Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
- Danguba
#701 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
ma ovi hercegovci ljubomorni sto ih sveti otac zaobilazi. 
- insomnia78
#702 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Ne zesmo, @havana, ne disvi stoi 
Trebaju ti cvike
Trebaju ti cvike
- Skijaš
#703 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
U pravu si ;HAVANA wrote:Ovo je jedan lijep i pozitivan dogadjaj...Cudo jedno kako se u ovoj zemlji prepunoj imbecila ,sve sto je pozitivno okrene na negativno,na vrijedjanje,prepucavanje...Apsolutno sve se doceka na ostricu,o bilo cemu ide ista prica,vrijedjanje,samo negativa,nemoj da bi ko sta pozitivno i lijepo napisao...Kako vam se da vise majke vam?![]()
20 godina proslo,20 jebenih godina,dijete na fakultet jos malo pa upisujem i jos uvijek istu pricu slusam,mogu komotno novine iz 97 uzet citat,isto jucerasnje...
Dolazak pape Franje konkretni je znak nade ne samo za Hrvate katolike u ovoj napaćenoj zemlji, nego i svim njezinim stanovnicima bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Samo je pitanje upućeno svakome od nas vidimo li u ovom dolasku Svetoga Oca i prepoznajemo konkretni znak potpore i poticaja i molitve kako ima života i budućnosti za svakog čovjeka na svim bosanskohercegovačkim prostorima. I zato liturgijsko i euharistijsko zajedništvo na Koševu i na drugim mjestima, prožeto molitvom i liturgijskom pjesmom, zajednički je vapaj koji ćemo iz najveće crkve na otvorenom toga dana uputiti Svemogućem Bogu za ove ljude i za ovu zemlju, ali i za mir u cijelom svijetu.
http://www.vecernji.ba/mons-tomo-knezev ... ih-1007313
-
dert
#704 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Jel' dolazi s porukom mira?
dolazi
dobro dosao
dolazi
dobro dosao
- HAVANA
#705 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
insomnia78 wrote:Ne zesmo, @havana, ne disvi stoi
Trebaju ti cvike
Dimvi ja ko soko,ne nosim naocale,imam kose ,bmi mi 26...
-
Cybernetic
#706 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:26, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#707 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
trebo je doci prosle godine za 100 godina od atentata ne znam sta se izjalovilo
bio je gore na groblju 100000 talijana u sjeveru italije neš je pričao o tome...
al sada stvarno povoda nema a niko ne spominje 101
poruku mira
ove gore teologe koji su svećenika "upoznali" preko filmova kao što su Amen i Sestre Magdalene
neću ni da komentiram više
srbi naravno nijednog episkopa nisu poslali na susret na kovačićima
ne znam više što ih i pozivaju
nemojte više silovati ljude neće da se druže ba treba ih početi ignorirati
bio je gore na groblju 100000 talijana u sjeveru italije neš je pričao o tome...
al sada stvarno povoda nema a niko ne spominje 101
ove gore teologe koji su svećenika "upoznali" preko filmova kao što su Amen i Sestre Magdalene
- asurbanipal
#708 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Biće veselo

- Gojeni H
#709 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Samo opusteno u Sarajevu.
Ko ne skace, mrzi papu, hej, hej, hej!
Ko ne skace, mrzi papu, hej, hej, hej!
- BHCluster
#710 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Skijaš wrote:“Na drugostupanjskome izricanju presude molio sam Gospu da mi svjetski moćnici ne udjele mrvice sa svoga stola iako su odbacili trećinu inkriminacija. Ja sam znao da ni ostale dvije trećine nisu zasnovane na činjenicama ni argumentima. Ostala je kazna od 25 godina. Iznad ovozemaljske istine, koju kroje moćnici, postoji stvarna Božja istina i nad njom nema druge istine. Ja znam da je moja savjest čista i da je u tom pogledu moje srce čisto i mirno, a ljudi mogu donositi pravorijeke ovako i onako”Black swan wrote:ma sta ti znas i mozes reci o njemu
jesi mu zavirio u dusu
dajte ljudi jedno jw reci ne vjerujem a drugo je cesljati teoloske zavrzlame
ozbiljnija je rasprava na filmu i serijama
Ni traga pokajanju. Naprotiv.
- BHCluster
#711 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
I opet najveci kmechavci u drzavi pokusavaju nekome da sole pamet.JohnnyS wrote:stafi wrote:e to "normalno" je jako diskutabilno. Normalne ljude itekako interesuje, a zločinci to pokušavaju relativizirati.JohnnyS wrote:Toliko ste isprostituirali spominjanje UZP, HB i svega ostalog da to više kod nikog normalnog nema nikakvog učinka...
Možemo i modifikaciju sljedećeg pravila:
http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law
Jebote, oni uspiju i ovog Papu s Bobanom povezati, moram priznati da to nije lako, trebaš biti poseban talent. Baš poseban...
Pa šta bi onda rekao za tvoj odabrani narod i holokaust, kakva je to prostitucija?
Nema ta priča što raditi na temi o Papi. Ima tema o HVO, o Kordiću, o obljetnici rušenja Starog mosta pa se tamo može. Ovdje ne samo da je van teme nego je totalno promašeno.
Apropo mojih, ta uloga vječne žrtve mi se nimalo ne sviđa iako je bila korisna u četrdesetim i pedesetim zbog nastanka države. Sad je uglavnom promašena, pogotovo jer je politika države granično agresorska.
- BHCluster
#712 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
I te kako ima, pa ne mozete vi oprati koliko su vam "ocevi nacije" nasrali.JohnnyS wrote:Toliko ste isprostituirali spominjanje UZP, HB i svega ostalog da to više kod nikog normalnog nema nikakvog učinka...
Možemo i modifikaciju sljedećeg pravila:
http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law
- BHCluster
#713 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
A ti bice si dezura apologeta.Black swan wrote:trebo je doci prosle godine za 100 godina od atentata ne znam sta se izjalovilo
al sada stvarno povoda nema a niko ne spominje 101poruku mira
ove gore teologe koji su svećenika "upoznali" preko filmova kao što su Amen i Sestre Magdaleneneću ni da komentiram više
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#714 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
ajd dobro što palamudite ali što ste pride diplomirali na katoličkom bogoslovnom fakultetu i to najteže predmete od dogmatike preko ekleziologije a vidim razumijete se u tajne sakramenta ispovijedi
forumaški umovi i dalje razaraju neznanje
- BHCluster
#715 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Black swan wrote:ajd dobro što palamudite ali što ste pride diplomirali na katoličkom bogoslovnom fakultetu i to najteže predmete od dogmatike preko ekleziologije a vidim razumijete se u tajne sakramenta ispovijedi

- It_is_a_Leclerc
#716 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Ljudi koji se ovdje uvaljuju kao protivnici Pape (bez ikakvog razloga i jednog validnog argumenta) vrlo nevješto prelijevaju taj animozitet prema katolicima. Ja bih molio administraciju da se na to pripazi. Ako je ovdje, a jeste, kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
-
budza
#717 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
bosnjaci moraju otvoriti dobro oci za vreme dolaska i boravka franje u sarajevu. nije iskljuceno delovanje cetnciko-ustaskih ekstremista i terorista, sto bi u konacnici imalo za cilj etiketiranje bosnjaka. istorija nas za to opominje, ali i desavanja u zadnjih dvadesetak godina.
- Stjui
#718 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
nije istina da je kažnjivo.ta,vi prvi niste kažnjeni za kačenje,za muslimane,uvredljivih slika i karikatura po forumu...It_is_a_Leclerc wrote: kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
- BHCluster
#719 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi koji se ovdje uvaljuju kao protivnici Pape (bez ikakvog razloga i jednog validnog argumenta) vrlo nevješto prelijevaju taj animozitet prema katolicima. Ja bih molio administraciju da se na to pripazi. Ako je ovdje, a jeste, kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
-
pemanapemani
#720 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Daj samo jedan primjer iz Biblije gdje se neko ko se nije pokajao za svoje grijehe naziva obraćenikom.Black swan wrote:ajd dobro što palamudite ali što ste pride diplomirali na katoličkom bogoslovnom fakultetu i to najteže predmete od dogmatike preko ekleziologije a vidim razumijete se u tajne sakramenta ispovijedi
Ne treba poznavati tajne sakramenta ispovijedi u ovom slučaju. Kordić tvrdi da njemu ne treba ispovijed, jer nije ništa zgriješio.
Ovo što radi HDZ i jedan dio klera su, kako ti voliš reći, sotonistička posla.
- Gojeni H
#721 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Lik rece za osudjenog ratnog zlocinca da se pokajao, kao ne razumiju se muslimani u katolicku dogmu, a svaka bi se us danas mijesala u islamsku, i onda mu se predoci da se zlocinac ustvari nije pokajao i to je javno priznao, a onda on pricu skroz na drugu stranu kao, neko se pravi znalac a nemate pojma o katolicizmu.
Pa jebote ima li gdje u duhu katolicanstva da bi se ko izvinuo ili ispricao?
- asurbanipal
#722 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
Gojeni H wrote:Lik rece za osudjenog ratnog zlocinca da se pokajao, kao ne razumiju se muslimani u katolicku dogmu, a svaka bi se us danas mijesala u islamsku, i onda mu se predoci da se zlocinac ustvari nije pokajao i to je javno priznao, a onda on pricu skroz na drugu stranu kao, neko se pravi znalac a nemate pojma o katolicizmu.![]()
- Banksy
#723 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
It_is_a_Leclerc wrote:
Ljudi koji se ovdje uvaljuju kao protivnici Pape (bez ikakvog razloga i jednog validnog argumenta) vrlo nevješto prelijevaju taj animozitet prema katolicima. Ja bih molio administraciju da se na to pripazi. Ako je ovdje, a jeste, kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
-
stafi
#724 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna
nešto kontam, pa i ovom ćemo morati saliti spomenik u sarajevu. najbolje da ogradimo jednu parcelu pored katedrale, da se nebi kakav kafandžija uvalio, jedan dulum će biti dovoljan, pa kako koji papa dolazi da redamo kipove. 
- BHCluster