paintball

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hakazvaka

#76 Re: paintball

Post by hakazvaka »

evo sad se vratio sa jos jednog termina :D jesmo se izrokali covjece.. kazu zamjenili sad nije CO2 nego komprsovani zrak, kad te to rokne :-) :-)

Image

Image

Image
Sunrise00

#77 Re: paintball

Post by Sunrise00 »

Oj majko, kako ovo boli :D zao mi je sto nisam prst uslikala svoj :D
P.S. Pogodili su me u prst a nisam imala rukavice nikakve osim onih do pola prstiju :D
Alfons Kauders

#78 Re: paintball

Post by Alfons Kauders »

Sunrise00 wrote:Oj majko, kako ovo boli :D zao mi je sto nisam prst uslikala svoj :D
P.S. Pogodili su me u prst a nisam imala rukavice nikakve osim onih do pola prstiju :D
prsti bole, al makar ne ostaju modrice... :D
hakazvaka

#79 Re: paintball

Post by hakazvaka »

Alfons Kauders wrote:
Sunrise00 wrote:Oj majko, kako ovo boli :D zao mi je sto nisam prst uslikala svoj :D
aaa a da vidis kad te pogodi u ruku (ne prst :x ) ispod rukavice..
joj pucamo se ja i lik ja sa jedne strane lezim iza one vrece on sa druge strane i samo nas dvojica na terenu.. i ja gor provirim rokam njega, roka on mene al ono cudo neprecizno nemozes nikog skinut.. i ja se zaletim iza njega i tako je zadobio one modrice prilozene na slikama :D :D obojica se usrali da ce neko oplakat
uvjek dobar gost

#80 Re: paintball

Post by uvjek dobar gost »

bih sinoć.. nije loše... no može i bolje.. piljevina nije dobro rješenje, klizavo je od vlage koja se osjeti, prostor je mali za pet na pet.. definitivno je tamam troje na troje... kombinezoni su nako... sam prostor treba biti malo drugačije osvjetljen... puške su solidne... sve u svemu obar početak ovog atraktivnog sporta kod nas...
Alfons Kauders

#81 Re: paintball

Post by Alfons Kauders »

hakazvaka wrote:
Alfons Kauders wrote:
aaa a da vidis kad te pogodi u ruku (ne prst :x ) ispod rukavice..
joj pucamo se ja i lik ja sa jedne strane lezim iza one vrece on sa druge strane i samo nas dvojica na terenu.. i ja gor provirim rokam njega, roka on mene al ono cudo neprecizno nemozes nikog skinut.. i ja se zaletim iza njega i tako je zadobio one modrice prilozene na slikama :D :D obojica se usrali da ce neko oplakat
pogadjalo me x puta bez rukavica... :D i u ruku i u prste, i jednom u nokat :D

moze se uvijek pogodit... samo je pitanje nafake i umijeca... :D
Alfons Kauders

#82 Re: paintball

Post by Alfons Kauders »

uvjek dobar gost wrote:bih sinoć.. nije loše... no može i bolje.. piljevina nije dobro rješenje, klizavo je od vlage koja se osjeti, prostor je mali za pet na pet.. definitivno je tamam troje na troje... kombinezoni su nako... sam prostor treba biti malo drugačije osvjetljen... puške su solidne... sve u svemu obar početak ovog atraktivnog sporta kod nas...
najcesce se i igra 3 na 3... osvjetljenje je zajebano rijesiti... koliko ja znam, dole su bile neonke, pa su ih momci ukinuli i stavili dosta slabije osvjetljenje sa potenciometrima, da bi bilo manje odsjaja na maskama...
uvjek dobar gost

#83 Re: paintball

Post by uvjek dobar gost »

Alfons Kauders wrote:
uvjek dobar gost wrote:bih sinoć.. nije loše... no može i bolje.. piljevina nije dobro rješenje, klizavo je od vlage koja se osjeti, prostor je mali za pet na pet.. definitivno je tamam troje na troje... kombinezoni su nako... sam prostor treba biti malo drugačije osvjetljen... puške su solidne... sve u svemu obar početak ovog atraktivnog sporta kod nas...
najcesce se i igra 3 na 3... osvjetljenje je zajebano rijesiti... koliko ja znam, dole su bile neonke, pa su ih momci ukinuli i stavili dosta slabije osvjetljenje sa potenciometrima, da bi bilo manje odsjaja na maskama...
Jeste bile su neonke koje sada ne rade već ona obična rasvjeta ... koja bi istina mogla biti malo bolja i drugačija, osoblje je ljubazno i to je to... čuj jučer da navodno ima još jedan poligon negdje u Energoinvestu jeli to istina ?
Alfons Kauders

#84 Re: paintball

Post by Alfons Kauders »

uvjek dobar gost wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jeste bile su neonke koje sada ne rade već ona obična rasvjeta ... koja bi istina mogla biti malo bolja i drugačija, osoblje je ljubazno i to je to... čuj jučer da navodno ima još jedan poligon negdje u Energoinvestu jeli to istina ?
nemam pojma, prvi put cujem, ako ima, javi da isprobam :D
visocicaguy

#85 Re: paintball

Post by visocicaguy »

Jimmy_The_Saint wrote:Pozdravljam ekipu !

Dužnost mi je da ispravim neke netačne navode, prvenstveno od strane gospodina "visocicaguy" ( o paintballu u Visokom drugi put ). Pa da počnemo, Službeni glasnik BiH 75/05 - Ovo 05 ako se neko zapitao označava godinu, i to je tek prva nelogičnost, dalje, isprazna priča o kategoriji "D" i LVO12 i EU ( Sistemi oruzja kineticke energije velike brzine ) , o čemu mi tu pričamo, o običnoj pučkoškolskoj fizici koja bi donijela riješenje i ovog pitanja, naime paintball markeri ne mogu nikako ući u gore navedenu kategoriju jer imaju energiju oko 1.2 Joulea ( standardni 300 FPS/90 m/s ), naime jedan AK - 74 ima izlaznu energiju od 4860 Joulea ( 900 m/s ) i on je itekako A kategorija i potpuno je očito da su paintball markeri i oružja velike kinetičke energije neuporedive kategorije. Dalje, obraćanje sumnjivim tonom tipa, nemoj nabavljati, krivično gonjenje, ušuti se itd. Zabrane se dižu dok paintball u Sarajevu cvijeta: Otes, Hrid, Jarčedoli, Zetra ... nevjerovatno! I da skratimo priču o dezinformacijama pogledajmo malo Zakon o oružju iz marta 2008. godine :

http://www.msb.gov.ba/home/index.php?op ... -BA&id=173

Nadam se da sam riješio bar dio dilema koje su se nadvile nad crni paintball i "sisteme oružja kinetičke energije velike brzine" :D

P.S. Ako ima zainteresiranih za airsoft, mogu mi se javiti na pm ili msn na airsoft-hrvatska forumu : http://www.airsoft-hrvatska.com/forum/ - nick: exit

Edit :
"Alfons Kauders wrote: problem s airsoftom je sto su puske prilicno skupe, recimo 400-500 dolara za RAM replike... a i municija je otprilike 4 puta skuplja od obicnog paintballa... "

Ovdje mješaš kruške i jabuke RAM ili RAP ( Skraćeno od Real Action Paintball ) replike su pokušaj da se približi realističnom izgledu oružja i to i jesu njihove cijene , airsoft je skoro pa recipročan ovome što si rekao, replika ima od 100 $ do 1000 $ a za početak su sasvim dovoljne ove u rangu 100 - 200 $ a municija je otprilike 4 puta jeftinija od RAM painballa NHF. Poz !
ja ti kazem kakvo je stanje. i kazem ti kako se tretira paintball oruzje. i zaista je tako. paintball markeri SU usli u kategoriju LVO12 u BiH.

nama je carina zaplijenila preko 100.000 kuglica. imam odluku carine, objasnjenje i obrazlozenje.
visocicaguy

#86 Re: paintball

Post by visocicaguy »

Image

vidis code... i vidis sta pise: ostalo oruzje (gasne puske)
a ispod je municija... i sve skupa spada u LVO12. ti mislis ja ublehe bacam?!
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 08:36, edited 2 times in total.
nellaa

#88 Re: paintball

Post by nellaa »

REKREATIVNI PAINTBALL CENTAR (RPC) SARAJEVO
Ime : RPC
Kontakt tel.: 061/715-275 Emir
062/419-144 Adnan

Tip: Otvoreni

Max. broj igrača: 12 tj. 6 vs.6 (u bliskoj buducnosti aBd
i više:) )

Tip Markera: VL Orion II 12x
Tippmann Alpha Black 1x

Termin: dok ne nestane municije…

Cijena termina Radnim danima 15KM u cijeni uračunato: odijelo, maska, rukavice, marker sa 100 kuglica i piće od nas :lol:
po osobi: Vikendom 20KM
(u cijeni uračunato: odijelo, maska, rukavice, marker sa 150 kuglica i piće od nas :lol:

Kupovina dodatnih 100 kuglica je 7KM

bitno je da se puca...:)

RPC ODRZAVA TERMINE I VAN SARAJEVA, NAZOVITE I DOCI CEMO U VAS GRAD!!!

MALA OBAVIJEST IZ NASEG KLUBA!!! :idea:

UVEDENA JE JEDNA OPCIJA KOJA IMA ZA CILJ DA OLAKSA I MOTIVISE SVE VAS DA ORGANIZUJETE TERMIN A DA VAS ON NE KOSTA NISTA!!!! TAKO DA SVAKO KO OKUPI EKIPU OD 10 IGRACA I VISE, DOBIJA POGODONOST DA DOBIJE UPOTPUNOSTI OPREMU I 50 KUGLICA GRATIS!!! SAMO JE POTREBNO DA SKUPI IGRACE I DODJE NA TERMIN, TRAJANJE TERMINA JE PO VASOJ ZELJI!!!

KUPOVINA DODATNIH 100 KUGLICA KOSTA 7KM!!! :roll:

POZDRAV SVIMA!!! :bih: :bih: :bih:
Babsy

#89 Re: paintball

Post by Babsy »

rezervisasmo za sutra, sam ne znam jel možemo kako pomjeriti termin za dva sata kasnije :trep:
da više probam i na domaćem terenu. :D
AS_sa

#90 Re: paintball

Post by AS_sa »

da malo obnovimo temu ... cuo sam da ima negdje u rakovici paintball teren ... pa znal ko nesto vise ???
Mr. Brightside

#91 Re: paintball

Post by Mr. Brightside »

.
Last edited by Mr. Brightside on 30/01/2012 18:11, edited 1 time in total.
kurty

#92 Re: paintball

Post by kurty »

armin.i.am wrote:na kobljoj glavi,u devastiranoj zgradi(trebala je biti bolnica) se vec neko vrijeme igra paintball
daj neki kontakt ili sta vec...
sta je s onog u zetri...nedavno sam zvao na broj na koji sam jednom rezervisao, al niko se nije javio
DoradO

#93 Re: paintball

Post by DoradO »

kurty wrote:
armin.i.am wrote:na kobljoj glavi,u devastiranoj zgradi(trebala je biti bolnica) se vec neko vrijeme igra paintball
sta je s onog u zetri...nedavno sam zvao na broj na koji sam jednom rezervisao, al niko se nije javio
066/805-255 - Dino - uvijek dostupan :) vodi na extra lokacije, a oprema odlicna

obicno se igra na kobiljoj glavi al najbolje je na nekoj planini... recimo meni je na trebevicu vrh :D
AS_sa

#94 Re: paintball

Post by AS_sa »

da na trebevicu na minu stanem ... :lol: ....
kurty

#95 Re: paintball

Post by kurty »

DoradO wrote:
kurty wrote:
066/805-255 - Dino - uvijek dostupan :) vodi na extra lokacije, a oprema odlicna

obicno se igra na kobiljoj glavi al najbolje je na nekoj planini... recimo meni je na trebevicu vrh :D
hvala...
DON_eARL

#96 Re: paintball

Post by DON_eARL »

AS_sa wrote:da na trebevicu na minu stanem ... :lol: ....
Efekti. :D

Edit: I to secijalni.
hbrabus

#97 Re: paintball

Post by hbrabus »

imas paintball u adrenalin paintball parku Z&J, predobro igrao sam sa jaranima 2 puta u sumi sa zaklonima, maske ne magle sto je najbitnije vrijedi probari cijena 15 KM po osobi radnim danom, a vikendom 20KM po osobi, ako te jos nesto interesuje posjeti http://www.app-zj.com :-D :-D :-D
DoradO

#98 Re: paintball

Post by DoradO »

ovo trebate isprobati 8-)

Image
citroen

#99 Re: paintball

Post by citroen »

DoradO wrote:ovo trebate isprobati 8-)

Image
Gdje kralju :?: :D
respo