hm, bio sam siguran da je .43 paint dosta skuplji od .67, ali 10 dolara uopste nije puno...irconbih wrote:Pa, skupo jeste, ali je puno realnije. MP5 se može naći za 240 $, a 1000 kuglica oko 10 $. Ako želiš, recimo, repliku Garanda ili Mosin-Naganta, to je malo paprenije (od 500 do 1000 $). Ali, za oko 500 $ se može uzeti komplet što treba jednom igraču. Ja sam čuo da je nedavno bio na Vijeću ministara prijedlog da se iz zakona izuzme oprema za paintball. Da hoće šta uraditi i za airsoft...Alfons Kauders wrote: problem s airsoftom je sto su puske prilicno skupe, recimo 400-500 dolara za RAM replike... a i municija je otprilike 4 puta skuplja od obicnog paintballa...
ja sam uvezo marker bez ikakve dozvole, platio carinu i cao... mozda su promijenili zakon?
paintball
- Alfons Kauders
#26 Re: paintball
-
visocicaguy
#27 Re: paintball
bilo je u parlamentu... odgovor je bio negativan.irconbih wrote:Pa, skupo jeste, ali je puno realnije. MP5 se može naći za 240 $, a 1000 kuglica oko 10 $. Ako želiš, recimo, repliku Garanda ili Mosin-Naganta, to je malo paprenije (od 500 do 1000 $). Ali, za oko 500 $ se može uzeti komplet što treba jednom igraču. Ja sam čuo da je nedavno bio na Vijeću ministara prijedlog da se iz zakona izuzme oprema za paintball. Da hoće šta uraditi i za airsoft...Alfons Kauders wrote: problem s airsoftom je sto su puske prilicno skupe, recimo 400-500 dolara za RAM replike... a i municija je otprilike 4 puta skuplja od obicnog paintballa...
ja sam uvezo marker bez ikakve dozvole, platio carinu i cao... mozda su promijenili zakon?
Last edited by visocicaguy on 04/11/2008 14:27, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#28 Re: paintball
Nađi vremena... pa nam objasni molim te....visocicaguy wrote:bilo je u parlamentu... odgovor je bio negativan. kad imadnem vise vremena objasnit cu sta se zbivalo.irconbih wrote:Pa, skupo jeste, ali je puno realnije. MP5 se može naći za 240 $, a 1000 kuglica oko 10 $. Ako želiš, recimo, repliku Garanda ili Mosin-Naganta, to je malo paprenije (od 500 do 1000 $). Ali, za oko 500 $ se može uzeti komplet što treba jednom igraču. Ja sam čuo da je nedavno bio na Vijeću ministara prijedlog da se iz zakona izuzme oprema za paintball. Da hoće šta uraditi i za airsoft...Alfons Kauders wrote: problem s airsoftom je sto su puske prilicno skupe, recimo 400-500 dolara za RAM replike... a i municija je otprilike 4 puta skuplja od obicnog paintballa...
- Alfons Kauders
#29 Re: paintball
sta sad s nama koji smo nabavili opremu prije uvodjenja zakona ? trebam vaditi dozvolu ko da imam pravu pusku ? nidje veze
-
visocicaguy
#30 Re: paintball
ukoliko se zakon ne izmijeni, ili ne budu neki amandmani... usutit se...Alfons Kauders wrote:sta sad s nama koji smo nabavili opremu prije uvodjenja zakona ? trebam vaditi dozvolu ko da imam pravu pusku ? nidje veze
- uvjek dobar gost
#31 Re: paintball
A šta je sa ljudima koji bi tek da uvezu opremu...**?
-
visocicaguy
#32 Re: paintball
nemoj pokusavat. jedino ako imas neku firmu koja je licencirana da uvozi oruzje, pa da od nje onda kupis... uz dozvolu, opet... apsurd.uvjek dobar gost wrote:A šta je sa ljudima koji bi tek da uvezu opremu...**?
- uvjek dobar gost
#33 Re: paintball
Ima li se ko nazvati da se ovo provjeri, mislim do kada će trajati taj apsurd, jer od 01.01 2009 skidaju se nameti za uvoz dosta robe iz EU... pa sam nešto kontao.., ali vidiš ti kako je to kod nas.... za nepovjerovati...visocicaguy wrote:nemoj pokusavat. jedino ako imas neku firmu koja je licencirana da uvozi oruzje, pa da od nje onda kupis... uz dozvolu, opet... apsurd.uvjek dobar gost wrote:A šta je sa ljudima koji bi tek da uvezu opremu...**?
Znači moram biti lovac da bi uzeo pušku za paintball.... nevjerovatno...
Hvala
-
irconbih
#34 Re: paintball
Ma ovo je debilna država! Moraš imati dozvolu uvozio tenk ili paintball maker ili airsoft pušku koja gađa 30 m. Ovu državu treba ukinuti, sravnati sve sa zemljom i ne graditi ništa jedno 100-200 g. Nidje veze...
-
visocicaguy
#35 Re: paintball
apsurd ce trajati dok se ne izmijeni zakon ili dok se ne donese tumacenje da je paintball bezopasan ukoliko su ispostovani odredjeni uslovi. trenutno je takva situacija da ti treba dozvola od entitetskog MUP-a, na osnovu koje drzavno ministarstvo vanjske trgovine daje svoje misljenje o uvozu, jer ta oprema spada pod rezim "D", i spada pod kategoriju LVO12 - Sistemi oruzja kineticke energije velike brzine i odgovarajuca oprema, te za njih posebno namjenjene komponente u azuriranoj "Zajednickoj listi vojne opreme obuhvacene Pravilima ponasanja EU o postupanju kod izvoza oruzja" (Sluzbeni glasnik BiH, broj 75/05).uvjek dobar gost wrote:Ima li se ko nazvati da se ovo provjeri, mislim do kada će trajati taj apsurd, jer od 01.01 2009 skidaju se nameti za uvoz dosta robe iz EU... pa sam nešto kontao.., ali vidiš ti kako je to kod nas.... za nepovjerovati...visocicaguy wrote:nemoj pokusavat. jedino ako imas neku firmu koja je licencirana da uvozi oruzje, pa da od nje onda kupis... uz dozvolu, opet... apsurd.uvjek dobar gost wrote:A šta je sa ljudima koji bi tek da uvezu opremu...**?
Znači moram biti lovac da bi uzeo pušku za paintball.... nevjerovatno...
Hvala
Posto imam nekog prijatelja u Vojvodini, znam da je njihov MUP paintball okarakterisao kao sport koji je bezopasan ukoliko se izvodi sa propisanom zastitom i daj emisljenje da ga treba izuzeti iz kontrole o prometu naoruzanja.
Sta ce nasi po tom pitanju uraditi... Bog zna. do tada... haos
- uvjek dobar gost
#36 Re: paintball
... znači sve to dvije stvari... prva promijena zakona... na nju ćemo pričekati dosta vremena jer znamo koliko su naši političari ažurni, a druga stvar.. ukoliko neko želi da otvori teren za paintball .. mora to pokrenuti kao streljanu..
Stvarno nisu normalni..... a ni mi skupa sa njima...
Stvarno nisu normalni..... a ni mi skupa sa njima...
-
visocicaguy
#37 Re: paintball
a valjda...
mogu mislit kad bi airsoft pokuso uvesti 
- uvjek dobar gost
#38 Re: paintball
Bio bih optužen za terorizam i pokušaj naoružavanja paramilicije.... tuga je što zbog neznanja i gluposti kojekakvih poluljudi vrijeme prolazi i mi kao mi ostajemo uskraćeni za mnoge stvari, ova tema je dokaz samo jedne od tih stvari...visocicaguy wrote:a valjda...mogu mislit kad bi airsoft pokuso uvesti
Bruka
-
visocicaguy
#39 Re: paintball
ma hajde, razveseli se... opusti se uz domaci melos... "jaaaaaaaa bit cu poznataaaaaaaa....... "uvjek dobar gost wrote:Bio bih optužen za terorizam i pokušaj naoružavanja paramilicije.... tuga je što zbog neznanja i gluposti kojekakvih poluljudi vrijeme prolazi i mi kao mi ostajemo uskraćeni za mnoge stvari, ova tema je dokaz samo jedne od tih stvari...visocicaguy wrote:a valjda...mogu mislit kad bi airsoft pokuso uvesti
Bruka
- Alfons Kauders
#40 Re: paintball
haj ne kukaj ziv bio, zavrsicu ti ja marker ako si tako horan...uvjek dobar gost wrote:Bio bih optužen za terorizam i pokušaj naoružavanja paramilicije.... tuga je što zbog neznanja i gluposti kojekakvih poluljudi vrijeme prolazi i mi kao mi ostajemo uskraćeni za mnoge stvari, ova tema je dokaz samo jedne od tih stvari...visocicaguy wrote:a valjda...mogu mislit kad bi airsoft pokuso uvesti
Bruka
- uvjek dobar gost
#41 Re: paintball
Ne kontao sam ja nešto malo drugo... veću količinu i još teren pride... ili dva, i šta ima loše u kukanju..Alfons Kauders wrote:haj ne kukaj ziv bio, zavrsicu ti ja marker ako si tako horan...uvjek dobar gost wrote:Bio bih optužen za terorizam i pokušaj naoružavanja paramilicije.... tuga je što zbog neznanja i gluposti kojekakvih poluljudi vrijeme prolazi i mi kao mi ostajemo uskraćeni za mnoge stvari, ova tema je dokaz samo jedne od tih stvari...visocicaguy wrote:a valjda...mogu mislit kad bi airsoft pokuso uvesti
Bruka
- Alfons Kauders
#42 Re: paintball
skromnost prije svega...uvjek dobar gost wrote: Ne kontao sam ja nešto malo drugo... veću količinu i još teren pride... ili dva, i šta ima loše u kukanju..
- uvjek dobar gost
#43 Re: paintball
Naravno !Alfons Kauders wrote:skromnost prije svega...uvjek dobar gost wrote: Ne kontao sam ja nešto malo drugo... veću količinu i još teren pride... ili dva, i šta ima loše u kukanju..ok, kad otvoris zovi, da vidis kako to radi XVI muslimanska...
- Cile83
#44 Re: paintball
A sta bi se desilo na primjer ja ponesem sa sobom paintball opremu a turista sam u BiH i na granici mi to nadju ja ko ono nisam znao da je zabranjeno jer u zemljama EU nije zabranjeno imati opremu.Jel mi se tad uduzima oprema i ja letim brzim korakom u muriju jer sam naoruzan do zuba paintball opremom ili mogu unijeti ili ce me vratiti na granici??????
- Alfons Kauders
#45 Re: paintball
rekli bi da si terorista i strpali te u zatvor...Cile83 wrote:A sta bi se desilo na primjer ja ponesem sa sobom paintball opremu a turista sam u BiH i na granici mi to nadju ja ko ono nisam znao da je zabranjeno jer u zemljama EU nije zabranjeno imati opremu.Jel mi se tad uduzima oprema i ja letim brzim korakom u muriju jer sam naoruzan do zuba paintball opremom ili mogu unijeti ili ce me vratiti na granici??????
- Meshtar
#46 Re: paintball
Alfons Kauders wrote:rekli bi da si terorista i strpali te u zatvor...Cile83 wrote:A sta bi se desilo na primjer ja ponesem sa sobom paintball opremu a turista sam u BiH i na granici mi to nadju ja ko ono nisam znao da je zabranjeno jer u zemljama EU nije zabranjeno imati opremu.Jel mi se tad uduzima oprema i ja letim brzim korakom u muriju jer sam naoruzan do zuba paintball opremom ili mogu unijeti ili ce me vratiti na granici??????
Isporučili bi te na Guantanamo, a tamo bi te čekao Jack Bauer (koji po 8.put spašava svijet) i onda bi ti njima lijepo, uz malo glasniju muziku i obučen u decentni narandžasti kombinezon, objasnio da je to samo za igru
- uvjek dobar gost
#47 Re: paintball
Ne fakat ovo je glupost živa, mislim da je takvo slovo u zakonu samo zato što je zakonodavac nepismen i priglup, ima li šanse da postojeći klubovi il ljudi koji bi se u perspektivi bavili ovim sportom pokrenu inicijativu uklanjanja ovog suludog zakona... jer između ostalog nije u skladu sa Europskim... ali i sa zakonima iz okruženja... mislim da se kroz institucije pokrene ovo pitanje ?
- Secer_033
#48 Re: paintball
Meshtar wrote:Alfons Kauders wrote:rekli bi da si terorista i strpali te u zatvor...Cile83 wrote:A sta bi se desilo na primjer ja ponesem sa sobom paintball opremu a turista sam u BiH i na granici mi to nadju ja ko ono nisam znao da je zabranjeno jer u zemljama EU nije zabranjeno imati opremu.Jel mi se tad uduzima oprema i ja letim brzim korakom u muriju jer sam naoruzan do zuba paintball opremom ili mogu unijeti ili ce me vratiti na granici??????
Isporučili bi te na Guantanamo, a tamo bi te čekao Jack Bauer (koji po 8.put spašava svijet) i onda bi ti njima lijepo, uz malo glasniju muziku i obučen u decentni narandžasti kombinezon, objasnio da je to samo za igru
nisam se odavno ovako dobro nasmijala
- k3Ra
#49 Re: paintball
otvoren je paintball centar u zetri (onaj magacin ili garaza, sta je vec, dole ispod), oprema odlicna,
15 KM iznajmljivanje opreme sa 100 kuglica, svakih dodatnih 100 je jos 5 KM. 062122226
happy hunting
15 KM iznajmljivanje opreme sa 100 kuglica, svakih dodatnih 100 je jos 5 KM. 062122226
happy hunting
-
semson
#50 Re: paintball
ja sam prije nekoliko dana bio kod momaka na Hridu i uopće nije divlje, ni u jednom pogledu
a sada je cijena 20 KM plus meci, ako bude potrebe za istim, a sto se tice satnice moze se dogovoriti pa i produziti bez ikakvih problema , naravno ukoliko je to potrebno, a mislim da je cijena dodatnih 100 metaka nekoh 5-7 KM.
i jos da dodam da je komplet oprema nova i bez ijedne ogrebotine kao sto neko ovdje rece a teren je bas onakav kakav bi trebao da bude.
a ko voli moze igrati i na snijegu i kada je hladno pa cak i koji stepen ispod nule, mi smo bili i u rakovici po snijegu i uopće nije lose cak sta vise, a puske i kuglice su se sasvim pristojno ponasale, na kraju krajeva i idem da se ispusem i malo isprljam pa mi zbog toga zatvoreni prostor ne predstavlja nikakav plus.
pozdrav i gdje god otisli uzivajte, jer se covjek zaista uzivi i na kraju su utisci izvanredni.

a sada je cijena 20 KM plus meci, ako bude potrebe za istim, a sto se tice satnice moze se dogovoriti pa i produziti bez ikakvih problema , naravno ukoliko je to potrebno, a mislim da je cijena dodatnih 100 metaka nekoh 5-7 KM.
i jos da dodam da je komplet oprema nova i bez ijedne ogrebotine kao sto neko ovdje rece a teren je bas onakav kakav bi trebao da bude.
a ko voli moze igrati i na snijegu i kada je hladno pa cak i koji stepen ispod nule, mi smo bili i u rakovici po snijegu i uopće nije lose cak sta vise, a puske i kuglice su se sasvim pristojno ponasale, na kraju krajeva i idem da se ispusem i malo isprljam pa mi zbog toga zatvoreni prostor ne predstavlja nikakav plus.
pozdrav i gdje god otisli uzivajte, jer se covjek zaista uzivi i na kraju su utisci izvanredni.