Paketići i sve - 2024.

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
medvjed23

#1 Paketići i sve - 2024.

Post by medvjed23 »

Hello, hello, hello... ♫

Vjerujem da ste svi upoznati sa konceptom akcije, ali nije naodmet podsjetiti se.

Cilj akcije:

Pokloniti novogodišnje paketiće djeci iz socijalno ugroženih porodica. Ako nam to dozvole finansijske mogućnosti, paketićima ćemo dodati i pakete sa namirnicama, školski pribor, higijenske potrepštine itd.

Učesnici akcije:

Svi koji žele dati doprinos. Svaka vrsta učešća je dobrodošla. Novac za kupovinu, ruke za pakovanje, vozila za prevoz stvari – svako ko na bilo koji način želi pomoći, može to napisati na temi ili poslati privatnu poruku smajliću ili meni. Zasad je u akciju uključeno 7 osoba, a taj broj će sigurno, kao i svake godine, rasti.

Tok akcije:

1) Skupljanje novca
2) Kupovina i pakovanje stvari
3) Dostava stvari

Prva faza (skupljanje novca) kreće sada i traje do 12. decembra. Novac prikupljam ja. Svako ko želi izvršiti uplatu slobodan mi je poslati privatnu poruku, kako bismo dogovorili detalje.

Za domaće uplate, na raspolaganju je bankovni račun, a postoji i mogućnost ličnog preuzimanja novca. Za uplate iz inostranstva, tu je devizni račun. Međutim, uplate na ovaj račun se umanjuju za provizije koje pripadaju banci. Stoga mislim da potrebama ove akcije puno bolje odgovaraju uplate preko Western Uniona gdje uplatilac tačno zna koliko novca će biti podignuto.

Nakon svake uspješne uplate, ja ću na ovoj temi objaviti iznos uplate i šifru uplate. Šifra uplate je kombinacija karaktera koju uplatilac kreira i zatim šalje meni. Zahvaljujući šifri, uplatilac će znati da se objava o uplati odnosi upravo na njegov novac.

PP je otvoren.

Unaprijed hvala na lijepoj saradnji. Nek nam je sretno i sve!
medvjed23

#2 Re: Paketići i sve - 2024.

Post by medvjed23 »

Iznos uplate: 50 KM
Šifra: legoregres

Iznos uplate: 100 KM
Šifra: leglaplata

Ukupno imamo: 150 KM
Post Reply