstva. Nece, izmedju ostalog jer im je kradja bicikala kao i kradja mobitela - gnjavaza. Ali zato nije problem prekoracenje ovlasti oznacavanjem bicikliste koji zaveze bicikl na javnoj trolejbuskoj stanici kao potencijalnog teroriste uz sve sto takav cin povlaci sa sobom! Kad se toliko boje svoje sjene, kako neko dobro rece : sto su uopste dozvolili prolazenje TIK ispred zidina i kapije ambasade. Srbijansku su bukvalno zapalili pa nije zabarikadirana kao ova koju niko nije pipnuo sve ove godine. Za ovih 6 godina barem 20ak puta sam biciklom prosao izmedju onih celicnih sipki na kapiji. Sad odjednom - prijetnja.
SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Bicikl je isto sto i kolica za bebu u ovom kontekstu potencijalne prijetnje ambasadi. Ako dozvoljavaju zenama sa djecom da dovezu kolica (a nije topla voda da se 100x lakse moze staviti eksploziv nego "u ram bicikla"), kakav je onda problem bicikl?
Meni je taj tvoj bicikl sumnjiv još od samog početka, još ako je bio zelene boje... auuuuuuu...
ih pa da jeste ne bih ja sad imao odakle ovo tipkati hahaha vec bih bio kako mi oni specijalci rekose, "na kubi na plazi"
SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Ovdje nije problem krsenje nepostojeceg propisa parkiranja za bicikle vec navodna sigurnosna prijetnja/incident - u tom kontekstu nebulozni i neodgovorni su postupci onih koji su digli hajku tek kad sam im ispred nosa/kamera otisao.
Žao mi je što ispred sebe nisi imao staru komunističku policiju jer sa njima nikada nije bilo incidenata, a rijetko se ko i žalio na njihove postupke...

Pa za pocetak 'gradski oci' sigurno ne bi ni dozvolili da se takva ambasada "visokog rizika"(paranoja) napravi u samom srcu grada vec bi bila npr unutar Viktor Bubanj kasarne a ne Marsalke. Da ne pricam sto ne bi bilo ostavljeno na strancima da gradjanima ovog grada odokativno i usmeno odredjuju gdje i sta se smije a sta ne smije. A ovi su to bezvlasce koristili nebrojeno puta maltretirajuci sto ucenike Druge gimnazije sto slucajne prolaznike/posjetioce javnog parka Opstine Centar i ovog grada.
Last edited by A_I_ on 17/04/2010 23:40, edited 1 time in total.
A_I_

#75 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

SoulSeeker wrote:
A_I_ wrote:Vjerovatno je i ovaj fotograf http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100408099 nepropisno vodio psa Vilsonovim setalistem pa "savjesni" stranci pardon gradjani ga prijavili Sipi :-)
Zabrana fotografisanja određenih mjesta nije praksa koja je nastala nakon rata. Primjera radi, jedan od takvih znakova kojim se zabranjuje fotografisanje nalazi(o) se i u mom rodnom gradu (Zenica) kraj groblja na Bristu (mislim da je još uvijek na istom mjestu),i njime je još davne 1980-te godine zabranjeno fotografisanje rudnika "Zenica" čime su se pokušavale spriječiti planirane diverzantske akcije na postrojenja (slikaš postrojenje, po osnovama slika razradiš akciju, i onda je i odradiš). Ljudima tog vremena nije bila potrebna nikakva SIPA ni policija koja će ih upozoravati da ne smiju slikati rudnik jer su svi uglavnom poštovali zakon, a u današnje vrijeme te ljude su zamjenile osobe sa otprilike ovakvom logikom:

- Krava nije motorno vozilo što znači da je mogu "parkirati" na zelenim površinama na bilo kom mjestu u gradu, a policija sa tim nema ništa jer je to jedna ljubazna pregovaračka stranka uvijek spremna na ukazivanje o svojim propustima. Pa jebem ti policiju druže sudija, đe` su tu moja osnovna ljudska prava???
Citiram iz clanka: "Na tom području nigdje nije istaknut znak zabrane fotografiranja, te smatraju kako ne postoji neki realan razlog zbog čega se ne bi smjelo fotografirati. "

Ako je znak stavljen kod coska americke ambasade, zasto nije na vilsonovom tj kod USAIDa ? Ili je zabranjeno ili nije zakon ne poznaje havu izmedju.
Post Reply