Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post Reply
Danguba

#701 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Danguba »

ma ovi hercegovci ljubomorni sto ih sveti otac zaobilazi. :D
insomnia78

#702 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by insomnia78 »

Ne zesmo, @havana, ne disvi stoi :lol:
Trebaju ti cvike
Skijaš

#703 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Skijaš »

HAVANA wrote:Ovo je jedan lijep i pozitivan dogadjaj...Cudo jedno kako se u ovoj zemlji prepunoj imbecila ,sve sto je pozitivno okrene na negativno,na vrijedjanje,prepucavanje...Apsolutno sve se doceka na ostricu,o bilo cemu ide ista prica,vrijedjanje,samo negativa,nemoj da bi ko sta pozitivno i lijepo napisao...Kako vam se da vise majke vam? :?
20 godina proslo,20 jebenih godina,dijete na fakultet jos malo pa upisujem i jos uvijek istu pricu slusam,mogu komotno novine iz 97 uzet citat,isto jucerasnje...
U pravu si ;

Dolazak pape Franje konkretni je znak nade ne samo za Hrvate katolike u ovoj napaćenoj zemlji, nego i svim njezinim stanovnicima bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Samo je pitanje upućeno svakome od nas vidimo li u ovom dolasku Svetoga Oca i prepoznajemo konkretni znak potpore i poticaja i molitve kako ima života i budućnosti za svakog čovjeka na svim bosanskohercegovačkim prostorima. I zato liturgijsko i euharistijsko zajedništvo na Koševu i na drugim mjestima, prožeto molitvom i liturgijskom pjesmom, zajednički je vapaj koji ćemo iz najveće crkve na otvorenom toga dana uputiti Svemogućem Bogu za ove ljude i za ovu zemlju, ali i za mir u cijelom svijetu.

http://www.vecernji.ba/mons-tomo-knezev ... ih-1007313
dert

#704 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by dert »

Jel' dolazi s porukom mira?

dolazi :thumbup:

dobro dosao :bih:
HAVANA

#705 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Ne zesmo, @havana, ne disvi stoi :lol:
Trebaju ti cvike

Dimvi ja ko soko,ne nosim naocale,imam kose ,bmi mi 26... :skoljka: :D
Cybernetic

#706 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:26, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#707 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

trebo je doci prosle godine za 100 godina od atentata ne znam sta se izjalovilo
bio je gore na groblju 100000 talijana u sjeveru italije neš je pričao o tome...

al sada stvarno povoda nema a niko ne spominje 101 :D poruku mira

ove gore teologe koji su svećenika "upoznali" preko filmova kao što su Amen i Sestre Magdalene :D neću ni da komentiram više

srbi naravno nijednog episkopa nisu poslali na susret na kovačićima

ne znam više što ih i pozivaju

nemojte više silovati ljude neće da se druže ba treba ih početi ignorirati
asurbanipal

#708 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by asurbanipal »

Biće veselo :bih:

Image
Gojeni H

#709 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Gojeni H »

Samo opusteno u Sarajevu.

Ko ne skace, mrzi papu, hej, hej, hej! :bih:
BHCluster

#710 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by BHCluster »

Skijaš wrote:
Black swan wrote:ma sta ti znas i mozes reci o njemu
jesi mu zavirio u dusu

dajte ljudi jedno jw reci ne vjerujem a drugo je cesljati teoloske zavrzlame

ozbiljnija je rasprava na filmu i serijama
“Na drugostupanjskome izricanju presude molio sam Gospu da mi svjetski moćnici ne udjele mrvice sa svoga stola iako su odbacili trećinu inkriminacija. Ja sam znao da ni ostale dvije trećine nisu zasnovane na činjenicama ni argumentima. Ostala je kazna od 25 godina. Iznad ovozemaljske istine, koju kroje moćnici, postoji stvarna Božja istina i nad njom nema druge istine. Ja znam da je moja savjest čista i da je u tom pogledu moje srce čisto i mirno, a ljudi mogu donositi pravorijeke ovako i onako”

Ni traga pokajanju. Naprotiv.
:thumbup:
BHCluster

#711 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by BHCluster »

JohnnyS wrote:
stafi wrote:
JohnnyS wrote:Toliko ste isprostituirali spominjanje UZP, HB i svega ostalog da to više kod nikog normalnog nema nikakvog učinka...

Možemo i modifikaciju sljedećeg pravila:

http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

Jebote, oni uspiju i ovog Papu s Bobanom povezati, moram priznati da to nije lako, trebaš biti poseban talent. Baš poseban...
e to "normalno" je jako diskutabilno. Normalne ljude itekako interesuje, a zločinci to pokušavaju relativizirati.

Pa šta bi onda rekao za tvoj odabrani narod i holokaust, kakva je to prostitucija?

Nema ta priča što raditi na temi o Papi. Ima tema o HVO, o Kordiću, o obljetnici rušenja Starog mosta pa se tamo može. Ovdje ne samo da je van teme nego je totalno promašeno.

Apropo mojih, ta uloga vječne žrtve mi se nimalo ne sviđa iako je bila korisna u četrdesetim i pedesetim zbog nastanka države. Sad je uglavnom promašena, pogotovo jer je politika države granično agresorska.
I opet najveci kmechavci u drzavi pokusavaju nekome da sole pamet. :lol:
BHCluster

#712 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by BHCluster »

JohnnyS wrote:Toliko ste isprostituirali spominjanje UZP, HB i svega ostalog da to više kod nikog normalnog nema nikakvog učinka...

Možemo i modifikaciju sljedećeg pravila:

http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law
I te kako ima, pa ne mozete vi oprati koliko su vam "ocevi nacije" nasrali.
BHCluster

#713 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by BHCluster »

Black swan wrote:trebo je doci prosle godine za 100 godina od atentata ne znam sta se izjalovilo
bio je gore na groblju 100000 talijana u sjeveru italije neš je pričao o tome...

al sada stvarno povoda nema a niko ne spominje 101 :D poruku mira

ove gore teologe koji su svećenika "upoznali" preko filmova kao što su Amen i Sestre Magdalene :D neću ni da komentiram više

srbi naravno nijednog episkopa nisu poslali na susret na kovačićima

ne znam više što ih i pozivaju

nemojte više silovati ljude neće da se druže ba treba ih početi ignorirati
A ti bice si dezura apologeta.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#714 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Truba »

ajd dobro što palamudite ali što ste pride diplomirali na katoličkom bogoslovnom fakultetu i to najteže predmete od dogmatike preko ekleziologije a vidim razumijete se u tajne sakramenta ispovijedi

forumaški umovi i dalje razaraju neznanje
BHCluster

#715 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by BHCluster »

Black swan wrote:ajd dobro što palamudite ali što ste pride diplomirali na katoličkom bogoslovnom fakultetu i to najteže predmete od dogmatike preko ekleziologije a vidim razumijete se u tajne sakramenta ispovijedi

Image
It_is_a_Leclerc

#716 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by It_is_a_Leclerc »

Ljudi koji se ovdje uvaljuju kao protivnici Pape (bez ikakvog razloga i jednog validnog argumenta) vrlo nevješto prelijevaju taj animozitet prema katolicima. Ja bih molio administraciju da se na to pripazi. Ako je ovdje, a jeste, kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
budza

#717 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by budza »

bosnjaci moraju otvoriti dobro oci za vreme dolaska i boravka franje u sarajevu. nije iskljuceno delovanje cetnciko-ustaskih ekstremista i terorista, sto bi u konacnici imalo za cilj etiketiranje bosnjaka. istorija nas za to opominje, ali i desavanja u zadnjih dvadesetak godina.
Stjui

#718 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Stjui »

It_is_a_Leclerc wrote: kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
nije istina da je kažnjivo.ta,vi prvi niste kažnjeni za kačenje,za muslimane,uvredljivih slika i karikatura po forumu...
BHCluster

#719 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by BHCluster »

It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi koji se ovdje uvaljuju kao protivnici Pape (bez ikakvog razloga i jednog validnog argumenta) vrlo nevješto prelijevaju taj animozitet prema katolicima. Ja bih molio administraciju da se na to pripazi. Ako je ovdje, a jeste, kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
Image
pemanapemani

#720 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by pemanapemani »

Black swan wrote:ajd dobro što palamudite ali što ste pride diplomirali na katoličkom bogoslovnom fakultetu i to najteže predmete od dogmatike preko ekleziologije a vidim razumijete se u tajne sakramenta ispovijedi

Daj samo jedan primjer iz Biblije gdje se neko ko se nije pokajao za svoje grijehe naziva obraćenikom.

Ne treba poznavati tajne sakramenta ispovijedi u ovom slučaju. Kordić tvrdi da njemu ne treba ispovijed, jer nije ništa zgriješio.

Ovo što radi HDZ i jedan dio klera su, kako ti voliš reći, sotonistička posla.
Gojeni H

#721 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Gojeni H »

Lik rece za osudjenog ratnog zlocinca da se pokajao, kao ne razumiju se muslimani u katolicku dogmu, a svaka bi se us danas mijesala u islamsku, i onda mu se predoci da se zlocinac ustvari nije pokajao i to je javno priznao, a onda on pricu skroz na drugu stranu kao, neko se pravi znalac a nemate pojma o katolicizmu. :shock:

Pa jebote ima li gdje u duhu katolicanstva da bi se ko izvinuo ili ispricao?
asurbanipal

#722 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by asurbanipal »

Gojeni H wrote:Lik rece za osudjenog ratnog zlocinca da se pokajao, kao ne razumiju se muslimani u katolicku dogmu, a svaka bi se us danas mijesala u islamsku, i onda mu se predoci da se zlocinac ustvari nije pokajao i to je javno priznao, a onda on pricu skroz na drugu stranu kao, neko se pravi znalac a nemate pojma o katolicizmu. :shock:

Pa jebote ima li gdje u duhu katolicanstva da bi se ko izvinuo ili ispricao?

Banksy

#723 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ljudi koji se ovdje uvaljuju kao protivnici Pape (bez ikakvog razloga i jednog validnog argumenta) vrlo nevješto prelijevaju taj animozitet prema katolicima. Ja bih molio administraciju da se na to pripazi. Ako je ovdje, a jeste, kažnjivo izvrgavati ruglu i podsmijehu svetinje Islama, onda to mora biti i kažnjivo i na drugoj strani.
stafi

#724 Re: Papa dolazi u Sarajevo 6.juna

Post by stafi »

nešto kontam, pa i ovom ćemo morati saliti spomenik u sarajevu. najbolje da ogradimo jednu parcelu pored katedrale, da se nebi kakav kafandžija uvalio, jedan dulum će biti dovoljan, pa kako koji papa dolazi da redamo kipove. :D
Post Reply