Ta bosansko-hercegovačka kultura je kao kada sabiraš vektore, pa ona rezultanta je jedna kultura.

Pa dobro ja sam i rekao da se u Sarajevo pro bosanski Hrvati iz HSP redova trebaju ponovo vratiti iz Zagreba i Splita i obogatiti ga. Naravno i Istocni Mostar treba biti izmjesan. Rijec je bila o tome da Sarajevo treba graditi mehanizme podrske HSP-u i Hrvatima Blaza Kraljevica.-x- wrote:Zapadni Mostar je i sad multietničan.herturty wrote:
.... a ako ucinimo par pametnih koraka mozemo od Mostara za 30 godinanapraviti zaista multi etnican grad gdje ce u zapadnom Mostaru Hrvati i Bosnjaci zivijeti u miru skupa i poraziti politiku HDZ-a.
Istočni Mostar je očišćen. Od 8000 predratnih Hrvata tamo ih sada živi 45-ero.
...a ako ucinimo par pametnih koraka mozemo od Istočnog Mostara i Sarajeva za 30 godinana praviti zaista multi etnicne gradove gdje ce Hrvati i Bosnjaci zivijeti u miru skupa i poraziti politiku SDA.
-x- wrote: To bi trebao objasniti onoj hrvatici iz Grabovice koju su grupno silovali patriotski borci Armije BiH, a prethodno pred njom ubili muža koji ju je pokušao zaštiti.
Na žalost više ne možeš joj objasniti, jer se objesila 6 mjeseci kasnije nakon što su je pustili iz logora Armije BiH u Jablaničkom muzeju.
Ostalih 30 streljanih civila da i ne spominjem.
Tvoji postovi i način na koje se Sarajevo odnosi prema zločinima počinjenim nad Hrvatima Srednje Bosne i Sjeverne Hercegovine, glavni je razlog zašto s gađenjem okreću glavu od tog vašeg koncepta "multietničke BiH".
Ne patetikuj. Mizeran je broj Hrvata koji su silom protjerani iz BiH. Kukajte o majorizaciji i mudzahedinima koliko zelite, i sami znate da je katastrofalno ekonomsko i politicko stanje u drzavi glavni razlog smanjenja broja Hrvata u BiH. Ulaskom HR u EU, broj Hrvata u BiH ce vjerovatno pasti ispod 350 000, kladim se da ce vam i tad biti krivi "zli mudzahedini koji jadnim ugrozenim Hrvatima ne daju mira"-x- wrote:To bi trebao objasniti onoj hrvatici iz Grabovice koju su grupno silovali patriotski borci Armije BiH, a prethodno pred njom ubili muža koji ju je pokušao zaštiti.
Na žalost više ne možeš joj objasniti, jer se objesila 6 mjeseci kasnije nakon što su je pustili iz logora Armije BiH u Jablaničkom muzeju.
Ostalih 30 streljanih civila da i ne spominjem.
Tvoji postovi i način na koje se Sarajevo odnosi prema zločinima počinjenim nad Hrvatima Srednje Bosne i Sjeverne Hercegovine, glavni je razlog zašto s gađenjem okreću glavu od tog vašeg koncepta "multietničke BiH".
Skijaš wrote:Ne nego se raduješ slabljenju hrvatskog korpusa u BiH. Jedno je kada kritikuješ politički kurs na kojem se našao veći dio nekog naroda, a drugo je kad se veseliš devastaciji tog naroda. Prvo je OK, drugo je šovinizam.
Jarane samo da Sarajevo,Zenica,Bihac,Tuzla jedan mjesec bojkotuju hrvatske proizvode znao bi ti o kakvim se parama radi...i sad ti vrlo dobro znas ,nego se tošo praviš-x- wrote:Koje su to "bošnjačke pare" u Ljubuškom i Širokom?Tiger 033 wrote:Ovo se zove "majorizacija" hrvata bas su onako ugrozeni ali su im pravo drage bosnjacke pare...sve zaradili u Ljubuskom,Širokom Brijegu...ha ja![]()
Postoje li možda neke nebošnjačke pare u Bosni i Hercegovini?
Ili trecim rijecima ja kupim Švabsko,Tursko ...ha ja... ja za svoje pare kupujem sta hocu pa nek' oni proizvode i prodaju po Sirokom i Ljubuskom...da vidimo koliki ce profit ostvarit'-x- wrote:Drugim riječima nešto su proizveli za tebe.
Nisi im džabe dao pare.