Ja prije zagovaram lagano vjezbanje uz promjenu i smanjenje ishrane nego ovo nesto na brzinu...Nekako imam osjecaj da je to sok za organizam i da bi se to brzo vratilo, jer nije radjeno postepeno i sistematski...Zasto? Organizam trazi odmor nakon svakog umora,sve drugo je nepravilno i nezdravo...Dakle, umor (koji se dijeli na zdravi i nezdravi,zdravi je od fizicke aktivnosti a nezdravi je od cjelodnevnog sjedenja ispred racunara) je zdrav i odmor je pozeljan iza njega. Nije dobro da je covjek u krajnosti tj.stalo odmoran ili stalno umoran. Mozda ja grijesim, ali nekako nisam na prvu za ovo upravo sto tri mjeseca silis ogranizam i forsiras.
Ja sam odnedavno krenuo da malo radi sebe skinem par kg a i radi sporta kojim se bavim...Mislim,mogao sam i sa prijasnom kilazom, al ovako je bolje i zdravije.
Sta sam uradio?
Prvo sam sebi rekao da izgladnjivanje smanjuje snagu organizma i imunitet = nije dobro.
Drugo, potrebno je jesti ali: u vise manjih obroka (kako bi se zahtjev zelca vremenom smanjio) i raznoliku hranu kako ne bi imunitet oslabio.
Trece: ja sam covjek koji moze jesti, kad spucam doner ko da si mi ubacio novi akumulator
Imam i trik. Ponesem bananu na posao, ali prije nje spucam 2 Corny cokoladice (ili neke od zitarica). Zasto? To je trik da se prevari glad. Zitarice obogacene raznovrsim dodacima voca (konkretno ove cokoladice) odlicno upijaju vodu i "nabubre" tj.rasire se u zelcu, tako da ga popune i utole glad. Zitarice su pozeljne i odlicne za organizam,plus sto pijes vodu koja je prijeko potrebna radi izbacivanja toksina i plus na to dodas neku vocku tipa kombinacija:jabuka+banana+narandja...i to je odlican obrok za dorucak. Hranjiv i zdrav plus voda koja je obavezna.
Dalje, rucak sa pomjerio sa nekih 13h na 16h,postepeno i spojio ga sa vecerom, tj.vecera mi bude vise vocna ili neka supa...
Izbacio sam postepeno hljeb i cokoladu (koju gotivim) sam zamjenio onom za ljude sa secerom...isto sve,samo sto ova ne deblja.
Da i jako bitno, 20min treba da informacija o hrani dodje u mozak..dakle,samo jedes sporije i manje u tih 20 min.